Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @gucarslan evet haklisiniz , sadece ciktiktan sonra yanlis hec etmeyim deye bilgi toplayiram. Ayrica tesekkur edirem

• @gucarslan destek için teşekkürler öncelikle, neden düşük bir ihtimal? bir de benim vizemin yanma ihtimali var mıdır? sonuçta mülakat verilmeden göndereceğimi söylemişsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@kayanmehmet çünkü ankara konsolosluğu'ndan bahsediyoruz 🙂
    yukarıda bahsettiğim işlemlerin hepsi;

ardından konsolosluktan dosyanızı açmalarını talep edeceksiniz.

adımında sunduğunuz "evlilik" sebebiyle yapılacak başvurunuzun konsolosluk tarafından onaylanması adımından sonra gerçekleşecek.
    eğer size bu talebiniz için onay verilmezse zaten diğer adımlara geçemezsiniz.

• @gucarslan Destek için çok teşekkürler, gerçekten büyük bir iş yapıyorsunuz. Son bir soru, benim Ankaraya gitmem gerekecek mi? izin alma şansım kalmadı da işten...

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@kayanmehmet genelde gerekmez çünkü parmakizi vermiş olacaksınız.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@cejseng

2021 yılına ait eski bir deneyim asagidaki ileti. 2024 yılında da Ankara’da mülakata giren, asıl talihli bekar olarak katıldığı mülakat sonucu vizesini alıp mali yıl bitmeden evlendikten sonra tekrar mülakata girerek eşininde vizesi onaylanan bir başka forum kullanıcısı da vardı. Sürecin garantisi yok, müstakbel eşiniz Hong Kong’da henüz mülakata girmediyse hala geç değil. 2024 yılı yaşanan benzer olayı diğer forum kullanıcıları veya @gucarslan hatırlatabilirler belki paylaşılan deneyimi. Hayırlısı olsun sizin için…

https://yesilkartforum.com/forum/post/230086

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@cejseng

Mali yılın bitimine kadar (30.09.25) sizinde sürece dahil olmanız en kolayı. Maddi ve manevi sebeplerinizi bilmiyorum, saygı duyuyorum ama içimden sürecin başında keşke aksiyon alsaydınız diye geçiriyorum.

Konu ile ilgili bilgi sahibiyim diye yazmışsınız, muhtemelen okumuşssunuzdur konu başlığını. Müstakbel eşiniz göçmen vizesini alırsa sizinle ABD’de bir araya gelmesi için doğru süreç F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları). Bu vize türünün de bekleme süresini, koşulları (sponsor vb) konu başlığındaki deneyimlerden ve forum kullanıcılarının imzalarındaki sürelerden çıkartım yapabilirsiniz. Bol şans ve ömür boyu mutluluklar 🍀🧿

Ayrıca bu konu başlığı da sizin için önemli, Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@cejseng eğer mali yıl içinde resmi evliliğinizi yapmayı ve müstakbel eşinize vize almayı planlıyorsanız bana özelden ulaşın.
    mülakatınızda bol şans.

• merhaba, teşekkür ederim mesaj attım hemen.

• Arkadaşlar merhaba, tarihler yaklaşırken tavan yapan heyecanlar yüzünden şimdiden yanlış ve eksik adımlar atmaya başladık ne yazık ki 🙂
    Öncelikle sormak istediğim,

• 2 yıldır devam eden ve evlilik düşündüğümüz bir ilişkim var. Her ikimiz de çekilişe başvurduk. Birinden birine çıktığı takdirde ds260 ı bekar olarak göndereceğiz ve nikahı tamamlamak için tahmini ne kadar süremiz olacaktır?
    • Ds260 da bekar gönderdikten sonra evlenmemizin en ufak bir riski bile bulunuyor mu?
    • Ds260 bekar olarak göndermeyip hemen evliliğe yönelsek ve bütün işlemleri tamamlayıp ortalama 1 ay sonra formu göndersek daha mı mantıklı yoksa mantıksız
    • Biz heyecandan nişanlıma pasaporta başvurduk ve aldık. Fakat pasaporttaki soyismi kendi soyismi. Evlendikten sonra bunu değiştireceğiz bi de boşa defter parası vereceğiz sanırım. Bu durumu başka türlü halletme şansımız bulunuyor mu?

Teşekkürler 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@ugur077, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

Arkadaşlar merhaba, tarihler yaklaşırken tavan yapan heyecanlar yüzünden şimdiden yanlış ve eksik adımlar atmaya başladık ne yazık ki 🙂
    Öncelikle sormak istediğim,

• 2 yıldır devam eden ve evlilik düşündüğümüz bir ilişkim var. Her ikimiz de çekilişe başvurduk. Birinden birine çıktığı takdirde ds260 ı bekar olarak göndereceğiz ve nikahı tamamlamak için tahmini ne kadar süremiz olacaktır?
    • Ds260 da bekar gönderdikten sonra evlenmemizin en ufak bir riski bile bulunuyor mu?
    • Ds260 bekar olarak göndermeyip hemen evliliğe yönelsek ve bütün işlemleri tamamlayıp ortalama 1 ay sonra formu göndersek daha mı mantıklı yoksa mantıksız
    • Biz heyecandan nişanlıma pasaporta başvurduk ve aldık. Fakat pasaporttaki soyismi kendi soyismi. Evlendikten sonra bunu değiştireceğiz bi de boşa defter parası vereceğiz sanırım. Bu durumu başka türlü halletme şansımız bulunuyor mu?

Teşekkürler 🙂

Başka sorunuz olması halinde doğru konu başlığı olan DV2026 sohbet odasında sormanız gerekiyor, kazanan olursanız aktif olacak olan DV2026 Aşamaları başlığından sorularınıza devam edebilirsiniz, arama butonunu kullanmayı ihmal etmeyin.

1-biriniz veya ikinizde kazanan olursanız zaman geçirmeksizin kazanan/kazananlar DS260’ı bekar dolduracak, yeteri kadar zamanınız olacak evlenmek için zira en erken mülakat mali yıl başlangıcı olan 1 Ekim 2025’den önce gelmeyecek.

2-Ds260 da bekar gönderdikten sonra evlenme riskini yaşayan talihli olmadı, ilişkinizin çekiliş tarihi olan 3 Mayıs 2025 tarihinden önce başladığını kanıtlar fotoğraf, yazışma vb kanıtlar ile mülakatta kanıtladığınız sürece sıkıntı yaşamadı önceki talihliler.

3-Kazanan olursanız zaman geçirmeksizin formunuzu bekar olarak gönderin, daha sonra mülakat tarihi alabilirseniz, mülakat tarihi aldıktan sonra mülakata gireceğiniz konsolosluk ile irtibata geçerek eşinizi dosyanıza dahil edebilirsiniz.

4-Heyecanınız normal ama sakin kalmaya çalışın. Eşiniz yeni soyadı ile tekrar başvuru yapacak ve pasaport bedeli ödeyecek, devlet kazanacak 🙂 başka halletme şansınız yok.

Bol şans

• Bu ileti silindi!
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

• MERHABA 3 YILDIR BİRLİKTE OLDUĞUM KIZ ARKADAŞIMA GREEN CARD ÇIKTI AMA BANA ÇIKMADI BİRLİKTE GİTMEK İSTİYORUZ AMA DS-260 FORMUNU O TEK DOLDURUP SONRADAN MÜLAKATA GİTMEDEN ÖNCE Mİ EVLENMELİYİZ YOKSA HEMEN EVLENİP BİRLİKTE Mİ DOLDURMALIYIZ SIRA NUMARASI DA İLK 100 DE

• Merhaba,
    2026 GC talihlisiyim. Şu an bekarım ama nişanlıyım. Uzun bir ilişki ve kanıtlayabileceğim birçok belge, fotoğraf vs. mevcut. Hemen nikah kıyıp DS-260'ı mı doldurmalıyım yoksa bekarken hemen DS-260 doldurulup sonradan mı dosyaya eşimi eklemeliyim gibi kafa karışıklıklarım vardı ama şimdilik ikinci seçeneğe daha yakınım. Forumda genel olarak bu önerilmiş çünkü.

Şimdi şunu soracağım. Şu an bekar olduğumdan soyadım vs. tek. Evlenince eşimin soyadını kendi soyadıma ekleyip çift soyadı kullanmak istiyorum. Ama şu an kimlik, pasaport gibi belgeler DS-260'ta belirteceklerim yani hepsi mevcut bekar belgelerim. Evlilikten sonra pasaport, kimlik vs. değişecek. Bunlar nasıl güncellenecek? En sorunsuz nasıl hallederim?

Teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@emels mülakat aldığınızda formunuzu açtırıp güncelleyeceksiniz.

• Arkadaşlar merhaba,
    Bir sorum daha olacak diğer yolu tercih edersem yani bir hafta içinde nikah kiyip ortalama 2-3 hafta içinde formu evli olarak gönderirsem, green card sonucu açıklandığı gibi nikah kiydigim için şüpheli görünür mü? 6 yıldır birlikteyiz ve 6 aydır da nişanlıyız. Hepsinin fotoğrafı kanıtları mevcut. Ama yine de neden tam da tesadüfi olarak sonuç açıklandığı hafta evlendiniz derler mi ve dosyam tehlikeye girer mi? Bu şekilde baştan nikahlı halde formu doldurmak mi daha iyi olur yoksa sonradan dosyayı açtırıp eklemek mi?
    Diğer soru da Mayıs sonunda ds formunu göndermek benim mülakat tarihi almamı imkansız mi kılar?
    Çokça sorum oldu mazur görmenizi rica ediyorum en ufak bir hata yapmak istemiyorum sürecimde.
    Şimdiden sağ olun.

• @emels, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

Arkadaşlar merhaba,
    Bir sorum daha olacak diğer yolu tercih edersem yani bir hafta içinde nikah kiyip ortalama 2-3 hafta içinde formu evli olarak gönderirsem, green card sonucu açıklandığı gibi nikah kiydigim için şüpheli görünür mü? 6 yıldır birlikteyiz ve 6 aydır da nişanlıyız. Hepsinin fotoğrafı kanıtları mevcut. Ama yine de neden tam da tesadüfi olarak sonuç açıklandığı hafta evlendiniz derler mi ve dosyam tehlikeye girer mi? Bu şekilde baştan nikahlı halde formu doldurmak mi daha iyi olur yoksa sonradan dosyayı açtırıp eklemek mi?
    Diğer soru da Mayıs sonunda ds formunu göndermek benim mülakat tarihi almamı imkansız mi kılar?
    Çokça sorum oldu mazur görmenizi rica ediyorum en ufak bir hata yapmak istemiyorum sürecimde.
    Şimdiden sağ olun.

İlişkinizin geçmişini, fotoğraflar, yazışmalar, aileler vb. kanıtlayabilecek durumda iseniz hiçbir sorun yaşamazsınız. Yıllardır talihliler bu şekilde ilerliyorlar. En hızlı yol formunuzu hızlıca submit edip Ekim’e kadar evlilik ve pasaport işlemlerini tamamlamak. Mülakat alınca dosyanızı açtırıp, eşinizi eklersiniz, kendi bilgilerinizi güncellersiniz, mülakata da ilişki kanıtınızla birlikte gidersiniz. Formunuzu daha geç submit etmeniz case no’nuz düşük bile olsa Ankara’da sizi sıkıntıya sokabilir, hızlıca hareket etmenizi öneririm.

• @deebee Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bu hafta içinde nikah kiyarsak baştan forma ekleyebilirim eşimi. Bu durum olumsuz bir intiba yaratmaz değil mi gerekli kanıtlara sahip olduğum ve gerçek bir ilişki olduğu için? Emin olmak istediğim tek şey bu. Çekiliş sonucu açıklandıktan bir hafta sonra nikah kıymak kötü algilanir mi diye endişeliyim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

123

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |