DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gucarslan Hocam emekleriniz için çok teşekkürler günlerdir forumu takipteyim inanılmaz bir oluşum burası. Size anlayamadığım bir noktayı sormak istiyorum kız arkadaşım talihli ve en yakın tarihte evleneceğiz. DS260 formuna beni ekleme süreci sizin bir önceki senelerdeki bir yazınızda 'mülakat alındıktan sonra' olmalı diyordu. Evlenir evlenmez benim için DS260'ı güncellememiz daha doğru olmaz mı? Son aylara kalırsak süreç içerisinde evrak işleri ve konsoloslukla mailleşmeler uzun sürdüğünden sormak istedim bu konuyu sizlere.


  • @berna-turali Merhaba Berna Hanım. Arkadaşın dediği "danışman bulun" tavsiyesini dikkate almamanızı öneriyorum naçizane. Bu forum kendi başına gerçek bir danışmanlık hizmeti sunuyor. Küçük çocuğu olmayan, çok yoğun bir işi olmayan veya atomu parçalamayan herkes okuyarak kendi sürecini pek ala buradan yönetebilir.

    Şu aşamada 2 şey yapabilirsiniz:

    1. AOS (Amerika'ya gidip orada sürecinize devam etmek, ilk iletide mevcut detayları)
    2. Numaranız aktif olmadan önce KCC'ye mail atarak dosya taşımak için şansınızı deneyebilirsiniz. Numaranız aktif olduktan sonra (geçen sene sizin numaranız Şubat'ta aktif oldu) konsolosluklara mail atarak dosya taşımayı bizzat onlardan talep edebilirsiniz.

    Aşağıda -bir fikir olması açısından- yıl sonuna kadar en çok vize basan konsoloslukları görebilirsiniz.

    bc7078f5-dc18-4c26-bed1-ad4c64aa9344-image.png

    Konsoloslukların iletişim bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

    Bu tür işlemleri kendi kendinize halletme becerisi geliştirmeniz, ileride göçmen olacağınız bir ülkede -paranızın olmadığı durumlarda da- kendi işlemlerinizi organize edebilme yetisi sunacaktır size.

    Sürecinizde başarılar dilerim.


  • @yesss @Revolter selamlar bizimde düşüncemiz dosyamızı Viyanaya taşımak. Vize sorunumuz yok. Süreç ile bilgi verirseniz seviniriz.


  • Bu ileti silindi!

  • Önceden Nijerya mıydı hatırlamıyorum ama bir ülkede fazla vize alan insan olduğu için o ülkedeki çekiliş iptal edildi. Malum, ABD'nin güney sınırı vatan haini Türk vatandaşlarıyla dolu ve bu durum Trump'ın zaten sert göçmenlik karşıtı tavrıyla birleşirse bizim çekiliş haklarımıza etkisi olur mu?


  • @Revolter Harika bilgilendirme için teşekkürler. Tavsiyeniz üzerine benim gibi büyük CN numarasına sahip arkadaşların dosya taşıma yöntemi ile mülakat kovalaması ve yeterince çaba sonunda işi oluruna bırakması gerektiğini anlıyorum. Bu amaçla gerek KCC ile ve gerekse ulaşabileceğim Konsolosluklarla bir yazışma takvimi oluşturmayı planlıyorum. Yazışma takvimini araştıracağım ancak sizin de yazışmaların başlaması ve sonlanması için makul tarih aralığının ne olduğuna dair tavsiyeniz olursa duymak isterim. Hepimize bol şanslar...


  • @lumos merhabalar, oturum izni almalarına rağmen KCC dosya taşımayı kabul etmedi mi yani ? Mesajdan öyle bir çıkarım yaptım ondan soruyorum.


  • Arkadaşlar selamlar.

    Biz dosya Ankara’dan Gürcistan’a Taşıma kararı aldık. Ben, Azerbaycan Vatandaşı olduğum için böyle bir hakkımız varmış (en azından çok şükür).

    Grupta admin arkadaşların bu konu ile ilgili yazılarını bulamadım aramadan, rica etsem dosya taşıma ile ilgili link, yazı paylaşabilir misiniz?

    Basitçe KCC’ye atacağımız mail içeriği, mail konusu , Nelere dikkat edilmeli gibi noktaları öğrenmek istiyorum .

    Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rasitcenngiz insanları vatan haini ilan edecek siz değilsiniz.
    yasal ya da değil, insanların bir ülkeye iltica ediyor olması onların vatan haini olduğunu göstermez.
    forumda bu tür ifadelere koleransımız sıfır. çirkin propogandanızı günlüklerinize yazarak devam edebilirsiniz.
    sizi forumdan süresiz olarak uzaklaştırıyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @BeHumble oturum izniniz olması, dosyanızı oraya taşıyabileceğiniz anlamına gelmiyor.
    bu, kcc ve mülakatınızı yapacağınız konsolosluğun inisiyatifindedir.


  • İyi günler herkese. Benim 3 tane sorum olacaktı. Cevaplayabilirseniz eğer sevinirim.

    1. Ds260 formumu doldururken 9. sınıfta farklı bir lisede okumuştum ama formda sadece mezun olduğum lisenin bilgilerini girdim. Bu durum herhangi bir sorun teşkil eder mi?
    2. Ben okuduğum bölümü bırakıp farklı bir bölüme geçiş yapıp o bölümden mezun oldum. Sadece mezun olduğum bölümün bilgilerini girdim. Problem teşkil eder mi?
    3. Ds260 formumu doldurup onaylattıktan sonra sisteme tekrar giriş yaptığımda complete olarak gözüküyor artık bundan sonra beklemek dışında yapmam gereken bir şey var mı?
      Teşekkürler şimdiden 🙂

  • @emirhan1 Aa,Montreal'de olduğunu bilmiyordum sadece ..Çok teşekkürler🙏


  • @gucarslan hata düzeldi teşekkür ederim.


  • @mahogorn

    Merhaba,

    1. Sorun olmaz. İçiniz daha rahat olsun derseniz, her ihtimale karşı e-devletten geçmişte okuduğunuz okulların listesini de mülakata götürebilirsiniz.

    2. Aynı şekilde "

    3. Başka bir şeye gerek yok.

    Not: Sizin numaralarınızda olan bizlere daha yeni (Mayıs ayında) mülakat geldi, bilginiz olsun.


  • @ahmet-eren-yeşiltaş maalesef olmaz hocam. Mülakat almadan DS-260 formunu açtırmayın. Tabii ki karar sizin ancak geçmiş yıl başlıklarında ve güncelde de tecrübeyle sabit kalan en önemli konulardan bir tanesi. Vesile ile forumda verilen en önemli iki mesajı tekrar paylaşayım.

    1. Ankara'ya güvenmeyin.
    2. Mülakat maili almadan DS-260 forumunu açtırmayın.

  • @ahmet-eren-yeşiltaş nikahtan sonra dosyayı açtırmadan kendinizi eşinizin dosyanıza ekleyeceksiniz. ds-260 formundaki ilk sayfada yani daha dosyayı açmadan önce completed yazan yerde add kısmı var oradan sizi eşi olarak ekleyecek mülakat tarihi aldıktan sonra dosya açtırma talebinde bulunup kendi dosyasında kendini evli ve eşi olarak sizi tanıtacak. bilmiyorum yeterince anlatabildim mi ama bu şekilde


  • Arkadaşlar merhaba, şimdi benim erkek arkadaşıma green card çıktı ve biz evleneceğiz ancak tesadüfen benim ağustosta turistik randevum var evlenme tarihimizden önce. Şimdi bu green card işi belli olmadan önce ben DS 160a erkek arkadaşımla gideceğimi yazmıştım ama o formla başvurursam e senin erkek arkadaşına green card çıkmış sen iltica edeceksin diye reddederler endişesindeyim. ret yersem de ileride eş olarak green card başvurusu yaptığımızda bu sefer sıkıntı olur mu diye de endişeleniyorum. Ama mülakat çıkmazsa da boşu boşuna turistik vizeden vazgeçmiş olacağım. Sizce o başvuruyu yakayım mı gitmeyip? Ya da başkasıyla gidecek gibi yeniden form mu doldurayım?


  • @Vildan-0 Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Mülakat için sıram gelmezse yapabileceğim bir şey yok. Bir sorum daha var. Ben şu an işsizim ds260 formunda da bunu belirttim. Sonradan çalışmaya başlarsam bu bir problem oluşturur mu bilginiz var mı?


  • @Gizem-Arslan @OzzieOzzy8 Teşekkür ederim yanıtlarınız için


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

43.0k
Kullanıcı

4.5k
Konu

437.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum