(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@Erdem-AKDEMİR Merhaba Erdem Bey. Ben de bu konuda araştırma içerisindeyim. herhangi bir bilgi edinebildiniz mi?
-
herkese merhaba abd de yaşayan ailemi ziyaret için turist vizesine başvuracağım üniversite 4.sınıf öğrencisiyim masraflarımı babam karşılayacağı için baka hesap dökümünde babamın hesap dökümünü göstersem olur mu
-
Merhabalar.
Oncelikle, bir greencardli olarak 2 sene once Amerikaya tasinma surecindeki buyuk yardimlarinizi unutmam imkansiz bir kez daha cok tesekkur ederim. Cok onemli bilgiler ve yonlendirmelerinizle su an Amerikada ikinci senemi tamalamis bulunuyorum.
Buradaki konum ise, anneme Mart ayinda beni ziyaret edebilmesi icin B1/B2 vize mulakati almistim. Ancak maalesef reddedildi. Sebep olarak annemin Turkiyede herhangi bir baglayici durumunun bulunmamas gösterildi. Annem aslinda tapu ve banka dokumu ile birlikte girmisti mulakata ama hic sormamislar. Benim kardesim ve babam yok. Annem tek basina yasiyor ve hic yurtdisina cikmadi. Amerikaya yanima gelip geri Turkiyeye donmeyecegini dusundu sanirim memur.
Ben tekrar annem icin basvuruda bulunmak istiyorum. Bunun icin nelere dikkat etmemi gerekir. Ne yapmaliyim? Degerli bilgilerinize yeniden ihtiyacım var.
Simdiden cok tesekkur ederim. -
@barbie, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhabalar.
Oncelikle, bir greencardli olarak 2 sene once Amerikaya tasinma surecindeki buyuk yardimlarinizi unutmam imkansiz bir kez daha cok tesekkur ederim. Cok onemli bilgiler ve yonlendirmelerinizle su an Amerikada ikinci senemi tamalamis bulunuyorum.
Buradaki konum ise, anneme Mart ayinda beni ziyaret edebilmesi icin B1/B2 vize mulakati almistim. Ancak maalesef reddedildi. Sebep olarak annemin Turkiyede herhangi bir baglayici durumunun bulunmamas gösterildi. Annem aslinda tapu ve banka dokumu ile birlikte girmisti mulakata ama hic sormamislar. Benim kardesim ve babam yok. Annem tek basina yasiyor ve hic yurtdisina cikmadi. Amerikaya yanima gelip geri Turkiyeye donmeyecegini dusundu sanirim memur.
Ben tekrar annem icin basvuruda bulunmak istiyorum. Bunun icin nelere dikkat etmemi gerekir. Ne yapmaliyim? Degerli bilgilerinize yeniden ihtiyacım var.
Simdiden cok tesekkur ederim.Annenizin durumunda en önemli nokta, görevliyi Türkiye'de yerleşik düzeni olduğuna ve hayatının burada devam ettiğine ikna etmek olmalı.
Tapu ve para satılabilir ve transfer edilebilir varlıklar, TR’ye bağlılığı göstermez (ama yine yanında bulunsun).
Annenizin Türkiye’de onu bekleyen bir rutini olduğunu anlatması gerekir. Örneğin “mahallemdeki komşuluk ilişkilerim, her hafta katıldığım kurslar veya düzenli sağlık kontrollerim" gibi ifadeler.
Daha önce hiç yurt dışına çıktınız mı ve neden gitmek istiyorsunuz sorularına aşağıdaki cevapları kısa ve öz olarak monte etmeye çalışın ve bu konuşmayı siz görüntülü arayarak defalarca çalışın.
Benim hayatım, düzenim ve tüm sosyal çevrem Türkiye'de. Gittiğim kurslar var, çiçeklerim, kedim var, sürekli birlikte olduğumuz bir komşu grubum var ayrıca belli aralıklarla hastane randevularım oluyor gibi.
Bugüne kadar yurt dışına çıkma ihtiyacı hissetmedim Ancak şimdi çocuğum greencardla ABD'de olduğu için bu uzun yolculuğu göze alıyorum. Benim amacım 3-4 haftalığına evladımı ziyaret edip hasret gidermek ve düzenimi bozmadan evime dönmek (3-4 hafta demesi önemli bir an önce o rutinlerine geri dönmek istiyor izlenimi vermesi için). Sizin greencardınızın fotokopisi elinde olsun ve bu cümleleri söylerken konsolosun görmesini sağlasın.
B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları başlığındaki deneyimleri okumak faydalı olabilir. Hiç yurt dışına çıkmayan ebeveynlerin de vize aldığı örnekler var.
İkinci başvuruda "şartların değiştiğini" göstermek zor ama imkansız değil. Ds160 formunda yapılan hatalar varsa daha dikkatli doldurun. Ayrıca mülakatta ilk reddin sebebi sorulursa "kendimi tam ifade edemedim, aslında Türkiye'de yerleşik bir hayatım var" diyerek konuyu yukarıdaki saydığım konulara getirsin.
Kolay gelsin, umarım alır, bol şanslar🍀🤞 -
Merhaba, annemle babamin bugun istanbul'da görüşmeleri vardi ne yazık ki olumsuz oldu. Ben green cardliyim, esim de abd vatandaşı. Gecen sene geldim Amerika'ya. Şubat ayinda basvuru yapip bugun icin randevu oluşturmuştuk.
Gorusmede sorulan sorular:- ABD'ye neden gitmek istiyorsunuz?
- Kiziniz ve damadınız orada ne yapıyor?
- Siz burada ne yapıyorsunuz?
- Baska çocuğunuz var mi?
- Daha once yurtdisina ciktiniz mi?
- Kiziniz ne zaman ABD'ye gitti ve en son ne zaman Turkiye'ye geldi?
Babam emekli ama ayni zamanda calisiyor, 20 senedir ayni sektörde, 7 yıldır ayni firmada, annem ise yaklasik 7-8 aydir calisiyor. Istanbul'da evleri ve bir çocukları daha var. Babam 2004'te yurtdisina cikmis ancak ben bilmiyordum ds formunda da belirtmemiştim, annem daha once hiç cikmadi. Ben haziran 2025te Amerika'ya geldim ve Eylül 2025'te tekrar ziyaret icin gittim, bu hafta tekrar gidiyorum.
Profil olarak olumsuz sonuc almalarına ne sebep olmuş olabilir fikri olan paylaşırsa cok memnun olurum. Artik seneye tekrar başvurmayı düşünüyorum ama süreç oldukça stresli ve red aldıktan sonra neyi farklı yapmak gerekir bilemiyorum.
-
Uzman görüşü olmamakla birlikte daha önce yurtdışına vize ile seyahat edilen/edilmeyen herhangi bir ülkeye gitmemiş/kanıtlayamamış olmaları, yaşadıkları ülkeden ilk defa ABD gibi yanına yerleşme ihtimali olan oğlu/gelininin yanına gidecek olmaları, Türkiye’de yaşayan kızlarına bakmakla yükümlü/sosyal ilişkisi güçlü bir profil çizmemiş olmaları (soru gelmeden dahi beyan ile dile getirmeleri mümkün) konsolosun kararına olumsuz etki etmiş olabilir.
-
Merhabalar, vize mülakatımla ilgili yardımcı olabilirseniz birkaç sorum olacaktı.
1)Ben 1 ağustos 2024 tarihinde b1/ b2 turist vizesi için vize ücreti ödedim. Vize mülakat tarihim 4 mayıs 2026. Erkene çekemedim.
1 yıl geçtiği için yeniden vize ücreti ödemeli miyim, nasıl bir yol izlemeliyim detaylı anlatabilir misiniz
2)Mail adresim üzerinden oluşturduğum ais hesabım aktif görünmüyor.
Vize ücretini ödeyemiyorum
3)kızım 4 yaşında ona da mülakata giderken yanımda olsun diye ds 160 formu doldurdum ama vize ücreti ödemedim, ayrı hesap oluşturup vize ücreti ödersem randevuma dahil olamaz yeni randevu alsın derler mi acaba
Çok acil dönüş bekliyorum lütfen yardımcı olun teşekkürler -
Kişisel görüşüm; birçok benzer durumda gördüğüm kadarıyla şu iki durum sıkça red sebebi olabiliyor:
Aşırı heyecanlı ve gergin görünmek ya da tam tersi, çok ezberden konuşuyor gibi durmak. Konsoloslar doğal ve samimi cevapları daha çok beğeniyor. Çok fazla ezberlerseniz konuşma robotik oluyor, az hazırlık yaparsanız da heyecan yüzünden dağınık cevaplar verebiliyorsunuz. Bu dengeyi tutturmak gerçekten zor.
Bunun dışında postunda verdiğin detaylardan şu noktalar da etkili olmuş olabilir:
- Senin Green Card’lı olman ve yakın zamanda ABD’ye gitmiş olman da “aile birleşimi amacıyla turist vizesi alıyorlar” şüphesini biraz tetiklemiş olabilir.
- Babanın 2004’teki yurtdışı çıkışını DS formunda belirtmemiş olmanız konsoloslukta tutarsızlık olarak algılanmış olabilir.
- Annenin sadece 7-8 aylık iş geçmişi ve babanın “emekli ama çalışıyor” durumu, Türkiye’deki bağların yeterince güçlü olmadığı izlenimi yaratabiliyor.
Seneye tekrar başvurmayı düşünüyorsan şu değişiklikleri yapmanı öneririm:
- DS-160 formunu bu sefer çok daha dikkatli ve eksiksiz doldurun (özellikle geçmiş seyahatleri mutlaka belirtin).
- Cevapları kelimesi kelimesine ezberlemek yerine ana noktaları çalışıp doğal konuşmaya odaklanın.
- Heyecan kontrolü için mutlaka birkaç kez gerçekçi prova yapın.
- Türkiye’deki bağları daha net ve samimi anlatın: Evleri, diğer çocukları, babanın 20 yıllık sektör deneyimi + 7 yıldır aynı firmada çalışıyor olması güçlü yanlarınız.
-
Merhaba, yakın zamanda turist vizesi randevum var profilimden biraz bahsedeyim; babam,erkek kardeşim ve babamın eşi greencard ile 1.5 yıl önce abd ye yerleştiler.ben üniversite 4.sınıf öğrencisiyim dedem ve babannemle yaşıyorum.annem türkiye de yaşıyor ziyaretine sık sık gidiyorum.vize görüşmemde tatil planımı kurban bayramı olarak şekillendirdim 2 haftalık gidip gelmek istiyorum,döndüğümde final sınavlarım başlıyor olacak ayrıca yazın yapmam gereken zorunlu stajım var.red almaktan çok korkuyorum görüşmede önerebileceğiniz yapmam ya da yapmamam gereken şeyler nelerdir ?
-
@T-C-Kubilay-Dikici teşekkür ederim üstat. Dediğiniz gibi hiçbir şeye bakmadılar. Sadece bazı idari işlemler için süreci bekletmeye aldılar. Parmak izlerimiz ve pasaportumuz hala elçilikte. Zannediyorum verirler vizeyi☺️
-
@harunelresit rica ederim harunbey anlamadığım birşey var siz turist vizesine başvurmuştunuz değil mi size sonucunuzu görüşme sırasında söylemiştir pasaport iade etmedi ise onayladığını söylemiştir. Sizde farklı bir durum mu var
-
Merhaba benim b2 turist vizem var, bu yaz evleniyorum ve eşim için de turist vizesine başvurup balayımızı abd de yapmak istiyoruz. Eşim daha önce hiç yurt dışına çıkmadı fakat ben de vize olduğu için onun da alması kolay olur mu?
-
@tuncayarat Sizin daha önce giriş çıkışınız oldu mu? daha önce okuduğum bir deneyim vardı orada vizesi olan taraf bir çok kez giriş çıkış yaptığını evlendikten sonra da eşi için başvurduklarında sizinle aynı şartları vardı ama güzel bir tatil planı hazırlamıştı ayrıca giriş çıkış yapan kişi uzun yıllar çalışıyor ve eşide çalışan biriydi sizin profil nasıl bilmiyorum ama denemekte fayda var güzel bir tatil planı yapmanızda fayda var
-
@T-C-Kubilay-Dikici evet daha önce 3 defa giriş çıkış yaptım. Balayı olarakta düşündüğümüz için şansı yüksek olur diye düşünüyorum
-
@tuncayarat alan 2 kişinin deneyimini okumuştum bence moralinizi yüksek tutun çok güzel bir tatil planı sunun inandırıcı bir plan olsun güzel bir road trip yapın gerisini şansa bırakın derim
-
Merhaba,
4 yıl önce başvurup red aldığımızda bize şu soruları sordular:
-Amerikaya neden gitmek istiyorsunuz?
Kısa süreli aile ziyareti yapacağız. (Eşimin annesi green cardlıydı)
-Ne iş yapıyorsunuz?
Kendi otelimizi işletiyoruz
-Kaç yıldır evlisiniz?
5 yıldır evliyiz
-Çocuğunuz var mı?
YokTeşekkürler vizeniz onaylanmadı dedi :)
Şimdi tekrar başvurmak istiyoruz ama korktuğum bir nokta var öncelikle şartlarımızın tamamı değişti.
Eşim 2 yıldır bir şirkette çalışıyor.
2 yaşında bir oğlumuz var.
Oteli kiraya verdik kira gelirimiz var.
Annemiz amerikan vatandaşı oldu ve eşinin şiddet göstermesinden dolayı boşandı. Şu an kendi bir fabrikada çalışıyor ve bir ev tutarak yeni bir düzen kurdu.Bizde annemizi ziyaret etmek istiyoruz ve tekrar başvuracağız. Ama annemizin orada olması dezavantaj mı? Oğlumuz büyürken hem dil gelişimi hem okula başlamadan gezmek hemde ihtiyaç halinde annemizin yanında olabilmek için vizeye başvuracağız. Yakınımız olduğu için red alır mıyız? Şartlarımızda bağlayıcılık arttı gibi görünüyor ama tedirginim. Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
(aile birleşimi başvurumuz yok, süreç çok uzun olduğu için başvurmayı düşünmüyoruz.)
Çok teşekkürler. -
@T-C-Kubilay-Dikici üstat görüşmede ne iş yaptığımızı, Amerika da akrabamızın olup olmadığını sordu. Bizde ailecek gideceğimizi vs. söyledik. son sırada biz vardık. bizden sonra yemek molasına çıkılacağını Ankara daki sıra görevlisi duyuru yaptıktan sonra sarı kağıdı verip, pasaportlar bizde kalacak dedi. benim eşimin parmak izlerini aldı ve güle güle takip edersiniz dediler. :)
-
@harunelresit ilk defa böyle bir deneyim okudum desenize zaten heyecanlı bir süreçti şimdi vizenin basılıp basılmayacağını heyecanla bekliyorsunuz :) ben pozitif bakıyorum olumsuz olsaydı zaten pasaportu size iade ederlerdi yada eksik birşey olsaydı size istedikleri evrakları listede işaretlediği kağıdı verirdi bence güzel bir sonuç alacaksınız
-
@T-C-Kubilay-Dikici inşallah üstat. Gerçekten forumda okuduğum kadarıyla bizlere benzer bir süreç yaşayan pek yok. hatta danışman bye bye diyip gidince biz ne olduğunu anlayamadık. Danışmadaki arkadaşa gittik. bize refused yazan sarı kağıt verildi ama pasaportu vermedi acaba biz yanlış mı anlıyoruz dedik... Danışmadaki genç arkadaşımız idari işlem için süresi yetmediğinden bu şekilde bir yol izlemiş olabilir dedi. merak etmeyin kesin red almadınız deyip uğurladılar bizleri :)
-
@harunelresit süreç beklediğinizden çok uzun sürebilir pasaportlarınızla ilgili planlarınız varsa önlem almanızı tavsiye ederim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum