ABD Yolunda Evlilik
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
@kayanmehmet, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@gucarslan
Merhaba, ben dün itibariyle green cardımı aldım fakat kız arkadaşım ile haziran ayında evleneceğiz, önce çekme fırsatımız olmadı, bundan sonra nasıl ilerleyebiliriz? riskler nelerdir? Destek olursanız çok seviniriz. Bazı sorularım da mevcut,
1-benim vizem tekrardan mı işleme alınacak? bende mülakata katılacak mıyım?
2-eşim için yeni mülakat tarihi vermeleri mümkün mü?
Şimdiden teşekkürler ve emeğinize sağlık.adımlarınız şöyle ilerlemeli;
öncelikle resmi evliliğinizi yapacaksınız.
ardından eşiniz pasaportunu yeni soyadı ile değiştirecek.
ardından konsolosluktan dosyanızı açmalarını talep edeceksiniz.
ardından eşiniz için DS260 formu dolduracaksınız ve kendi formunuza eşinizi ekleyecesiniz.
sonrasından eşiniz için ankara konsolosluğundan mülakat talep edeceksiniz.
bu sırada eşiniz için sağlık muayanesi randevusu alıp sağlık raporunu alacaksınız.
bu sırada siz vizenizi konsolosluğa yolllamalısınız, o vize iptal edilip yenisi basılacak.
konsolosluk mülakat verirse (ki düşük bir ihtimal) mülakata katılacak.
sonra sizin ve eşinizi vizeleri tekrar basılacak.süreç bu şekilde, bol şans.
-
benim bur sorum olacakdi, simdi nisanlıyım ben Greencard cıktıktan sonra evlenmeyi dusunurem fakat beni dusunduren konu ds260 dolduran zaman ben kendimi tekmi yazmaliyim yoxsa nisanlimida? yada kendimi tek yazib daha sonra interview a kimi evlenib formda deyisiklik ede bilirmiyem?
-
@Royal-Besırov formu doldururkenki medeni durumunuz neyse o şekilde yazmalısınız.
resmi oalrak evliyseniz eklemelisiniz, değilseniz yazmamalısınız. -
nisanli kimi doldurmak olurmu formda?
-
@Royal-Besırov nişanlı olmanız resmiyette evli olduğunuzu ya da evleneceğiniz anlamına gelmez.
dv sürecinde mecburen evli olmanız gerek DS260 formuna yazabilmek için. -
@gucarslan ilkin addim olaraq , formu bekar olaraq doldurmak lazim anladigim kadarla , daha sonra mulakat tarihi belli oldukdan sonra esim icin de formu actirmali ve elave etmeliyem onuda. Bes mulakat tarihi bilindikden sonra esimide ds260 elave edib gonderdiyimiz zaman sefirliye esim icin lazimi senedleri yigmaliyam yoksa evvelceden yeni gc cavab ciktikdan sonra benimle beraber esiminde senedlerin yigmaliyam ?
-
@Royal-Besırov siz çekilişi kazanıp bekar olarak doldurun, sonra diğer adımları ilerletirsiniz.
doğmamış çocuğa don biçmenin anlamı yok. -
@gucarslan evet haklisiniz , sadece ciktiktan sonra yanlis hec etmeyim deye bilgi toplayiram. Ayrica tesekkur edirem
-
@gucarslan destek için teşekkürler öncelikle, neden düşük bir ihtimal? bir de benim vizemin yanma ihtimali var mıdır? sonuçta mülakat verilmeden göndereceğimi söylemişsiniz.
-
@kayanmehmet çünkü ankara konsolosluğu'ndan bahsediyoruz :)
yukarıda bahsettiğim işlemlerin hepsi;ardından konsolosluktan dosyanızı açmalarını talep edeceksiniz.
adımında sunduğunuz "evlilik" sebebiyle yapılacak başvurunuzun konsolosluk tarafından onaylanması adımından sonra gerçekleşecek.
eğer size bu talebiniz için onay verilmezse zaten diğer adımlara geçemezsiniz. -
@gucarslan Destek için çok teşekkürler, gerçekten büyük bir iş yapıyorsunuz. Son bir soru, benim Ankaraya gitmem gerekecek mi? izin alma şansım kalmadı da işten...
-
@kayanmehmet genelde gerekmez çünkü parmakizi vermiş olacaksınız.
-
Bu ileti silindi! -
2021 yılına ait eski bir deneyim asagidaki ileti. 2024 yılında da Ankara’da mülakata giren, asıl talihli bekar olarak katıldığı mülakat sonucu vizesini alıp mali yıl bitmeden evlendikten sonra tekrar mülakata girerek eşininde vizesi onaylanan bir başka forum kullanıcısı da vardı. Sürecin garantisi yok, müstakbel eşiniz Hong Kong’da henüz mülakata girmediyse hala geç değil. 2024 yılı yaşanan benzer olayı diğer forum kullanıcıları veya @gucarslan hatırlatabilirler belki paylaşılan deneyimi. Hayırlısı olsun sizin için…
-
Bu ileti silindi! -
Mali yılın bitimine kadar (30.09.25) sizinde sürece dahil olmanız en kolayı. Maddi ve manevi sebeplerinizi bilmiyorum, saygı duyuyorum ama içimden sürecin başında keşke aksiyon alsaydınız diye geçiriyorum.
Konu ile ilgili bilgi sahibiyim diye yazmışsınız, muhtemelen okumuşssunuzdur konu başlığını. Müstakbel eşiniz göçmen vizesini alırsa sizinle ABD’de bir araya gelmesi için doğru süreç F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları). Bu vize türünün de bekleme süresini, koşulları (sponsor vb) konu başlığındaki deneyimlerden ve forum kullanıcılarının imzalarındaki sürelerden çıkartım yapabilirsiniz. Bol şans ve ömür boyu mutluluklar 🍀🧿
Ayrıca bu konu başlığı da sizin için önemli, Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
-
@cejseng eğer mali yıl içinde resmi evliliğinizi yapmayı ve müstakbel eşinize vize almayı planlıyorsanız bana özelden ulaşın.
mülakatınızda bol şans. -
merhaba, teşekkür ederim mesaj attım hemen.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum