Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.6k 953

• @yalcin61 Evet

• @finn_ Anladım teşekkürler. Bu sürece 2nl aldığımda başlamam doğru olur sanırım.

• Slm arkadaşlar Hongkong tan sağlık randevusu alamıyorum her yolu denedim. Cevap yok. Son olarak Hong Kong ta olan varsa randevu vermelerini söyleyebilirmi 🙃

• @yalcin61 ben 4'lü karmayı (Tetraxim) sağlık ocağından ücretsiz oldum. ikinci dozu ocakta oldum. haziranda da üçüncü dozu olacağım. benim cn yüksek olduğu için ağustos-eylül gibi ancak mülakat gelir yani inşallah gelir diyelim. devlet hastanesinde antikor testimi yaptım eksik aşım yoktu. ingilizce barkodlu ve ıslak imzalı olarak teslim aldım. covid hatırlatma dozu zorunluluğu da kalktığı için şimdilik herhangi bir ücret ödemedim. mülakat tarihine ve cn noya göre değişiklik gösterebilecek bir durum. o yüzden herkes kendine göre en doğru kararı verecektir.

• @vixen arayıp sorun kendilerine.

• @Mehmet-ynd Mülakat mailini eklemişsinizdir diye düşünüyorum, ayrıca ben Anderson ve Nicolson için şu şekil mail paylaşmıştım. benden tarih seçmemi istemişlerdi. Ayrıca maili Türkiye saati ile 04:30-05:00 arası gönderirseniz daha etkili oluyor. Belki hızlı yanıt alabilirsiniz.

Hello Dear Officer,
    I have a DV 2025 Visa interview at 11th of March, when I can have an appoinment for health screening. I share the interview mail in the attachment

On which day between February 25-28 can I make a medical screening appointment for my DV2025 interview at the US Embassy in Hong Kong on March 11?

• ⭐⭐⭐

@tuncay3502 2NL mailini aldıktan sonra tek doz olmanız yeterliydi..Çocuklarda 48. ayda tek doz uygulanan aşıyı 3 doz olmanızı anlayamadım...

• @Flight101 ben böyle doğru olduğunu düşündüm. zaten bu aşıyı normal şartlarda yetişkinlere vurmuyorlar. 2NL maili aldıktan sonra aşı olsam bu sefer sağlık randevusunda ikinci dozu vurabilirler. zamanı tam denk getirmek zor olacaktı. bir ve ikinci doz arası 1 ay çünkü. @onuru'nun paylaştığı vaccination record'da tdap için (sonradan olması için) ikinci ve üçüncü doz tarihlerini de eklemişlerdi. ben ya hiç olmayacaktım ya da eksiksiz bi şekilde olup gidecektim. ikinciyi tercih ettim. tabi HK özelinde geçerli bu. saygılar sevgiler :)

• ⭐⭐⭐

@tuncay3502 Siz böyle uygun gördüyseniz saygı duyarım. Ancak bir düzeltme yapayım müsadenizle uygulatmış olduğunuz aşı içeriğindeki tetanoz, difteri ve boğmaca (DapT) tek doz olarak yeterlidir. İçeriğindeki polio (IPA) 3 doz olarak uygulanmalıdır, onun da dozları arası 2 aydır. Dolayısıyla 2NL den sonra uygulanacak tek doz işinizi görürdü. 😉

• @Flight101 ben Hong Kong sağlık merkezinin Vaccination Record'unda yazan ikinci ve üçüncü doz tdap aşı tarihlerini baz alarak ilerledim. burada tdap ikinci doz ile birinci doz arası 1 ay! geçmiş senelerdeki deneyimlerden okuduğum kadarıyla, Hepatit-B birinci dozunu vurunup sağlık randevusunda mecburen ikinciyi ve bunun yanında diğer aşıları da vurunan kişiler okudum. o yüzden en mantıklı tercihin burada halledip öyle gitmek olduğuna karar verdim.

• sağlık ocağınla konuşmam da ve forumdaki konu ile tecrübelerden edindiğim bilgiye göre Hepatit B aşısı 3 doz uygulanıyor. Sağlık ocağında ki hemşire özellikle bu konuyu vurgulamıştı, hatta 1 ay sonra yapılacak 2. doz dan sonra test yaptırarak 3. dozun gerekli olup olmadığını ölçülebilir diye ekledi. Tdap ile ilgili böyle bir uygulama yok diye biliyorum, konuyu okuyan diğer arkadaşların kafası karışmaması için yazmak istedim. Ben ve eşim geçen hafta Hepatit B ve Tdap aşılarını kendimiz temin edip sağlık ocağında olduk. Polio aşısını da ağızdan olan versiyonunu uygulatarak e-devlet kayıtlarına işlettik.

• @Ethem-Kostak Anderson dönüş yaptı 9 Nisan a aldım umarım 2 mayısa yetişir.

• ⭐⭐⭐

@tuncay3502 Siz Tetraxim uygulatarak Tdap olmuyorsunuz, daha güçlü formülasyonu olan Dapt uygulatıyorsunuz. Dapt bağışıklık oluşturucu Tdap bağışıklık sağlamlaştırıcı aşılardır. Dapt 2-4-6 ve 18. aylarda 4 doz şeklinde uygulandıktan sonra, TD yada Tdap min 10 yılda bir yetişkin dozu olarak uygulanır...Dapt ın da doz aralıkları 2 aydır..

Bunları anlatmam sizi gittiğiniz yolunuzdan çevirmek değil ancak ben forum içerisinde aşılarla ilgili birçok mesaj paylaşıyorum yanılgıya düşmemek, forumdaki diğer üyelerimizi yanlış yönlendirmemek içindir.

Bahsettiğiniz Hong Kong Vaccination Record u paylaşır mısınız? Ben de ona göre daha önceki aşı ile ilgili entrylerimi güncelleştirmek isterim...

• Arkadaslar Merhaba,

Başvuru yaparken kullandığım pasaport ile 2NL sonrası konsolosluğa e-mail ile gönderdiğim pasaport aynıydı. Ancak süreç içerisinde ikinci bir pasaport temin ettim. Sizce konsolosluğa yeni pasaportum hakkında bir bildirimde bulunmam gerekiyor mu?

• @yalcin61, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Hong Kong mülakatı kapsamında sağlık muayenesi için Türkiyede aşı yaptırmanın ne gibi bir yararı oluyor? Mülakat deneyimlerinde herhangi bir maddi yarar sağladığını okumadım. Kişi başı 20k civarı masraf tutuyor. Bu konuda bilgi verebilir misiniz?

Ben de anlamak için takip ediyorum ama pek bir fark göremedim açıkçası. Viyana, Ankara, Honkong vs . Ortalama 500-600dolar arası masraf çıkıyor. 500 doların altına düşüren var mı?

• @Mehmet-ynd Biraz erken tarih gibi, ben Anderson’dan 8 günde alabildim. Ama yinede garantiye almışsınız gibi geldi.

• ⭐⭐⭐

• @onuru merhabalar teşekkür ederim bilgilendirmen için takip edeceğim

• @atibaba şimdi tr de 16 bindeydi benim dosya numaram 17 binlerde dosyayı honk konga taşıdım asya 6 binlerde asyanın 17 bin lere gelmesini mi bekleyeceğim yoksa tr 17 binleri geçerde bana mail gelme şansı var mı honk kongtan orda biraz kafam karıştı

• @Flight101 neden bu kadar kastığınızı anlamış değilim. altını çizerek defalarca "herkes kendi doğru bildiğini yapsın" dememe rağmen sanki insanları aşı olmaya zorluyormuşum gibi enterasan ve forumu kirleten yorumlar yapıyosunuz. üstelik aşırı detay ve faydasız. çünkü zaten buradaki antikor testleri olsun, olduğumuz aşılar olsun belki de orada tekrardan olmamız gerekecek. bu bir ihtimaldir. o yüzden herkes kendi case nosuna ve mülakat yeri ve tarihine göre en uygun tercihi yapabilecek olgunluktadır. aşı konusu bütün sürecin en basit adımlarından biri olmasına rağmen bu kadar detaylıca konuşulması gerçekten anlamsız. @yalcin61 arkadaşımızın sorusuna istinaden, fikir vermesi açısından yaptığım ve benim sürecim için mantıklı olduğunu düşündüğüm tercihi paylaştım. size direkt cevabım da olmadı sizin söylediğinize karşı da cevabım olmadı. lütfen aşı konusunu bu kadar uzatmayalım. yeşilkartforum çok değerli bilgiler içeren ve arama özelliğini herkesin kullanması gereken bir yer. siz de eğer @onuru beyden rica ederseniz sizinle vaccination record belgesini paylaşabilir.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k