• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Tomi Sekman
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 18
    • En İyi 7
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Tomi Sekman

@Tomi Sekman

9
    İtibar
    50
    Profil Görüntülemeleri
    18
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Tomi Sekman Takip etme Takip Et

Tomi Sekman tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

Öncelikle Orhan kapısız ve Serel isimli kullanıcı arkadaslara derinden teşekkürlerimizi iletiyoruz...bilgi paylaştıkca buyudu
      çok makbule geçti verdiğiniz bilgiler aynı sorunu yaşayan arkadaslara kısa özet geçiyim çözümü orhan bey annatmış zaten

arkadasın cocuguna (14 yaş altı) mulakat olmadan vize basvurusunda bulunduk... 7-8 hafta talimatlar mailinin gelmesini bekledi,,yeni sistemde aynı şekilde kayıt ettik beklemeye başladık ancak ne gelen mail var ne baska bir şey 5-6 case oluşturuldu cvp yok..
      taki orhan kapısız dediklerini yaptık ayrıca istanbulu seçmemiz konusunda bize bilgi verdi ve 12 agustos gunune evrak bırakmak için randevu oluşturabildik...eger bu bilgileri bizlerle paylaşmasaydı kimbilir kaç ay daha bekleyecektik
      hepinize çok teşekkürler arkadaslar

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      Tomi Sekman
      Tomi Sekman
    • RE: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

herkese selamlar aile randevusu sorunu için bana gelen msjı paylaşmak istiyorum aynı sorunu yaşayanlar için

'''ABD Vize Yardım Hattı ile iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.
      Sizin ve çocuklarınızın adına randevular sorunsuz bir şekilde sistemde 14.07.2025 tarihi için aktiftir.
      Çocuklarınız için Randevu Onay Mektubu'na ulaşmak için her bir bireyin kendi profiline kayıt yapıp
      giriş yapması gerekmektedir.
      Eğer 30 Mayıs 2025 öncesinde bir hesabınız varsa, lü􀆞en usvisascheduling.com adresine gidin ve
      aşağıdaki adımları takip edin: '''

bundan sonraki adımlar bildiğimiz kayıt adımları,,, cocukların kayıt sisteme yapılmıyor cünkü kayıt etmek istediğimizde aynı mail sistemde var diyor,,ben de eski sistem AİS teki randevu sayfasını getirsem olur mu diye case actım...gelen cevabı sizinlede paylaşırım,,,ancak ana hesap kime baglıysa randevu aldıysa onun altında olan aile bireylerini biz sistemde görmüyoruz ama kendi sistemlerinde onları görüp sorun yok diyorlar...randevu günü sanırım kimse problem yaşamaz,,,herhangi bir cevap gelirse paylaşırım tekrardan iyi günler

Gündem içinde yayımlandı
      Tomi Sekman
      Tomi Sekman
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Muhtaradana, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Yeni sistemi ilk kullananlardan biri olabilirim.Maalesef ileri tarihli bir randevu bile yok "Hiç bir zaman dilimi mevcut değil" diyor . Amerika randevu sistemi schengen randevu sistemi gibi oldu. Eskiden en azından bir randevumuz var diyorduk . Yeni Web sitesini hiç beğenmedim 2000 li yılların başları gibi bir görünümü ve işleyişi var.

kesinlikle öyle...yeni sisteme eski sistemden geçiş yapanlardan bazılarının ödemeleri kaybolmuş tekrar 185 usd mrv ucreti isteniyor muş
      ayrıca benim sorunumda eşim ve cocuklarımın basvurularını yeni sisteme aldıgımızda sadece eşimin başvurusu gözüküyor cocuklarım yok. ekleme cıkarma vs kesinlik yapamıyorsunuz sayfada....
      zaten mevcut yeni sisteme kayıt olurken ev adresi pasaport bilgileri vs sorup kaydet diyorsunuz bir şey seçme gibi şansınız yok , ben ekledim bir baktık cocukların basvurusu yok sadece eşimin başvurusu kalmış

ayrıca randevu tarihi değiştirme olayı sınırlı,, şirketten bir arkadasım randevu değiştirme hakkınız doldu iptal edip tekrar para ödemeniz gerekir yazıyordu

Tomi Sekman
      Tomi Sekman
    • RE: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

@mehmet-duman, içinde söyledi: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

@gucarslan eski sisteme gore 3 kisilik randevumuz vardi. yeni sisteme gore maildeki adimlari izledim fakat kullanici adinda sorun olustugu icin yeni kullanici adi olusturdum. bu sefer sadece benim randevum gorunuyor. esimin ve kizimin (1.5 yasinda) randevusu eskide var yenide yok. onlarinki iptal mi olacak demektir?

Ben dahil bir çok kişi aynı sorunu yaşıyor genel bir hata ,,,düzeltmeleri gerekiyor

Gündem içinde yayımlandı
      Tomi Sekman
      Tomi Sekman

@berkibirdinc üstad ben de daha cvp yok dönmediler aynı soruna,,,
      başlı başına sıkıntı oldu bu yeni sistem

İş yerinden 2 ayrı arkadasımında başka olaylar başına geldi yeni sistemde

1..arkadas, 2 yaşında ki cocugu için mulakatsız vize için başvurdu nisan ayında talimat mail gelmedi henüz, yeni sisteme ekleyim demiş kayıt yapmak isterken kayıt yaptıramıyor

1. arkadas eski sistemde almış oldugu 2026 temmuz olan randevusunu değiştirmek için randevu değiştire giriyor ve randevuyu iptal ederseniz 185 usd tekrar ödersiniz olayı var randevusunu değiştiremiyor önümüzdeki seneyi bekleyecek bu gidişle

iyileştirme yapmaları gerek mutlaka

Tomi Sekman
      Tomi Sekman

@serel, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

@serel önemli bir güncelleme paylaşmak isterim. bu mailden sonra dün vfs yi aradım mail hatırlatma maili sıkıntı yok saati 12:15 olarak düşünün dedi.
      sorun şu ki elden evrak teslimi için şuanda sadece Ankara ve İstanbulda merkezleri var. biz yeni sistem üzerinden başka bir ilden gönderim yapmak için 2 temmuz tarihine randevu aldık. ups kargo kodu ve hangi şubeye vereceğimize kadar her şey atandı. bu mailden sonra biz şüphelenip ups yi aradık dedik evrak göndericez bize bu kod ile göndermemiz gerektiğini söylediler. ups yetkilisi şuanda öyle bir sistemleri olmadığını, verilen tipte kod ile giriş yapabileceği bir ekranının olmadığını söyledi. biz de tekrar vfs yi aradık ups nin geri dönüşünü söylediğimizde 'bu onların problemi' diye cevap verdiler. tekrar ups ile görüştüğümüzde olmayan bir menü ile gönderim yapamam dedi haliyle. vfs yi tekrar aradık o zaman belgeleri konsolosluğa gönderelim dedik bu seferde o kodla ups üzerinden gönderilmeyen dosyaların, usulsüz gönderim olduğu için teslim alınmadan iade edildiğini söylediler.
      kısacası elden teslim etmeyecekseniz evrakları ulaştırmanın yolu şu anda yok. en azından bizim tecrübemiz bu şekilde oldu. işleyen bir sistemi bozmak içinden çıkılmaz hale getirmek nasıl bi mantık biz anlayamadık. kendi yöntemlerimizle evrakları ulaştırmaya çalışıyoruz İstanbuldan bir arkadaşımız teslim edecek. yarın yine güncellerim.

verilen bilgiler cok değerli ,,, şu sıralar bu bilgilere hepimizin ihtiyacı var cok teşekkürler

bir arkadasta gecen hafta vize aldı salı günü premium teslimat seçmiş , bana gösterdi ancak ups de ''Paketiniz UPS’e teslim edilmek üzere beklemektedir.
      Öngörülen Teslimat Zamanı'' bu şekilde bekliyormuş ups ile görüşmüş ,,,'' gönderici firmanız tarafından barkodunuz oluşturulmuş ancak paketiniz firmamıza ulaşmamış '' diye mesaj atmışlar...
      buradaki firma VFS global oluyor sanırım..şimdi arkadas vize basılı pasaport peşinde koşuyor nerede oldugu belli değil pasaportun
      şu aşamada verilen bilgiler hepimizin başından gecen olayları paylaşmak cok önemli

Tomi Sekman
      Tomi Sekman

bugün evrak teslimine arkadaşım gitti. evrak teslimi için çıkan saat geçerliymiş 00:15 yazıyor ama vfs sistem hatası 12:15 olarak düşünün demişti. bu saatten önce de evrakları almıyorlar. erkenden gitmenin bir anlamı yok yani.

12:15 de alıyorlar o zaman evrakları randevu günü
      doğru anlamışım değil mi ?

Tomi Sekman
      Tomi Sekman

Tomi Sekman tarafından gönderilen son iletiler

bugün evrak teslimine arkadaşım gitti. evrak teslimi için çıkan saat geçerliymiş 00:15 yazıyor ama vfs sistem hatası 12:15 olarak düşünün demişti. bu saatten önce de evrakları almıyorlar. erkenden gitmenin bir anlamı yok yani.

12:15 de alıyorlar o zaman evrakları randevu günü
      doğru anlamışım değil mi ?

Tomi Sekman
      Tomi Sekman

@serel önemli bir güncelleme paylaşmak isterim. bu mailden sonra dün vfs yi aradım mail hatırlatma maili sıkıntı yok saati 12:15 olarak düşünün dedi.
      sorun şu ki elden evrak teslimi için şuanda sadece Ankara ve İstanbulda merkezleri var. biz yeni sistem üzerinden başka bir ilden gönderim yapmak için 2 temmuz tarihine randevu aldık. ups kargo kodu ve hangi şubeye vereceğimize kadar her şey atandı. bu mailden sonra biz şüphelenip ups yi aradık dedik evrak göndericez bize bu kod ile göndermemiz gerektiğini söylediler. ups yetkilisi şuanda öyle bir sistemleri olmadığını, verilen tipte kod ile giriş yapabileceği bir ekranının olmadığını söyledi. biz de tekrar vfs yi aradık ups nin geri dönüşünü söylediğimizde 'bu onların problemi' diye cevap verdiler. tekrar ups ile görüştüğümüzde olmayan bir menü ile gönderim yapamam dedi haliyle. vfs yi tekrar aradık o zaman belgeleri konsolosluğa gönderelim dedik bu seferde o kodla ups üzerinden gönderilmeyen dosyaların, usulsüz gönderim olduğu için teslim alınmadan iade edildiğini söylediler.
      kısacası elden teslim etmeyecekseniz evrakları ulaştırmanın yolu şu anda yok. en azından bizim tecrübemiz bu şekilde oldu. işleyen bir sistemi bozmak içinden çıkılmaz hale getirmek nasıl bi mantık biz anlayamadık. kendi yöntemlerimizle evrakları ulaştırmaya çalışıyoruz İstanbuldan bir arkadaşımız teslim edecek. yarın yine güncellerim.

verilen bilgiler cok değerli ,,, şu sıralar bu bilgilere hepimizin ihtiyacı var cok teşekkürler

bir arkadasta gecen hafta vize aldı salı günü premium teslimat seçmiş , bana gösterdi ancak ups de ''Paketiniz UPS’e teslim edilmek üzere beklemektedir.
      Öngörülen Teslimat Zamanı'' bu şekilde bekliyormuş ups ile görüşmüş ,,,'' gönderici firmanız tarafından barkodunuz oluşturulmuş ancak paketiniz firmamıza ulaşmamış '' diye mesaj atmışlar...
      buradaki firma VFS global oluyor sanırım..şimdi arkadas vize basılı pasaport peşinde koşuyor nerede oldugu belli değil pasaportun
      şu aşamada verilen bilgiler hepimizin başından gecen olayları paylaşmak cok önemli

Tomi Sekman
      Tomi Sekman

Öncelikle Orhan kapısız ve Serel isimli kullanıcı arkadaslara derinden teşekkürlerimizi iletiyoruz...bilgi paylaştıkca buyudu
      çok makbule geçti verdiğiniz bilgiler aynı sorunu yaşayan arkadaslara kısa özet geçiyim çözümü orhan bey annatmış zaten

arkadasın cocuguna (14 yaş altı) mulakat olmadan vize basvurusunda bulunduk... 7-8 hafta talimatlar mailinin gelmesini bekledi,,yeni sistemde aynı şekilde kayıt ettik beklemeye başladık ancak ne gelen mail var ne baska bir şey 5-6 case oluşturuldu cvp yok..
      taki orhan kapısız dediklerini yaptık ayrıca istanbulu seçmemiz konusunda bize bilgi verdi ve 12 agustos gunune evrak bırakmak için randevu oluşturabildik...eger bu bilgileri bizlerle paylaşmasaydı kimbilir kaç ay daha bekleyecektik
      hepinize çok teşekkürler arkadaslar

Tomi Sekman
      Tomi Sekman

@xsect, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

@seda-2, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

Merhaba
      7 Mayısta Annem icin mulakatsız yenileme yaptık yaklasık 5 hafta geçmiş 6 hafta icinde dönus yapılır yazıyordu. Normalde onlar mail atınca biz evrakları ve pasaportu gönderiyorduk ben suan bu maili beklıorum değil mi? Çünkü henüz gelen bi mail olmadı yeni sisteme kayıt oldum ama randevu almıyorum cunku randevusuz yenıleme yapılması icin basvurdum. Ne olması gerekıyor tam anlamadm.

Bu arada ben geçen sene kendi turist vizemi mulakatsız yenıleme yaptım fakat kabul edılmedı ve randevu aldırdılar bana. Galıba evlılıkten dolayı soyadım değişti diye kabul edılmedı. Bu bilgiyi de vermek istedim soyadı değişikliğinde yenikeme yapılmıyor, randevuya cagırılıyorsunuz

Nasil Basvuru Yapilir? sayfasindaki "Kimler Sahsen Gorusme Muafiyeti icin Uygundur?" basligi altinda "Pasaporttaki kisisel bilgiler (ad, doğum yeri, doğum tarihi) degismemis olmalidır." seklinde acikca belirtiliyor.

Ilave olarak bosuna beklemissiniz, Orhan Bey'in bir onceki mesajinda ifade ettigi sekilde belge teslim tarihi icin randevu almaniz gerekiyor.

bu olay akışları '' anne babasında vize olan 14 yaşından ufak cocugu olan '' kişileride kapsıyor mu acaba ? orhan beyin yazdıkları gibi randevu almak mı gerekiyor...???
      şirketten bir arkadasım cocuguna mulakatsız vize başvurusu yaptı hatta yanında bende vardım beraber yaptık adımları geçtik '' mülakatsız mı devam etmek mi istiyorsunuz yoksa kendiniz mi tarih seçmek istiyorsunuz '' kısmında evet işaretleyedik ödeme vs dekont kısmına geldik sorunsuz,,ana ekrana geldik randevu kısmında '' uygun tarih yok '' diyor
      bizde bunu onlar bize mail atacaklar diye yorumluyoruz gelen giden mail yok arkadasa
      acaba belge teslimi için 14 yaş altı cocuklar için aynı orhan beyin yaptıgını mı yapmak gerekiyor ?

Tomi Sekman
      Tomi Sekman
    • RE: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

Arkadaslar herkese selamlar,
      şirketten arkadasın 3 yaşındaki cocugu için mülakatsız vize için kayıt oluşturulduk, nisan ayının sonlarında AİS e kayıt etmiş cocugunu ,,
      yeni sisteme kayıt ettik sıkıntı çıkmadan adımları izleyip mülakatsız vize ,,,aile üyelerinin abd vizesi var cunku,
      her şey bitti randevu ayarla sayfasına tıklıyoruz herhangi boş tarih yok yazıyor dogal olarak,,, bu şekilde bekleyecek mi arkadas mail gelmesini,,, bundan sonraki adım ne yeni sisteme 3 yasındaki cocuk kayıt oldu tek tek adımlar secildi ana sayfaya geldik öylece bekleyecek mi mail gelmesini nasıl oluyor süreç
      bilen tecrübeli arkadaslar var mıdır süreci...

Tomi Sekman
      Tomi Sekman

@ertutr eski sistemdeki ni de yeni sistemdekini de yazdırın bence,

Tomi Sekman
      Tomi Sekman

herkese selamlar aile randevusu sorunu için bana gelen msjı paylaşmak istiyorum aynı sorunu yaşayanlar için

'''ABD Vize Yardım Hattı ile iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.
      Sizin ve çocuklarınızın adına randevular sorunsuz bir şekilde sistemde 14.07.2025 tarihi için aktiftir.
      Çocuklarınız için Randevu Onay Mektubu'na ulaşmak için her bir bireyin kendi profiline kayıt yapıp
      giriş yapması gerekmektedir.
      Eğer 30 Mayıs 2025 öncesinde bir hesabınız varsa, lü􀆞en usvisascheduling.com adresine gidin ve
      aşağıdaki adımları takip edin: '''

bundan sonraki adımlar bildiğimiz kayıt adımları,,, cocukların kayıt sisteme yapılmıyor cünkü kayıt etmek istediğimizde aynı mail sistemde var diyor,,ben de eski sistem AİS teki randevu sayfasını getirsem olur mu diye case actım...gelen cevabı sizinlede paylaşırım,,,ancak ana hesap kime baglıysa randevu aldıysa onun altında olan aile bireylerini biz sistemde görmüyoruz ama kendi sistemlerinde onları görüp sorun yok diyorlar...randevu günü sanırım kimse problem yaşamaz,,,herhangi bir cevap gelirse paylaşırım tekrardan iyi günler

Gündem içinde yayımlandı
      Tomi Sekman
      Tomi Sekman

@Gökçenur-Hazar, içinde söyledi: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

Ben de eşim yeni sistemdr aile üyeleri altında görünmüyor diye case açtım. Diyorlar ki zaten birer randevunuz mevcut, eğer randevunuzu değiştirmeyecekseniz ikiniz de ayrı hesaplarınızı açıp randevu gününde konsolosluğa gelin. Eğer ortak başka randevu almak istiyorsanız eski randevunuzu iptal edip tekrar aile üyesi olarak ekleyip randevu alın. (Daha ileri bir tarih olacağı için makul değil bu seçenek de)

Birlikte erkene randevu buldukça çekme işi yalan oldu bu durumda. Ekim 2026’ya kadar bekleyeceğiz mecbur.

Dediğinizi yapmaya çalıştık bir kaç aile de dahil , olmadı aşagıdaki mesajı veriyor bu sefer

''Kişisel ayrıntılarınız veritabanımızda zaten var olan bir profille eşleşiyor. Bu profili geçmişte oluşturduysanız ve parolanızı unuttuysanız, lütfen oturum açma ekranındaki “Parolamı unuttum?” işlevini kullanın. Bu kullanıcı adı size tanıdık gelmiyorsa, lütfen sol menüdeki Geri Bildirim Sağla seçeneği aracılığıyla veya yardım hattımıza bir E-posta göndererek yardım hattımızla iletişime geçin''

sistemde girdiğiniz bilgiler kayıtlı diyor,,, artık randevu gunu ya herro ya merro gitcez cünkü saglıklı bir bilgi vermiyorlar tam bir fiyasko

Gündem içinde yayımlandı
      Tomi Sekman
      Tomi Sekman

Benim gibi aile üyeleri randevuda gözükmeyenler için bilgilendirme;
      2 adet türkce case actım cvp dönülmedi ptesi günü 1 adet ingilizce case actım bu gun cevap döndü,,,,cevaptan anladıgım bu şekilde devam edin diyorlar ancak randevu gunu konsolosluk önünde cocuklarımı sizin bugun randevunuz yok diye içeri alırlar mı o konu soru işareti size yazısmaları mı bilgi amaçlı yolluyorum benim gibi aynı sorunu yaşayanlara örnek olur

Registering to the new system, my children do not appear in the appointment

my children and I have an appointment in Ankara as a family, but after registering to the new system, my children do not appear in the appointment I am the only one at the appointment, my children are not I am sending you the receipt that I paid the visa fee of 740 USD other documents Thanks

other dökümanlar cocuklarımın pasaportları randevu sayfaları ais sistemindeki ödeme makbuzu ve şu anki sistemdeki randevu sayfası
      gelen cevap

Dear Applicant:

Thank you for writing to the U.S. Visa Service Desk.

We understand that you have a query regarding appointment scheduling.

In response to your questions, we would like to inform you that, as per our records applicant have scheduled appointment, So we would request you to kindly proceed for the appointments as scheduled.

We hope this information is helpful to you.

Sincerely,
      U.S. Visa Service Desk.

bundan ne anlamalıyız tecrübeleri arkadaslardan tavsiyelerini bekliyoruz...

Gündem içinde yayımlandı
      Tomi Sekman
      Tomi Sekman

@mehmet-duman, içinde söyledi: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

@gucarslan eski sisteme gore 3 kisilik randevumuz vardi. yeni sisteme gore maildeki adimlari izledim fakat kullanici adinda sorun olustugu icin yeni kullanici adi olusturdum. bu sefer sadece benim randevum gorunuyor. esimin ve kizimin (1.5 yasinda) randevusu eskide var yenide yok. onlarinki iptal mi olacak demektir?

Ben dahil bir çok kişi aynı sorunu yaşıyor genel bir hata ,,,düzeltmeleri gerekiyor

Gündem içinde yayımlandı
      Tomi Sekman
      Tomi Sekman