@marinesubby merhabalar alabildinizmi çocuk için vizeyi
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
Kişisel görüşüm; birçok benzer durumda gördüğüm kadarıyla şu iki durum sıkça red sebebi olabiliyor:
Aşırı heyecanlı ve gergin görünmek ya da tam tersi, çok ezberden konuşuyor gibi durmak. Konsoloslar doğal ve samimi cevapları daha çok beğeniyor. Çok fazla ezberlerseniz konuşma robotik oluyor, az hazırlık yaparsanız da heyecan yüzünden dağınık cevaplar verebiliyorsunuz. Bu dengeyi tutturmak gerçekten zor.
Bunun dışında postunda verdiğin detaylardan şu noktalar da etkili olmuş olabilir:
- Senin Green Card’lı olman ve yakın zamanda ABD’ye gitmiş olman da “aile birleşimi amacıyla turist vizesi alıyorlar” şüphesini biraz tetiklemiş olabilir.
- Babanın 2004’teki yurtdışı çıkışını DS formunda belirtmemiş olmanız konsoloslukta tutarsızlık olarak algılanmış olabilir.
- Annenin sadece 7-8 aylık iş geçmişi ve babanın “emekli ama çalışıyor” durumu, Türkiye’deki bağların yeterince güçlü olmadığı izlenimi yaratabiliyor.
Seneye tekrar başvurmayı düşünüyorsan şu değişiklikleri yapmanı öneririm:
- DS-160 formunu bu sefer çok daha dikkatli ve eksiksiz doldurun (özellikle geçmiş seyahatleri mutlaka belirtin).
- Cevapları kelimesi kelimesine ezberlemek yerine ana noktaları çalışıp doğal konuşmaya odaklanın.
- Heyecan kontrolü için mutlaka birkaç kez gerçekçi prova yapın.
- Türkiye’deki bağları daha net ve samimi anlatın: Evleri, diğer çocukları, babanın 20 yıllık sektör deneyimi + 7 yıldır aynı firmada çalışıyor olması güçlü yanlarınız.
-
Merhaba, yakın zamanda turist vizesi randevum var profilimden biraz bahsedeyim; babam,erkek kardeşim ve babamın eşi greencard ile 1.5 yıl önce abd ye yerleştiler.ben üniversite 4.sınıf öğrencisiyim dedem ve babannemle yaşıyorum.annem türkiye de yaşıyor ziyaretine sık sık gidiyorum.vize görüşmemde tatil planımı kurban bayramı olarak şekillendirdim 2 haftalık gidip gelmek istiyorum,döndüğümde final sınavlarım başlıyor olacak ayrıca yazın yapmam gereken zorunlu stajım var.red almaktan çok korkuyorum görüşmede önerebileceğiniz yapmam ya da yapmamam gereken şeyler nelerdir ?
-
@T-C-Kubilay-Dikici teşekkür ederim üstat. Dediğiniz gibi hiçbir şeye bakmadılar. Sadece bazı idari işlemler için süreci bekletmeye aldılar. Parmak izlerimiz ve pasaportumuz hala elçilikte. Zannediyorum verirler vizeyi
️ -
@harunelresit rica ederim harunbey anlamadığım birşey var siz turist vizesine başvurmuştunuz değil mi size sonucunuzu görüşme sırasında söylemiştir pasaport iade etmedi ise onayladığını söylemiştir. Sizde farklı bir durum mu var
-
Merhaba benim b2 turist vizem var, bu yaz evleniyorum ve eşim için de turist vizesine başvurup balayımızı abd de yapmak istiyoruz. Eşim daha önce hiç yurt dışına çıkmadı fakat ben de vize olduğu için onun da alması kolay olur mu?
-
@tuncayarat Sizin daha önce giriş çıkışınız oldu mu? daha önce okuduğum bir deneyim vardı orada vizesi olan taraf bir çok kez giriş çıkış yaptığını evlendikten sonra da eşi için başvurduklarında sizinle aynı şartları vardı ama güzel bir tatil planı hazırlamıştı ayrıca giriş çıkış yapan kişi uzun yıllar çalışıyor ve eşide çalışan biriydi sizin profil nasıl bilmiyorum ama denemekte fayda var güzel bir tatil planı yapmanızda fayda var
-
@T-C-Kubilay-Dikici evet daha önce 3 defa giriş çıkış yaptım. Balayı olarakta düşündüğümüz için şansı yüksek olur diye düşünüyorum
-
@tuncayarat alan 2 kişinin deneyimini okumuştum bence moralinizi yüksek tutun çok güzel bir tatil planı sunun inandırıcı bir plan olsun güzel bir road trip yapın gerisini şansa bırakın derim
-
Merhaba,
4 yıl önce başvurup red aldığımızda bize şu soruları sordular:
-Amerikaya neden gitmek istiyorsunuz?
Kısa süreli aile ziyareti yapacağız. (Eşimin annesi green cardlıydı)
-Ne iş yapıyorsunuz?
Kendi otelimizi işletiyoruz
-Kaç yıldır evlisiniz?
5 yıldır evliyiz
-Çocuğunuz var mı?
YokTeşekkürler vizeniz onaylanmadı dedi

Şimdi tekrar başvurmak istiyoruz ama korktuğum bir nokta var öncelikle şartlarımızın tamamı değişti.
Eşim 2 yıldır bir şirkette çalışıyor.
2 yaşında bir oğlumuz var.
Oteli kiraya verdik kira gelirimiz var.
Annemiz amerikan vatandaşı oldu ve eşinin şiddet göstermesinden dolayı boşandı. Şu an kendi bir fabrikada çalışıyor ve bir ev tutarak yeni bir düzen kurdu.Bizde annemizi ziyaret etmek istiyoruz ve tekrar başvuracağız. Ama annemizin orada olması dezavantaj mı? Oğlumuz büyürken hem dil gelişimi hem okula başlamadan gezmek hemde ihtiyaç halinde annemizin yanında olabilmek için vizeye başvuracağız. Yakınımız olduğu için red alır mıyız? Şartlarımızda bağlayıcılık arttı gibi görünüyor ama tedirginim. Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
(aile birleşimi başvurumuz yok, süreç çok uzun olduğu için başvurmayı düşünmüyoruz.)
Çok teşekkürler. -
@T-C-Kubilay-Dikici üstat görüşmede ne iş yaptığımızı, Amerika da akrabamızın olup olmadığını sordu. Bizde ailecek gideceğimizi vs. söyledik. son sırada biz vardık. bizden sonra yemek molasına çıkılacağını Ankara daki sıra görevlisi duyuru yaptıktan sonra sarı kağıdı verip, pasaportlar bizde kalacak dedi. benim eşimin parmak izlerini aldı ve güle güle takip edersiniz dediler.

-
@harunelresit ilk defa böyle bir deneyim okudum desenize zaten heyecanlı bir süreçti şimdi vizenin basılıp basılmayacağını heyecanla bekliyorsunuz
ben pozitif bakıyorum olumsuz olsaydı zaten pasaportu size iade ederlerdi yada eksik birşey olsaydı size istedikleri evrakları listede işaretlediği kağıdı verirdi bence güzel bir sonuç alacaksınız -
@T-C-Kubilay-Dikici inşallah üstat. Gerçekten forumda okuduğum kadarıyla bizlere benzer bir süreç yaşayan pek yok. hatta danışman bye bye diyip gidince biz ne olduğunu anlayamadık. Danışmadaki arkadaşa gittik. bize refused yazan sarı kağıt verildi ama pasaportu vermedi acaba biz yanlış mı anlıyoruz dedik... Danışmadaki genç arkadaşımız idari işlem için süresi yetmediğinden bu şekilde bir yol izlemiş olabilir dedi. merak etmeyin kesin red almadınız deyip uğurladılar bizleri

-
@harunelresit süreç beklediğinizden çok uzun sürebilir pasaportlarınızla ilgili planlarınız varsa önlem almanızı tavsiye ederim
-
Arkadaşlar merhaba.bir soru soracaktım.gecen sene Ocak ayında kendim ve iki çocuğum için vize başvurusunda bulundum ve vizem onaylandi.pasaportlarim bize geldiğinde benim pasaportumun ilk sayfasında 22 Ocak 2025 tarihli vize basılmış ve üzerine CANCELED WİTHOUT PREJUDİCE yazılı damga vurulmuş hemen arkasındaki sayfaya da 23 Ocak 2025 ocak 2035 son tarihli vize basılmış.amerikaya ailecek gezmek için bilet aldım ABD ye girişimde ilk sayfadaki damga sıkıntı çıkarır mı?bilgisi olan var mı
-
@Mustafa-d hayır sorun çıkartmaz, konsolosluk yetkilisi size pasaportu geri göndermeden yaptığı hatayı fark edip vizeyi tekrar basmış. Bknz:
"Canceled without prejudice" terimi belirli bir yasal ağırlık taşır. Vizede bir hata olduğunda veya verilen vizenin bir kopyası olduğunda ortaya çıkar. Bu, yanlış yazılmış isimler, yanlış vize kategorileri ve hatta elçilik veya konsolosluk personeli tarafından yapılan büro hataları gibi hataları içerebilir. -
@vixo çok sağolun hocam cevabınız için.
-
@mesut1905 üstat normalde Ağustos 2026 tarihinde Amerika ya gitmek istiyorduk. hatta ds160'da da bunu belirttik. Ancak araştırdığım kadarıyla 3 aya kadar da sürecin devam edebileceği söylendi. Bizde bekleme kararı aldık. Eylül ayında bir yurtdışı planlama daha yapmıştık. En kötü gitmeyebiliriz diye düşündük.
-
@harunelresit umarım planlarınızı aksatmadan sonuçlanır süreç vizeli pasaportlarınıza kavuşursunuz.
-
@mesut1905 ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. İlk yazdığımdan beri her sorumuza cevap verdiniz. inşallah sonuç güzel sonuçlanır en kısa vakitte. sizlere tekrar haber vereceğim mutlaka.
-
Merhaba arkadaşlar,
Annem için DS-160 formunu dolduruyorum. Formda, Eylül ayında torununa okul döneminde baktığı için Türkiye’ye dönmesi gerektiğini belirteceğim.
“Seyahat planlarınız spesifik mi?” sorusunda nasıl ilerlemek daha doğru olur sizce?
- “Evet” deyip tahmini giriş-çıkış tarihleri ve örnek uçuş bilgileri mi eklemek daha iyi olur,
yoksa - “Hayır” deyip yalnızca yaklaşık kalış süresi (örneğin 4 hafta) belirtmek mi daha uygun olur? Teşekkürler.
- “Evet” deyip tahmini giriş-çıkış tarihleri ve örnek uçuş bilgileri mi eklemek daha iyi olur,
Benzer Başlıklar
122
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k