Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Herkese merhaba,
    Daha önceki yazılarımda yazmıştım. 1999 yılında apandisit ameliyatı olmuştum ve bunun epikriz raporunu maalesef alamıyordum. Son bir şans araya da tanıdık doktor sokarak almayı denedim. Başka bir doktora böyle bir yazı verebilir misiniz diye sordum veremem dedi. Özetle sonuç yine hüsran oldu. Buna ek olarak, Covid aşı kartı alamıyordum. Ancak enabızdaki aşıların tarihlerini gösteren ekran görüntüsünü aldım. Sonrasında Dr.Nicolson'a durumu anlatan bir mail attım ve gayet yapıcı bir cevap geldi. Apandisit önemli bir operasyon değil bu yüzden geldiğinizdeki formda belirtmeniz yeterli dedi. Covid aşı kartı ile ilgili zaten zorunlu değil ancak tarihleri görmek istiyoruz. Bir tane doktora imzalatabilirseniz daha iyi olur. Ancak imzalatma şansınız yoksa da bu belge bizim için geçerli bilgisini aldım. Bilginize.

• @aysegul Ankara'nın Kasım-Aralık aylarını pas geçebileceğini biliyordum ama yine de belirsizlik devam edince endişe artıyor. Umarım bir sonraki bültende mülakat tarihlerimiz belli olur 🙂

• Kısa bir sorum olacak. Daha öncesinde belki konuşuldu. Genel olarak tüm yazılanları okumaya çalışıyorum ama gözden kaçmış olabilir. Bu senenin visa bulletin inde İran'la ilgili bir belirtme yok. Ama geçen senenin aynı tarihli bültenine baktığımızda tabloda görüyoruz (Except: Iran 2,950 gibi). Yanlış yorumluyor olabilirim ama İran'ın current olmadığını anlıyorum geçen senelerden farklı olarak konu hakkında bilgisi olan var mı?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   T.C. Kubilay Dikici T.C. Kubilay Dikici 

• merhaba. ekim için gelen yeni mülakat maillerinde hong kong konsolosluğu istenen belgeler arasında banka hesap dökümünü de belirtiyor mu ?

• @bkio Merhaba benimki de bu şekilde bu arada. Ayrıca bizim numaralarımızda bir iki kişi mülakat tarihini aldığını da belirtmiş olunca insan bi şüpheye düşmüyor değil.

Current olan case numberlar (7.750'ye kadar olanlar) artık KCC dosyanıza bakamaz ilgili konsoloslukta dosyanız deniliyor ama o zaman bu sayfada niye your aplication at : KCC yazıyor hala?

• @yunustg Şimdiye kadar Hong Kong kimseden hesap dökümü istememiş. Ancak herkes yanında götürmüş. İsteyebilirler sonuçta 🙂

• @nsercan teşekkür ederim 🙂

• @enesemreekiz 1-2 gün sürebilir cevap gelmesi. ama değişen yasayla beraber oturumunuz yada vatandaşlığınız yoksa dosyanızı KCC taşımaz. KCC ile taşımak isterseniz, acilen bir ülkeden oturum alma yoluna gidin, öğrenci kaydı yada işe alımlarla vb yollarla oturum almaya çalışın. current olduktan sonra kcc bakmaz. muhtemelen konsolosluklarda dosyanızı transfer etmez. geçmiş yıllarda bazı konsolosluklar transfer ediyordu ama insiyatif alıyorlardı. bence bu riskli. oturum alıp current olmadan kcc ile dosyanızı tasımanızı tavsiye ederim.

• @teoman-erbey pardon teoman bey foruma girmeyi unutuyorum arada sorun şu şekildey idi vize çeşidini ANK-2 ile başalayanı seçmem gerekirken ANK-4 olanı seçmiştim düzelmek için başvuruyu iptal rağmen yeni başvuruyu sonlandırdıgımda teyit belgesinde hala vize çeşidinin ANK-4 olarak gözükmesi idi
    Sorunu şu şekilde çözmeye çalıştım önce eş ve çocukları sistemden kaldırdım ne alakası varsa belki yazılımsal bir çakışma vardır ümidi ile daha sonra yine başvuru tazeledim yine olmadı sonra gece rüyamda tarayıcıyı değiştirmem gerektiği fikri geldi crhome yerine edge tarayıcı ile girdiğimde sorun düzeldi ki zaten sistem en iyi edge de çalışıyormuş 🙂 neyse terar sildim başvuruyu çümkü aile üyelerini kaldırmıştım onları eklemeye çalışırken ama gel görki bu sefer onları eklememe izin vermedi veri tabanında zaten bu pasaport ve mail adresi vs kayıtlı uyarısı verdi başladım kara ara düşünmeye mail attım konsolosluga bir taraftanda aslında AİS sisteme kayıtlı herkese bir UID numarası veriyor sağ üsteki profil isminin hemen altında yazıyor bunlara ulaşabilsem tabi ben UID numaralarını istedim o numaralarla tekrar eklenebiliniyor aile üyeleri ama tabiki dönüş olmadı konsolosluktan:( Bende yine düşünmeye başladım kendi kendime dedimki bu kişilerin eğer pasaport ve mail adresleri sistemde varsa ben neden bu bilgileri kullanarak aile üyeleri için müstakil olarak sisteme giriş yapmıyorum sonuçta UID numarasına bu şekilde ulaşabilmem lazım mantıken ve nihayet denedim eşim ve iki çocugum için onların bakmakla yükümlü olduklarım bölümüne eklerken kullandıgım pasaport ve mail adreslerini kullanarak kullanıcı oluşturdum oradan UID numaralarına ulaştım ve tekrar kendi kullanıcı profilime girerek yeni randevu oluşturdum vesselam.

• Merhabalar Haziran ayında dosyamı Bangkok'a taşımıştım. Dün KCC ye mülakat yerimin neresi olduğunu sordum. Bugün ise mülakatımın Bangkok için planlanacağı ve başvuru sahiplerinin ikamet ettikleri ülkede değerlendirmeye alınması sayfasını takip ediniz diye bir mail aldım. Bu sayfanın linki var mı acaba?

• @Davut-Deniz bende sizin kadar uğraştım sayılır çocukların uid numarasına erişemediğim için çok zorlandım destek bölümünden iletişime geçip yardım istedim 6gün sonra cevap geldi 2 çocuğun uid numarasını cevapta belirttiler o şekilde asıl talihli üzerinden ekleyerek devam edebildim.

• Bangkok ekibi olarak Hong Kong ve Viyana’yı kıskandım, Mülakatı gelenler adına çok sevindim tabii ki, umarım Bangkok hızlıca randevu atamalarına başlar yakında.

• Merhabalar, ben hic bir asi kaydima ulasamiyorum, haliyle saglik testine gidince test edildigi kadariyla eksik olanlari tamamlanacagini okudum, ayrica bazi asilarinda 2-3 defa arayla (sure olarak uzun suren) yapildigini gordum

Sorum su, randevu alindiginda 1,5 aydan daha fazla surecek bir asi olacakmidir, interview tarihine kadar asilarin hepsinin yetismemesi problemi oluyor mu?

• KCCye mail atmıştım bugün cevap geldi. Bence olumlu bir gelişme.

İlginiz için teşekkür ederiz.
    28 Ağustos 2025’ten önce bir yeniden atama talebi sunduysanız ve bu onaylandıysa, dosyanız talep ettiğiniz Konsolosluğa atanmış olarak kalacaktır. Ancak, seçilen Konsolosluğun bulunduğu yerde yasal ikametiniz yoksa, Konsolosluk aşağıda belirtilen politikaya uygun olarak mülakatı reddetme yetkisine sahiptir: İkamet Ülkesindeki Başvuru Sahiplerinin İşlemleri – 28 Ağustos 2025.
    Mülakat yeriniz Hong Kong olarak belirlenmiştir ve KCC tarafından planlama amacıyla kullanılacaktır. Mülakatınız planlandığında, randevu bildiriminizi görmek için Entrant Status Check (ESC) sistemine giriş yapmanız gerekecektir. Bu aşamada, randevunuzun doğru konsoloslukta planlandığını kontrol etmeniz önemlidir. Herhangi bir nedenle doğru konsoloslukta planlanmadığını fark ederseniz, tekrar [email protected] adresi üzerinden KCC ile iletişime geçebilirsiniz.
    Mülakat yerleriyle ilgili herhangi bir değişiklik için lütfen düzenli olarak İkamet Ülkesindeki Başvuru Sahiplerinin İşlemleri – 28 Ağustos 2025 sayfasını takip edin.
    Dosyanızla ilgili güncellemeler için https:///dvprogram.state.gov/ adresini ziyaret ediniz.

• @yuceezgi Mesajı benim anladığım kadarıyla umut dolu bir mesaj gibi geliyor çünkü daha önceden insiyatif alan konsolosluklar gene aynı insiyatifi alıp taşıma yapanlar için oturum şartı aramayabilir. Zaten şu anda sanırım KCC taşıma taleplerini incelemede olduğunu belirtiyor ileri zamanda vatandaşlık veya oturum izni istiyerek taşıma yapıcak bu durumda konsolosluk aynı şekilde cutoff olmuş ama taşıyamamış kişilerden oturum istiyebilir ancak taşımış kişilerden bir umut oturum istemeden mülakat atıyabilir sanırım. Kasım sonrası tüm her şey açığa çıkar dilerim ki herkesin ümit ettiği şekilde sıkıntısız olur.

• @yuceezgi Özetle, dosyanız istediğiniz yere taşınmış olabilir ama ikamet isteyebiliriz demişler ben mi yanlış okudum? ben olumlu bir nokta göremedim 🙂 Bu mailin orijinalini de iletebilir misiniz?

• @yuceezgi "Ancak, seçilen Konsolosluğun bulunduğu yerde yasal ikametiniz yoksa, Konsolosluk aşağıda belirtilen politikaya uygun olarak mülakatı reddetme yetkisine sahiptir" bu cümle çok da umut vaadetmiyor gibi duruyor ama

• @mhmtkz Thank you for your inquiry.
    If you submitted a reassignment request prior to August 28, 2025, and it was approved, your case will remain assigned to the Post you requested. However, if you are not a legal resident of the selected Post, the Post retains the authority to decline the interview in accordance with the policy outlined here: Adjudicating Applicants in Their Country of Residence - August 28, 2025.
    Your interview location is Hong Kong and will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KC again at [email protected].
    Please continue to monitor Adjudicating Applicants in Their Country of Residence - August 28, 2025, for any changes regarding interview locations.
    Visit https:///dvprogram.state.gov/ for any updates regarding your case

• @yuceezgi Teşekkürler

• @yuceezgi nasıl bir e mail atmıştınız ki bu cevabı verdiler.
    Teyit e mailimi?
    Dosya taşima e mailimi?
    Yoksa farklı bir sorumu sordunuz.
    Bilgilendirme için şimdiden teşekkürler

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |