Herkese selam, 24 aralık itibari ile houston’dan giriş yapıp Austin’e yerleştim. Houston’daki memur biraz ters düz konuşsada (sanıyorum kişiliği ile alakalı çünkü benimle giren aysegül hanımlara da aynı tavrı sergilemiş) yetkili memura yönlendirdikten sonra 20-25 dakika içinde mühürü basıp gönderdi. Benim gibi aktarmalı uçuş planlayanların min 3.30-4 saat aktarma zamanı ayırmalarını öneririm. Tatil nedeniyle Ssn ve gc basımının uzun süreceğinin farkındayım ama umarım gecikmez. Ap’ye kalan herkese şimdiden en iyi dileklerimi sunuyorum ve kısa zaman içerisinde vizelerine kavuşmalarını umut ediyorum.
Furkan9037 tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
-
RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Arkadaşlar selam, vizeme mülakata girdiğim gün kavuştum. türkiyeye döndüğümde kısaca deneyimim hakkında ilgili konu başlığında paylaşacağım. darısı bekleyen herkesin başına.

-
herkese selamlar arkadaşlar, bugün sağlık muayenesine girdim. Değerli @nsercan abimle tanışma fırsatımız oldu, sağolsun kendisi de bir çok konuda yardımcı oldu.
Benim 3 farklı operasyon geçmişim olduğu için ve Epilepsi hastası olduğumdan dolayı çok fazla epikriz ve hastalık tanım raporu, ilaç raporlarımın evrakları vardı. Bu evrakların hepsini tercüme ettirmiştim. Örnek teşkil etmesi adına söylüyorum, yine de okumuyorlar bakmıyorlar
ısrarla bizden beyan ve detay istiyorlar, bende artık tercümesini okumalarını ısrar ettim böyle böyle anlaşabildik. genel olarak çok rahat ve sorunsuz geçti normal bir muayeneden hiç bir farkı yoktu. ben gitmeden önce antikor testini yetiştiremediğim için tüm aşılarımı olup gitmiştim. Bu yüzden yalnızca olduğum aşıların evraklarını incelediler. sonuç olarak, aşı olmadım. toplamda;
Tıbbi Muayene; 1800 HKD
Labaratuar; 2200 HKD
olmak üzere 4000 HKD ücret ödedim.vize mülakatında da herkese bol şans diliyorum.
**Hong kong için tercüman önerileriniz varsa ücretleri ile birlikte paylaşırsanız çok sevinirim
** -
Arkadaşlar Hong Kong için randevumun verildiğini öğrenmiş bulunmaktayım.(14 Ekim) çok kısıtlı bir zaman diliminde evraklarımı hazırlayıp gideceğim. Fakat Doktor randevusu ve sonucunun, ayrıca gerekli belgeler husunda çok kafam karıştı. Alelacele bir sürece girdiğim için, hem dr'a ulaşabilmek ve randevu talep etmek, hem de gerekli belgeler için (hong kong özelinde) yardımcı olacak birisi varsa çok sevinirim. Gerekli belgeler hususunda forum başlıklaırnı takip etmeye çalıştım ama Hong Kong için eksik veya tercüme gerektiren belgeler hakkında tam bilgiye sahip değilim. Kısıtlı zamanda eksik evrak ve hatalı bir işlem yapmadan hemen gitmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
-
@Ebruli44, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Furkan9037 benimde gelmedi ve şu anda hong Kong dayım benimde sağlık randevum 10 ekim saat 10:00 da
Merhaba bende 9'unda orada olacağım, sağlık 10'da, mülakat 24'de. 2nl mailini zamanında alırız umarım. şimdiden bol şanslar dilerim
-
@onuru , @Serapp , @ATS16 bilgilendirme için çok teşekkür ederim. şimdi verilen mail adresine ve navigator aracılığı ile aldığım konu kısmının detaylarına istinaden yeni bir e-posta gönderdim. umarım kendileri yakın bir tarih belirler. aksi taktirde mecburen buradaki işlemlerimin tamamını hazırlayıp direkt gideceğim. orada da Serap hanımın dediği gibi sağlık kuruluşlarından ricacı olmam gerekecek. zamanımın mülakata yetişmesini umuyorum
-
RE: DV2026 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@zero Hayırlı uğurlu olsun yeni yolculuğunuz güzel geçsin.
-
RE: DV2026 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@nsercan Şimdiden hayırlı uğurlu olsun canım abim. Burada rast gelip sizler gibi iyi insanlarla tanışmak ve bu süreci birlikte geçirmek çok keyifliydi. Umarım yeni hayatınızda güzellikler ve mutluluklar peşinizi bırakmaz.

-
Arkadaşlar selamlar, 14 ekimde Hong Kong'da mülakatım var. 2 gün önce öğrendiğim için Doktor randevularını tamamlayamadım. eksik belgeleri gidermek için 2 gündür uğraşıyorum. 2 doktora da mail atıp randevu talep ettim. Ayrıca konsolosluğun, eğer doğru ise; [email protected] mail adresine durumu izah edip mülakatımı erteleme imkanımız var mı diye mail gönderdim. Şu aşamada benim için önerileriniz ve izlemem gereken yollar hakkında yorumlarınız nelerdir? Ayrıca konsolosluk mail adresini teyit edip başka iletişime geçen arkadaşlarımız varsa onaylarlarsa sevinirim. Doktorlardan müsait bir güne randevu alabilirsem, buradaki kan ve test sonuçlarını alır almaz çeviri işlemleri ile birlikte ilk uçakla binip gideceğim. Şimdiden teşekkürler, herkes için bol şanslar dilerim.
-
Arkadaşlar selam, mülakat tarihim ve sağlık randevu tarihim için gelişme oldu fakat eve geçtiğimde paylaşacağım. Bugün mmr, şu çiçeği, OPA ve menenjit için aşı oldum. Pazartesi günü hep b, TD ve grip aşısı olacağım. Antikor testi olmama gerek var mı? Bu süreci nasıl yönetmeliyim? Antikor testi uzun sürdüğü için teyit etmek istiyorum. En son ihtimal hong kong da antikor testi yaptırabilir miyiz? Teşekkürler şimdiden.
Furkan9037 tarafından gönderilen son iletiler
-
@Cem-Çeliker evet, girişi oradan yaptım aktarma ile direk austine geçtim.
-
@proahmet
Hocam abd ye giriş için söyledim aktarma mesafesini. Pasaport kontrolü yapıyorlar ya ne kadar sürer belirsiz -
Herkese selam, 24 aralık itibari ile houston’dan giriş yapıp Austin’e yerleştim. Houston’daki memur biraz ters düz konuşsada (sanıyorum kişiliği ile alakalı çünkü benimle giren aysegül hanımlara da aynı tavrı sergilemiş) yetkili memura yönlendirdikten sonra 20-25 dakika içinde mühürü basıp gönderdi. Benim gibi aktarmalı uçuş planlayanların min 3.30-4 saat aktarma zamanı ayırmalarını öneririm. Tatil nedeniyle Ssn ve gc basımının uzun süreceğinin farkındayım ama umarım gecikmez. Ap’ye kalan herkese şimdiden en iyi dileklerimi sunuyorum ve kısa zaman içerisinde vizelerine kavuşmalarını umut ediyorum.
-
RE: Texas, AustinTexas içinde yayımlandı
Selamlar arkadaşlar, bende 2-3 ay içerisinde Austin'yerleşmeyi planlıyorum. Tek başıma taşınacağım. Daire, iş ve hayat hakkında önerileriniz dinlemek isterim. geçmişteki mesajları okudum fakat, yeni taşınan veya taşınmak isteyen, işlerde bir seçenek bulan varsa diye tekrar dile getirmek istedim. Herkese yeni hayatında başarılar
-
Arkadaşlar selam, vizeme mülakata girdiğim gün kavuştum. türkiyeye döndüğümde kısaca deneyimim hakkında ilgili konu başlığında paylaşacağım. darısı bekleyen herkesin başına.

-
@nsercan Şimdiden hayırlı uğurlu olsun canım abim. Burada rast gelip sizler gibi iyi insanlarla tanışmak ve bu süreci birlikte geçirmek çok keyifliydi. Umarım yeni hayatınızda güzellikler ve mutluluklar peşinizi bırakmaz.

-
@SKUKAAN @ozangules62 tebrik ederim çok sevindim. yeni hayatınızda bol şanslar diliyorum
-
@zero Hayırlı uğurlu olsun yeni yolculuğunuz güzel geçsin.
-
herkese selamlar arkadaşlar, bugün sağlık muayenesine girdim. Değerli @nsercan abimle tanışma fırsatımız oldu, sağolsun kendisi de bir çok konuda yardımcı oldu.
Benim 3 farklı operasyon geçmişim olduğu için ve Epilepsi hastası olduğumdan dolayı çok fazla epikriz ve hastalık tanım raporu, ilaç raporlarımın evrakları vardı. Bu evrakların hepsini tercüme ettirmiştim. Örnek teşkil etmesi adına söylüyorum, yine de okumuyorlar bakmıyorlar
ısrarla bizden beyan ve detay istiyorlar, bende artık tercümesini okumalarını ısrar ettim böyle böyle anlaşabildik. genel olarak çok rahat ve sorunsuz geçti normal bir muayeneden hiç bir farkı yoktu. ben gitmeden önce antikor testini yetiştiremediğim için tüm aşılarımı olup gitmiştim. Bu yüzden yalnızca olduğum aşıların evraklarını incelediler. sonuç olarak, aşı olmadım. toplamda;
Tıbbi Muayene; 1800 HKD
Labaratuar; 2200 HKD
olmak üzere 4000 HKD ücret ödedim.vize mülakatında da herkese bol şans diliyorum.
**Hong kong için tercüman önerileriniz varsa ücretleri ile birlikte paylaşırsanız çok sevinirim
** -
@Serapp teşekkür ederim. İnşallah mülakat deneyimlerinde güzel haberlerle görüşmek üzer