Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@ATS16 merhabalar, tavsiyeniz icin tesekkurler. ilettiginiz gibi degistirilebilir ucak bileti ve hotel rezervasyonu yaptim. umarim bir sorun olmadan da vizemi alip gelirim. tesekkurler hersey icin.

• ⭐⭐

@vixo selamlar, yanlis hatirlamiyorsam forumdan bir arkadas Viyana'da bulunan konsolosluk ile iletisime gecip sordugunda henuz dosya gelmedigi icin detay verememisti. Umarim en kisa surede 2nl mailleri veya sitede yer guncellenirde bu stresi daha fazla yasamayiz.

• ⭐⭐

@ugurbocegi selamlar, detayli olarak iletmedim fakat 2nl mailini henuz almadigimi soyledim. sizinde soylediginiz gibi degistirilebilir ucak ve hotel rezervasyonu yaptim. umarim degisiklik yapmadan gider gelirim.tesekkurler tavsiyeniz icin.

• @onuru umarım o vakte kadar gelir. Ama gelmemesi sizinle ilgili bir planlama yapılmadığı anlamına gelmiyor. Mülakatınız tarih ve saati belli olmuş ama dosyanız konsolosluğa ulaşmadığı için size 2nl yolluyamıyorlar. Bence rahat olun gelmezse dahi kcc ile konsolosluk kendi içlerinde bu sorunu çözeceklerdir.

• Ankara'da sağlık testine girip Viyana'da onu gösterebilir miyiz yoksa illa Molnar'dan alınmış testi mi kabul ediyorlar? Gitmeden aşı kartı vs. alacağım eksik aşıları yaptıracağım onun hakkında bilgim var.

• @onuru KCC'ye mail attınız mı? durumu anlatıp dosya transferinin süreci ile alakalı

• ⭐⭐

@mrt01 merhabalar, dosyamin nerede olduguyla alakali mail atmistim kcc ye, onlarda mulakat tarihimi paylastilar. bundan sonra mail atmadim durumla ilgili.

• @onuru bizde aynı şekilde kcc'ye sorduk ve sonrasında Viyanaya sorduk iki taraftanda mülakat bilgilerini aldıktan sonra uçak biletini aldık otel ödemesini yaptık ama hala 2NL maili gelmedi 🙂 Pazartesi günü KCC'ye mail atmayı düşünüyoruz durumu anlatan sizde belki düşünebilirsiniz. Bugün artık geçti önümüz haftasonu bakalım pazartesiye kadar ne olacak

• ⭐⭐

@mrt01 selamlar, viyana daki konsolosluk size nasil bir yanit donmustu? kazandigimizi ogrendigimiz sayfada bir degisiklik var mi sizde? olmazsa bende pazartesi gunu mail atarim kcc ye.

• @onuru viyanaya 2NL mail durumumuzu sorduk tarihi ve saati bile yazdı 🙂 ama dosyamız henüz kcc'den kendilerine gelmediği için dosya detaylarını bilmediklerini söylediler. ESC sayfasında bi değişiklik yok henüz.

• @EzgiLera teşekkür ederim değerli bilgilendirmeniz için. Bu zamana kadar hep yardımcı oldunuz ve hep yol gösterdiniz tekrardan çok teşekkür ederim. 🙏🙏

• Bilgi ne kadar doğru bilmiyorum fakat Kanada ülke genelindeki Covid aşılarını imha etmeleri için bildiri yayınlamış. Eğer doğruysa umarım ABD benzer bir yaklaşımla GC için aşı gereksinimini kaldırır.

Kaynak

27 Ağustos 2024
    COVID-19 Aşılayıcıları,
    Kanada Halk Sağlığı Ajansı (PHAC), 1 Eylül 2024'te gerçekleşecek olan Kanada'daki tüm
    COVID-19 XBB aşılarının piyasadan çekilmesini duyurdu. Tüm XBB aşı ürünlerinin piyasadan çekilmesi kararı, Pfizer ve Moderna'nın yaklaşan 2024 sonbahar solunum yolu hastalığı kampanyası için Sağlık Kanada'ya KP.2 formülasyonlarının düzenleyici gönderiminin onaylanması için düzenleyici sürecin bir parçasıdır. Sonbahar için yeni formülasyonun yetkilendirilmesinin bir parçası olarak Sağlık Kanada, COVID-19 aşı ürünlerinin adlandırma kuralından suş tanımlayıcısını (XBB / KP.2, vb.) kaldıracak ve böylece her sunum için sürekli olarak bir ilaç tanımlama numarası
    (DIN) atanmasını sağlayacaktır. Düzenleyicinin bir gereği olarak, Kanada Sağlık Bakanlığı, Ontario Sağlık Bakanlığı, 1 Eylül 2024'ten itibaren kalan uygulanabilir XBB aşısı tedarikini karantinaya almak ve bu aşıların imhası için yerel uygulamaları ve süreci takip etmek zorundadır. Aşı merkezlerinin, pazar geri çekilmesinin bir parçası olarak COVaxon'ı zamanında güncellemeleri gerekir (envanter yönetimi hakkında rehberlik için lütfen Ek 1'e bakın).

• ⭐⭐⭐⭐

@onuru, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese selamlar,

Bir konuda tavsiyenize ihtiyacim var. Kisaca surecimi ozetlemek gerekirse. Haziran ayinda KCC dosyami HNK'ya tasima icin mail atmistim. Ayni gun icinde dosyamin HNK'ya tasindigi maili geldi. Son yayinlanan VB de current olduktan sonra dosyamin tasinip tasinmadigindan emin olmak icin KCC'ye dosyam nerede diye mail attim, onlarda bana 2 Ekimde vize mulakatim oldugunu ilettiler. Sonrasinda HNK'de bulunan saglik kuruluslariyla iletisime gecip, 19 Eylul icin saglik muayenesi randevusu olusturdum.

Buraya kadar olanki surecte herhangi bir sorun bulunmuyor fakat bu asamadan sonrasi icin bazi endiselerim var. Henuz 2nl maili gelmedi. Gunluk olarak https://dvprogram.state.gov/ESC/Default.aspx sitesinden kontrol ediyorum fakat orada da bir degisiklik bulunmuyor. Bildiginiz gibi saglik muayenesinde buradan alacagimiz ciktiyida istiyorlar fakat bende henuz bu sekilde bir belge bulunmuyor. 15 Eylul tarihinde HNK'ye gidis icin bilet alacagim fakat bu belge olmadan buyuk ihtimalle saglik muayenesi olamayacagim. Bu tarihe kadar 2nl gelirse herhangi bir sorun yok fakat ya gelmezse nasil bir yol izleyecegim konusunda bir turlu kafamda plan kuramadim. Nasil bir yol izlemem gerekiyor. Butun tavsiyelere acigim. Simdiden tesekkurler.

Sağlık kuruluşuna durumu anlatan bir email gönderin, hatta direkt KCC’nin randevunuzu yazdığı maili bile iletebilirsiniz. Onlara da 2NL yerine bu maili kullanıp kullanamayacağınızı sorun. Sizi yönlendireceklerdir.

Ben bültenle beraber şu 2NL işini de halledeceklerini düşünüyorum yoksa her bültende daha çok yığılma olacak. Eğer halledemezlerse de alternatif çözüm bulacaklardır (zamanında evrak onayı işinin altından kalkamadıkları için bunu kaldırmaları gibi).

Önemli olan mülakat zamanı dosyanızın konsoloslukta olması.

Ben anlamıyorum bunu ya, adamlar çalışan sistemi bozuyorlar sürekli… Amerika’da genelde böyle zaten.

• dosya taşıma araştırmaları yaparken green card vizesi alarak amerikaya yerleşen bir kişiden 2025 süreci henüz başlamadığı için dosya taşıma yapamayız diye birşey duydum, bu doğru mu? bazı kişiler de taşıdığını söylüyor hangisi doğru ,bilgi verir misiniz?

• @Sea_Rock06 yanlis. simdi daha kolay tasima cut off olmadiysaniz.

• ⭐⭐⭐

@Sea_Rock06 Selamlar..Bu başlık altında 349 sayfalık harika bir envanter birikti...Bana kalırsa vakit buldukça okuyunuz, süreciniz hakkındaki en iyi yönlendirmeleri yapabilecek hale geleceksiniz...Numaranıza bakınca hiçbir şey için geç kalmadınız..😉

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 

• @mnamiz hayır, henüz cut off olmadım. taşıma araştırmalarıma devam ediyorum. en kısa zamanda taşımayı düşünüyorum. cevabınız için teşekkürler

• @Flight101 merhaba, evet fırsat buldukça hepsini okumaya çalışıyorum. sadece iki farklı görüşe denk gelince kafam çok karıştı bişeylere geç kalmamak için sorma gereği hissettim 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@Olurya35 evet current olduğunuz için ankarayla iletişime geçeceksiniz

• ⭐⭐⭐⭐

@dogukan-altn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Ezgi hanım şimdi inceledim size de sormak istedim Hong kong’a baktığımız zaman benim gibi 20k üstü Case numberda olan arkadaşlar için mülakat vermeme gibi bir durumu var mı sanki bana biraz az gibi geldi bu aralıktaki dağıtım.

Bence var ya da yok diyemeyiz. Çünkü bundan önce konsolosluklar rica minnet taşıma yapıyordu ve bunu sürecin sonlarına doğru yapıyorlardı. Dolayısıyla az kişiyi kabul edip onlara mülakat veriyorlardı. Ve taşıma yaparken case numbera göre değil, orada bulunup bulunmama durumuna göre taşıma yapmıştı HK. O yüzden böyle bir çıkarım yapmak için elimizde yeterli veri bulunmadığını düşünüyorum. Bunu ancak bu sene anlayabiliriz, sürecin ilk ayından son ayına kadar dosyasını taşımış numaralar olacak, onların mülakatlarından çıkarım yapacağız.

Benzer Başlıklar

• 2655
  • 1917
  • 153
  • 8486
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

131

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |