Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Doğan-İnce merhaba her ayın 2. haftası genelde 10-15'i arası cutoff açıklanıyor. EU bölgesinde current olduğunuzda randevu tarihi beklemeye başlayabilirsiniz.

• ⭐⭐

@Doğan-İnce selamlar, mayis ayi cut off 16k da kaldi, size en erken haziran ayinda mulakat gelebilir. Nisan ayinda aciklanacak olan bulteni takip etmenizi oneririm, bulten aciklandiktan sonra 2-3 gun icinde 2nl mailleri geliyor.

• @Mehmet-ynd Teşekkür ederim hocam

• ⭐⭐

@yalcin61 selamlar, saglik muayenesindeki masrafi dusurmek icin asilari turkiyede yaptirdim. Tum asilarinizi orada da olabilirsiniz.

• Sıram 25 binlerde, şu anki durumda beklemek çok can sıkıcı, alternatif olarak ne yapabilirim?
    Türkiye'de sıra gelmeyecek bu gidişle.

• @yalcin61 mülakata gitmeden aşıları burada olmak ekonomik olarak büyük bir artı bence. Diğer önemli nokta ise orada size belki de bir kaç aşı birden vuracaklar ve bu aşılar sizde muhtemelen ateş, halsizlik vs gibi yan etkilere neden olacak. o yüzden vakit varken zamana yayarak aşı işini halletmek bana göre en mantıklısı. ama tabi tercih sizin. çok da sorun değil aşı olmadan gitmek.

• @tuncay3502 2. Söylediğinizin farkındayım teşekkürler. Fakat ilk söylediğiniz maddi anlamda ne kadar etkiler. Mesela mülakat deneyimlerinde genel olarak 20k civarı bir ücret ödeniyor aşıları yaptırıp gitsem ne kadar öderim bir bilginiz var mı ?

• @onuru 22k tl düşmüş halimi oluyor yani? Çünkü anlamadığım genel olarak deneyimlerde bu fiyat civarında ödeme yapılmış.

• @yalcin61 4000-4200 HKD ödeyen de var 5000-6000 HDK ödeyen de eksik aşılarınızın fazlalığına göre fiyat artıyor.

• @yalcin61 Evet

• @finn_ Anladım teşekkürler. Bu sürece 2nl aldığımda başlamam doğru olur sanırım.

• Slm arkadaşlar Hongkong tan sağlık randevusu alamıyorum her yolu denedim. Cevap yok. Son olarak Hong Kong ta olan varsa randevu vermelerini söyleyebilirmi 🙃

• @yalcin61 ben 4'lü karmayı (Tetraxim) sağlık ocağından ücretsiz oldum. ikinci dozu ocakta oldum. haziranda da üçüncü dozu olacağım. benim cn yüksek olduğu için ağustos-eylül gibi ancak mülakat gelir yani inşallah gelir diyelim. devlet hastanesinde antikor testimi yaptım eksik aşım yoktu. ingilizce barkodlu ve ıslak imzalı olarak teslim aldım. covid hatırlatma dozu zorunluluğu da kalktığı için şimdilik herhangi bir ücret ödemedim. mülakat tarihine ve cn noya göre değişiklik gösterebilecek bir durum. o yüzden herkes kendine göre en doğru kararı verecektir.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@vixen arayıp sorun kendilerine.

• @Mehmet-ynd Mülakat mailini eklemişsinizdir diye düşünüyorum, ayrıca ben Anderson ve Nicolson için şu şekil mail paylaşmıştım. benden tarih seçmemi istemişlerdi. Ayrıca maili Türkiye saati ile 04:30-05:00 arası gönderirseniz daha etkili oluyor. Belki hızlı yanıt alabilirsiniz.

Hello Dear Officer,
    I have a DV 2025 Visa interview at 11th of March, when I can have an appoinment for health screening. I share the interview mail in the attachment

On which day between February 25-28 can I make a medical screening appointment for my DV2025 interview at the US Embassy in Hong Kong on March 11?

• ⭐⭐⭐

@tuncay3502 2NL mailini aldıktan sonra tek doz olmanız yeterliydi..Çocuklarda 48. ayda tek doz uygulanan aşıyı 3 doz olmanızı anlayamadım...

• @Flight101 ben böyle doğru olduğunu düşündüm. zaten bu aşıyı normal şartlarda yetişkinlere vurmuyorlar. 2NL maili aldıktan sonra aşı olsam bu sefer sağlık randevusunda ikinci dozu vurabilirler. zamanı tam denk getirmek zor olacaktı. bir ve ikinci doz arası 1 ay çünkü. @onuru'nun paylaştığı vaccination record'da tdap için (sonradan olması için) ikinci ve üçüncü doz tarihlerini de eklemişlerdi. ben ya hiç olmayacaktım ya da eksiksiz bi şekilde olup gidecektim. ikinciyi tercih ettim. tabi HK özelinde geçerli bu. saygılar sevgiler 🙂

• ⭐⭐⭐

@tuncay3502 Siz böyle uygun gördüyseniz saygı duyarım. Ancak bir düzeltme yapayım müsadenizle uygulatmış olduğunuz aşı içeriğindeki tetanoz, difteri ve boğmaca (DapT) tek doz olarak yeterlidir. İçeriğindeki polio (IPA) 3 doz olarak uygulanmalıdır, onun da dozları arası 2 aydır. Dolayısıyla 2NL den sonra uygulanacak tek doz işinizi görürdü. 😉

• @Flight101 ben Hong Kong sağlık merkezinin Vaccination Record'unda yazan ikinci ve üçüncü doz tdap aşı tarihlerini baz alarak ilerledim. burada tdap ikinci doz ile birinci doz arası 1 ay! geçmiş senelerdeki deneyimlerden okuduğum kadarıyla, Hepatit-B birinci dozunu vurunup sağlık randevusunda mecburen ikinciyi ve bunun yanında diğer aşıları da vurunan kişiler okudum. o yüzden en mantıklı tercihin burada halledip öyle gitmek olduğuna karar verdim.

• sağlık ocağınla konuşmam da ve forumdaki konu ile tecrübelerden edindiğim bilgiye göre Hepatit B aşısı 3 doz uygulanıyor. Sağlık ocağında ki hemşire özellikle bu konuyu vurgulamıştı, hatta 1 ay sonra yapılacak 2. doz dan sonra test yaptırarak 3. dozun gerekli olup olmadığını ölçülebilir diye ekledi. Tdap ile ilgili böyle bir uygulama yok diye biliyorum, konuyu okuyan diğer arkadaşların kafası karışmaması için yazmak istedim. Ben ve eşim geçen hafta Hepatit B ve Tdap aşılarını kendimiz temin edip sağlık ocağında olduk. Polio aşısını da ağızdan olan versiyonunu uygulatarak e-devlet kayıtlarına işlettik.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |