@totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
-
@johnlennon bende üniversite öğrenciyim ve mülakat öncesi mail atıp dedim ki kurum belgemi veremiyor ne yapabilirim? Tarzında mail atmıştım bana viyananın dönüşü kurumdan resmi belge al lise diplomanın onların elinde olduğuna dair demişti ve bende dekanlıkla konuşup resmi belge almıştım kaşeli imzalı + aslı gibidir+ edevletteki çıktısını götürdüm kabul ettiler böylelikle.
-
-
@özlem-GÜZEL iletinizi büyük harflerle yazdığınız için sürekli eksi alacaksınız 😊haberiniz olsun
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
DV2026 Mülakat Deneyimleri
-
Hayırlı olsun yolunuz açık olsunn
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı: A aysegul
-
Kıymetli arkadaşlar 15.10.2025 tarihi itibari ile Ankara dan vize onayımızı aldık öncelikle başta Ayşegül hanım olmak üzere yorumlarını ve yardımlarını esirgemeyen herkese çok teşekkürlerimi iletiyorum sürecimiz siz değerli arkadaşlar sayesinde sorunsuz ve son derece kolay geçti neredeyse hiç çetrefilli bir iş ile karşılaşmadığım için pek anlatacak bir şeyde yok vallahi ama çok kısa özetleyecek olursak. Getirmemiz gereken evraklara dair mail aldıktan sonra Pasaport, Diplomanın aslı, Evlilik cüzdanı ve iki adet fotoğraf dışında geriye kalan adli sicil, nufus kayıt örneği, askerlik belgesi vb ne varsa E-Devletten alınıyor sağdan soldan kurumlardan vs hiç bir evrak almadım banka hesap özeti dahi kare kodlu mobil değilde internet bankacılığından kendim aldım mülakattan 1 hafta önce yine neredeyse sadece pasaportlarımız ile sağlık muayenesinden geçmiştik zaten istenilen hiç bir evrağı istemediler bile neyse mülakatımız sabah 08:00 de olduğundan gece saat 01:30 da kocaeli den aracımızla erkenden yola çıktık gitmeden hava durumunu kontrol etmiştim sanırım saat 05:00 civarı vardık konsolosluğa arabam siteyşin vagon olduğundan arkaya yatak atmıştım çocuklar için arabada 2,5 saate yakın uyuduk 07:30 gibi gözümü açtım bir an kıyamet kopmuş ve mahşerde sandım kendimi aracımın etrafı insan seli resmen
utana sıkıla milletin bakışları arasında toparlandık eşim geç kaldık bu kadar insanın biter mi sıra gelir mi dedi ben tabi önceden turist vizesi tecrübem olduğundan rahat ol dedim birazdan görevli randevu saatine göre insanları sıraya sokacak ve öyle de oldu ben en önde biz oluruz sanıyordum ama meğersem saat 07:00 ve 07.30 randevuları da varmış bu arada konsolosluk 07:45 te göreve başlıyor neyse hava gerçekten soğuktu yaklaşık 40 dk sırada bekledik ve içeri girdik ilk önce ödeme için direk sıraya girdik 10 dk falan sıra geldi nakit olarak ödemeyi yaptım ama kredi kartı ile de ödeme mümkünmüş bilmiyordum bu kötü süpriz oldu bana
neyse daha sonra evrak teslim sırası bekledik 30 dk civarı yukarıda saydığım evrakları kişi kişi sırayla Türk bir personel istedi dosyalarımızı oluşturdu mülakatı hangi dilde yapmak istersiniz dedi türkce dedik ve daha sonrasında da mülakat için çağrılmayı bekledik 30 dk sıramız geldiğinde ilk önce butün beyanlarımızın doğruluğu için ellerimizi kaldırıp yemin ettik daha sonra ds260 formunda sorulan soruların bire bir aynılarının birkaçını sordu ne iş yapacaksınız, hangi eyalete gideceksiniz, ilk evliliğiniz mi, ABD de tanıdığınız biri var mı vs gibi bende ds260 formunda verdiğim cevapların aynısını çelişkiye mahal vermeden cevapladım ve memur vizeniz onaylandı iyi yolculuklar dedi mülakat 3 dakika falan sürdü bu kadar. Dikkat edilmesi gerekenlere veya tavsiyeler verecek olursam konsolosluğun duvarlarındaki uyarı yazılarında da belirtildiği gibi asla yalan yanlış beyanda bulunmayın bu uyarılar çok önemli ds260 formundaki bilgilerle asla ama asla çelişmeyin mülakatınız ds260 formundaki soruların dışına doğru ilerlerse bilinki başınız dertte zaten size gelen maillerde uyarı kısmında bir kaç konuda eğer hatalı beyanınız varsa direk elenirsiniz diye uyarıyor bunlara dikkat edin eksik belge ile kesinlikle gitmeyin. Ankara da mülakata gireceklerin süreci son derece basit bir aksilik ile karşılaşmak için büyük bir aptallık yapmak lazım. Bu hataları yapmaz isek zaten süreç vize onayı almaktan ziyade belge teslimidir. Şimdiden forumdaki herkese kolaylıklar diliyorum. Bana özel olarak bir şey sormak isterseniz bilgim dahilinde elimden geleni yaparım.
***** Son olarak bu yeşil kart forumu kuran ayakta kalmasını sağlayan arkadaşları Yüce Allah her iki cihanda da aziz eylesin ayaklarına taş değdirmesin yolları her daim açık olsun. -
@Davut-Deniz yeni hayatınızda şans sizinle olsun.
-
@Davut-Deniz rica ederim, önemli olan vizenize kavuşmanız

Ödeme kısmında kredi kartında sorun yaşayan talihliler olabiliyor, siz riski sıfıra indirerek olası stresi de telaşı da sıfıra indirmişsiniz iyi yapmışsınız aslında, hayırlısı olmuş diyebiliriz.
Ayrıca, forumla ilgili edilmiş güzel duanıza kocaman amin
Ve son olarak, yeni kıta.. yeni hayat.. sağlıkla, mutlulukla, dolu dolu yaşayın.. Ailenize ve size tekrar selamlar ve sevgiler..
-
Ankara Mülakat Deneyimi
Sonunda buraya mülakat deneyimimi yazdığıma inanamıyorum
Unganlar muayene deneyimimizi aşamalar başlığında anlattığım için ona burada tekrar yer vermeyeceğim.Randevumuz 08.30'daydı saat 8 gibi elçilik önündeydik. Bekleyenler dışarıda randevu saatine göre gruplandırılıyor. Yavaş yavaş dış kapıdan içeri girip ilk kontrol noktasına ulaşıyorsunuz. Henüz bahçedeyken pasaportunuzu açılan küçük bir bölmeden içeriye teslim ediyorsunuz. Kısa bir süre sonra da isminizi okuyarak içeri alıyorlar. Burada kemerinizi çıkarmanızı ve ceketlerinizin önünü açmanızı talep ediyorlar. İçeri kesinlikle telefon, akıllı saat ya da metal ürün alınmıyor, alyans problem olmuyor. Sırt çantası da kabul edilmiyor. Metal içermeyen dosyaları kullanabilirsiniz evraklarınız için. Sonra o uzun yoldan yürüyorsunuz ve görüşmelerin yapılacağı binaya varıyorsunuz. Kapılar gerçekten ağır bu arada.
Binaya girdikten sonra bir görevliye DV için geldiğimizi söyledik ve bizi ödeme yapmaya yönlendirdiler kişi başı 330 USD ücretimizi ödedik. Burada pasaportunuzu da veriyorsunuz ödemeyi alan görevliye. Ödemeniz tamamlanınca sıra numaranızla birlikte pasaportlarınızı geri veriyor size. Kartla ödeyen de vardı ama imkan varsa nakit USD götürmenizi ve mümkünse bu tutarın tam ödeyeceğiniz tutar olmasını tavsiye ediyorum. Bizzat şahit olmadım sorun yaşayana ama bekleyenlerin bu konu hakkında konuştuğunu duydum. Oradan sıra numaramızla göçmen olmayan vize için de bekleyen çok sayıda insanla birlikte monitörü takip ettik. Bu kısımda bir yandan göçmen olmayan vize mülakatlarına şahit olabiliyorsunuz. O monitörde gitmeniz gereken banko numarası da yazıyor bu kısmı banka şubesinde sıra takip etmek gibi düşünebilirsiniz.
Numaranız yanınca ilgili bankoya gidiyorsunuz. Bu aşamada belge teslimi yapılıyor. Türk bir görevli bizden sırasıyla belgeleri istedi. Belgeleri önceden gruplandırmanızı öneriyorum. Sırasıyla istediği belgeleri çıkarıp verdik.
İstenen belgeler:
-
Güncel Pasaport (Benim başvurumdaki pasaport değişmişti. Bu değişimden konsolosluğu haberdar etmiştim. Bu nedenle eski pasaportumu da götürdüm ama istenmedi. Zaten sayfaları boş bir pasaporttu.)
-
2 adet fotoğraf (Asıl talihli ve vize alacak tüm aile üyeleri için)
-
Aile cüzdanı (İki adet fotokopi olmalı aile cüzdanı için.)
-
Vukuatlı nüfus kayıt örneği (Asıl talihli ve vize alacak tüm aile üyeleri için)
-
Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı (Asıl talihli ve vize alacak tüm aile üyeleri için)
-
6 aylık banka hesap dökümü ya da mali geçim kanıtlarını istedi aldığım hesap dökümünü verdim. İmza sirkülerini almadı gerek yok dedi ama yine de götürün bence imkan varsa.
-
Lise ve üzeri bir diploma. Bu sadece asıl talihliden yani benden istendi. Birden fazla var nasıl ilerlemeliyim diye sordum, konsolosa hangisini ibraz etmek hangisi ile ilerlemek istiyorsanız birini seçip verin cevabını aldım. Birini seçtim ve verdim mülakatta da diğerlerinden hiç bahsedilmedi. Lisans diploması verdim bu nedenle lise diplomam sorulmadı.
-
İlişki kanıtları. Bunu isterken evliliğimizin GC'dan sonra mı gerçekleştiğini sordu evet cevabını verdiğimizde bu durumda konsolosun ilişki kanıtlarımızı görmek isteyeceğini söyledi. Hemen onları da görevliye ilettik. İçeriğinde birbirimize gönderdiğimiz eski tarihli e-postalar, tarih görünecek şekilde SS aldığımız eski fotoğraflarımız, 2024 yılındaki nişanımızın fotoğrafları, düğün fotoğraflarımız, birlikte yaptığımız seyahat ve konaklama kayıtları vardı.
-
Unganlar'dan aldığımız sağlık zarfı (Biz üzerinde olan aşı kağıdı ve CD'yi sökmemiştik onları söküp almamızı istedi yalnızca zarfı aldı.)
-
Eşim için askerlik hizmetini tamamladığına dair bir belge. E-Devlet'ten alınan askerlik durum belgesi örneğin. Eşim terhis belgesini verdi.
Tüm bunların yanında belge teslim ettiğimiz görevli DS-260'taki Green Card gönderilecek olan ABD adres bilgimizin güncel olup olmadığını sordu. Güncel olduğunu söyledik. Bu nedenle güncelleme yapmak isteyen arkadaşlar yazılı bir şekilde yeni adreslerini getirebilirlerse iyi olur.
Diploma, pasaport ve aile cüzdanı hariç tüm belgeler e-devlet üzerinden Türkçe olarak alındı. Apostil ya da çeviri yaptırmadım. Geçmiş yılların deneyimlerini okuduğumda Ankara özelinde e-devlet belgelerinin geçerli olduğunu ve tercüme-apostil gerekmediğini öğrenmiştim buna göre hareket ettim. Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı e-devlet üzerinden İngilizce alınabildiği için sadece onu İngilizce aldık.
***Aile cüzdanı sayfalarınızın fotokopileri ve diplomanızın arkalı önlü fotokopisi yanınızda bulunsun lütfen. İsteniyor. E-Devlet çıktısı olmayan her şeyin fotokopisi bence hazır bulunsun. ***
İstenmeyen belgeler:
-
UStraveldocs barkodlu belge. Anladığım kadarıyla sistemde kayıt olup olmadığına bakılıyor. Biz yine de ustraveldocs'a açtığımız talepleri, aldığımız hataların ekran görüntülerini, gönderdiğimiz e postaları yanımızda götürdük ama bu konu hiç açılmayınca biz de bir şey sormadık. Yaptığımız yeterli diye düşündük. Kaydımızdaki sorun şuydu, eşimi aile üyesi olarak ekleyemiyordum. Bu nedenle ayrı kayıtlar oluşturmuştuk ama kaydederken aynı case number'i kullanmıştık benim dosyama ekli olan aile bireyim olduğu için. Adrese teslimat tercih edip ödemelerimizi tamamlamıştık.
-
Lise üstü mezuniyeti olanlar için lise diploması. En son mezun olduğunuz ya da en yüksek dereceli mezuniyetinizi orijinal diploma ve fotokopi olarak teslim etseniz yeterli oluyor.
-
DS-260 Confirmation Page ve 2nl maili.
-
Eşimin diplomaları. Asıl talihli olmayan kişiden hiçbir diploma alınmıyor. Hatta eşim eğitim kısmını sistem sürekli attığı için kaydedememişti. Bu durumdan bahsetti diplomalarım yanımda o kısmı dolduramamıştım dedi. Gerek olmadığını söyledi ve almadı.
Tüm belgeleri teslim ettikten sonra tamam sıra numaranızı takip edebilirsiniz görüşme için dedi. İlk beklediğiniz alandan farklı bir alana geçip sıranızı beklemeye başlıyorsunuz. 2 banko ayrılmıştı. Sıra beklerken mülakatları ve onay alanları görebiliyorduk. Burada içinizin kıpır kıpır olmaması mümkün değil.
Mülakatımızı gerçekleştiren konsolos hanımefendi dünyanın en tatlı insanı olabilir. Kendisi Türkçe bilmekte ama lütfen tane tane ve yavaş konuşun mikrofonun olduğu yere de dikkat edin aranızda cam var çünkü. Ben heyecandan dikkat edemedim
İngilizcenize güveniyorsanız sorular basit olduğundan İngilizce yapmanızı tavsiye edebilirim.Mülakat Anı
İngilizce bilip bilmediğimi bizzat konsolos sordu. Çok az bildiğimi ifade ettim heyecandan Türkçemden dahi emin değildim çünkü. Sorularına Türkçe başladı. Hatırladığımız kadarıyla tercüman yoktu bizim mülakatımızda. Düşünün hatırladığımız kadarıyla diyorum öyle bir heyecan
Önce klasik olarak sağ elimizi kaldırıp yemin etmemizle başladı mülakat. Sonra parmak izi verdik. Bu aşamalar hızlıca tamamlanıyor.Sorular:
-
İlk evliliğiniz mi?
-
Çocuğunuz var mı?
-
Daha önce ABD'ye gittiniz mi?
-
Daha önce yurtdışında yaşadınız mı?
-
Ne mezunusunuz?
-
Ne iş yapıyorsunuz?
-
ABD'de nereye gideceksiniz? : DS-260'ta yazdığım adresi daha doğrusu eyalet ve şehri söyledim neden orası olduğunu sordu annemin kuzeninin orada olduğunu ve bize yardımcı olmayı teklif ettiğini söyledim.
-
Orada ne iş yapmayı düşünüyorsunuz? Eğitim alanında tecrübem ve eğitimim olduğunu orada da bu alana yönelebileceğimi söyledim. Bu aşamada hızlı konuşmuşum biraz yavaşlamamı ve mikrofona yaklaşmamı istedi. Sorry dedim
Bir sorun olmadı ve devam ettik. Oldukça sabırlı ve anlayışlı biri. Bu soruyu ayrıca eşime de yöneltti. O da işini söyledi kısaca. Eşim direkt olarak İngilizce konuştu.
Sorular sorulurken bir yandan adli sicil kaydı, nüfus kayıt örnekleri, diploma ve ilişki kanıtlarını ve diğer tüm belgeleri kontrol etti. Ayrıca konuşurken notlar da alıyor konsolos bu nedenle tane tane ve yavaş, sakince, net konuşmanızın önemini tekrar vurgulamak istiyorum. Heyecanı dizginlemek güç.

Her şey tamam görünüyor, vizeniz onaylandı. 1 hafta içinde mail gönderilecek dedi. Teşekkür edip ayrıldık. Sakin kalırım duygularımı belli etmem diyordum ama oraya çöküp ağlayasım geldi. Harika bir an, herkesin sürecinin bu sonuçla sonuçlanmasını dilerim. Forumda sorularıma cevap veren herkese ve tüm deneyimlerini paylaşan tüm arkadaşlarımıza içten teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm süreci birlikte yaşadığımız @ozangules62 yani Nazlı'ya sevgi ve teşekkürlerimi ayrıca iletiyorum.

-
-
@emels hayırlı olsun darısı başmıza

-
@emels Hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar yolunuz açık olsun

-
@emels Gördünüz mü Emel Hanım, boşuna panik yapmışsınız
Her şey tıkır tıkır gitmiş! Tebrik ederim, ABD'deki yeni hayatınız hayırlı olsun 
-
@emels bence çok güzel ve önemli detaylarla yazılmış, harika bir deneyim yazısı, ben de heyecanlandım okurken

yeni kıtada yeni hayatınızı dolu dolu yaşayın, çok tebrik ederim. -
@emels Yolunuz açık olsun

Detaylı deneyim paylaşımınız için de çok teşekkürler.Birikimle (hesabınızda gösterdiğiniz para ile ilgili) bir soru geldi mi?
-
@bkio Rica ederim. Hayır bu konuda hiçbir soru almadık. Birikim olarak gösterdiğimiz toplam tutar yaklaşık 30800 USD idi. Bu tutarın 4500 USD'sini birikim amaçlı birkaç yıl önce yatırmıştım uzun süre önce olduğu için toplam bakiyede görünüyordu ama hesap hareketini 6 aylık aldığım için hareketlerde izlenmiyordu. Kalan kısmı toplu olarak yatırdım mülakattan 13 gün önce. Bankadan hesap dökümünü ise mülakata yakın bir tarihte almayı tercih ettim en güncel halini gösterirsem içim rahat edecekti çünkü 2 gün önce aldım mülakattan. Sıra beklerken hesaplarında benden daha fazla ya da daha az bakiyesi olan kişiler gördüğümü belirtmek isterim.
-
@elbruz Çok Teşekkurler

-
@emels Yolunuz acik bahtinjz guzel olsun İnşallah

-
@aysegul

️
️
️
️
️
️
️ -
16 EKİM 2025 VİYANA MÜLAKAT DENEYİMİ
Herkese merhabalar
Bir gün buraya yazabilmeyi sadece hayal edebildiğim günlerden bugünlere gelebildiğime inanamıyorum ve izninizle hikayeyi en başa sarıyorum:3 Mayıs 2025 sabahına Selçuk-İzmir’deki Meryem Ana’da dilek dileyerek başladık. Dileğimiz tek ve netti; o greencard ya çıkacak, ya da çıkacaktı. 3. Denememizdi ve bu sene de çıkmasaydı o defteri rafa kaldırıp Türkiye’deki yaşantısızlığımıza devam edecektik..
Hayatımız maddi ve manevi yönden freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gitmekteyken tek dileğimiz bir mucize olmasıydı. Derken akşam oldu, her sene olduğu gibi o anı videoya kaydediyorduk ama içimizden bir ses de “hahaha tabiki de HNBS siz kiiiim kazanmak kim” diyordu.Ve ekran açıldı; 3 yıldır gördüğümüzden başka müthiş bi ekran, gözyaşları arasında belli belirsiz seçmeye çalıştığımız Kentucky yazısı, çığlıklarımız, sabaha kadar mutluluktan ağlamamız ve “mutluluktan ağlamak böyle bi şey miymiş” diye binbir şükürler ettiğimiz unutulmaz bir geceydi. Böylece başladı hikayemiz; ne başımıza geleceklerden, ne istenenlerden, ne de yapılacak hiçbir şeyden haberimiz yoktu. Her sabah uyanır uyanmaz “rüya değildi dimi” diye tekrar tekrar sonuç ekranına bakarak başladık günlere epey bir süre. Sonra foruma kayıt olduk ve ne var ne yoksa tüm bilgileri yutmaya başladık. Birkaç ay geçip yeterince sindirdikten sonra en yakınlarımız ve ailelerimizle de bu mutluluğu paylaşmaya başladık ve ardından yaza girdik. Biz en baştan Viyana’yı seçmiştik çünkü Amerika’ya en geç Kasım’da girmek istiyorduk, Ankara’ya göre önümüzde en az 9-10 ay vardı ve forumun ilkesi gereğince zaten Ankara’ya da hiiç güvenemiyorduk 🥲 CN düşük olduğu için ilk bültende sıramızın geleceğini biliyor ve tüm heyecanımızla Ağustos’taki ilk bülteni bekliyorduk. Bu süreçte de Schengen’e Çekya’dan turistik amaçlı başvurup 14 günlük Ekim seyahat planı sunarak seyahat süresi kadar vizelerimizi aldık.
7750 ile ilk bülten açıldı, birkaç gün sonra mail atıp mülakat tarihimizi de öğrendik ve rahatladık. Güne açan çiçekler gibiydik, artık bizi hiçbir şey üzemezdi, 2 Ekim’de ver elini Viyana’ydı ve ne oldu? FAM yasası iptali ile ilk şokumuzu yaşadık.. Ardından Viyana’nın gönderdiği öldürücü mülakat iptali darbesi ile dağıldık ve mahvolduk. Schengen için yaptığımız uçak-otel tüm masraflarımız, “ya dosya Ankara’ya taşınırken kaybolursa” endişemiz, “Ankara bize kim bilir ne zamana randevu verecek” stresimiz ve ardından gelen “acaba Ankara sonradan eklenenlere randevu verecek mi ki” gerginliğimiz… yazarken bile ürperiyorum, o 10 günkü mahvoluşu ömrümce unutamam..
Derken günler sonra Viyana’dan güzel haber geldi, bizi geri kabul ettiler ve seyahat süresi kadar vize verilip bu süre mülakat tarihini kapsamadığı için mülakatı 16 Ekim olarak revize ettiler. Bizde yeniden bir bayram havası, Molnar’a hemen bir mail ve 13 Ekim’e sağlık muayenesi randevusu ayarlayarak Eylül ayını uğurladık.Ve nihayet aylardır beklediğimiz Ekim geldi, seyahatimize 9 Ekim’de Prag’ın güzelliğiyle büyülenerek başladık, 12 Ekim Pazar günü Viyana’ya geçiş yaptık ve 13 Ekim sabah 10:30’da Molnar’ın kliniğinin önündeydik. Girişteki kişi önce pasaport bilgilerimizi ve dosya numaramızı sordu, orada fotoğraf çekildik ve kaydımızı açtı. Sonrasında doldurmamız için eşime ve bana birer form verdi. Kişisel bilgilerimiz, mülakat tarihimiz, ABD’deki adresimiz ve Türkiye’deki adresimiz gibi bilgileri doldurduk. Ardından hemşire geldi, aşı kartlarımızı, antikor testlerimizi istedi ve 5 dakika kadar bilgileri sisteme girdikten sonra bizi odaya çağırıp sorulara başladı. Türkiye’de yaptırdığımız aşıların hepsi kabul edildi ve yeniden aşı olmadık. Herhangi bir psikolojik hastalık, dolaşım bozukluğu, kalp-beyin hastalığı, gözlük-işitme cihazı varlığı, eklem hastalığı, herhangi bir alerji varlığı, gebelik gibi sorular sordu. Sonrasında tansiyon ölçüldü ve aynı soruları eşime de sorduktan sonra bu süreci tamamladık. Yan odaya geçip sifiliz testi için sırayla kan verdik ve Dr. Ivana Molnar tarafından sadece iç çamaşırlar kalacak şekilde eşim ve ben sırayla fiziki muayene edildik. “Her şey yolunda görünüyor” diyerek odadan ayrıldı ve ilk rahatlamamızı yaşadık. Sonrasında yeniden girişe yönlendirildik, burada imzalarımız alındı, ödemeyi yaptık ve röntgen yerinin adresi verilerek süreci tamamladık. Görevli “birkaç gün içinde mailiniz gelecek, mail ulaştığında her şey yolunda demektir buraya tekrar gelmenize gerek yok” diyerek bizi uğurladı. 2 kişi muayene ve 2 sifiliz testi için toplam 790 Euro nakit ödedik ve Molnar’daki süreç başından sonuna toplam 15 dakika bile sürmeden tamamlandı. Rahatlamış şekilde röntgenin yolunu tuttuk, Molnar’da imzalatıp bize geri verdikleri kağıdın boş olan son kutusuna orada imza attırdılar ve 3 imzayı da böylece tamamlamış olduk. Röntgenlerimiz çekildi, CD’ler verildi ve sağlık mülakatını tamamlayarak huzurla otele geldik. Önümüzde sağlık maili almak ve mülakata girmek için 3 gün vardı ve hem zamanı hızlı geçirmek hem de Viyana’yı keşfetmek için gece gündüz dolandık durduk. 16 Ekim sabahına gelmiştik fakat sağlık maili hala ortada yoktu. Heyecan, yerini korku ve strese bıraktı. Mülakata 3 saat kala daha fazla dayanamayıp Molnar’a “Biz sağlık mailini hala almadık, mail alırsak her şey yolunda demek demiştiniz. Yolunda gitmeyen bir şey mi var, mülakata yetişebilecek miyiz?” diye bir mail attık ve akabinde “Hiçbir sorun yok, dosyanız konsolosluğa gönderildi fakat bi hata sonucu size ulaşmamış olabilir” cevabıyla rahatladık. Mail hala gelmiş değil ve içinde ne yazdığı konusu da hala gizemini koruyor

Yeniden rahatlayarak konsolosluğun yolunu tuttuk. Forumdan tanıştığımız ve bizimle aynı gün Viyana mülakatı alan Koray abi, Gül abla, Onur ve Ceyda ile gerginlik ve stres içinde konsolosluğa girdik. Girişteki görevli ve x-ray cihazındaki görevli bizi daha da gerdi. “Sıraya girin, akıllı saatleri powerbankleri çıkarın, tek sıra olun” gibi emir kipi ve ifadesiz suratlar sonrası sırayla içeri girdik. İçerisi tamamen bir banka gibiydi, sırayla camlı bankolar var ve siz kenarda sandalyelere oturup sıranızı bekliyorsunuz. Derken önce Ceyda ve Onur sırayla ilk bankodan çağırıldılar. Sonra 2. Bir banko açıldı ve soyadımızla “B.. family” olarak anons edildik. Görevli bayan ikimize birden baktı, “English, German or Turkish?” dedi ve o an anladık ki Viyanamızın meşhur Alize hanımı ile karşı karşıyaydık

Türkçe olarak tercihimizi belirttik ve bizden sırasıyla formül A, formül B, adli sicil kaydı, 2 fotoğraf, bankadaki total paramız (hesap dökümü istenmedi) ve talihli olan eşimin diploma fotokopilerini istedi. Tüm evraklarımıza tek tek baktı, sisteme işledi ve bizi ödeme bankosuna yönlendirdi. 2 kişi 660 dolar ödeme yaptıktan sonra yeniden sandalyelere oturup anons edilmeyi bekledik ve yeniden “B.. family” olarak çağırıldık. Bu sefer Alize hanım dışında başka bir görevli vardı. Önce makinaya sağ el parmak izi okuttuk, sonra sağ elimizi havaya kaldırıp “şimdi ve bundan sonra doğruları söyleyeceğinize yemin eder misiniz” sorusuna yemin verdik ve mülakat başladı:-İlk evliliğiniz mi?
-Daha önce ABD’de bulundunuz mu?
-Türkiye’den başka bir ülkede yaşadınız mı?
-SSN kartlarının teslim edileceği adresi teyit eder misiniz?
-Bu adresteki kişi neyiniz oluyor?
-Orada ne iş yapmayı planlıyorsunuz?
-Şu anda ne iş yapmaktasınız?Sorular bu şekildeydi. Sonra bir anda eşime dönüp “lise diplomanızın orijinalini verir misiniz” dedi, biz bir anda heyecanla izin isteyip sandalyelere geri gidip çantadan diplomayı bulup verdik. Diplomaya bakıp geri uzattı ve sonrasında “Tebrikler onaylandı, her şey yolunda görünüyor kutluyorum. Bayrak ister misiniz?” dedi. Bayrağı elimize aldık ve bu kısımlarda görüş biraz buğulandı 🥲🥲🥲
Son kısımda ise ne zaman geri döneceğimizi sordu, yarın döneceğimizi belirterek acaba bugüne pasaportlar yetişir mi diye sorduk. “Maalesef yetişmez, en erken yarın sabah olabilir ama bu bir netlik içermiyor kendinizi buna göre planlayın” denildi. Süreci burada tamamlayıp çıkışa yönlendirildik ve ne oldu dersiniz? Girişte asık suratlarıyla bizi karşılayan, emirler yağdıran görevli polisler elimizde bayrağı görür görmez “ooo tebrik ediyoruz, kutluyoruz” diyerek gülmeye başladılar
Akıllı saat ve powerbankleri teslim ederken “national anthem’i biliyor musunuz?” diye sordular. Bilmediğimizi söyleyince “yarın pasaportu almaya geldiğinizde söylemezseniz sizi geçirmem hahaha” diye kahkahayı bastılar. Biz de sürecin sorunsuz tamamlanışı ve görevlilerin tabiri caizse bizi adamdan sayması (kendimizi değerli bir ABD vatandaşı hissettiğimiz ilk an) sonrası derin bir oh çekip kahkahalar atarak aşağı indik ve ailelerimize güzel haberi bayrağımızı sallayarak verdik. Ertesi sabah Viyana’dan son kez geleceğini bildiğimiz o güzel maile uyandık ve pasaportlarımızın hazır olduğu bilgisiyle uçarak teslim almaya gittik. Asansörden iner inmez görevli eşimi tanıdı ve direkt “ooo seni tanıdım, national anthem’i söyle bakalım” diye cümleye girdi. Eşim KORKKKK MAAAAA diye girecekti ki zor tuttum
“Oğoo say, caaaan you seeee” diye girişi yaptı, görevli eliyle yüksel yüksel işareti yaptı ve marşa kendisi devam ederek üst perdeden coşkulu bi şekilde epey bir söyledi
Bu güzel resital sonrası sadece eşim içeri girerek sarı zarflarımızı ve pasaportları teslim aldı, ben kapıda bekledim. Eşim gelir gelmez pasaportu açtım; işte yılların hayalinin, 5.5 ayın stresinin ve çekilen çilelerin sonucu tüm güzelliğiyle karşımdaydı: “United States of America / Immigrant Visa”
Bu anı tanımlayacak hiçbir kelimem yok.. Ve böylece güzellikle, kolaylıkla tamamlandı sürecimiz. Planladığımız gibi giderse en geç 2-3 hafta sonra Amerika’ya giriş yapmış olacağız. Şimdi uzaktan bakıp düşününce gerçekten ne sağlıkta ne de mülakatta bu kadar stres yapmamızı gerektirecek hiçbir şey yokmuş. Zaten her şeyi kolaylaştırmak ve yardımcı olmak için ellerinden geleni yaptılar. İyi ki Viyana’yı tercih ettik ve böyle güzel bir deneyim yaşadık, Viyana ve Prag’ın güzelliğiyle büyülenmek de cabası oldu
Gerçekten yürekten isteyen, dileyen herkese kolaylıkla ve güzellikle nasip olmasını dilerim. Sürecin stresiyle, korkuyla ve belirsizlikle boğuşan herkese de bolca sabır ve şans diliyorum. Burada bıkmadan usanmadan tüm soruları yanıtlayan, özel mesajlara dönen, gerçekten desteğini hissettiğimiz herkese de binlerce teşekkür ederiz. Burası çok güzel bir dayanışma örneği ve gerçekten hiçbir aracı kuruma para kaptırmanıza gerek kalmayacak kadar değerli bir hazine

Herkese teşekkür, hayata şükür ve minnetle..

-
@sesicesei ekrandan mıdır nedir okurken görüntü baya bir buğulandı. tebrik ediyorum, yeni hayatınızda tüm güzellikler sizinle olsun
-
@sesicesei Yeni yaşamınızda mutluluk, huzur ve şans sizinle olsun
...Lise diplomasının orijinalini üniversite diploması gösterdiğiniz halde mi istediler acaba? -
@winter-is-coming, içinde söyledi: DV2026 Mülakat Deneyimleri
@sesicesei Yeni yaşamınızda mutluluk, huzur ve şans sizinle olsun
...Lise diplomasının orijinalini üniversite diploması gösterdiğiniz halde mi istediler acaba?İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederiz
Darısı isteyen, hayalini kuran herkesin başına gelsin inşallah…Üniversite diplomamın renkli fotokopisi + orijinalini gösterdiğim halde lise diplomasının da orijinalini görmek istediler. Herhangi bir kopyasını almadılar sadece görsel olarak “Türkçe” olmasına rağmen aldı, 10 saniye göz ucuyla inceledi ve geri verdi. Fotokopisi ve İngilizce yeminli tercümandan çevirisi mevcuttur ister misiniz? Diye sordum, hayır gerek yok dedi.
-
Tebrikler, gözünüz aydın
Göç sürecinizde ve diğer planlamalarınızda da şansınız daim olsun 
-
@sesicesei Her yıl farklı heyecanlar yaşanıyor. Sizin de kaderinizde bir sevinip bir üzülmek varmış. Önce mülakat iptali, sonra iptalin iptali
Neyse sonu güzel bitti çok tebrik eder, ABD'de güzel bir hayat kurmanızı dilerim

Benzer Başlıklar
120
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k