Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @falsepoet o kadar haklısınız ki ben de böyle düşünüyorum. Tamam fırsatlar ülkesi, tamam yeni bir hayat kurma fırsatı ama eğer gerçekten haklarımız verilmesse ki dv 2026 nın böyle bir sürece girmesi verilen kazanılmış bir hakkın gasp edilmesi ve binlerce insanın hayatını bilinmezliğe sürüklemek demek oluyor, o kadar da adaletin olduğu söylenemez. İşimiz davalara, extra çabalara kalmadan hakkımız teslim edilmeliydi… madem bu çekilişi yapıyorlar kazanılan hakkı da teslim etmeleri gerekiyor, eğer yan yattı çamura battı hesabı yapıyorlarsa dediğiniz gibi düzen bozmaya bile değmez. Ki çoğu kişi gitme ihtimaline karşı kalıcı birşey yapmaktan kaçınıyor çünkü pause kalkarsa gidilecek… herkes aynı kaderi paylaşıyor şuan. Hayatımızı Araf’ta yaşamaya iten bu süreçte mentalimizin sağlam kalmasını diliyorum sonuçlanana kadar.

• @oktay3847, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bu durdurma kararı işe ilgili şahsi fikrim, en geç ağustos ayı ortasına veya sonuna kadar bu kararı devam ettirecekleri ve son ay, bu kararı kaldırıp, profili vize basımına uygun olanların vizesini basıp gönderebildikleri kadar kişiyi gönderecekleri şeklinde.. söylediğim gibi bu benim şahsi kanaatim, kendi beklentim bu yönde..

Bunu hükümetin kendi kararı ile yapacağını sanmıyorum. Açılan davalarda karar beklentisi haziran başı gibi. Hakim bu davalarda pause durdurma kararının iptalini herkesi kapsayacak ve derhal vize verilmesine başlanması yönünde verirse o zaman hükümet zorda kalabilir (bu karar için bile temyize gidebilir hükümet tarafı).
    Dava sonucunun sadece katılımcı davacıların lehine sonuçlandığı durumda, avukatlar 2. bir dava açmayı düşünüyorlar (tahminim haziran ortası gibi). Bu davada 2 veya 2,5 ayda sonuçlanırsa eylül başı gibi hakim katılımcıların lehine bir karar verebilir.
    Bu karar vizelerin dondurulmasını kapsayabilir, davanın temyizi falan derken uzun sürebilir (1-2 yıl gibi).
    Veya hükümet tarafı mahkeme kararını derhal uygulayıp sadece davaları kazananların vizesini veriyorum da diyebilir.

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar. Danışacağım konu ile ilgili bi bilgi göremedim. Bilgisi olan abi ablalarım yardımcı olursa sevinirim. Ben 2 yıl önce böbrek nakli oldum. Ocak ayında mülakata girdim. Sağlık muayenesi de oldum. Aşıları da yaptırdım. Durdurma kararı nedeni ile vizem basılmadı. 5 ay önce engelli erken emekliliğini başvurdum. Bu EYT gibi bi emeklilik. Fakat SGK böbrek hastalığının ağır hastalığa girdiğini söyleyerek Malulen emekli ediyor. Bu durumda PAUSE kalkarsa malulen emekliliğim Green CARD için sorun teşkil eder mi? Şimdiden teşekkür ederim.

• @bravist Mevcut davada davalılardan cevap bekleniyor sanırım. Kendileri de dün cevap için uzatma talebinde bulunmuşlar. Süreci uzatabildikçe uzatma derdindeler.

• ⭐⭐⭐⭐

@Ramazan-Altan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar. Danışacağım konu ile ilgili bi bilgi göremedim. Bilgisi olan abi ablalarım yardımcı olursa sevinirim. Ben 2 yıl önce böbrek nakli oldum. Ocak ayında mülakata girdim. Sağlık muayenesi de oldum. Aşıları da yaptırdım. Durdurma kararı nedeni ile vizem basılmadı. 5 ay önce engelli erken emekliliğini başvurdum. Bu EYT gibi bi emeklilik. Fakat SGK böbrek hastalığının ağır hastalığa girdiğini söyleyerek Malulen emekli ediyor. Bu durumda PAUSE kalkarsa malulen emekliliğim Green CARD için sorun teşkil eder mi? Şimdiden teşekkür ederim.

Sağlık muayenesine girip rapor almış, mülakata girip onay almışsınız. Bu durumda sizin dosyanız onaylı olarak bekliyor. Sadece pause kalkarsa sağlık muayene tarihiniz büyük ihtimalle 6 ayı geçmiş olacak ve tekrar rapor almanız gerekecek, ardından vizeniz basılacak.
    TR'den emekli maaşı alan bir çok GC'li var. Sizin emekliliğinizin de sorun olması söz konusu olamaz.
    Çok çok geçmiş olsun.

• @Serapp çok teşekkür ediyorum Serap Hanım

• @mertcank34, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@bravist Mevcut davada davalılardan cevap bekleniyor sanırım. Kendileri de dün cevap için uzatma talebinde bulunmuşlar. Süreci uzatabildikçe uzatma derdindeler.

Dilerim hakim hükümet avukatlarının bu kötü niyetini görür ve herkesi kapsayan hemen vize basımını içeren bir karar verir.

• @bravist Muhtemelen karar herkesi kapsamayacak. Sadece davacıları ilgilendirecek. Ancak eğer davacılar lehine bir karar çıkarsa (ki yüksek bir ihtimal ) kapı aralıklanacak. hükümetin savunma çelişkisi İle yeni açılan davaların konusuz bırakılması için son aylarda kapı ardına kadar açılabilir. Ve bu olasılık hiç düşük değil.

• @Ramazan-Altan öncelikle çok geçmiş olsun. Benim eşimde malulen emekli edildi. Sağlık muayenesi ve mülakatta sorun olmadı. Vize basımına engel bir durum değil.

• @özlem-GÜZEL
    Ozlem hanim merhaba, gonderilerinizi surekli buyuk harfler kullanarak yaziyorsunuz. Buyuk harf kullanarak ileti yazmak, bagirmak ve ses yukseltmek anlamina gelmektedir. Lutfen iletilerinizi yazarken buyuk harf kullanmamaya ozen gosteriniz.
    Sorunuz icin ise, pause karari kalkmaz ve surecinizin son takvim gunu olan 30 Eylul 2026 tarihine kadar vize alamazsaniz ya da elinizde katilimcisi oldugunuz bir davadan ilgili tarihi uzatan rezerv vize vb. bir karar yoksa eger bu ayricaliginizi kaybeder, vizenizi alamazsiniz.

• @özlem-GÜZEL Geçmiş olsun. Olur

• @ATS16, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@mertcank34

Hayat arkadaşınızı bulduğunuza inanıyorsanız, vakit geçirmeden resmi evliliğiinizi yaparak eşinizin yeni soyadı ile çıkartacağı kimlik/pasaport bilgilerine göre add applicant kısmından form doldurmanız gerekiyor (resmi nikah ve eşinizin yeni kimliğinin teslim edilme sürecine dikkat etmeniz gerekiyor).

Bültende cut off olduktan ve mülakat emailini aldıktan sonra mülakata gireceğiniz konsolosluk ile irtibata geçerek asıl talihli olan sizin dosyanızı açtırarak sizin kendi medeni durumunuzu değiştirmeniz ve eşinizin kimlik bilgilerini de kendi formunuza eklemeniz gerekiyor.

Çekiliş sonuçlarının açıklandığı 2025 Mayıs ayından bu yana yaklaşık 11 ay geçmiş durumda, görece olarak değişse de uzun bir süre. Talihli olduğunuz tarihten sonra başlayan ilişkinizin göçmen vize için yeterli olup olmayacağını sunacağınız kanıtlar, beyanlar, konsolostan gelecek sorulara vereceğiniz cevaplar belirleyecektir. Son karar konsolosun, şimdiden mutluluklar 🍀

Bilgilendirmeniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Şimdi yeni yayınlanan bültenle numaramız cutoff oldu ve Temmuz ayı için randevu maili beklemekteyiz. Viyana konsolosluğu hızlı olduğu için sanırım önümüzdeki hafta ortasında da 2NL gönderilir diye tahmin ediyorum. Bu hafta sonu evlilik işlemlerimizi tamamlayacağız. Anladığım kadarıyla yenilenmiş kimlik ve pasaport olmadan "add applicant" yapmamızı önermiyorsunuz. "Add applicant" kısmı gitmeden hemen bu Pazartesi günü eklemeli miyim, çok aceleye gerek var mı bilemedim. Çünkü yenilenmiş evraklarımız belki 2NL sonrası gelirse konsoloslukla bu işlemleri yapmak çok uğraştırıcı olur mu onu anlamaya çalışıyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@mertcank34 dosyaya beneficiary bir talihli eklemek için öncelikle eşinizin sizinle resmi birlikteliği olması lazım, o resmi birlikteliği kanıtlayacak evraklarda kendisinin yeni kimlik bilgileri ve evlilik cüzdanı, bu bilgilerle esinizin sisteme beyan edilmesi.

“Müstakbel” eş için add applicant yapıldığını daha önce görmedik, okumadık hiç bir deneyimde.

• @cttl yeşil pasaportumuz var maddi olarak da biraz zorlanacağız ama dediğiniz gibi Ankara bana nedense güven vermiyor. Pause kararı kalkarsa pasaportları mı göndermemiz gerekir tekrar mı gitmek gerekir acaba. Aslında yeterki pause kalksın tekrar bile gidilir. Viyana’daki süreç sayfanızda vardı diye gördüm.

• @merveminsk çok yüksek ihtimal ikisini de yapabilirsiniz. Ancak pause çok geç kalkarsa belki siz birkaç saatlik bir direkt uçuş ile pasaportu teslim edip süreci garantiye almayı deneyebilirsiniz. Dediğiniz gibi pause kalksın da, sonrası için çare tükenmez.

• Pasaportları gönderebilirsiniz veya aileden 1 kişi götürüp bırakabilir.
    İşin en kolay ve güzel kısmı o olacak yeter ki pause kalksın.
    Maddi olarak da, unganların keyfi olarak tekrar yaptığı aşı ücretleri dahi sizin viyana maliyetinizin bir kısmını karşılayacaktır. Çünkü viyanada molnar yapılmış aşıların hepsini kabul ediyor.
    Şimdiden sürecinizde bol şans diliyorum..

@merveminsk, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@cttl yeşil pasaportumuz var maddi olarak da biraz zorlanacağız ama dediğiniz gibi Ankara bana nedense güven vermiyor. Pause kararı kalkarsa pasaportları mı göndermemiz gerekir tekrar mı gitmek gerekir acaba. Aslında yeterki pause kalksın tekrar bile gidilir. Viyana’daki süreç sayfanızda vardı diye gördüm.

• Sağlık muayenesi öncesi gün alkol alsam sorun olur mu?

• @Scythep almasanız sorun olur mu?

• Merhaba, ustraveldoc ile ilgili forumda araştırma yaptım ama sorunumu çözecek bir cevapla karşılaşamadım. O yüzden buradan sormak istedim. Forumdaki bilgilerden de faydalanarak ustraveldoc'ta a kaydoldum. Kayıt oluşturursa ad/soyad kısmına sistem Türkçe karakterleri kabul etmediği için adımdaki "ş" harfini "s" olarak; soyadımdaki "i" harfini de "ı" olarak girdim. ı/i problemi küçük harf kullanımıyla çözülebilse de s/ş sorunu küçük harftede çözülemediği için hepsini büyük harfle Türkçe karakter kullanmadan oluşturdum. Ardından sisteme şifremle ve 2 güvenlik sorusuna cevap vererek giriş yaptım. Karşıma çıkan profil ekranında iletişim e-postası, dil, ülke kısımlarını güncelleyerek "submit" ettim. Ancak, "Sunucu Tarafı Doğrulaması Yapılamadı. Bu kullanıcı, irtibat içindeki bu alanları oluşturulduktan sonra düzenleyemez veya güncelleyemez" diye bir uyarı alıyorum. Daha önce bir profil oluşturmamıştım. Sorun Türkçe karakterlerden kaynaklansa, sistemin kendi izin vermiyor kullanmama. Bir de profil sayfası ilk açıldığında ülke kısmında "Hong Kong" yazıyordu. Acaba sorun Türkiye olarak güncellemeye çalıştığımız için mi oluyor diye düşündüm ama biz dosyamızı Ankara'ya geri taşıdık ve Ankara konsolosluğu tarafından belirlenen mülakat tarihimize ilişkin konsolosluktan 2 mail aldık zaten. Mülakatımız çarşamba günü ve ustraveldoc kısmında takıldık kaldık. Sizce bu sorunu nasıl çözebiliriz. Destekleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |