Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Umut-P bahsettiğiniz şeyler kâğıt üstünde kalıyor şu an. Yargının müdahalesi için belli bir sınır var mı, ben görmedim ! Örneğin 2026 temmuza kadar bu AP durumunu devam ettirse, kim hangi sebeple itiraz edecek ? Savunma tarafı, her DV talihlisini mülakata almak zorunda mıyım dediği anda biz ne diyeceğiz ? geçtiğimiz yıl binlerce basabileceği vizeyi basmadı, herhangi bir yaptırımı oldu mu ? Koca bir sıfır.. adamlar yıllarını orda geçirmiş kişinin vatandaşlık seromonisini bile iptal edip beklemeye alıyor.. ayrıca geçmişte açılmış davalardan üstat da bahsetti grupta, ben hiç olumlu bir sonuca rastlamadım. maalesef hep aleyhimize olmuş.

Benim bahsettiğim turist vizesi de öyle sıradan bir bekletme değildi. Devlet notası ile talep edilmiş bir vizeydi, adamlar onu bile bir yıl bekletti ! Devlet notasının manasını da her misyon gayet iyi bilir. Bu örnekten cihetle anlatmak istediğim şey; adamlar almıyorum derse almaz.. umarım alırlar da hepimiz vizemize kavuşuruz !

• ⭐⭐⭐⭐

@Umut-P öncelikle basması gereken belli bir vize yok basabileceği maksimum vize sayısı var ikisi farklı şeyler. İsterse 3 vize basıp dönemi kapatır isterse 10k vize basıp kapatır isterse limitini doldurur isterse limitinin üstüne bile çıkar ama bu vizeleri basmak zorunda diye bir karar yok. Daha önce mahkemelerin olumlu sonuç vermediğini gördük ne yazıkki dv sürecinde ama dediğiniz gibi katılıp katılmamak kişinin kararıdır

• Arkadaslar ds260 formunu doldururken Ankara disinda bir konsolosluk secenlerin tekrar KCC ile iletişime gecmesi gerekiyor mu?
    DS260 doldurduğumuz sayfayı tekrar kontrol etmek istedim. vize görüşmeleri vatandaşlık sahibi olunan ülkede yapılacak , değiştirmek isterseniz oturumunuzu belirten evrakları iletmeniz gerekecek anlamında bir ek yapmislar aciklamalara. Bu ikisine de uymuyor benim durumum.( Ilk seferde Ankara'yi secmedim, dosya taşıma talebi yapmadım.) Teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@uonur26

Önce dosyanızın hangi konsolosluk için planladığını KCC’den teyit etmeniz diğer adımlar öncesi belirleyici olacaktır. KCC’ye gönderilecek email taslak ve detayları aşağıdaki iletide mevcut. KCC’nin ilk mesai günü 12/29/25 Pazartesi, Christmas tatili nedeniyle.

https://yesilkartforum.com/forum/post/500347

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@koci DS260'da verdiğiniz hesapları açık bırakabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@emels Emel Hanım çok sevindim, 1 ay gibi güzel bir sürede dv2026 talihlimizin kartını almış olması harika haber 🤩 şimdi sıra 19u itibariyle giriş yapmaya başlamıs bizlerde.. Darısı başımıza diyelim ⚘

• ⭐⭐⭐⭐

@yasinkoç nihayet, tebrikler, biraz sınırda olmuştu sizinki zamanlama olarak, vfs de sağolsun hızlı davranmayınca merak etmiştiniz haklı olarak, neyseki artık elinizde pasaportlar 🤩 giriş haberinizi de bekliyoruz hayırlısıyla.

• @aysegul Teşekkür ederim, sürecin devamında amerikaya giriş hakkında da bilgi vericem.

• @uonur26, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaslar ds260 formunu doldururken Ankara disinda bir konsolosluk secenlerin tekrar KCC ile iletişime gecmesi gerekiyor mu?
    DS260 doldurduğumuz sayfayı tekrar kontrol etmek istedim. vize görüşmeleri vatandaşlık sahibi olunan ülkede yapılacak , değiştirmek isterseniz oturumunuzu belirten evrakları iletmeniz gerekecek anlamında bir ek yapmislar aciklamalara. Bu ikisine de uymuyor benim durumum.( Ilk seferde Ankara'yi secmedim, dosya taşıma talebi yapmadım.) Teşekkürler

Ben alttaki mail ile dosyamı Ankara'ya geri taşıdım ama sizin dosya numaranız yüksek, benimki hem yakın hemde ben zaten Ankara'dan taşıma yapmıştım ve uzun uçuş istemediğim için dosyamı taşıdım.

Özellikle diyorum ben taşıdım ama deneyimli forum üyeleri tavsiye etmiyor dosyanıza zarar vermek istemem epostayı bir örnek olarak ekliyorum okadar.

[email protected] < mail atılacak adres

Başlık : Case Transfer Request: 2026EU00011xxx

Dear KCC Officer,

I am writing to request the transfer of my DV-2026 case from the U.S. Embassy in Bangkok back to the U.S. Embassy in Ankara.

My case number is 2026EU00011xxx

I previously requested a transfer to Bangkok; however, my circumstances and rules have changed, and I am currently residing in Turkey. If posible, I would like to attend my visa interview at the Ankara post, which is my home country’s designated embassy.

Case Number: 2026EU00011xxx
    Full Name: ad, soyad
    Date of Birth: ay/gü/yıl (M,D,Y)

Thank you for your assistance.

Best regards,

• @yigit55

Yiğit Bey merhaba, öncelikle polis belgesi biz almadık. Çünkü polis belgesi sadece 16 yaşından büyük o ülkede yaşarsan isteniyor. Siz 6 yaşına kadar yaşadıysanız gerekmez hiç uğraşmayın.

Ben doğum belgesini CIEC belgesi olarak istedim. Bu belge uluslararası bir belge türüdür. 1inci sayfası yani ana sayfası sadece almanca ve fransızca yazıyor. İkinci sayfasında ise her bir başlığın ingilizce ifadeleri açıklanıyor. Bu belgeye sahipseniz tercüme ve onaya ihtiyacınız yok. Apostil de yaptırmadım. Ama belgeniz sadece almancaysa kesinlikle tercümeye ihtiyaç vardır.

• Herkese selam, 24 aralık itibari ile houston’dan giriş yapıp Austin’e yerleştim. Houston’daki memur biraz ters düz konuşsada (sanıyorum kişiliği ile alakalı çünkü benimle giren aysegül hanımlara da aynı tavrı sergilemiş) yetkili memura yönlendirdikten sonra 20-25 dakika içinde mühürü basıp gönderdi. Benim gibi aktarmalı uçuş planlayanların min 3.30-4 saat aktarma zamanı ayırmalarını öneririm. Tatil nedeniyle Ssn ve gc basımının uzun süreceğinin farkındayım ama umarım gecikmez. Ap’ye kalan herkese şimdiden en iyi dileklerimi sunuyorum ve kısa zaman içerisinde vizelerine kavuşmalarını umut ediyorum.

• @Umut-P dostum 2020 de başlayan aksamalarda yaptıklarından haberdarmısın bilmiyorum mahkemenin rezerve ettiği vizeleri bile alamadı arkadaşlarımız, bir sürü dava mahkeme süreçleri oldu olumlu gibi görünen sonuçlarda alındı ama konsoloslukları yavaşlatarak yada tamamen durdurarak bir şekilde süreci bloke ettiler, şöyle birşeyde olmuştu pasaportunda vizesi basılı olan göçmen arkadaşları uçağa almadılar sonrasında kısıtlama tarihinin bitme gününde bilet alıp gitmek isteyen arkadaşları uçaktan indirdiler , malesef mahkemeler bir yere kadar tam olarak yapmak istediği nedir ona vakıf olmadığımızdan kesin birşey söyleyemiyoruz belki gerçekten süreci bitirmek yerine düzenlemek istiyordur ve sonrasında devam eder ama süreci baltalamak istiyorsa emin ol bir yolunu bulup yapıyorlar. Zira amerika göçmen bir ülke ve trump bir önceki seçimleri kaybetmesindeki en büyük etkenlerden biri bu resmi göçmenlere çıkarttığı zorluklardır.

• Yasaklı

@ugurksknbck

“Her senenin dinamiği farklıdır”

• @Bugra0666 benim uçağım londra aktarmalı 1.30 saat bekleme var londrada yeterli olmaz mı?

• @Umut-P tabiki farklıdır ancak geçmiş tecrübeleride cebimizde tutmanın faydası var kötü senaryolara karşı aksiyon alabilmeye yarar

• @bkio herkes kendi sürecini yaşıyor @gucarslan kendi döneminde yaşadığı talihsizliği başkalarıda yaşamaması adına olabilecek en az riskle atlatabilinmesi adına o yönde bir tavsiyede bulunuyor çokta haksız sayılmaz kayıp bir miktar para ise şayet küçük bir kayıp bence, tabiki süreç sizin kazanç yada kayıp sizin kararı kendiniz vermelisiniz umarım sizin için en iyi kararı verirsiniz.

• @ugurksknbck para da önemli tabi ama maddi kayıp bizim için ikinci planda. iki köpeğimiz var, onları bırakıp geldik. Eğer onlar olmasa birimiz kesin kalacaktı ama bu şekilde ayarlayamıyoruz. Tek kişi, kargo bölümünde iki köpeği getirmek imkansıza yakın. Mecburen biletimizi aldık, döneceğiz. İkinci giriş konusundaki endişem de köpeklerimizden kaynaklı. Olumsuz senaryoda hadi biz toplandık Türkiye’ye döndük ama 14 saat uçuşu kargo bölümünde gerisin geri onlara tekrar yaşatmak istemem. Sadece ikimiz olsaydık her şeyi akışına bırakmak çok daha kolay olacaktı.

• @proahmet selamlar etiketde neden ben gözüküyorum bilmiyorum ama sorunuza cevap gelmemiş. Ben cevaplayayım. Anladığım kadarıyla trden londraya ordan da amerika kıtasına uçacaksınız ve londra aktarmanız arasında 1.5 saatlik bir süre var. Bu süre kesinlikle yetersiz. Eğer aynı havayolu şirketiyle uçuyor iseniz zaten süreler kaydırmalı bir şekilde ayarlanır. Ancak diyelim ki litvanya ile ilk uçuşunuzu gerçekleştirdiniz. Ancak londra-amerika uçuşunuz türk hava yollarıyla. Eğer litvanya hava yolları uçuşunuz gecikme yaşarsa. Bu yolcu sorumluluğunda aktarma olacağından londradan kalkacak amerika uçağına yetişememeniz demek olabilir. O yüzden ben genelde yaptığım tercihi söyleyim size. İki seçenek var; ya aynı hava yoluyla uçmanız (bu havayolu şirketi sorumluluğunda aktarma demek, bilet alırken bu uyarılar zaten bulunuyor.) ya da aktarma sürenizin arasına en az birkaç saat daha koymalısınız. Ben eğer mümkünse aynı hava yolu firmasını tercih ediyorum.

• @proahmet
    Hocam abd ye giriş için söyledim aktarma mesafesini. Pasaport kontrolü yapıyorlar ya ne kadar sürer belirsiz

• @Furkan9037 G.Bush havalimanında mı giriş yaptınız?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

119

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |