Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba, KKK ya da diğer adıyla MMR aşısını kendim satın alıp bugün 2.kez aile hekimime gittim ve aşıyı vuruldum. Tetraxim için 1 haftadır aradığımı ancak sadece aile hekimliklerinde olduğunu, bulmanın imkansız olduğunu anlattım. Göçmen olma ihtimali belgesi gibi bir şey (gidersek bizi takip edemeyecekleri için kendilerini garantiye almak adına daha çok) imzaladım ve aşıyı vuruldum. Kritik olan şey çocuk sayısı fazla olan ve küçük bir sağlık ocağına kayıtlıysanız vurmuyorlar; ellerinde çocuklara yetecek sayıda fazlaca aşı varsa dr insiyatif alıyor. Hiçbir şekilde ikna edemeyenler için daha büyük doktor ve ebe sayısı fazla sağlık ocakları ya da yaşlı nüfusu yoğun olan bir bölgede sağlık ocağı gibi opsiyonlara taşımak bir çözüm olabilir daha önce de dendiği gibi. Ve tekrardan @Flight101 size çok teşekkür ederim, aşılara pek çok eczacı kalfasından daha hakimdim süreçte sayenizde. 🙂

• Merhaba tekrardan, bugün öğrendiğimiz önemli olabileceğini düşündüğüm bir bilgiyi daha paylaşmak istiyorum. Bugün Tetraxim ve MMR aşısı vurulmaya gittiğimizde Hepatit B için de haftaya geleceğimizi söyledik. Ancak hemşire hanım bu iki aşının (Tetraxim ve MMR) canlı aşı olduğunu ve canlı aşıların üzerine Hepatit B aşısını 1 ay geçmeden vurulamayacağımızı iletti. Önce hepatit B, ardından diğer aşıların tamamlanması gerekiyormuş. Bu bilgi tüm hemşire ve hekimlerde var mıdır, buna hepsi dikkat ediyor mu aşıyı vurmak konusunda çekinceleri olur mu bilmiyorum ama tedbir amaçlı paylaşmak istedim.

• @Mogi Sorunun doğru cevabını bilmiyorum ama Bangkok’taki randevumuzda canlı-cansız bakılmaksızın 6 aşıyı aynı anda yaptılar.

• @Mogi Selamlar, doğrudur, maalesef böyle bir olay var. Şöyle örnek vermek gerekir: Bu ayın başında bir arkadaşım, eşiyle beraber Ankara’dan mülakata girdi. Tabii öncesinde bazı aşıları olmuştu. İzmir’de ise sağlık muayenesinde, Unganlar sizin yazdığınız gibi, aşıların peş peşe olmadığını ve sağlık raporlarını veremediklerini söylemişler.

Ardından arkadaşım mülakata girdi ve “refuse” düştü, çünkü raporu yoktu. Daha sonra arkadaşım, dönmeden İzmir’e gidip yalvar yakar ısrar etti. Bunun üzerine Unganlar bir yere mail atmış. 3–4 gün beklemenin ardından rapor çıkmış ve arkadaşım onu konsolosluğa teslim etmiş. Ardından “approved” olmuş. Tabii imzanızda gördüğüm kadarıyla Viyana'da giriyorsunuz bu sizin içinde böyle olur mu bilemiyorum 😞

• @ugursway bilgilendirme için teşekkür ederim. Türkiye’deki banka hesabı ya da ev arsa için Amerika’ya giriş yaptıktan ne kadar süre sonra beyan yapmak gerekiyor bir zamanı var mı acaba?

• merhaba herkese aranızda mazeret bildirip tekrar randevu oluşturan var mı ? teşekkür ederim .

• @selens1907
    Merhaba, gelir beyani(tax return) donemi, her yilin ocak ayinin son gunlerinde baslayip, ayni yilin nisan ayinin 15’ine kadar olan sureler icerisinde gerceklesir. Siz bir onceki sene kazanclarinizi ve masraflarinizi beyan etmekle yukumlusunuzdur. Bu beyaniniza gore verginizi oderseniz ya da vergi iadenizi alirsiniz. Vergi konusunda daha detayli bilgi almak / merak ettiklerinizi sormak isterseniz gelir beyani basligini kullanabilirsiniz.

• merhaba herkese mülakat için mazaret bildirdım kabul edildi fakat bana bir link gönderildi tekrar almam için benim gibi olan var mı yardımcı olabilecek teşekkür ederim

• @ugursway çok teşekkür ederim

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@selens1907

ABD’ye göç ettikten sonra Türkiye’de kalan aktif olan döviz (TL,USD, Euro vb tümü) ve birikim hesaplarınızı (vadeli, bireysel emeklilik vb tümü) beyanını, ABD’de vergi beyan döneminin başlamasıyla beraber 14 Nisan tarihine kadar beyan etmeniz gerekiyor.

Report of Foreign Bank and Financial Accounts (FBAR)

• @ATS16 çok teşekkür ederimm

• arkadaslar hong kong dan selamlar,mulakat icin esimle birlikte yaklasik 7 gundur buradayiz ,dr.nicolson hakkinda bilgi paylasmak istiyorum,grip asisi yani influenza asisini yapmamizi istedi sezonu degil dememize ragmen asiyi yaptilar bilginiz olsun.ayrica bizden tdap asisinida telrar dozunu istiyor 1 doz olmasi yeterli oldugunu biliyorum ama bunuda yapicagiz dediler yarin gidip tekrar konusup guncelliyecegim burayi

• Kafama takılan bir soru var ceac verilerine baktığımızda dv 2025 işlem görmüş dosya sayısı az değil mi ? Bir de avrupa bölgesinde issue sayısı çok az heldi bana son 4-5 hafta kaldı ve daha 15k ya bile ulaşmamış!

• @Aslan-3 benim profilden paylaştıklarımı okursanız çözümünü bulabilirsiniz

• @Mogi bilgi için çok teşekkür ederim. Vurulması gereken aşıların listesine nereden ulaşabilirim?

• ⭐⭐⭐⭐

@yagmurgunes

Unganlar - Ankara’da gireceğiniz sağlık muayenesi öncesinde, bu kurum dışında farklı herhangi bir sağlık kuruluşunda aşı yaptırmamanız tavsiyedir. Yaptıran bazı talihliler oldu, rapor süreçleri uzadı ne yazık ki.

https://yesilkartforum.com/forum/post/507502

Siz DV2026 talihlisi olduğunuz için sorularınızı & sürecinizi DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığında takip edebilirsiniz.

• Merhaba dosya numaram 12k da ama hala randevu maili gelmedi herhangi bir vizem yok sizce Bangkok ya da başka bir yere taşımalı mıyım tavsiyeniz var mıdır?

• @Cansu-mer Burada şöyle bir trick var. Diyelim ki 10 eylülde vize randevunuz varsa; aşılarınızın da vize mülakat tarihinden 1 ay öncesinde olması gerekiyor. Yani aşı olduktan sonra vize görüşmesine kadar 30 günü geçmişse tekrar doz yapıyorlar. Bizim 27 gündü mesela yapmadılar.

*Sağlık randevu tarihini baz almıyorlar.

• Merhaba dosya numaram 12k da ama hala randevu maili gelmedi herhangi bir vizem yok sizce Bangkok ya da başka bir yere taşımalı mıyım tavsiyeniz var mıdır?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

125

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |