Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@iibrahimd evet sonunda da kasım olarak belirtmem gerekirmiş, şimdi ekledim onu da, teşekkürler. Doğru kasım ayında o saydığım konsolosluklar toplam 13 eu dosyasına vize basmış.

• image.png DS-260 formuna kontrol için giriyorum ama case number girdikten sonra bu hatayı alıyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@teoman-erbey 1010tl diye biliyorum.

• Merhaba, Ekim'de Hong Kong'da mülakatım var ve aklıma takılan birkaç soruyu sormak/teyit etmek istiyorum.

1. https://yesilkartforum.com/forum/topic/7665/dv2026-mülakat-deneyimleri?_=1758732833531 sayfasındaki ilk gönderide mülakat tarihi aldıktan sonra AIS kaydı oluşturulması gerektiği yazıyor, bu Hong Kong için de geçerli mi? Mülakat deneyimlerinde AIS ile ilgili birşey görmedim.

2. Mülakat tarihimi bildiren bir mail geldi, mailde benden Lise diplomam ile barkodlu mezun belgemi istediler. Çevirtip gönderdim. Bunun dışında herhangi bir yere (CEAC, ustraveldosc.com vb.) bir belge vs yükleyecek miyiz mülakat öncesinde? Ayrıca bir 2nl maili alacak mıyım yoksa tarihi bildirdikleri mail 2nl mi?

3. Lise diplomasını orjinali var, üniversite diplomamın orjinali ve e-devletten barkodlu mezun belgem var. Herhangi bir belgeye apostil/noter onayı yapmama gerek var mı, bazı arkadaşlarımız apostil yaptırmış bazıları ise gerek olmadığını söylüyorlar.

4. Antikor testimde kızamık, kızamıkçık, varicella ve hepatit b pozitif çıktı. Yani İnfluenza, Polio ve Tetanoz olmam gerekiyor. Grip aşısı ve tetanozu burda olup sadece polio'yu Hong Kong'a bırakmak mantıklı mı sizce? Yakınımdaki bir eczane Hexaxim 6'lı karma aşısı (Difteri, tetanoz, boğmaca (aselüler, bileşen), hepatit B, çocuk felci (inaktif), (adsorbe) Haemophilus influenzae tib b) bulunduruyor. Onu alıp Polio'yu da aradan çıkarmam mümkün. Fakat karma aşıdaki Boğmacanın yetişkinlere zarar verebileceği söyleniyor. Daha önce bu aşıyı olan var mı mülakat için, doktor herhangi bir uyarıda bulundu mu?

• ⭐⭐⭐⭐

@nsercan kazandığımızı öğrendiğimiz sayfada(ESC) mülakat bilgileri yer alıyormuş, yani onun çıktısını mı istiyorlar acaba?

• @Emregull taşıma mailini hangi tarihte attığını bilmiyoruz daha önce taşıma maili atıp cevap gelmeyince o tekrar mail atıp öğrenmek isteyip öyle yazmış

• @aysegul Aynen ESC sayfasını istiyorlar. Ama 2NL gelmeden o sayfa güncellenmiyor. Bu yüzden henüz gelmedi diyip KCC'nin mülakat tarihini içeren maili gönderiyorum. Gelince atıcam diyorum. Çok az bir vakit kaldığı için stress olduk. Acaba bize mi gelmedi diye arkadaşlara sormak istedim.

• @cleszi tmm

• @ozelv, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, Ekim'de Hong Kong'da mülakatım var ve aklıma takılan birkaç soruyu sormak/teyit etmek istiyorum.

1. https://yesilkartforum.com/forum/topic/7665/dv2026-mülakat-deneyimleri?_=1758732833531 sayfasındaki ilk gönderide mülakat tarihi aldıktan sonra AIS kaydı oluşturulması gerektiği yazıyor, bu Hong Kong için de geçerli mi? Mülakat deneyimlerinde AIS ile ilgili birşey görmedim.
      AIS kaydı Hong Kong için geçerli değil. Mülakat sonrasında size pasaportunuz hazır diye mail gelecek ve o maille konsolosluktan pasaportlarınızı alacaksınız.
    1. Mülakat tarihimi bildiren bir mail geldi, mailde benden Lise diplomam ile barkodlu mezun belgemi istediler. Çevirtip gönderdim. Bunun dışında herhangi bir yere (CEAC, ustraveldosc.com vb.) bir belge vs yükleyecek miyiz mülakat öncesinde? Ayrıca bir 2nl maili alacak mıyım yoksa tarihi bildirdikleri mail 2nl mi?
      Şuan her şey yolunda. 2NL maili ESC sayfanızın güncellendiği bilgisinin olduğu mail. Ben de bu maili bekliyorum. Kazandığınızı öğrendiğiniz sayfada lokasyon, mülakat günü ve saati yazacak şekilde güncellenecek.

2. Lise diplomasını orjinali var, üniversite diplomamın orjinali ve e-devletten barkodlu mezun belgem var. Herhangi bir belgeye apostil/noter onayı yapmama gerek var mı, bazı arkadaşlarımız apostil yaptırmış bazıları ise gerek olmadığını söylüyorlar.
      Bazı kişiler yaptırmış. Ancak gerek yok diye çok yazı var. Bu yüzden ben de yaptırmadan sadece çeviri yaptırıp götürüyorum

1. Antikor testimde kızamık, kızamıkçık, varicella ve hepatit b pozitif çıktı. Yani İnfluenza, Polio ve Tetanoz olmam gerekiyor. Grip aşısı ve tetanozu burda olup sadece polio'yu Hong Kong'a bırakmak mantıklı mı sizce? Yakınımdaki bir eczane Hexaxim 6'lı karma aşısı (Difteri, tetanoz, boğmaca (aselüler, bileşen), hepatit B, çocuk felci (inaktif), (adsorbe) Haemophilus influenzae tib b) bulunduruyor. Onu alıp Polio'yu da aradan çıkarmam mümkün. Fakat karma aşıdaki Boğmacanın yetişkinlere zarar verebileceği söyleniyor. Daha önce bu aşıyı olan var mı mülakat için, doktor herhangi bir uyarıda bulundu mu?
      2025 mülakat deneyimlerinde 3lü kartma + polio yazan vardı. Bir tarayın yanlış bilgi vermiş olmayayım.
  • ⭐⭐⭐⭐

@ozelv Sadece mülakat deneyimlerinde değil de greencard lotosu aşamalarında da bulabilirsiniz bazı şeyleri. Örneğin;
    https://yesilkartforum.com/forum/post/457852
    https://yesilkartforum.com/forum/post/457856

Mülakatta diplomaları ne şekilde sunup onay almışlar, bunları mülakat deneyimlerinde zaten bulabilirsiniz. Eğer apostil yaptırmayıp onay alabiliyorlarsa apostile gerek yok demektir. Mülakatları tarayarak buna siz de karar verebilirsiniz.

• @yuceezgi taşıma mailini mayısta atmıştım ve taşındı diye mail gelmişti

• Merhabalar, ben hic bir asi kaydima ulasamiyorum, haliyle saglik testine gidince test edildigi kadariyla eksik olanlari tamamlanacagini okudum, ayrica bazi asilarinda 2-3 defa arayla (sure olarak uzun suren) yapildigini gordum

Sorum su, randevu alindiginda 1,5 aydan daha fazla surecek bir asi olacakmidir, interview tarihine kadar asilarin hepsinin yetismemesi problemi oluyor mu?

• Bangkokun ilk çağırdığı ekip bütün işlemleri yapıp oraya gidip “Bangkok’ta oturumunuz yoktur bu yüzden sizinle ilgilenemiyoruz” diyebilirler. Bence birde böyle bir ihtimal var.

• Merhabalar ais kayıt süreci nasıl oluyor, nereden ve nasıl yapacağız? Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

• @bkio siz Ankara’dan mulakat alırsınız bu cn ile endişe etmeyin 😇

• @demetdemirsf umutsuzluğa kapılmak için henüz erken. Şuan için dosyanızı ellememek ilk öncelik. Baktınız illa oturum diye tutturuyorlar, dil eğitim okuluna kaydolup oturum alarak denemeyi araştırın. Ama önce viyanaya giden birilerinden, konsolosluktaki Türk Hanımefendiden net bilgi alması konusunda destek rica edin derim.

• @cleszi Yani bundan ne anlamamız gerek? Tam olarak anlayamadım. 😃

• ⭐⭐⭐⭐

@teoman-erbey buradaki deneyimlerde de, youtube videolarında da, reddit cevaplarında da gördüğüm herkes aynı şeyi söylemiş ve yazmış(örnek bir link aşağıda). Mülakata girdiğiniz ülkedeki adresinizi yazmalıymışsınız. Yani Amerika değil Türkiye adresinizi yazmalısınız. Bu sisteme kaydımızı belge (mesela pasaport) teslimatı için yapıyoruz zaten. Dolayısıyla siz Ankarada gireceğiniz için buradaki adresinizi girmeliymişsiniz. İlerideki aşamalarda zaten pasaportunuzu nasıl teslim almak istiyorsanız onun için bir şeyler dolduracaksınız sanırım, vfs elden veya premium location vs esas önemli kısım o olacak bence, pasaportunuzu doğru şekilde teslim alabilmeniz için.
    Yine de 2025 hazirandan bugüne ustraveldocs kaydı yapan 2025 talihlilerinden cevaplayan çıkarsa daha güzel olur.

https://yesilkartforum.com/forum/post/507877

• BK için haber bekleyenlere müjde, ceac sayfasında at kcc at bangkok olmuşşşşş 🙂 mail atcam kccye randevu tarihi için 🙂

• @melisbasdurmus hayırlı olsun güzel haberlerinizi bekliyoruz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |