Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @EzgiLera Çok teşekkür ederim Ezgi hanım

• Sanırım ds 260 ı açtırıp mülakat yerini viyana yapın diyorlar , current değilsek böyle mş yapmalıyız bilmiyorum current olunca zaten mülakat yeri değiştirmke daha zor gibi

• @bahar_aydin Merhaba, ben de önce Schengen vizesine başvuracağım eğer alabilirsem KCC'ye mail atıp dosyamı Viyana'ya taşıyacağım. Benden adres istediklerinde orada kalacağım otelin adresini versem oluyor mu ?

• ⭐⭐⭐⭐

@seda80, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera sonuncusu 8 Ağustos'da yayınlandı

Ayın 20sinde, 21inde, 22sinde de yayınlanan çokça bülten var. Hatta ayın 29unda yayınlanan olmuştu.

O yüzden ayın ortaları gibi beklemek normal. Hiçbir zaman ayın ilk haftası yayınlandığını hatırlamıyorum.

• @Özlem-Toraman bu süreçte kesinlikle mahkemelik olmayın ne olur ne olmaz

• ⭐⭐⭐⭐

@cemal1153, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Özlem-Toraman bu süreçte kesinlikle mahkemelik olmayın ne olur ne olmaz

Ne alakası var ya? Mahkemelik olmak kendi elinde mi sanki insanın? Ayrıca bir süreç olsa da hayat devam ediyor. Evlenmeler, boşanmalar, sakatlıklar, iş değişiklikleri, adres değişiklikleri, trafik kazası, hastalık, yeni bebek vb. her şey de hayatın içinde olan ve dolayısıyla süreçte yaşanabilir, yaşanmasında da bir sakınca olmayan şeyler.

Bazen neye niye yorum yaptığınızı anlayamıyorum. Bilmediğiniz konulardaki iletilere cevap vermek zorunda hissetmeyin lütfen kendinizi. Bir de “kesinlikle” gibi bir ifade kullanmışsınız…

• ⭐⭐⭐⭐

@Burak3445, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar selam. Evlilik için Ekim başına kadar mı vaktimiz var yoksa numaramız current olana kadar mı bilginiz var mı bu konuda?

Mülakattan sonra bile evlenebilirsiniz ama eşinize vize almak için onun randevusunu da süreç ve vizeler bitmeden almanız gerekiyor.

En mantıklısı, en geç current olacağınız zamana kadar evlenip, mülakattan önce soyadı değişikliği vs tüm yasal süreci halledip, eşiniz için yeni bir form oluşturmak ve mülakatınız belli olduktan sonra da kendi formunuzu güncellemek. Mülakata her şey hazır şekilde, tek seferde girmek.

• ⭐⭐⭐⭐

@bahar_aydin, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, dun dosyamı Viyana'ya taşımak icin KCC'ye mail göndermiştim ve dun gun icinde KCC'den adres belirtin geridonusunu aldıktan sonra bugun adreste belirterek tekrardan dosyamın Viyana'ya tasinmasini talep eden bir mail gönderdim. Fakat bugun KCC, dun bana gonderdigi mailin aynisini tabiri caizse copy-paste yaparak "DS260 formunu doldurduktan sonra adres eklerseniz isteginizi gerçekleştiririz" seklinde cevapladıklarını fark ettim. Bugun 3. kez dosya taşıma hakkında sansimi deneyerek KCC'ye DS260 formunu tamamladım, sizden ricam Viyana'ya dosyamı tasımanız seklinde olarak mailimi gönderdim.

KCC'deki calisanlar sanirim bu ara calışma koşulları anlamında overload olmuş durumda heralde, her maile okumadan cevap veriyorlar gibi anlamadım :|

Her zamanki halleri. O yüzden maillerinizi olabildiğinde kısa ve sade tutmaya özen gösterin. Mail içeriğinde gereksiz hiçbir bilgi vermeyin. Mesela 2025 yılı çekilişini kazandım, Türkiye’den talihliyim, Ankara mülakat vermiyor vb. şeyleri yazmayın. Zaten biliyorlar ya da case numberınızdan görüyorlar bunlar.

Dosyamı Viyana’ya taşımak istiyorum.
    Adres:

Bu kadar yeterli.

• ⭐⭐

Herkese selamlar,

Bir konuda tavsiyenize ihtiyacim var. Kisaca surecimi ozetlemek gerekirse. Haziran ayinda KCC dosyami HNK'ya tasima icin mail atmistim. Ayni gun icinde dosyamin HNK'ya tasindigi maili geldi. Son yayinlanan VB de current olduktan sonra dosyamin tasinip tasinmadigindan emin olmak icin KCC'ye dosyam nerede diye mail attim, onlarda bana 2 Ekimde vize mulakatim oldugunu ilettiler. Sonrasinda HNK'de bulunan saglik kuruluslariyla iletisime gecip, 19 Eylul icin saglik muayenesi randevusu olusturdum.

Buraya kadar olanki surecte herhangi bir sorun bulunmuyor fakat bu asamadan sonrasi icin bazi endiselerim var. Henuz 2nl maili gelmedi. Gunluk olarak https://dvprogram.state.gov/ESC/Default.aspx sitesinden kontrol ediyorum fakat orada da bir degisiklik bulunmuyor. Bildiginiz gibi saglik muayenesinde buradan alacagimiz ciktiyida istiyorlar fakat bende henuz bu sekilde bir belge bulunmuyor. 15 Eylul tarihinde HNK'ye gidis icin bilet alacagim fakat bu belge olmadan buyuk ihtimalle saglik muayenesi olamayacagim. Bu tarihe kadar 2nl gelirse herhangi bir sorun yok fakat ya gelmezse nasil bir yol izleyecegim konusunda bir turlu kafamda plan kuramadim. Nasil bir yol izlemem gerekiyor. Butun tavsiyelere acigim. Simdiden tesekkurler.

• @onuru Hocam kolaylıklar, süreciniz inşallah olumlu tamamlanır. HNK maceranızı bizimle de paylaşırsanız çok seviniriz.

• @onuru 2nl emali sanırım sadece sağlık muayanesi için gerekli olan bir çıktı olacak. Ve buda randevunuz olduğunu ıspat etmeniz açısından gerekli bir belge. Şöyle bir öneride bulunabilirim size. Eğer 2nl email olarak size gelmezse siz kcc ile yaptığınız yazışmayı çıktı olarak alıp kanıt olarak sunabilirsiniz

• ⭐⭐⭐⭐

@onuru

HNK'da sağlık kontrolü için tavsiye edilen tarih olan 19.09.24 tarihinde orada hazır olacak şekilde iptal edilebilir/bedelsiz değiştirilebilir uçak rezervasyonu ve yine süreç planlamanız doğrultusunda (mülakat tarihi sonrası pasaport teslim alma tarihini de hesaba katarak) giriş gününe kadar bedelsiz iptal edilebilir otel rezervasyonu planlamanızı yaparak çok yakında geleceğini düşündüğüm 2NL bildirimini sabırla beklemenizi tavsiye ederim.

Siz diğer talihliler ile kıyaslanınca çok güzel olan bir şans yakalayarak sahip olduğunuz 2025EU58xx ile yeni mali yılın 2.gününe randevu alma şansını elde ettiniz ve elinizde KCC'den mülakat tarihi aldığınıza dair bir yazılı belge var ama bu tarihin değişmeyeceği anlamına da gelmez tabii ki.

Dosya taşıyarak zaten belirsiz bir sürece girdiğinizi en başta kabul ettiniz, sabırla sonunun güzel biteceğini düşünerek hazırlayacağınız eksiksiz evraklarınız ile beklemeye devam etmeniz gerektiğini düşünüyorum. Kolaylıklar dilerim...

• @EzgiLera bir önceki 8 ağustos ama belki ilk diye eerken yayınlandı. Göreceğiz bekleyip 🙂

• @onuru Bence eğer 2NL gelmezse HK giriş tarihinize yakın konsolosluğa bir ulaşıp dosyanızın durumu hakkında bilgi almayı deneyebilirsiniz. Sizden ülkede olduğunuza dair bir kanıt isterlerse eliniz sağlam olur en azından. Umarım size sorun yaratmazlar, bende dosyamı HK taşıdım 🙂

• @ATS16 benzer durumda bende Viyana ile mailleştiğimde bana mülakat saatine kadar bilgi verdiler ama dosyamız halen KCC'den Viyana konsolosluğuna iletilmediği için daha detaylı bilgi veremediklerini yazmışlar. sanırım bu aşamada KCC'nin dosyları ilgili konsolosluklara göndermesini bekleyeceğiz.

• @EzgiLera Ezgi hanım şimdi inceledim size de sormak istedim Hong kong’a baktığımız zaman benim gibi 20k üstü Case numberda olan arkadaşlar için mülakat vermeme gibi bir durumu var mı sanki bana biraz az gibi geldi bu aralıktaki dağıtım.

• @onuru Sağlık randevusuna gireceğiniz kuruluşa durumu anlatan bir e-posta göndermediniz mi? E-posta yazışmalarını kabul edeceklerini düşünüyorum, bir sorup teyit etmenizde fayda var. KCC dosyanızı henüz konsolosluğa göndermemişse de o tarihe kadar gönderecektir herhalde 😃 komik bir durum. Yine de rezervasyonlarınızı daha sonradan iptal edilebilir şekilde yapmanızı tavsiye ederim.

• Arkadaşlar selamlar 👋
    Sizlere önemli bir sorum var bilenler yardımcı olurlarsa sevinirim.

KCC’ye mail atarak mülakatımın 9 Ekim’e verildiğini öğrendim, mülakat maili ise 7 10gün içinde gelecektir yanıtını aldım. Evlendiğim için Ds-260 formunu güncellemem gerekiyor. Mülakat mailini beklemeden formu güncellemem lazım.
    Bu vakitten sonra Ankara’ya mı mail atmak gerekiyor ds-260 formu talep etmek için ?

• ⭐⭐

@blueboy21 Merhabalar, tabiki deneyimlerimi detayli bir sekilde yazacagim. Umarim herkesin sureci kazasiz belasiz bir sekilde tamamlanir.

• ⭐⭐

@siraç merhabalar, evet dediginiz olabilir fakat 2nl olmadan yanlis bilmiyorsam konsolosluk benim dosyami almadigi anlamina geliyor. 2nl gelmeden saglik muayenesine girsem bile buyuk ihtimalle mulakata giremeyecegim.

Benzer Başlıklar

• 1917
  • 15655
  • 153
  • 642
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

111

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |