Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ceycey12345 24-48 saat içinde dönüş gelir. Buna ek olarak KCC size taşındı diye dönüş yaptıysa taşınmama şansı yok gibi bir şey.

• Benim anladığım kadarıyla olumlu ya da olumsuz bir yorum yapmak için erken olduğu. 1 Kasımdan sonra konsoloslukların verecekleri mülakatlarda ne yapacağını göreceğiz. şu an bir yorum yapmak için erken diye düşünüyorum. Teşekkürler @yuceezgi

• Forum'a üye olupta arada bakan bir kişinin Forumda başta değerli yöneticilerimiz, gecmiş tecrübelerini paylaşan değerli talihlilerimizin dediği tek söz Ankara'ya güvenmeyin olduğuydu ben 28 Ağustostan önce forumun %95'inin dosyasını zaten halihazırda taşıttığını düşünüyorum. Ve taşıtılan yerler geçmiş senelerde hep güvenli liman olarak adlandırdığımız konsolosluklardı. Eğerki bu sene insiyatif alıp 28 Ağustos'tan önce dosyalarını taşıtanlardan oturum izni istemezlerse bu senenin herkes için sorunsuz geciceğini düşünebiliriz. Bunu öğrenmeninde en kısa yolu 1 Kasım'dan itibaren verilen mülakatlarda istenilen belgelerin içinde oturum izni olup olmuycağı olucak. Düşünüldüğünde DV2027 daha zorlu gecicek çünkü bir değişiklik olmazsa KCC ile taşıma artık imkansıza yakın olucak o yüzden dilerimki en iyi sene DV2026 olur hayırlısı olur hayırlı akşamlarç

• bu karar ilk açıklandığı zaman sayın @gucarslan ’ın dediği gibi:

“üç ihtimal var;

1- kcc bütün dosyaları seçildikleri ülkelere göre geri transfer edip ilk konsolosluk olarak günceller.

2- konsolosluklar, dosyasi kendilerine taşınan ve cut-off olmuş dosyaları ya kabul edip sürece devam eder ya da geldikleri konsolosluklara iade edip ilgili göçmenlik dosyasıni kendilerinden ayirir

3- şu ana kadar olmuş bütün işlemleri olduğu gibi bırakıp yeni işlem kabul etmez.“

burada son gelen mail ile birlikte 1. şıkkı elemiş olduk. bu olumlu bir haber mi ? tabii ki son derece olumlu bir haber. taşınmış dosyalara dokunmayacaklarını mailde belirtmişler.

dosyasını 28 ağustos öncesi taşıyanlar olarak ilk olumlu haberimizi aldık. şimdi konsoloslukların bu konuya ithafen olumlu ya da olumsuz nasıl bir geri dönüş yapacaklarını bekleyeceğiz.

• @cleszi KCC dosyaları eskisi gibi konsolosluklara göndermeye devam edecek (28 Ağustos öncesi taşıyanlar için). Eskiden de oturum isteme hakları vardı ama istemiyorlardı, zaten bu üç konsolosluğa o kadar insanın yığılma sebebi de buydu. %100 bir şey söylemek elbette mümkün değil ama karar konsolosluklara bırakıldıysa oturum istememeye devam etmeleri daha güçlü olasılık. Ekim ayına randevu sıkıştırmalarını ben olumsuz bir şey olarak değil, bilakis vize verme isteğinin bir tezahürü olarak görüyorum. Sıkıştırma yapmak zorunda değillerdi. Norm olan Kasım'da planlanmasıydı zaten ama bunu yapmadılar.

• @Arthur-Morgan kesinlikle size katılıyorum. dediğiniz gibi eğer ki son kararı konsolosluklar verecekse şu son görüntüde istemese randevuları ekime sıkıştırma gibi bir şey de yapmazdı. tabii bu şahsi fikrim.
    hakkımızda hayırlısı olsun. yarınlara daha güzel haberlerle uyanalım..

• Arkadaşlar merhaba, benimde okuduklarımdan yaptığım değerlendirme de, 28 Ağustos açıklaması sonrası oturum ve vatandaşlık istenmesinin bu tarihten önce kcc aracılığıyla dosyasını taşıyan kişileri etkilememesinin gerektiğidir (hakkaniyet adına da doğru olan budur). Bu düşüncemi kcc'nin dosyaları asıl konsoloslukları geri göndermemesine dayandırıyorum. Şayet oturum ve vatandaşlık isteyecek olsaydılar, planlamayı yapan kcc tüm dosyaları geri gönderir, herkese haber verip bundan sonra taşıma taleplerinde belgeli başvuru (oturum veya vatandaşlık belgesi) isterdi.
    Şuan yapılan şey 28 Ağustostan önce taşıma işlemini yapan dosyalardan (oturum veya vatandaşlık istenme) durumunu tamamen konsolosluğun inisiyatifine bırakmak olmuş.
    Şayet konsolosluklara bir yazı yazılacaksa, bizim gibi yüzlerce taşıma işlemi yapan (hongkong ve bangkok) kişilerin bu ülkerin konsolosluklarına güvenerek dosyalarımızı taşıdığımızın, bu güne kadar dosya taşıyıp gitmeyen veya sorun çıkaran kimsenin olmadığının belirtilmesinin (hatta excel dosyası da eklenebilir), çekilişte yüksek numaraların current olup olmayacağının belirsizliğinin zaten piyango şartını fazlasıyla karşıladığının, bu nedenle bu karar öncesi taşıma yapanlardan oturum ve vatandaşlık istenmemesinin (bu ülkelerde vatandaşlık ve oturum almak greencard çekişinden daha zor zaten) belirtilmesinin faydalı olacağını düşünüyorum.

Sonuç olarak bu iki konsolosluk için (honkkong ve bangkok) bizler aşırı bir yoğunluk yaratmıyoruz (zaten kotaları dahilinde vize dağıtıyorlar). İlla oturum vatandaşlık isteriz derlerse bu yıl boş boş otururlar onlara olan güvenimizi de boşa çıkartmış olurlar.

Herkes için bu stresli dönemin hızla geçmesini, kolaylıkların, güzelliklerin oluştuğu bir dönem olmasını diliyorum.

• @SKUKAAN en dogru secenek sizin yaptiginiz ben 6 gun mail bekleyemedim 🥴 ama belki bu dan sonra ugracaklara bir eksra yol bulmus oldum sanirim hakkimizda hayirlisi

• Kasım ayı için daha hiç mülakat haberi almadık sanırım diye excel sayfasına bakayım dedim ama bir kişi sağolsun excel sayfasından kafasına göre birçok veriyi silmiş, oluşturan kişi kimse belki eski haline getirebilir. Bu başlıkta da takip etmeye çalıştığım kadarıyla hiç kasım mülakatı için mail alındığına dair yazı yazılmadı sanırım, Ankara dışında da olsa. Bu yeni düzenleme etkisi olabilir mi acaba?

• ⭐⭐⭐⭐

@eceslc, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Kısa bir sorum olacak. Daha öncesinde belki konuşuldu. Genel olarak tüm yazılanları okumaya çalışıyorum ama gözden kaçmış olabilir. Bu senenin visa bulletin inde İran'la ilgili bir belirtme yok. Ama geçen senenin aynı tarihli bültenine baktığımızda tabloda görüyoruz (Except: Iran 2,950 gibi). Yanlış yorumluyor olabilirim ama İran'ın current olmadığını anlıyorum geçen senelerden farklı olarak konu hakkında bilgisi olan var mı?

Ben şöyle yorumluyorum, bu yıl kategori haricinde tuttukları ülkeleri azaltmışlar.
    İran da diğer Asya kategorisindekiler gibi 10.000'e kadar olanlar current olmuş oluyor.
    Fas, Rusya ve Özbekistan da bu yıl hariç tutulmamış. Kendi kategorilerinde sayı neyse o sayıya kadar current olmuşlar.

• @memet-koç evet aşağıdaki mail geldi

''Thank you for your inquiry.
    Your forms have been received and are currently processing. Your interview location is Bangkok. Allow several weeks for processing. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing.''

• ⭐⭐⭐⭐

@ceycey12345 ne zaman gönderdiniz? Yani ne kadar süredir cevap alamıyorsunuz? 1-2 gün ise normal, 3 iş gününü geçtiyse bir kez daha deneyebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Göktuğ-Yılbaşı evet kasım için maalesef ne ankara ne de diğer konsolosluklar mülakat dağıttı. Ankara normal, bekliyorduk zaten ancak diğer konsoloslukların kasıma hiç mülakat vermemesi %99 yeni kararla ilgilidir, başka olağanüstü bir durum yok çünkü, bu yeni karardan başka.
    E datasız olmaz tabi, onu da iliştirelim : 2025te tbl vnn hnk bnk konsoloslukları toplam 13 eu dosyasına vize basmış kasım ayında.

• Excel'de olan verilere ne oldu bende gözükmüyorlar?

• @Selimdiskaya52 Birisi her şeyi silmiş. Yöneticilerde yedeği vardı diye hatırlıyorum. Düzelteceklerdir.

• @aysegul hanim bahsedilen 13 eu basımı dv2025 kasım ayı icin mi gecerli?

• @yuceezgi gerçekten bu yanıt o kadar değerli ki. gelebilecek en net cevaplardan biri olabilir bence. olumlu bir gelişme olarak görüyorum bende. konsoloslukların insiyatifine bırakılmış bir karar gibi duruyor yine. Bangkok'ta bu insiyatifi şimdiye kadar olumlu yönde kullanmış bir konsolosluk umarım bundan sonrası içinde mülakat dağıtıp çizgisini bozmaz. Hepimiz için hayırlısı olur herkes kartına kavuşur. çok aminn...

• merhaba. Ustraveldocs kayıt esnasında premium location u seçtiğimizde pasaport başına ne kadar ücret talep ediliyor.
    image.jpeg

• Ekim ayına randevu almış arkadaşlara bir sorum olacak. Dr.Nicolson 2dir benden ESC sayfasını istiyor. Ancak bana halen 2nl gelmedi. Konsolosluğun istediği evrakları da gönderdim ama güncelleme bekliyorum. Sizlere 2nl geldi mi? Ona göre konsoloslukla iletişime geçeceğim.

• 5 eylülde attığım maile kcc den net cevap geldi.
    Thank you for your inquiry.

If you submitted a reassignment request prior to August 28, 2025, and it was approved, your case will remain assigned to the Post you requested. However, if you are not a legal resident of the selected Post, the Post retains the authority to decline the interview in accordance with the policy outlined here: Adjudicating Applicants in Their Country of Residence – August 28, 2025.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

128

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |