Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba daha once j1/f1 olmak uzere vizeye sahibim. 2 ay once b1 vizesini aldik esimle birlikte sonrasinda 1 haftalik amerikaya giris cikis yaptik. Sonrasinda master icin f1 basvurusu uaptik ama red aldik. Turist vizemize herhangi bir damga basilmadi ama simdi 10 gunlugune bir tatil planliyoruz.daha once girmedigimiz bir uerden girmeyi planliyoruz. gidis donus ucak bileti, otel rezervasyonu vs herseye sahibiz ama acaba giriste bir sikinyi yasar miyiz? Cok tesekkurler


  • @dancing-queen Oglumun turist vizesi vardi. ABD’den bir Community College’dan kabul almisti. F1’a basvurdu. Red aldi. Red aldiktan iki yil kadar sonra turist vizesiyle Abd’ye girdi. O zaman Tr’de universite ogrencisiydi. Yanina okulundan transkriptini almisti. Abd’ye girerken sorgu odasina almislar. Transkriptini gostermis, okudugu bolumu ve universiteyi soylemis. Okul icin geri donecegini belirtmis. Sonrasinda 6 ay kalis vermisler ve ulkeye almislardi.


  • @dpdemir peki vize reddi almadan once turist olarak amerikaya giris yapmismiydi , eger oyleyse bidahaki girisinde ayni yerden mi giris yapmisti?


  • @dancing-queen Evet, daha once giris yapmisti. Aslinda ailece giris yapmistik ve esim L1 vizesine basvurmustu. Biz de (oglum da) onun uzerinden hak sahibi olarak basvurmus gorunuyorduk. Turist vizesiyle girip Change of Status yapmistik yani. L1 basvurumuz olumsuz sonuclandi ve Tr.’ye donduk. Basvurunun sonuclanmasini beklerken 6 ayi gecmisti. Tekniken Overstay durumuna dussek de halihazirda Change of Status basvurumuz oldugu icin aslinda degildik. Belki de en cok bundan dolayi sorgulanmistir. Bunu da sormuslar girerken, o da sureci anlatmis. Sonrasinda egitimine Turkiye’de universitede devam ettigini belgeleyince gecisine izin vermisler.

    Evet, ayni havalimanindan giris yapti. JFK’den.

    Ben sizin girisinizde bir problem olacagini dusunmuyorum. Siz daha rahat girersiniz.


  • Bilgileriniz icin cok tesekkur ederim. Sirketten ne zamandir orda calistigimi gosteren ve izinli olduguma gosteren antetli kagida basili belgeleri yanima alicam umarim sorun yasamayiz:)


  • Arkadaşlar f1 dan dün red aldım, b1/b2 turistik vizem var , 2022 ve 2023 yıllarında ıkı şer haftalık giriş çıkışım var. Sizce tekrardan giriş yaptığım da bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım? Bostonda bir dil okulundan red aldım , tekrar bostona giriş yaparken bir sorun olur mu ? Yaşayan arkadaşlar bilgi verirse çok memnun olurum🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

65
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum