Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Meliha-Yalın, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

Selam,

Green card çekilişinden öncesine dayanan bir ilişkim var. Sıra numaram da bu hızla 3-5 aya gelecek görünüyor, ben mülakat tarihini almadan önce evlenip eşimi dosyaya eklettirmem mi gerekiyor yoksa mülakat tarihini aldıktan sonra ekletebiliyor muyum?
    •Mülakattan önce açtırırsam dosyam gerilere gidecek mi?
    • mülakat tarihi aldıktan sonra eşimi dosyama ekletmemde bir risk var mı?eşimin Konsolosluğun kapısından giremiceğine dair bilgi aldım nedir?

Merhaba Meliha hanım
    Evlilik kararı aldıysanız bir an önce evlenin ve eşinizi add applicant ile ekleyip ds260 formunu doldurun. Bu işlem dosya açtırmak değildir ve geriye düşmezsiniz. Mülakat tarihi aldıktan sonra kişi ekleme yapmak zaman kısa olduğu için strese sokar sizi, önceden ekleme yapmanız daha uygun olur. Evlendikten sonra yeni soyadınız ile kimlik ve pasaportunuzu da çıkartın. Olur da mülakat alabilirseniz, o zaman konsolosluktan dosyanızın kilidinin açılmasını isteyecek ve formunuzda güncelleme yapacaksınız.

Daha önce de demiştim, bundan sonraki sorularınızı DV2026 Aşamalar başlığında sormanız rica olunur.

• ⭐⭐⭐⭐

@Meliha-Yalın, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

@Serapp excele bilgi giremiyorum.. sorumun cevabını nasıl bulabilirim

Ben sizin için excele adınızı, CN ve ds260 tarihini girdim. Yaşadığınız şehir, hangi eyalete gitmek istediğinizi ve ailede kaç kişi vize alacağını siz ekleyebilir ya da bana bildirebilirsiniz. Teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

• Merhabalar herkese selamlar, konu içerisinde nasıl arayacağımı bulamadım kusura bakmayın. Benim sorum şu, dv27 için başvuru sırasında bekar olarak dolduracağım ancak kısmetse ilkbaharda nikahımız olacak. Ds260 doldurulurken evli olarak doldurmamız herhangi bir problem yaratır mı? Muhtemelen çekiliş sonuçları açıklanmadan evvel evlenmiş olacağım.

Cevap verenlere teşekkür ediyorum şimdiden

• ⭐⭐⭐⭐

@Yahuda

Öncelikle kazanan olmalısınız çekilişte, şans yanınızda olsun. Çekiliş başvuru tarihinde resmi medeni durumunuza göre (bekar olacaksınız iletinize göre) hem siz hem de müstakbel eşiniz ayrı ayrı bekar olarak başvuru yapabilirsiniz. Kazanan olursanız sürecin geri kalanı için 2026 Mayıs ayındaki çekiliş sonucu sürecin nasıl ilerleyeceğini forumda açılacak DV2027 (2027 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığından öğrenebilirsiniz, sorularınızı sorabilirsiniz. Allah tamamına erdirsin 🙏🏻

• Merhaba arkadaşlar
    CN39xx sıralama için mülakat tarihini aldık,14.11 olarak.
    Ancak ben 19 Ekimde evleneceğim ve asıl talihli nişanlım formunu açtırıp beni ekleyecek. Mülakat öncesinde add applicant kısmı vardı ancak mülakat geldiği için bu kısım kalktı. Bu 1 aylık süre bunlar için yeterli mi yahut KCCye mail atıp öteleme istememiz daha mı sağlıklı olur? Tüm nüfus, pasaport vs yenilecek. Yetişmemesi durumunda eski kimlik ve pasaportla gidebilir miyim?
    bu konuda yorumlarınız çok değerli, bilgi paylaşırsanız çok sevinirim.
    Şimdiden herkese süreçte gönlündekinin gelmesini diliyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@zuzu4545 Bu konu Green Card alma sürecinde, Green Card'li biriyle ya da ABD vatandaşı biriyle evlenmeyi düşünenler için açılmış bir başlık, ilk mesajda da belirtilmiş.

Lütfen sorularınızı 2026 Aşamalar başlığında sorun.

• @zuzu4545 merhaba hangi aşamadasınız biz de mülakat tarihi aldıktan sonra evleniyoruz

• Merhaba arkadaşlar,

Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.

Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.

Ancak özellikle şunları merak ediyorum:

Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
    F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
    “Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
    Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
    Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
    Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?

Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.

Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |