Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @rosalia Merhaba vizeniz hayırlı olsun her şey çok güzel olur inşallah sizin için 🙂 Egemen beyin iletişim numarasını paylaşabilir misiniz 🙂

• Detaylı yazınız icin teşekkürler inşallah bizde eylülde viyanadan bu sürece dahil olacağız. Mülakat mailini kcc mi atıyor yoksa viyana mı atıyor?
    @Kübra-Kırmacı

• ⭐⭐⭐

@Nacrumates Selamlar.
    Mülakat mailiniz Viyana konsolosluktan geliyor. İçeriğinde tarih saat yer bilgileri ile getirmeniz gereken belgelerin listesi de mevcut olacak.
    Ayrıca gelen maili confirm etmenizi isteyecekler, maile dönüş yapmayı unutmayınız..

Sorular ve yanıtlar için DV2025 Green Card Lotosu Aşamaları başlığını kullanalım...
    Sürecinizde başarılar...

• @Nacrumates merhaba, numaranız aktif olunca önce kccden 2nl maili geliyor durumunuzda değişiklik oldu diye bir link gönderiyor, o linkte sizin viyanadaki mülakat tarihiniz yazıyor. Ondan sonra da viyana konsolosluğu mail gönderiyor, istediği belgeleri de yazıyor. Mail gönderdikleri tarihleri yukarıda yazmıştım, sürecinizde başarılar diliyorum 🙏😇

• Merhabalar. Ais ten kayıt işlemi olmuyor artık. 30 Temmuz’da konsoloslukta randevumuz var. Dolayısıyla bu randevuya kadar herhangi bir sisteme kayıt oluyor muyuz? İşleyiş nasıl oluyor arkadaşlar? Elçiliğin sayfasında hiçbir bilgi yok.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • ⭐⭐⭐⭐

@Melekinderin

YesilkartForum'da sorularınıza yanıt ve dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi aşağıdaki adımları takip ederek olusturabilirsiniz. Bilgilerininizi Excel dosyaya da eklemeniz süreciniz ve forum işleyişi için önemli

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

• Bangkok mülakat deneyimimiz

Sağlık Mülakatımız – Bumrungrad Hastanesi (23 Haziran 2025)

Green Card başvurumuzun önemli aşamalarından biri olan sağlık muayenesini, 23 Haziran 2025 tarihinde Bangkok’taki Bumrungrad Hastanesi’nde gerçekleştirdik. Bu süreç, vize onayının önemli bir parçası olduğundan büyük önem taşıyordu.

Öncelikle yanımızda götürdüğümüz evraklar şunlardı:
    • 4 adet 5x5 cm biyometrik fotoğraf
    • DS-260 formu
    • Pasaport ve fotokopisi
    • Aşı kartı
    • Antikor test sonuçları

Belgeleri teslim ettikten sonra sıra muayeneye geldi. Göz, kilo, boy ve tansiyon ölçümleri yapıldı. Sonrasında doktor, genel bir muayene gerçekleştirdi ve çeşitli sorular yöneltti:
    • Herhangi bir ilaç veya benzeri maddeye alerjimiz var mı?
    • Sürekli kullandığımız ilaçlar var mı?
    • Daha önce herhangi bir ameliyat geçirdik mi?
    Sorulara yanımıda aynı gün randevunuz olan ömer arkadasımızada teşekkür ederım kendısı ıngızle tercumanlıgımızı sağ olsun yaptı🙏

Doktorun muayenesinin ardından dışarı çıktık. Bir hemşire bize eşlik ederek kasaya yönlendirdi. Kişi başı 11.500 Baht ödeme yaptık ve kredi kartı geçerliydi. Ardından aynı katta kan testi yapıldı ve röntgen çekildi.

Sonuçlarımızı 3 gün sonra, yani 26 Haziran 2025, saat 14:00-15:00 arasında aldık. Sarı dosyalarımızı teslim aldığımızda herhangi bir sorun olmadığını öğrendik ve bu da süreçte bize büyük bir rahatlama sağladı.
    🇺🇸 Green Card Mülakat Deneyimimiz

Bangkok ABD Konsolosluğu – 1 Temmuz 2025

Hayalini kurduğumuz o büyük adımı atmak için 1 Temmuz 2025 sabahı saat 07:00’de Bangkok’taki ABD Konsolosluğu’nun önündeydik. Henüz güneş doğarken, eşim ve 5 yaşındaki kızımız Elif Hazal ile birlikte içimizde tatlı bir heyecan vardı. O sabah sıradan bir resmi işlem değil, geleceğimizi şekillendirecek bir fırsatın eşiğiydik.

Belgelerimiz Hazırdı

Hazırlık sürecinde titizlikle topladığımız belgeler, görüşme anında büyük rahatlık sağladı. Dosyamızda şunlar yer alıyordu:
    • 2 adet 5x5 biyometrik fotoğraf
    • Pasaportlar ve fotokopileri
    • Formül A ve Formül B (nüfus kayıt örnekleri)
    • Sabıka kaydı
    • Üniversite diplomam ve fotokopisi
    • Evlilik cüzdanımız, İngilizce tercümesi ve fotokopileri
    • Askerlik belgesi ve İngilizce tercümesi
    • Sağlık dosyası (sarı dosya)
    • Tüm diğer Türkçe belgelerin İngilizce çevirileri

Belgeler eksiksizdi. Konsolosluk görevlileri her belgeyi dikkatle inceledi ve herhangi bir sorun yaşanmadı. Bu da mülakatın daha başında üzerimizdeki baskıyı büyük ölçüde azalttı.

Tercumanımız Egemen Bey’e Teşekkür

Bu süreçte yanımızda olan ve bize çok destek veren Egemen Bey’e özellikle teşekkür etmek istiyoruz. Konsoloslukta tercümanlık yaptı ve görüşme boyunca bizimle birlikteydi. Hem profesyonel hem de içten yaklaşımı sayesinde, sorulara daha rahat ve net cevap verebildik. Aynı anda diğer arkadasımız olan raşit beye de tercümanlık yaptı, Egemen Bey’e ulaşmak isteyenler şu numaradan iletişim kurabilirler:
    📞 +90 532 254 23 18

Mülakat Anı

Görüşme kısa, açık ve oldukça sakindi. Sorular basitti; ne iş yaptığımız, Amerika’da nereye gitmeyi planladığımız gibi temel konular soruldu. Görevli memur da oldukça nazikti. Sürecin bu kadar huzurlu geçmesi, 5 yaşındaki kızımızın da orada kendini güvende hissetmesini sağladı.

“Vizeniz Onaylandı.”

Görüşme sonunda o cümleyi duymak hayatımızın dönüm noktasıydı:
    “Vizeniz onaylandı.”
    Bir anlığına zaman durdu sanki. Göz göze geldik, gülümsedik ve minik kızımızla birlikte yeni bir hayata ilk adımı atmanın sevincini yaşadık. O anı hayatımız boyunca unutmayacağız.
    Sonrasında dıger kazanan arkadaslar ve tercuman egemen beyle bırlıkte topluca kahvaltımızı yaptık otellerimize doğru yola çıktık🙏 darısı sizlerin başına

• ⭐⭐⭐⭐

@16bilgin

Tebrikler, gözünüz aydın. Evladınız ile birlikte önünüzdeki diğer süreçlerde şansınız bol olsun 🍀

• @ATS16 teşekkür ederiz sağolun yeşil kart forumada tesekkur ederız iyiki varsınız

• ⭐⭐⭐

@16bilgin
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• ⭐⭐⭐⭐

@16bilgin Tebrikler, hayırlı olsun 🎉✨
    Unutamayacağınız nice anlar yaşamanız dileğiyle🙏

• @16bilgin Tebrikler , hayırlı olsun kızınızla mutlu bir hayatınız olsun.

• @Flight101 Bizimde direkt hong kong a mail attık ama henüz cevap yok kaç günde dönüş oluyor acaba yada kcc mail atmamiza gerek varmı numaramız aktif oldu sanırım

• @Kübra-Kırmacı Harika yeni hayatınızda her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim. Darısı başımıza inşallah..

• Unganlar Sağlık Muayenesi (1 Temmuz 2025)

Merhabalar, bu sadece Unganlar sağlık muayenesi deneyimimdir. Unganlar’a özel biraz detaylı bir şeyler yazmak istedim. Mülakatın bir parçası olduğu için buraya yazmak daha mantıklı olur diye düşündüm. TB korkusundan dolayı 30 temmuz mülakatımın sağlık görüşmesini 1 Temmuz’a almıştım. Yorucu bir gece treni yolculuğundan sonra sabah 8’de Ankara Gar’a indim. Taksiye binip Kuğulu Park dedim ve bir taraftan da haritadan kontrol etmeye başladım. Konuma yaklaşınca “Unganlar varmış burada, ona yakın inebilir miyim” deyince taksici abi “SGK Misafirhanesi yanında dersen herkes bilir” diyerek konuma dair güzel bir kopya verdi bizlere 🙂 Unganlar sağlık merkezi ufak bir bahçenin olduğu biraz eski bir iş merkezinin içerisinde. Bahçe dediğim alana girişte caddeye bakan A4 Kahve diye bir mekan var. O da girişi bulmak için güzel bir işaret.

WhatsApp Image 2025-07-01 at 14.59.00.jpeg

Biraz ilerleyince iş merkezinin girişini ve asansörleri buluyoruz. 11:45 randevuma 8:30’da gitmiştim ve muayenehanenin 9’da açılacağını öğrenince bahçede bankta oturduktan sonra 9’da direkt 4. Kata çıktım. Burada pasaportumu verdikten sonra saat sırasına göre isimlerin okunmasını ve sıranın bana gelmesini bekledim. Şansıma mıdır bilmem önümde 6 kişilik İran’lı ve 8 kişilik Afgan aileler de dahil hep aile vardı 🙂 Yaklaşık 1.5 saat sonra ismim söylendi, fotoğrafım çekildi ve gün sonuna kadar ordan oraya taşıyacağım kağıda ilk imzamı attım. “Kan ve röntgen hallolunca yeniden buraya gelin lütfen” denildi. Pasaportum ve bu kağıtla birlikte 5. Kata kan tahlili için çıktım. Aynı sıra burada da devam etti ve yine ismimin okunmasını bekledim. İsmim okununca kan tahlili ve röntgen filmi için 1.887 TL küsuratlı bir ödeme yaptım ve yeniden beklemeye koyuldum 🙂 İsmim yine okununca da içeri odaya davet edildim, kanım alındı ve 3. Kata inip röntgen çekilmem söylendi. Burada da diğer katlarda olduğu gibi danışmaya pasaportumu ve kağıdı verip ismimin okunmasını bekledim. Okununca da şipşak filmim çekilde ve yeniden 4. Kata yöneldim. Saat 11:30’du ve bana 12:30’da yeniden 4. Kata gelmem söylendi. Hemen aşağıya inip pahalı olmasına rağmen açlığımın gazabıyla sıcak sandviç ve çayla kahvaltımı yaptım. 12:30’da yeniden 4. Kata çıktım, danışmaya geldiğimi belirttim ve ismimin okunmasını beklemem söylendi. 13:30’da ismim okundu, verilen maskeyi taktım ve danışmanın yanındaki kapıdan içeriye girdim. Hayalimde büyük tek bir tane oda varken muhtemelen 2-3 farklı oda olduğunu, sekreterlerin sıraya göre odalara danışanları aldığını ve doktorun da oda oda gezip işlemleri yaptığını anladım. Bugün Mehmet Bey bakıyordu. Odaya girdiğimde sekreter boy-kilo ölçümü aldı ve İç çamaşırım hariç -çoraplar dahil- her şeyi çıkarıp verilen önlüğü giymemi istedi. Hızlıca denileni yaptım ve 5 dk sonra Mehmet Bey geldi. Sedyeye uzanmamı istedi. Sırasıyla

• Daha önce ABD’ye gittin mi?
    • Nerede yaşayacaksın?
    • Bekar mısın?
    • Vücudunda herhangi bir ameliyat izi var mı?
    • Vücudunda herhangi bir yara ve dövme var mı?
    • Daha önce HIV, TB vb hastalık geçirdin mi? (Her şeye gayet normal cevap verince refleksif olarak bu soruya bel fıtığım var dedim ahahah o da gülüp “yok canım bulaşıcı hastalık anlamında” dedi)
    • Sigara kullanıyor musun?
    • Bağımlılıkların var mı?

Son soruları sorarken de sağ koluma 4 saniye içerisinde bir iğne yaptı. Geçmiş olsun diyerek çıktı odadan.

Üstümü giyinip danışma tarafına yeniden çıktım. 400 dolar nakit ödeme yaptım. Balgam testinin 2 aylık bir süreç olmasının beni gerdiğini belirtip Akciğer filmimin neticesini sordum ve temiz olduğunu öğrendim. Sonucumun yarın 15’ten sonra alınabileceği söylendikten sonra bugün kalamayacağımı belirtip mülakattan önce alabilir miyim diye sordum ve tabi ki dediler. İş merkezinden çıktım ve kendi kendime “aylarca acaba diyerek stres yaptığım şey sadece o 5 dakikalık süreç miymiş” dedim. Umarım okuyan herkese faydası dokunur, çünkü bunun için bu kadar detaylı yazdım. Herkese bol şans 🙂

Not: Hiçbir şey için gerilmeyin, sadece size söyleneni yapın ve lütfen aklınıza takılanı sormaktan çekinmeyin.

• @16bilgin Adınıza çok sevindim. Hayırlı uğurlu olsun. Başarılar diliyorum

• @aliaytac41 hayırlı olsun hemşerim🤩Çok sevindim

• 🇺🇸 1 Temmuz - Bangkok ABD Konsolosluğu Göçmen Vize Mülakat Deneyimimiz

Herkese merhaba!
    Bugün itibariyle vizemizi aldık! Çok uzun ve stresli bir süreçti ama sonunda başardık. Deneyimimizi detaylı bir şekilde paylaşmak istiyorum, belki birilerine yol gösterir 🙏

🧑💼 Tercüman ve Hazırlık

Biz tercüman olarak Emre Bey ile çalıştık. Gerçekten çok yardımcı oldu, tüm süreç boyunca yanımızdaydı ve ne zaman ne yapacağımızı net bir şekilde yönlendirdi.
    Bir ton evrakla gittik ama çoğu istenmedi. Yine de eksiksiz gitmek büyük rahatlık sağladı.

🕖 Konsolosluğa Giriş
    • Mülakat saatimiz 07:00’deydi, biz 06:45’te oradaydık.
    • Emre Bey ile buluştuk, sıraya girdik.
    • Girişte DS-260 onay sayfası ve pasaportlar gösteriliyor. Pasaportlara barkod yapıştırılıyor.
    • İçeri alındıktan sonra 660 $ ödeme yaptık. Biz 700 $ verdik, 40 $ üstü verdiler (nakit).

📄 Evrak Teslimi ve Parmak İzi

Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra evrak teslimi için sıraya geçtik. Bu aşamada parmak izi alımı da yapıldı. Emre Bey, belgeleri sırayla teslim ederken yanımızda oldu ve neyin nerede olması gerektiğini söyledi.

Asıl talihli (ben) için istenen evraklar:
    • Askerlik durum belgesi
    • Diploma ve transkript
    • Adli sicil kaydı
    • Formül A ve Formül B
    • Evlilik cüzdanı
    • 2 adet 5x5 fotoğraf
    • Pasaport fotokopisi (ödeme sırasında da gerekiyor, üzerine “PAID” kaşesi vuruluyor)

Eşimden istenen evraklar:
    • Formül A ve B
    • Adli sicil kaydı
    • Evlilik cüzdanı
    • 2 adet 5x5 fotoğraf
    • Pasaport fotokopisi

💡 Tüm belgeler orijinal + İngilizce çeviri + 1 fotokopi şeklinde hazırlanmalı.

💍 Ek Belgeler ve Ufak Sürprizler
    • Ne zaman evlendiğimiz soruldu ve kanıt istendi (evlilik ile ilgili nişan düğün evlilik teklifi gibi görseller yanımızdaydı, hemen gösterdik).
    • Eşimin pasaportunda “Cumayeri” yazdığı için memur, “Bu neresi, küçük bir yer mi?” diye sordu. Neresi olduğunu söyledik, sadece not aldılar. Mülakatta bu konu hiç açılmadı.

🎤 Mülakat

5-10 dakika bekledikten sonra mülakat için çağrıldık. Çok tatlı, güler yüzlü bir kadınla karşılaştık.
    Önce yemin ettirdi, ardından şu soruları sordu:
    • En son hangi okuldan mezun oldun ve ne zaman?
    • Bu ilk evliliğin mi?
    • Amerika’da nereye gideceksiniz?
    • Neden oraya gitmeyi planlıyorsunuz?

Emre Bey burada esprili bir şekilde devreye girdi: “Aslında üç kişiler, lady is pregnant” dedi 😊 Kadın güldü ve ortam iyice rahatladı.
    Bu esnada eşime hiç soru sorulmadı, sadece onun adına bir mavi bilgi formu verildi – vizeyi eşim benim üzerimden aldığı için, haklarını anlatan bilgilendirme formuydu.

Sonrasında görevli kadın, vizemizin onaylandığını söyledi ve pasaportların teslim edileceğini belirtti.

🎉 Ve O An…

Konsolosluktan çıkarken eşimle birbirimize sarıldık, gözümüz doldu, içimizden “Ohh be, bitti bu süreç!” dedik.
    Gerçekten yıpratıcı ama sonunda karşılığı olan bir süreç. Şimdi artık önümüzdeki yeni hayatımıza odaklanacağız.

Not: Bangkok ABD Konsolosluğu süreci genel olarak düzgün ilerliyor, ancak her aşamada hazırlıklı olmak önemli.
    Gidecek olan herkese bol şans! Sorusu olan varsa elimden geldiğince yardımcı olurum.

• @evrentnrkl çoook mutlu oldum, tebrik ederim. Bebeğinizle birlikte yeni hayatınızda mutluluklar diliyorummm

• @DenizMaths Teşekkür ederim abla, umarım vize mülakatı da sağlık kadar rahat geçer 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |