@dancing-queen , içinde söyledi: Aile üyelerinin ABD'deki statüleri turist vizesini almamı etkiler mi?
Merhabalar
Aile bireylerinden birinin veyahut kardeşimin amerikaya turist vizesi ile gidip kaçak kalması benim a.b.d turist vizemi etkilermi ?
Evet, maalesef etkileyebilir.
Konsoloslar bu tur bilgilere erisebiliyorlar, dolayisiyla sorarlarsa bu tur bilgileri saklamamalisiniz ve makul cevaplar vermelisiniz.
Dediginiz durum basvurunuza karsi onyargili olacaklari anlamina gelse de, siz yine de bu durumdan bagimsiz olarak konsolosu Turkiye'ye geri doneceginize ikna etmelisiniz. Eger konsolosu ikna edebilirseniz turist vizesini bu duruma ragmen alabilirsiniz.

vize işleriyle uğraşan bir tanıdığıma durumu anlattığımda şaşırdı ve bir hata olması gerektiğini, anlaşmaya göre b1/b2 vizesinin on yıllık verildiğini, ais sitesindeki iletişim numarasını arayıp durumu düzeltmeye çalışmamı önerdi. yarın arayacağım. 20 yaşındaki bir öğrenciye de 1 yıllık vize verildiğini gördüm. umudum yok ama gelişmeleri aktarırım. yardımcı olabileceğini düşünen herkesin fikirlerine açığım.