Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Gündem
1.1k 190 70.4k 223

• @gucarslan Ben de buna destekleyici bir şey söyleyeyeyim, gerçek, yaşanmış :). Eşim tam olarak 2020 sürecini yaşamış, @gucarslan ın dediği gibi 1000 dolarını verdi, davalar açıldı vs, sonra da hiçbir şey olmadı. Şansa bana da çıktı, ben aynı golü yemek istemem, zira kendi evimde bir örneği var. Bir an önce ülkeye girip kartı bastırmak lazım o yüzden.

• @gucarslan kesinlikle haklısınız. Lotonun çıkmış olması bile vizeyi %100 alacağınız anlamına gelmiyor böyle beklenmedik olaylar çıkıyor. Forumda öğrenilen en önemli şey "Tüm umudunuzu buraya bağlamayın"

• Bugün işten fırsat buldukça gelişmeleri okudum, gerçekten yaşananlar hakkında çok çok üzgünüm. Geldiğimiz nokta içler acısı maalesef arkadaşlar, hele USCIS gibi bir kurumun attığı twiti kanım donarak okudum, ben twitin içeriğinden ziyade yazım diline takıldım…bu nasıl düşmanca bir dildir? Yaw bu göçmenler size ne yapmış? Oturup kendi sistemlerini (DV sistemini değil, ülkedeki her şeyi kastediyorum, sağlık, yaşam, sosyallik vs.) eleştireceklerine, göçmenleri günah keçisi ilan ediyorlar. Koca Amerika, hem kendi vatandaşlarına hem de göçmenlere tarihinin en toksik günlerini yaşatıyor. Emin olun arkadaşlar sağ duyulu demokrat Amerikalılar da olanlardan çok rahatsız. Müşterilerimle hep konuşuyorum; siz bakmayın Trump şöyle böyle, ülkesi adına hayırlı işler yapıyor diyenlere ve magacı andavallara; kendisi göçmenlerin oyuyla seçildi, çünkü Amerika’daki göçmenlerin çoğu muhafazakar ülkelerden gelen aileler ve lgbt işlerini durdurur diye buna oy verdiler ama o da ilk iş silahı onlara sıktı.

Neyse görüşlerime gelelim. Öncelikle adminimiz @gucarslan ‘ın yazdığı her iletiye katılıyorum. Bana göre oluşacak senaryolar:

DV süreci durduruldu deniliyor, bu çok ciddi bir durum, yani bir karar alındıysa bana göre hemen uygulanır, ben bundan şunu anlıyorum, maalesef olumsuz durumlara hazırlıklı olmak gerekiyor ama enseyi de karartmamak lazım. Kendilerince gerekli güvenlik altyapılarını oluşturduktan sonra (daha neyin güvenlik altyapısını oluşturacaklar Allahaşkına, Portekizli adam kendisi marjinalleşmişse bize ne, bu ülkede zaten her an herkes kafayı yiyip marjinalleşebilir! Gelince göreceksiniz, Amerika’da akli dengesini yitiren o kadar çok insan var ki, yolda bağırıp çağırıp yürüyeni mi dersin, neler neler, neyse…)
    (Kirk’ü vuran şahıs ise kendilerinden çıkınca suspuslar nedense neyse…) konuyu dağıtmayayım, özetle evet süreç şuan biraz gri ama kesinlikle üzülmeyin. Bu hafta uçağa bindirmezler ama 2 ay sonra açılır fln, bilemeyiz.
    DV-2027 çekilişinin de geç de olsa yapılacağını düşünüyorum. Sonuçta çekilişi yapmazlarsa kanuna aykırı iş yapmış olurlar davalar açılır vs.

Son olarak da önerim, eğer DV vizesiyle ülkeye girmeyi başarabilirseniz, giriş çıkış yapalım süreç başlasın diye düşünmeyin. O green card fiziken elinize gelene kadar ülkeden kesinlikle çıkmayın. Arkadaşıma gelir, bana kargolar gibi riskleri almak da size kalmış, ben olsam o riski almazdım.

• @erenotti gir çık yapmama konusunu haklı buluyorum ama türkiyede devam eden hayatımızı sonlandıramadık. Bir de greencard ın basılmama durumu var şu an. Ne kadar sonra basılacak ne zaman geri dönebiliriz vs bir sürü sıkıntı ve soru mevcut. Herkesin yolu açık olsun diyelim. İnşallah herkes verdiği karardan memnun olur 🙂 bizim için en iyi ihtimal şu an girişimizi yapabilmek. Ve geri dönmek. Sonrasını da süreci takip etmeye devam edeceğiz

• Adamlar programı askıya aldı UCSIS kartları basan kurum. İstediğiniz kadar vize alın istediğiniz kadar vize bastırın pasaportlarınıza elinizde yeşil kartınız olmadan içeride nasıl kalabileceğimizi düşünüyorsunuz? Bence bu iş 1 Ocak 2029 yılına kadar bitti hatta belki 2030.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

vatandaşlık yemin töreni için tarih almış gc sahiplerinin yemin törenlerinin, USCIS tarafından iptal edildiği bilgileri gelmeye başladi;

"Same, My oath ceremony also got cancelled today. I'am a DV Lottery winner."

👇

https://www.reddit.com/r/USCIS/s/1Ug891yJb7

• @gucarslan işte 2 gündür bahsettiğiniz konu. Çekiliş iptal emrinden konu nerelere geldi. Daha bakalım neler göreceğiz önümüzdeki günlerde..

• 25 Kasım tarihinde jfk havalimanından ülkeye giriş yapıp 1 aralık günü çıkış yapmıştık. Kısa sürede ssnlerimiz gelmişti. Dün (19 aralık) green cardlarımız belirttiğimiz adrese teslim edilmiş. Eğer teslim edilmemiş olsa ilk giriş çıkışı yapmamıza rağmen atlayıp gitsek mi düşüncemiz vardı ama teslim edilmesi bizi biraz yavaşlattı ve gelismeleri takip ediyoruz. Umarım herkes kendi icin doğru kararı verir ve kartlarına kavusur. Tabi burası amerika bölüm sonunda ne çıkacağını kestiremiyoruz 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@gucarslan o zaman uscis kart basımını da durdurur mu acaba?
    Veya bizim bu hafta yapacağımız giriş ve pasaportumuza alacağımız i551 stamp bize, süreç içerisinde olur da -kart teslim edilmezse- bir hak aramamız gerekirse bir avantaj sağlar mı sizce, girişini henüz yapmamış bir greencard talihlisi olma durumuna kıyasla? Afaki sorular olduğunu biliyorum ama insan fikir arıyor..

• Bu ileti silindi!

• Bunu yapan greencardi da vermez yani oyle degilmi? Konu gercekten nerden nereye geldi

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @aysegul yapıp yapmayacağını konusuna emin olmamakla birlikte, böyle bir hakkı olduğu gerçeğinin hepimiz farkındayız.

girişteki dalganın faydası elbette olur, sonuçta o damga sizin yasal olarak LPR olduğunuzun göstergesi. ancak sonraki süreçte nasıl fayda sağlar konusunda fiili olarak yorum yapmak yanlış olur.

tek tavsiyem, giriş sonrası mümkünse kart basilana kadar beklenmesi, eğer mümkünse tabi. çünkü her çıkış, sonraki her giriş için risk teşkil ediyor, hele de DV1 vizesiyle.

• @gucarslan çok kıymetli abim olayı iyi tarafında tutmaya çalışıyorum ancak DOS un lehimize vericeği bir karar dışında aklıma bir şey gelmiyor. Bu konuda sizin fikrinizi çok merak ediyorum süreç ne olur bilinmez ama DV2020 gibi bir durum mu bekliyor

• @gucarslan Kart basılsa bile USCIS'in iptal hakkı yok mu? İptal edilen vatandaşlık töreni haberlerini görünce Danimarka Büyükelçiliği'nden yaptığım talep için endişelenmeye başladım. Umarım Danimarka sürecim yanmaz; Green Card uğruna elimdeki ülkeden olma ihtimali beni korkutuyor

• @iibrahimd başından beri şöyle olacak, şunu yapacaklar gibi bir söylemim olmadı biliyorsunuz. ben ihtimalleri, yapabileceklerini söylüyorum. çünkü yaptıklarını birebir yaşamış / tecrübe etmiş biriyim.

amacım, bu ihtimalleri bilip ona göre hareket etmenizi sağlamak. DV2020 mi olur, DV2021 mi bilmem ama; siz kendinizi buna göre hazırlayın. çünkü olmaması için değil, etkisini azaltmak için imkanlarıniz var.

• @Selimdiskaya52 bana sorarsanız asıl kafa yormaniz gereken danimarka dururken abd'yi seçmeniz..

yasaklardan önce bunu tartın terazinizde bence.

• Şuan en büyük endişem giriş yapabilsek bile uscis'in kartları basmaması.

• Uscis tweetine ithafen;, basvuru islemleri dememis tam olarak, yani sadece AOS gibi dusunmemek lazim; suspending its role demis. Bence kart basim islemleride durabilir bi sureligine. Konu nereden nerelere geldi, hayallerimizi caldilar resmen.

Benzer Başlıklar

• H1-B Vizelerinde Rekor Ücretlendirme (19 Eylül 2025)

Gündem
    28
    2 Oy
    28 İleti
    803 Bakış
    Ekto OktanE
    @RyanSnowace Hocam boşa değil Trump ölümsüz değil ve bu kararda 1 senelik eğer uzatmazsa önümüzdeki sene karar geçersiz olucak endişelenmeyin hiçbir şey bilmiyorsaniz üniversite egitimi sonrasi ABD'de yükseklisans deneyin diye öneri yapabilirim...
  • Greencard çekilişi kalkıyor (Mayıs ayı yasa tasarısı)

Taşındı Gündem
    144
    0 Oy
    144 İleti
    13k Bakış
    sıla5566S
    Meksika'dan hergün kaçak göçmen girişinin olduğu bir ülkede greencardın kalkma ihtimalini çok düşük buluyorum.
  • Green card başvuruları her geçen yıl artmakta...

Gündem
    9
    3 Oy
    9 İleti
    2k Bakış
    FamelF
    Merhaba, uzun yıllar önce Kıbrıs’ a göç etmiş biri olarak malesef ülkenin içinde bulunduğu şartları gördükçe üzülerek ve çocuklarımın geleceği için başka arayışlar içinde olan bir ebeveynim. Çünkü burasıda Türkiye nin aynası. Buraya ilk geldiğimiz zamanlarda arkadaşımın bahçıvanın mesleğinin aslında doktorluk olduğunu ve diplomasının bu ülkede geçmediğini öğrendiğimde ilk şokumu yaşamıştım. Malesef ülkesinde doktorluk yaparak kazandığı paradan daha çok kazanabildiği için bahçıvanlık yaptığını anlatmıştı. Daha sonra bu deneyimleri daha çok yaşadım işe aldığım birçok yabancı ülke vatandaşı ya avukat ya hemşireydi ülkelerinde ve burada temizlik yada servis elemanı olarak çalışıyorlardı. Malesef artık bizler aynı durumdayız. Göç ettiğimiz yada etmeyi düşündüğümüz ülkelerde kendi mesleklerimiz yerine basit işler yaparak daha kaliteli bir yaşam istiyoruz. Çünkü bir çoğumuzun ülke geleceğinden bir beklentisi kalmadı. Umarım bu çaba içinde olan herkes en kısa sürede hayal ettiği ve en önemlisi hak ettiği yaşam kalitesine ulaşır. Son bir not son 6 ayda bahsettiğim çalışan kişiler ülkelerine geri dönüyor. Çünkü kendi para birimleri tl ile karşılaştırıldığında daha değerli olmuş
  • Green Card basvuru iptali hakkinda

Taşındı Gündem
    18
    1 Oy
    18 İleti
    8k Bakış
    crazycellsC
    3-10 Ekim tarihleri arasinda basvuru yapip, basvurularini 18 Ekim'den sonra yenilemeyen arkadaslar cekilis sonuclarini dvlottery sitesinde kontrol ettiklerinde hata ile karsilasirlar. Talihliler sadece 18 Ekim sonrasi yapilan basvurular arasinda secilmistir, bilginize.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k