Arkadaşlar, hem talihli hem de eski bir elçilik konsolosluk vs. Çalışanı olarak naçizane size bir uyarı yapmak istiyorum.. Lütfen bu diplomatik misyonları, mail yağmuruna tutmayın.. Bakın bu hiç hoş karşılanmıyor.. Hatta geçmiş dönemlerde mülakata girdiğinde “ sizi x forumdan tanıyoruz, oradakilerin size selamı var” gibisinden saçma cümleler kuranlar bile olmuş.. Bunlar çok nahoş, çok bilinçsiz ve çalışanı da zor durumda bırakan cümleler.. Misyon şefi neden seni bu kadar popüler görüyorlar” diye sorsa, akabinde onun görevini sonlandırsa veya yerini değiştirse, bunun kime ne faydası olacak ? Türkiye harici bir çok ülkede E-mail yazışmaları resmi evrak olarak nitelendirilir. Müşteri hizmetleri muamelesi yaparak, adamlara her aklınıza geleni yazıp sormayın lütfen.. Bir çok kişinin hayali şu an başlamadan bitiyor gibi. İlk bültende adı olmayanlar, lütfen konuyu daha da bulandırıp içinden çıkılamaz hale getirmesin.. Bir çoğumuz gibi ben de henüz bültende değilim ama hiçbir diplomatik misyona mail atıp biz ne olacağız diye sormadım.. Lütfen sakince gelişmeleri bekleyelim
oktay3847
@oktay3847
GS
oktay3847 tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
-
RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Sevgili arkadaşlar, lütfen konuşmamı yanlış değerlendirmeyin. Birlikten kuvvet doğar diyerek, hepimizin gemisini yanaştıracağı yeni limanlar bulalım. Gurbete gittiğimizde buradan edindiğimiz dostluklarla belki de komşu olacağız. Birbirimize çaya geleceğiz; çocuklarımızı okuldan alacağız. Bunun için polemik yerine Fikir Teâtîsi yaparak nereden kolay oturum alırız, bunları konuşalım. Ben maneviyata bağlı, tesadüfe de inanmayan bir insanım. Burada birbirimizi tanımadan bir araya geldiysek, mutlaka bir sebebi vardır.. birbirimizin hayatına dokunacağımıza da eminim. Kolay oturum veren ülkeleri el birliğiyle araştırırsak, birçoğumuz bu kaotik ortamdan kurtulabiliriz belki de.. ben mesai aralarında bile oturum konusunu araştırıyorum. Biz güçlü bir milletin güçlü evlatlarıyız.. başaracaz, bunu da aşacağız inşallah..
-
Sonunda bültene dahil olduk şükür
️ bir de şu durdurma kararı kalkarsa inşallah.. herkese hayırlı olsun. Umarım hepimiz vizemizi alır yepyeni bir hayatla karşılaşırız -
@heyysanadiyom sanırım bir iki satır üstte yazanları bile okumamışsınız
günlerdir bu konuyu tartışıyoruz forumda -
Arkadaşlar dava konusunun mümkün ve haklı olduğunu düşünmüyorum.. sebebi ise, DV bir çekiliş ve mülakat da bu çekilişin aşamalarından biri. Her ikisi birlikte tamamlanınca hak kazanımından bahsedilebilir ! Kaldı ki, ulusal güvenlik bir çekilişe feda edilemeyecek kadar değerli bir konu. Şu an yapılan şey, ekstra inceleme ve denetleme; daha sıkı kontroller.. Bunlar henüz tamamlanmadı diyerek AP’ye kalan tüm dosyaları mali yılın sonuna dek bekletip süreci sonlandırabilirler. Örneğin Ben Turistik vizeden AP’ye kaldım, bir yılın sonuna dek beklettiler ! İtiraz dahi edemedim ! Çünkü yürütme yetkisi de onlar da ! Dolayısıyla, ben şahsen davaya falan umut bağlamıyorum; ama bağlayana saygı duyarım. Tüm imkanlar karşı tarafta. Onlar verirse alırız, yoksa yok !
-
@Firat-0 bey sorularınızı kısa mesaj (SMS) tarzında yazmayıp, paragraf şeklinde yazmayı deneyin bence. Hem anlam bütünlüğü olur, hem de biz ne istediğinizi net olarak anlarız.. sizin de işiniz çözülür..
-
Günlerdir sabırsızlıkla beklediğim Viyana erteleme Mail’im sonunda geldi, şükür tarih revize edilecek. Viyana Navigatör aracılığıyla başvuru istediği için, Subject kodu ve bulunması gereken bilgiler kısmı çok önemli. Zira yanlış kod ile başvuru yapıldığında malesef cevaplanmıyor. Bu yüzden ben de ileriki yıllarda böyle bir talep olabileceğine istinaden kodu ve kısa bilgiyi bırakıyorum; belki birilerine faydası olur. Sağlıcakla kalınız.. Viyana Mülakat erteleme talebi için, Subject bölümüne :
M44 - APPT RESCHEDULING - CASE NUMBER
yazılacak..
-
ben de yöneticilerin sabrını takdir ediyorum. bol bol okumak gerektiği defaatle hatırlatılmasına rağmen, her gelen aynı soruyu tekrar soruyor. halbuki birkaç sayfa geriye gidip okusa cevap beklemeyecek, öğrenmiş olacak ama okumuyor.. bize de aynı cevapları kırk kere okumak kalıyor
-
@gucarslan mesaiden yorgun gelip sıfır moralle şu mesajınızı gördüm ya, sonsuz ötesi teşekkür ederim size.. Allah gönlünüzden geçeni size hayırlı ve nasip eylesin inşallah

çok mutlu ettiniz bizi, sağolun varolun.. -
Her ne kadar Kristi böyle bir tweet atmış olsa da, dışişleri bakanlığı bunun derhal uygulamaya konulduğuna dair herhangi bir Resmi açıklama yapmadı. Ancak ülkeye giriş ve çıkışlarda bir dizi tedbir almışlar.
26 Aralık 2025 itibarıyla biyometrik takip sistemi genişletiliyor.
• Green Card sahipleri de dahil olmak üzere,
• ABD’ye giriş- çıkışta yüz kaydı alınacak,
• 14 yaş altı ve 79 yaş üstü yolcular da sisteme dahil edilmiş..
oktay3847 tarafından gönderilen son iletiler
-
Temmuz ayının ilk 2 haftasında, Ankara’da Nato zirvesi nedeniyle pek mülakat verileceğini düşünmüyorum. Çünkü Başkan geliyor ve bütün ülkeler kendi başkanlarına yönelik hazırlık yapıyor. Şöyle söyleyeyim, havalimanından kalacakları otele kadar, güzergah üstünde boyası sıvası dökülmüş evler bile ücretsiz olarak boyanıyor. Bu ev sahibi olarak bizim yaptığımız hazırlık. Diğer ülkeler nadiren gelen devlet başkanları için ne hazırlıklar yapıyordur. Zaten o hafta, bazı iş kolları hariç bütün kamu personeli de resmi izinli.. Şu süreç inşallah en kısa zamanda normal seyrine döner, bizi daha fazla yormadan.
-
@Demohan öncelikle hayırlı olsun. Serap hanımdan önce ben cevaplayayım
️ bu sorularınızın hepsi mülakat deneyimlerinde var. Arama kısmına Hong Kong mülakat vs gibi anahtar kelimeler yazarsanız birçok deneyim görürsünüz.. şimdiden bol şans -
Bugün ABD’nin Türkiye misyonlarında şu mesaj paylaşıldı :
“Trump yönetimi, yasadışı göçü durdurmaya ve gerek sınırlarımızı gerekse vatandaşlarımızı korumaya odaklanmış durumdadır.”
— Dışişleri Bakanı Marco Rubio
İnşallah hayra alamettir !
-
@kemal85 Benim yazdıklarımdan bunu mu çıkardınız ? Herkesin okuduğunu doğru anladığını varsayarak yazmıştım ama, istisnai olarak sizin ilginç ve komik sorunuz geldi ! Anlamadığınız mevzuları tekrar sormak daha doğru bir harekettir ! Yoksa, iş, eğitim, turistik vs birçok vize türünde seyahat yasağı olan bir ülkeye gitmeye çalışanları, düzenli düzensiz diye ayırmış olursunuz ve bu da sizin mesajınıza, dolaylı olarak da size güldürür; şu an olduğu gibi !
-
ABD’nin dünya kupasındaki tavırlarına baktığımızda, böylesine önemli bir organizasyonda bile, seyahat yasağı koydukları ülkelere çok katı davrandıklarını görebiliyoruz. Mesela Maçı yönetecek hakem Afrikalı, adamı ülkeye almıyorlar ! İ*ran milli takımına sadece maç günü ülkeye giriş serbestisi verdiler. Sonra derhal çıkış yapma şartı koydular. Belki bazı arkadaşlara alakasız gelecek ama, bu denli büyük bir organizasyon için tüm dünyaya bilet satıp, gelecek herkese kucak açsalardı, bir kısım düzensiz göçmen maç için gelecekti ama yine ülkede kalacaktı, gitmeyecekti. Bilhassa Afrika kökenliler. bunun önüne geçmek için seyahat yasağı koydular. Bu turnuva bitince umudum daha da artacak.
-
@mesut57 Viyana için Traveldocs kullanıyor muyduk Mesut Bey ? Pek deneyim görmedim sanki Viyana’nın kullandığıyla ilgili
-
@Peyk74 hayır henüz verilmedi, revize edip bana ulaşacaklarını belirtmişler
-
Günlerdir sabırsızlıkla beklediğim Viyana erteleme Mail’im sonunda geldi, şükür tarih revize edilecek. Viyana Navigatör aracılığıyla başvuru istediği için, Subject kodu ve bulunması gereken bilgiler kısmı çok önemli. Zira yanlış kod ile başvuru yapıldığında malesef cevaplanmıyor. Bu yüzden ben de ileriki yıllarda böyle bir talep olabileceğine istinaden kodu ve kısa bilgiyi bırakıyorum; belki birilerine faydası olur. Sağlıcakla kalınız.. Viyana Mülakat erteleme talebi için, Subject bölümüne :
M44 - APPT RESCHEDULING - CASE NUMBER
yazılacak..
-
@Serapp peki Serap Hanım
️ haftaya kadar ses etmeden bekleyeceğim 
-
@ATS16 çok tşk ederim ilginiz için. Navigatör yönlendirmesi ile mail attım ama umarım bi an önce sonuç alabilirim. Uçak biletleri, otel , sağlık kontrolü vs derken bu sebeple onları da halledemiyorum. Forumda da çok örneğini bulamadım malesef. Yardımınız için tekrar çok teşekkür ederim