Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Kredi kartinin hesap kesim tarihi ile kredi kuruluslarina aylik bildirim tarihi degisiklik gosterebiliyor. Bankadan bankaya ya da kredi derecenlendirme kuruluslarina gore ayin farkli gunlerinde islem yapilma durumu var. Bazi bankalar hesap kesim tarihinde bildirim yaparken bir diger kredi kurulusunun kredinizi aylik olarak kontrol ettigi gun alakasiz olabiliyor. O yuzden mumkunse kullanilan kredili tutari her zaman %35'in alinda tutmakta yarar var. Ya da ben haftalik odeme yapiyorum, her cumartesi tum bakiyeyi kapatiyorum.


  • @gallifrey bunun olumsuz etksis oldugunu dusunmuyorum sahsen.Gectigimiz yil uber yaparken 500$ lik kredi kartimi bende bu sekilde kullaniyordum,ama ben borcumun surekli tamamini oduyordum.Suan 3000$ lik kart limiti 788 kredi puanım vat BoA nın uygulamasına göre.Uberi 4 ay yapmıştım 🙂


  • @aliarmgn Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:

    @gallifrey bunun olumsuz etksis oldugunu dusunmuyorum sahsen.Gectigimiz yil uber yaparken 500$ lik kredi kartimi bende bu sekilde kullaniyordum,ama ben borcumun surekli tamamini oduyordum.Suan 3000$ lik kart limiti 788 kredi puanım vat BoA nın uygulamasına göre.Uberi 4 ay yapmıştım 🙂

    Ben borcun tamamını ödemek ya da küçük bir miktar borç bırakmak konusunu hala netleştiremedim kafamda. Hangisinin etkisi daha fazla bilmiyorum henüz. Genellikle biraz borç bırakın diye okuduğum için 20-30 dolar bırakıyoruz:)


  • @damladav Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:

    @betfair39 biz sonuna kadar kullanıyoruz ve ilk kredi skorumuz 738-740 şeklinde açıklandı.

    ilk kredi skoru herkesin yüksek çıkar benimde eşime kredi kartı çıktı ne işi var ne de secured kredi kartına başvurdu.Direkt Discover 1000$ lık kartı vermişti.
    Benim sizin dediğinizi yaptıydım ilk geldiğimde kredi puanım artsın diye tamamını kullanıp ödüyordum ertesi gün 🙂 Hatta peşin bişey alacaksam olsam bile kredi kartını döndürmek için oradan alıyordum sonra puanım düşmeye başladı kademeli olarak kredi kartını full doldurduğum için.


  • Bu ileti silindi!

  • @gallifrey Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:

    @aliarmgn Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:

    @gallifrey bunun olumsuz etksis oldugunu dusunmuyorum sahsen.Gectigimiz yil uber yaparken 500$ lik kredi kartimi bende bu sekilde kullaniyordum,ama ben borcumun surekli tamamini oduyordum.Suan 3000$ lik kart limiti 788 kredi puanım vat BoA nın uygulamasına göre.Uberi 4 ay yapmıştım 🙂

    Ben borcun tamamını ödemek ya da küçük bir miktar borç bırakmak konusunu hala netleştiremedim kafamda. Hangisinin etkisi daha fazla bilmiyorum henüz. Genellikle biraz borç bırakın diye okuduğum için 20-30 dolar bırakıyoruz:)

    @gallifrey
    Bu konu hakkında bende emin değildim ve 1.5 senelik bir kredi tarihi sonunda bazı deneyimler sonrası araştırarak cevaba ulaştım.

    Bugüne kadar kredi kartlarımı harcadıkça anında ödedim. Özellikle hesap kesim tarihinden önce hiç borç bırakmadım. 1.5 senedir tüm kredi kartlarımda kredi ekstrem 0 USD olarak geldi (%0 Utilization). Fakat bu davranışın oldukça yanlış bir hareket olduğunu yeni öğrenmiş oldum.

    Açıklaması ise şu;
    Her ne kadar gerçek hayatta kredi kartını kullandıkça anında borcu ödemek finansal olarak iyi bir davranış gibi görünsede, aslında kredi skoru oluşturmada oldukça yanlış bir davranış. Nedeni ise, herhangi bir borç yapmamış oluyor olmanız ve dolayısı ile FICO skor modeline göre sizin hiç borç almamış ve ödememiş gibi görünüyor olmanız.

    Konu hakkında onlarca kaynaktan araştırmama göre FICO skorunu en iyi geliştirmenin yolu; kredi limitinizin %9 veya altı bir borcu hesap kesim tarihinde bırakmanız ve bu borcun tamamını son ödeme tarihinden önce ödemeniz.
    Bu sayede küçük, dolayısı ile sorumluluk sahibi bir kullanım gösteriyorsunuz ve bu borcun tümünü ödemiş oluyorsunuz. Ayrıca herhangi bir faiz ödemesi yapmamış oluyorsunuz. Tüm bunlar kredi tarihinize olumlu olarak yansımış oluyor.

    Kaynaklar;

    https://www.reddit.com/r/personalfinance/wiki/fico#wiki_.22not_using_your_credit_card_will_hurt_your_score..22


  • Daha önce söyledim... Mortgage alırken son anda bir miktar daha kredi puanimin yükselmesi gerekiyordu... 5 dolar bırak dediler...

    Ben -5 ye bırakmıştım... Olmaz dediler gittim 10 dolar harcadım... Yani sıfır yada daha altı olmaz dediler...
    En kötü ihtimal %30 altı... Krediye karmaya bile girdiğinizde %30 diye gösterir... Fazlası gelmesin...


  • @crazycells hesap kesimin olduğu gün kapatıyoruz. Her ayin 11inde. Yeni aya 0 bakiye girmiş oluyoruz.


  • @semavi siz daha iyi bilirsiniz muhtemelen.Kredi kullanıyorsunuz sonuçta ben kullanmadım,kullanmayı düşşnmüyorum sırf kafam rahat olsun diye ne kadar borç varsa hepsini ödüyorum ve genelde - lerde oluyor 🙂


  • @aliarmgn Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:

    @semavi siz daha iyi bilirsiniz muhtemelen.Kredi kullanıyorsunuz sonuçta ben kullanmadım,kullanmayı düşşnmüyorum sırf kafam rahat olsun diye ne kadar borç varsa hepsini ödüyorum ve genelde - lerde oluyor 🙂

    Estagfrullah... Cok bilmek icin degilde sistemin farkliligini gostermek icin yazdim. Bende sasirmistim ilk duydugumda 😃


  • Bugun kredi karti harcamalarina bakarken limiti asmis oldugumu farkettim. Bugun harcadigim yuklu miktarda bir arac kiralama ucreti limiti astigindan pending olarak gorunuyor suan.

    Turkiyeden alisik degiliz. Orada limit yetersiz der uyandirirdi bizi biz de diger karttan cekerdik biliyorsunuz. Burada anladigim kadariyla boyle bir durum yok ya da ekstra istek yapmak lazim herhalde o durum icin.

    Neyse. Sorum su. Bu pending gorunen overlimit islemi kotarmak icin en iyi yontem ne olurdu ? Ben hemen limiti asan miktardan fazlacasini nakit transfer olarak kredi karti hesabima aktardim. Isin ilginci o islem de suan pending olarak gozukmekte. Benim hesapta herkes kiliclarini cekti bekliyor anlayacaginiz :))

    Sizin onereceginiz baska bir yontem var mi ? Bu nakit odemem durumu kotarmaya yeter mi ? Yoksa kaderimiz buymus deyip olacaklari seyir mi eylemeliyim ?

    Bir de bu is kredi skorunu etkiler mi ? Kotu anlamda yani.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @filth_grinder eger fark kadar para koyduysaniz hesaba, o durumda odemekte sorun olmamasi lazim. Eger butun bakiyeyi geciktirmeden oderseniz kredi skoruna da etkisi ya olmayacaktir ya da minimum olacaktir.


  • @filth_grinder hesapta hep pending oluyor ona takılmayın bence 🙂


  • @filth_grinder hocam aslında türkiye de pending dediğinize benzer bir sistem var tabi limit sınırları dahilinde . Provizyon diye görünür . Genelde 5 dakika içinde onaylanır lakin bazı işlemler 2 3 gün de beklerler. Bankacı arkadaşımız @kivooo da durumu onaylayacaktır


  • %30 kuralini uyguluyorum. Pending 3-4 gunu bulabilir. Hesapta surekli kayitli+gelevekteki olasi para kadar limit tutmak mantikli.


  • @mr-hakan @filth_grinder selam muhtemelen rent a car firması offline olarak çekimi yaptığı için bakiye yetersiz dememiştir.. kimse kılıçları çekmemiştir. Hesap kesim tarihinden sonra kredi kartını ödemeniz doğru olacaktır bence


  • Houston BofA'da çalışan banka müdiresine kredi kartı kullanımı ve kredi skorunu yükseltme adına detaylı sorular yönelttiğimde, kendisi bana ısrarla, ilk 6 ay, kredi kartının limitinin max 30-35% ini kullanıp, ödemelerimi zamanında yapmayı ve kredi skorunun yükselmesi olayını zamana bırakmamı önermişti. Anladığım kadarıyla özellikle yeni gelenler için, kredi kartının limitinin tamamının kullanımı pek de önerilen bir şey değil.

  • ⭐⭐

    Bank of America'nın şöyle bir videosu var kredi skorunun sıfırdan nasıl yükseltilebileceğine dair:

  • ⭐⭐

    @entelman Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:

    Houston BofA'da çalışan banka müdiresine kredi kartı kullanımı ve kredi skorunu yükseltme adına detaylı sorular yönelttiğimde, kendisi bana ısrarla, ilk 6 ay, kredi kartının limitinin max 30-35% ini kullanıp, ödemelerimi zamanında yapmayı ve kredi skorunun yükselmesi olayını zamana bırakmamı önermişti. Anladığım kadarıyla özellikle yeni gelenler için, kredi kartının limitinin tamamının kullanımı pek de önerilen bir şey değil.

    Bana da şubede aynı öneri yapıldı: Kredi kartı limitinin maksimum %30'unu kullanmak...


  • Kredi kartı alışımın 6. ayı dolduğu için artık BofA’nın uygulamasında Fico skorumu görebiliyorum, 746 olarak çıktı. Ama Creditkarma’da 670 görünüyor. Fico Creditkarma’dan üç gün sonra güncellenmiş, emin değilim bi sonraki güncellemede nasıl değişecek puanlar. Benim baz almam gereken hangisi bunlardan?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum