Genellikle HOR kullanilmis arabalar oldugu icin fiyatlari dusuktur....
-
-
@efemu35 sigorta mantığı dünya da her yerde aynıdır. Türkiye de 15 yıldır sigortacıyım. Türk ağzı ile konuşayım sizde kasko yok. Ondan dolayı sadece trafik poliçesi var. Trafik poliçesi karşıya verdiği zararı karşılar. Yani bu kaza da sizin taraf mağdur mu yoksa suçlu mu eğer mağdur iseniz zaten siz karşı aracın trafik poliçesinden liability üzerinden dosya açtırmanız gerekiyordu. Ancak siz suçlu iseniz kendi aracınızın hasarını liability de ek primle teminat almadıysanız zaten cebinizden ödeyeceksiniz. İptal kısma gelirsek bir poliçeden hasar dosyası açıldığı zaman dosya olumlu yada olumsuz kapanmadan hiçbir şekilde iptal olmaz.
-
@melih-solmaz, yuksek faizi dusurmek kisa surede olacak sey degil sizin durumunuzda. Cunku sizin kredi gecmisiniz kisa. Yuksek faizi erken kapatarak kaybi azaltabilirsiniz. Ama yuksek faize girmek istemezseniz pesin almak en iyisi.
-
-
-
@Göktuğ-Yılbaşı Bu gün DMV VA, ofisine gittim SSN ve banka hesap dökümüyle başvuruyu kabul ettiler. yarın teste gireceğim bilgi vermek istedim herkese yardımları için teşekkür ederim.
-
Aslında ilk giriş başlığında bahsetmiştim ancak 1-2 edit yapacaktım, ilgili başlığa taşıyıp ilaveleri buraya yapayım dedim, bir de çokça soran oluyor araç kiralama ile ilgili, en azından deneyimimi de buraya yazıp soranları direk buraya yönlendiririm diye düşündüm.
"24 Aralık 2025'te Houston IAH'tan giriş yaptık, gitmeden 1 veya 2 gün önce Alamo'nun us sayfasından, arac kiralama icin rezervasyon yaptık. 11 gün için, Ford Explorer or Similar(yani 7 koltuk SUV), IAH tan alıp oraya return şeklinde ve sigortalar dahil olacak şekilde yaptık rezervasyonu. Havalanında işlemler bitince de, rental car shuttle tabelalarını takip edip alamo ofisine gitmek üzere shuttla alanına gittik. Shuttle otobüsü tam hareket ederken yetistik, durdu aldı bizi, şoför siyahi bir kadındı ama böyle bir güleçlik böyle bir tatlılık yok, kızıma you're gorgeous diye diye binmesine yardım etti, çocukların ellerinden kabin valizlerini aldı kendisi yerleştirdi vs, bizim çocuklar şok tabi 😁😊 neyse birkaç dakika sonra vardık, inerken kız merry christmas şarkıları söylerek bizi ugurladı, ofise ulaştık, yine aşırı güleç bir arkadaş islemlerimizi yaptı, ödeme daha az çiktı rezervasyondan (816 yerine 790 usd odedik), mutlu olduk 😁 herkesle merry christmaslar havada uçuşa uçuşa selamlasarak arabayı teslim almaya çıktık. Ford explorer or similar olarak secmiştik. Araç alternatiflerini gösteren kız önce rubicon gösteri, ki eşim sever ama açık kasa yağmurda sorun olacak diye istemedik, kız saşırdı siz amerikalı değil misiniz dedi güldü 😁 gmc nin iri kıyım bir modelini verdi(2026 model bir gmc Acadia imiş bu arada, öğrendim artık modeli), 3 sıra koltuk, geniş iç hacim diye başlarmışım şimdi 😁 bayıldım arabaya, benim buradaki canım arabam tucson'umu düşününce onun yanında minik kuş gibi kalır heralde dedim, biz de suv a bindigimizi sanıyormuşuz tr'de 🤪😁😁"
Gelelim sonraki aşamalara; teslim ederken de yine havaalanına yaklaşırken ilgili tabelaları takip ettik, return için Alamo tabelasını da takip edince bir sıraya dahil olduk otoparkta. Arabadan inmeden dönüş gününüze ve saatinize göre el terminali gibi bir cihazdan hesap kesiliyor. Anahtarı ön tarafa bırakmayı unutmamanız ve eşyalarınızo alıp araçtan orada inmeniz isteniyor. Yine tabelaları takip edip shuttle alanına gidip, kendi terminalinize giden shuttle'a binip havaalanına gidiyorsunuz.
Gelelim provisyon kısmına. 72usd lık bir meblağ 1 hafta-10 gün kadar provizyonda kaldı biz döndükten sonra da. Nihayetinde 20-30küsur usd lik bir kısmını çekti Alamo çünkü ilk birkaç gün navigasyonda "Ücretli Yolları Kullanma" seçeneğini işaretlemediğimiz için "Eztag" denen paralı yollardan çatır çutur geçip durduk :))) çok fazla gezdiğimiz için de çok kullandık o yolları. Bir o yolların ücretlerini bir de saat farkı varmış teslim ettiğimizde, ikisi için toplam 20-30 usd civarında bir ücreti daha en sonunda (birkaç gün önce) tahsil etmiş oldu.
Bunu da yazmadan geçemeyeceğim, özellikle TX özelinde, evet trafikte çok truck var, herşey kocaman vs diye çok okumuştum zaten ama trafikte biz GMC Acadia ile bile bazen küçücük kaldığımızı hissettik, sedan arabaları falan nasıl kullanıyorlar şaşırdım, özellikle otobanda, 9386583 şeritli yollarda falan ürkütücü olmalı.. Texasta araç kiralayacak olanlar göz önünde bulundursun bence 🙂
Herkese kolaylıklar dilerim 🙂 -
Birebir ayni surecten gecmemis olsa da tavsiyesi olabilecekler varsa fikirlerini paylasirlarsa cok sevinirim.
@crazycells -
@Mustafa-Uğurlu , @crazycells
New Jersey'den aldigim 4 yillik ehliyetimi, J1 vizesindeyken (ve grace period oncesi sadece bir ayim kalmisken) Maryland ehliyetine transfer etmek istiyorum.
J1 vizesiyle uzun sureli bir ehliyet almam mumkun mudur? -
@Emre-Kurtulmuş Uzun bir aradan sonra bu seferde araç refinance ile alakalı deneyimimi anlatmak için karşınızdayım. Daha önce aracı alma noktasındaki deneyimimi paylaşmıştım o iletiyi yanıtlayarak cevap yazıyorum ki araç alma noktasından tekrar bahsedip yazıyı uzatmayayım iyice. Aracı alalı 1 seneye yaklaşmıştı bu yüzden refinance seçeneklerini araştırmaya başladım. Bu süreçtede benim experian puanım 745, eşiminkide 760 seviyelerine ulaşmıştı bu yüzden iyi bir teklif alabileceğimizi düşünüyordum. ilk başta Caribou sitesinden ön teklif almaya çalıştım ancak önteklif sunmadılar, sonra creditkarma uygulamasında autopayi gördüm onlardan ön teklif alıyım derken bir anlık dalgınlığıma geldi ve önteklif vermediklerini gözden kaçırdım ve hard inquiry bildirimiyle kendime geldim 🙂 bu esnada yapacak bir şey yoktu ertesi gün autopayden aradılar konuştum ve sözleşmede eşiminde olduğunu fakat dün bilgileri girerken ona ait bir bölüm çıkmadığını onun için bilgilerin güncellenmesini istedim bunu gerçekleştirdik ve ardından hiçte yararıma olmadığını düşündüğüm offerlar sundular. Biraz düşünmem gerektiğini söyleyip onları beklemeye aldım. Sonra Ally sitesinden bilgilerimi doldurup onlardan ön teklifler almak istedim ve kısa bir işlemle önteklifleri aldım buradaki rakamlar daha işime gelebilecek düzeydeydi. Ardından allyın bu tekliflerini kendime mail olarak alıp toyotaya konuşmaya gittim onlara şu anki durumdan daha iyi teklif aldığımı söyleyip bana verebilecekleri iyi bir refinance oranı var mı siye soracaktım ki toyota çalışanı maalesef toyota finans kuruluşundan alınan krediye refinance yapmadıklarını söyledi ve bize bir kaç tane credit union önerdi. Önerdiklerinin içinden biri dışında hepsi daha önce bildiğim ve ratelerine baktıklarımdı zaten onların verdiği ratein başlangıç oranını biliyordum onun için daha önce duymamış olduğum Monterra Credit Unionı incelemek istedim (firmanın ismini veriyorum belki san francisco bölgesinde olup refinance düşünenler vardır diye). Gecikmeden bir kaç gün içinde credit uniona gittik çünkü autopayin yaptığı inquiry üstünden 2 hafta geçmeden yapılacak yeni inquiryler puanı tekrar düşürmediği söyleniyor bunun için elimizi hızlı tutmaya çalıştık. Eski sözleşmemiz, araba registrationı, insurance proof, ehliyetler, pay stub yanımızda götürdüğümüz belgelerdi. Credit unionların şartı genelde bulunduğu bölgede yaşıyor yada çalışıyor olmanız gerekiyor.
Eski sözleşmemiz 60 ay 7.99% apr şeklindeydi ve refinance yaparken kalan ödememiz 49ay şeklindeydi. Ödeme döneminide kısaltmak istiyorduk bu yüzden credit uniondan 36 ay olarak teklif aldık ve bize 4.74% apr seçeneği sundular. Bu süreçte chatgptden çok yardım aldım internetten aldığım teklifleri kendi güncel sözleşmemle karşılaştırmasını isteyerek ne kadar kazançta olacağımızı bu sayede hesaplattım ve karşılaştırdım. Aldığım karşılaştırma sonucunda sözleşme sonunda bu şekilde 3500$ civarında bir kar elde etmiş olacağımızı görmüş oldum. Eksiksiz önemli olan her kısmı paylaşmaya çalıştım umarım işinize yarayacaktır -
@NINJAKEMAL hocam bu soruya en dogru cevabi gumruk musavirleri verebilir. Ama genel olarak hesaplama bu sekilde olmasi lazim. Aracin alis fiyati+diger masraflar+bu masraflar uzerinden OTV+ OTV uzerinden KDV seklimde bir hesaplamasi var. sonrasinda MTV.
Arac ithal etme konusunda ciddiyseniz, mutlaka profesyonel destek alin. Amerika pazarindaki bir arac, Turkiye deki trafik yonetmeligine uymayabilir ve bu durumda parca degistirmek zorunda kalabilirsiniz. Bazi markalarda, amerik ve avrupa pazarindaki modeller arasinda yazilim veya bilgisayar farkliliklari olabiliyor ki bu araca Turkiyedeki yetkili servis mudahale edemeyebilir.
-
Resmiyet kazanması adına e-devletten kayıp bildirimi yapabilirsiniz.
Sürücü Belgesi Kayıp Bildirimi
Sürücü Belgesi Kayıp Bildirimi
Bu hizmeti kullanarak, sürücü belgeniz için kayıp bildiriminde bulunabilirsiniz.
-
-
selamlar. saglik raporunu alabildiniz mi acaba ve eger aldiysaniz hangi doktor,hastane yada departmandan aldiniz? tesekkurler! 🙂
-
@MySea, içinde söyledi: Sarhoş araba kullandığınız için kenara çekilirseniz yapmanız ve bilmeniz gerekenler
Ickiliyken, sarhosken veya baska tabirle cakirkeyifliyken bile arac kullanmayiniz! Ne kendinizin, ne yaninizdakilerin nede baskalarinin hayatlarini tehlikeye atmayin!
Eger icmek icin bir yere gidiyorsaniz, yaninizda designated driver goturun, yani icki icmayacak ve arac kullanabilecek birisini. Veya Uber/Lyft gibi alternatifleri kullanin!
Isin ozeti budur.
Yasal sinrilarin ustunde alkolluyseniz direksiyona gecmeyin!
Uber/Lyft cagirin. Bir hamburger menusu kadar maliyetle dunya kadar risk ve masraftan kurtulursunuz, ehliyetiniz, siciliniz tertemiz kalir. Hayatiniza huzurla devam edersiniz. -
Herkese merhaba,maalesef üzücü bir durum yaşadım,pensilvanyada okul otobüsünü geçtiğim için ceza aldım.Bu ülkede çok beğendiğim bu yasayı kendim çiğnediğim için de çok üzgünüm,sanırım çok dalgındım ve okul otobüsünü geçtiğimi bile farketmedim,normal hızda ilerliyordum ve biraz ilerde kırmızı ışıkta durdum,kendi kendime ''ben az önce okul otobüsünü mü geçtim ,neden ilerlemiyor bu'' diye sordum.Eve ceza makbuzu geldi.300 dolar bir ceza bedeli var.30 gün içinde cezayı ödemem ya da bir mahkeme tarihi alma talebinde bulunmam gerektiği yazılı.açıkçası buraya yeni geldim,avukat tutacak bir gelirim yok,green card sahibiyim ve daha önce hiç mahkemeye çıkmadım.8 aydır USA eliyetim var sadece 1 defa park cezası ve bir de EZPASS cezası ödedim.ne yapmamı tavsiye edersiniz,ehiyete puan olarak işlenir mi bu ceza,gerçekten çok üzgünüm
-
-
-
Harika olmuş bu plaka 🫶
Peki plakalarda renklendirme nasıl oluyor? Mesela bunun arka fontu kırmızı, yazı beyaz. Tam tersi ya da farklı renk mümkün mü? Yoksa bu renkler standart mı, hiç bilmediğimden soruyorum 🙂
-
@Yamtar @Yamtar Merhaba tekrar; ayni seyden bahsediyoruz Misdemeanor ve Felony ABCD kodlari zaten yine benim bahsettigim diger detaylarida iceriyor yani eger A -B ise kesin hapse girebilirsin 'sadece hiz speed degil bu konuyla ilgili yaptigim diger iki yorumda da belirttigim gibi' + aracta ayni zamanda uyusturucu vb. bulundurmak. Felony ise yine ciddi suclari iceriyor aracta ruhsatsiz silah vb. bulundurmak ve dahasi..( Misdemeanor ve Felony A-B Avukatsiz olmuyor,derhal ozel bir avukat tut kendine)
Buna bagli olarak diger yorumlarimda da belirttigim gibi siradan bir hiz speed bileti aldiginda evet polis gelmezse mahkemeye ceza almiyorsun hic birsey de odemiyorsun.. Ve yine belirttigim gibi avukata ihtiyacin yok (Misdemeanor ve Felony C-D Avukatsiz oluyor,avukat tutmak zorunda degilsin)
Not: Ayrica avukat hem senin hemde sana cezayi veren polis icin zaten mahkemede her zaman oluyor,sen eger istersen ozel baska bir avukat tutabilirsin..
Amerika'da Ehliyet Almak
-
@hDundar dmvnin sitesinden gerekli evrakları inceleyin nelere ihtiyacınız var görürsünüz
-
@gokhan34, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
Merhabalar.New Jersey Oakland da sınava girdim ve kazandım.Yeni tip Türk ehliyetimi kabul etmediler,bu uluslararası ehliyet değil,Road teste gireceksin dediler. Ne yapmam lazım acaba?Konsolosluktan uluslararası ehliyet çıkarabilirmiyim.Bilgisi olan varsa ve yazarsa çok sevinirim.
Benim ehliyet eski ehliyet bana da aynı şeyi söylediler. Nasıl çözüm buldunuz acaba başına gelip çözen oldu mu?
-
Merhaba arkadaşlar nj ehliyetim kaybolduğu için yedek ehliyet istedim bugün geldi ama ehliyet veriliş tarihi değişmiş Uber hesabı açmak için 1 yıllık ehliyet istiyor onun dolmasını bekliyordum şimdi tarih 1 aylık olmuş gibi bu sorun olur mu
-
@hakcaylier, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
@gokhan34, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
Merhabalar.New Jersey Oakland da sınava girdim ve kazandım.Yeni tip Türk ehliyetimi kabul etmediler,bu uluslararası ehliyet değil,Road teste gireceksin dediler. Ne yapmam lazım acaba?Konsolosluktan uluslararası ehliyet çıkarabilirmiyim.Bilgisi olan varsa ve yazarsa çok sevinirim.
Benim ehliyet eski ehliyet bana da aynı şeyi söylediler. Nasıl çözüm buldunuz acaba başına gelip çözen oldu mu?
Merhaba arkadaşım nj den geçen ay ehliyet aldı tr ehliyetini kabul ettiler sorun olmadı sadece yazılı sınava girdi. Tüm işlemler sinav dahil 2 saat sürmedi ehliyeti geldi bile sorunsuz aldı.
-
@whisper
Selamlar, background check yaptiklarinda ehliyet verilis tarihlerine ulasabiliyorlar. Bir de Uber icin 1 yili beklemeden hesaplarini rideshare ceviren cok fazla kisi oldugunu biliyorum. Eger TR’den ehliyetiniz varsa ve deneyimli bir surucuyseniz, hic beklemeden Uber musteri hizmetlerine ulasip, uzun suredir arac kullandiginizi , NJ trafigine de fazlasiyla hakim oldugunuzu uygun bir sekilde belirtip, hesabinizi rideshare icin aktif etmelerini talep edebilirsiniz. Sansinizi deneyin. -
@hakcaylier merhaba ben de 3 gün önce Aucklanda verdim evrakları ehliyet kabul etmedi kâğıdıma ehliyeti kitapla eşleşmedi yazdı.moralim bozuldu.LODı diye bir yerde 2 gün sonra yazılıya girdim 42. Soruda sınavı geçtim.görevli ortada yaşlı hanıma 17 yıldır Türk ehliyetim var dedim ve verdim ayrıca Türkiye’den aldığım apostilli ehliyet kaydımı verdim . Kâğıda bir pul yapıştırdı elime Türkçe yazılı bir kâğıt verdi yarın ruhsatı al diye.şaşırdım gidip dmvye verdim kâğıdı bilgisayardan çıkarıp ehliyetimi verdi . 2 haftaya eve gelir dedi . İyi moral oldu bana .
-
@ugursway, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
@whisper
Selamlar, background check yaptiklarinda ehliyet verilis tarihlerine ulasabiliyorlar. Bir de Uber icin 1 yili beklemeden hesaplarini rideshare ceviren cok fazla kisi oldugunu biliyorum. Eger TR’den ehliyetiniz varsa ve deneyimli bir surucuyseniz, hic beklemeden Uber musteri hizmetlerine ulasip, uzun suredir arac kullandiginizi , NJ trafigine de fazlasiyla hakim oldugunuzu uygun bir sekilde belirtip, hesabinizi rideshare icin aktif etmelerini talep edebilirsiniz. Sansinizi deneyin.Merhaba tr ehliyetim mevcut uzun süredir araç kullanıyorum. Bilgi için çok teşekkür ederim bunu bilmiyordum hemen deneyeceğim tekrardan teşekkürler

-
@whisper Merhaba ben denedim ama cevirmediler maalesef eger cevirirlerse sizinkini nasil yaptiginizi yazar misiniz ?
-
Texas Eyaleti için deneyimimi yazmak isterim bende.Başta gelirken ,Hem normal eğitim hem direksiyon sınavı için özel kurslara para harcamak istemiyor makul bir ücretle halletmek istiyorsanız 33 dolara Texas'ta ehliyet alabiliyorsunuz arkadaşlar.(25 yaş üstü )
Gereksiz yere para harcamamak için görevlilerle görüştüm.Konuyu sizin için açıklığa kavuşturmak isterim.

6 Saatlik bir kurs vede 30 soruluk bir bilgisayar testi var Road testten önce.Eğer ki 25 yaş üstü iseniz 6 saatlik kurstan muafsınız,zorunda değilsiniz.Bunun için ekstra para harcamanıza gerek yok.
25 Yaş altı iseniz bunu almak zorundasınız.Bu eğitimde özel kuruluşlarda veriliyor.Bu eğitimi alırsanız ama Bilgisayardaki 30 soruluk teste girmenize gerek yok.One or the other yani25 yaş üstü ve altının yapması gereken Texas DMV 'nin resmi sitesine girip İmpact dedikleri belgeyi almak.Kısa süren ama ama videoların sonunda sorulan soruları doğru cevaplamanız gereken bir test var.Ciddi izlemenizi tavsiye ederim.Zira Araba kullanırken arkadaşına kısacık bir mesaj atmak için yola bakmayıp başkalarının ve kendi hayatını karartan insanların olduğu gerçek hikayeler gösteriliyor.Bilinç kazanırsınız.
İmpact alındı.Adres olayına gelirseniz burda size vereceğim tüyo şudur;yakınınız varsa sorun değil.Yoksa zaten büyük ihtimal airbnb'de kalacaksınız.Yapmanız gereken aracınız varsa sigorta şirketiyle görüşüp araç sigorta belgesinin üzerine kaldığınız airbnb adresini yazdırın.Banka hesabı açarkende o adresi verin.
Houston'da Özlem Hanım Bank of America'da çok yardımcı olduğu sağolsun.Adres için belge felan istemedi.Houston'da veya başka bir yerde bir bankada illa bir belge soracaksa çalışan hesap açmak için araç sigorta evrakını kullanabilirsiniz.Daha fazla yoruyorsa uğraşmayın başka bankaya geçin.İnsanına denk gelmek hayatın her konusunda önemli.
Tabii bu yazıyı ilk günlerinde araba aldığınızı varsayarak yazıyorum.İmpact'ten sonra randevu alıp gidiyorsunuz.Adres evraklarınızı yanınızda götürün.1 ay geçmesine dikkat ediliyor.Bende 2 ay geçmişti acelem yoktu başka şeylerle uğraşırken ona yoğunlaşmamıştım.Siyahi genç bir kızla bir süre uğraştım.Kendisine 2 farklı adres verdiğimi söylüyordu.Bende kabul edip 2 adresinde Texas'ta olduğunu ve 1 ayı geçtiğini söyledim.Bir süre cebelleştik.Sonra yöneticisini çağırdı.Onada aynı şeyleri söyledim.Adres Halıcı deposunda tanıştığım çok kral bir Afgan'ın adresiydi.
Nerede olduğunu sordular."Çalışıyor.Nasıl getirebilirim" dedim.Israrcı olunca kabul ettiler sonunda.Uğraşmasaydım, öpücük vereceklerdi sanırım.İşlemler sırasında o genç kızla bayağı iyi sohbetimiz oldu.Evrakları çıkartamayınca kalktık beraber binanın ucunda bir yazıcıya gittik.33 dolar ödemeden sonra 30 soruluk sınav kaydını yaptı.En uç ve köşedeki bilgisayarı ayarladı sağolsun

Sınava çıkmış sorulardan çalıştım.Tavsiyemi iyi dinleyin arkadaşlar.Bazı sorularda Amerikanın farklı ölçüm birimlerinden sorular geliyor şıklarda onlarda zorlandım.Onları mutlaka çalışın.

21 soruyu doğru cevaplamalısınız.Sınavı geçtim ve direksiyon için tarih aldım.Tarih ileridedeydi.Ama çalışan değiştirebileceğimi dikkat etmemi ve C class'ı seçmemi söyledi.(Otomobiller için)
Burdada bazı arkadaşlar videolarda ve yazılarda özel kurslardan road test alınmasını yoksa çok bekleyeceğimizi söylemiş.Vallahi girdim bir kaç gün sonraya buldum saat 8'dekine yerleştirdim.Road test geldiğinde randevu adresime gittim.İçeri girdim.Arkadaki park alanına gitmemi söylediler.Tatlı bir meksikalı bir abla geldi.Far,fren kontrolü yapıp,bindi.2 elimi direksiyonda tutmamı salık vererek başladık.
Paralel parktan sonra ki Türkiye'de sadece 3 hamlede kuş kadar yere park etmemizi istiyorlardı.İlk seferde geçmiştim ama geçememeyi aşırı normal bulurdum.Bu paralel basitti.Alan gayet geniş geniş.

Yola çıktık sohbet eşliğinde.20 dakikalık sürüş sonunda geldik.Işıklarda,stop signlarda dikkat edin.Girmeden evvel otomatik fail kurallarını izleyin.
Biraz beklememi istedi.İçeri gidip geldiğinde geçiçi belgeyi vermişti.Normal ehliyette 10 gün sonra adrese gelmişti.Yani 25 yaş üstü arkadaşlar ne road test için nede o 6 saatlik kurs için ekstra ücret ödemesine gerek yok.33 dolara
halledebiliyorsunuz.Miktarın benim alma süremle ilgisi yok önceliklerim farklıydı sonra buna odaklandım.Sorusu olan arkadaşlar sorabilir.Zaman ve enerjim olduğu sürece yardımcı olurum.
Esenle kalın

-
@whisper ilk ehliyetin 1 yil ve daha eskiyse, nj mvc den driver record alip uber e gonderebilirsin.
https://njmvc-onlinedriverrecordrequest.mvc.nj.gov/bgdocustomer/ -
@Hsndlr, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
@whisper Merhaba ben denedim ama cevirmediler maalesef eger cevirirlerse sizinkini nasil yaptiginizi yazar misiniz ?
Merhaba şuan adres değişikliği ile uğraşıyorum nj to ca ehliyet i çevirdikten sonra deneyeceğim olursa tekrardan yazarım size.
@mister, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
@whisper ilk ehliyetin 1 yil ve daha eskiyse, nj mvc den driver record alip uber e gonderebilirsin.
https://njmvc-onlinedriverrecordrequest.mvc.nj.gov/bgdocustomer/50 gün kaldı yılın dolmasına Bilgi için teşekkürler

-
Arkadaşlar, San Diego'da yaşıyorum, California DMV sitesine girdim ve üyelik oluşturdum, mailimi ve telefon numaramı onayladım. Ehliyet için başvuru yapmaya çalışıyorum ad-soyad, adresim, doğum tarih bilgilerim ve SSN numaramı soruyor, ama aşağıdaki hatayı alıyorum. Green cardda ve SSN de Türkçe karakter yok, aynı yazdığı gibi yazıyorum, büyük ve küçük yazmayı denedim yine yok. Sorun nerede ?
Link şu;
Hata mesajı;
Error 8101: The information provided does not match our records. Please make sure your information is accurate and try again. For assistance, please call 1-877-563-5213.
-
@hDundar, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
Arkadaşlar, San Diego'da yaşıyorum, California DMV sitesine girdim ve üyelik oluşturdum, mailimi ve telefon numaramı onayladım. Ehliyet için başvuru yapmaya çalışıyorum ad-soyad, adresim, doğum tarih bilgilerim ve SSN numaramı soruyor, ama aşağıdaki hatayı alıyorum. Green cardda ve SSN de Türkçe karakter yok, aynı yazdığı gibi yazıyorum, büyük ve küçük yazmayı denedim yine yok. Sorun nerede ?
Link şu;
Hata mesajı;
Error 8101: The information provided does not match our records. Please make sure your information is accurate and try again. For assistance, please call 1-877-563-5213.
Arkadaşlar başvuruyu yapabildim. Başvuruda 2 adet belge istedi, 1 kira kontratımı ve 1 de elektrik aboneliğimi yükledim
Ama sormak istediğim Amerika'da bulunma statütümü sordu ve bende residence permit seçtim ve bunu önlü-arkalı yüklememi istedi. Fiziksel green card henüz gelmedi ve sadece green card visa var ve bende önlü-arkalı istediği 2 defa aynı green card izemi yükledim. Başka belge yok çünkü ? Bu sorun olur mu ? 2 iş günü içinde yanıt gelecekmiş.
-
Illinois eyaletinden aldığım ehliyet ile ilgili güncel tecrübemi aşağıda bulabilirsiniz. ABD’ye ilk girişimiz 03.04.24, temelli yerleşmemiz ise 15.12.24. Ben ehliyet sınavına kendi planlamam çerçevesinde kesin göç tarihimizden 90 gün geçmeden 14.03.25 tarihinde girdim, aradaki bu süre boyunca Türk ehliyetim ile araç kullandım. Her kişinin yaşadığı eyaletin yasal sürelerini kontrol etmesini tavsiye ederim olası bir kontrol veya kazaya karışması halinde sorun yaşanmaması için.
Randevu almak için https://apps.ilsos.gov/dlexamcheck/ adresinden New DL/Instruction permit seçeneğinden ilerliyorsunuz.
Randevu alabilmek için sadece hafta içi her sabah 06:30’da sistemde randevular açılıyor o güne veya ilerleyen günlere limitli saatlere, 3-4 dakika içerisinde tükeniyor randevular. Hızlı hareket etmeniz gerekiyor, randevular açılmadan önce SSN numaranızı hazırda tutuyor veya ezberlemiş olmanızı tavsiye ederim. Randevu alma işlemi esnasında ad, soyad, ABD’de ikamet ettiğiniz ve kanitlayacaginiz adres (detayı aşağıda mevcut, evrak ile kanitlanacak), email adresiniz, doğum tarihi, SSN numaranız isteniyor.
DMV giriş kapısında randevu konfirmasyon sms veya email ibrazı isteniyor, randevusuz/walk in kabul etmediler (en azından benim başvurduğum dmv’de).
Ehliyet için beyan edilmesi istenen evraklara https://www.ilsos.gov/publications/pdf_publications/dsd_x173.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.
Benim beyan ettiğim belgeler
- Adinizin üzerinde yazılı olduğu araç sigorta ID kartı çıktısı veya ekran görüntüsü
- Kredi kartı orijinali - Group A
- I-551 permanent resident card orijinali - Group B
- Social security card orijinali - Group C
- Adresi kanitlayan Comed elektrik aboneliği fatura - Group D
- Adresi kanitlayan kredi kartı statement - Group D
Giriş bankosunda evrakları teslim ettikten sonra fotoğraf çekimi için dmv içerisinde photo zone’a yönlendiriliyorsunuz. Fotoğraf çekiminden sonra evraklarınizin sisteme kaydı ve yasal onayınızı aldıkları bankoya sıra numaranıza göre bekliyorsunuz. Göz muayenesi ve organ bagisi onayınız da bu bankoda yapılıyor (Organ Bagisi Hayat Kurtarir
️).Kayidiniz yapıldıktan sonra cashier’e ödeme yapiyorsunuz, ehliyet başvurunuz aynı zamanda Real ID olarak sisteme kaydediliyor, cashier’e ödedigim tutar USD 30 (kredi kartı ile öderseniz +1 USD işlem ücreti aliniyor).
Not: Beginning May 7, 2025, if you plan to use your state-issued ID or license to fly within the U.S., make sure it is REAL ID compliant. If you are not sure if your ID complies with REAL ID, check with your state department of motor vehicles (source TSA)
Çoktan seçmeli ehliyeti sinavinda 35 soru soruluyor, zaman kısıtlaması yok. Sizden 28 doğru yapmanız bekleniyor ve 28.dogruyu yaptığınızda sistem kapanıyor. Sınav soruları kolay idi, sinava girmeden önce yaşadığınız eyalete göre https://permittestpractice.com sitesinden soruları çalışabilirsiniz, aynı sorular çıkıyor. Akabinde size bir sıra numarası veriliyor ve road test’e gireceklerin bekledigi oturma alanina yönlendiriliyorsunuz aynı salon içerisinde. Benim bekleme sürem 45-50 dakika oldu. (Eyalete göre toplam soru sayısı ve istenen doğru cevap sayısı değişiklik gösterebilir).
Sıra numarası gelince sinavinizi yapacak examiner kendisini tanitiyor, adinizin üzerinde yazılı olduğu araç sigorta ID kartı çıktısı veya ekran görüntüsünu ibraz etmenizi istiyor.
Araca geçtikten sonra examiner araç dışında aracın sinyal, far, kornasının çalışıp çalışmadigini kontrol ediyor. Süruse geçmeden önce temel 1-2 soru soruyor (bana araç yokuş yukarı park edildiğinde tekerleklerin ne tarafa döndürülmesi gerektiğini sordu).
Dört konuda taviz verilmedigini, bu konularda hata yapılırsa major hata kabul edildiğini özellikle vurguladi.
1-Şerit değiştirirken öncesi ayna kontrolleri, doğru & zamanında sinyalizasyon
2-Stop sign’da her zaman full stop
3-Geçitlerde ve yolda her daim yaya/yaya geçidi kontrolü
4-Hiz limitinin asla aşılmaması10 dakikalık bir tur ve parking test sonrasi DMV’ye geri donduk, araçta beklememi istedi. Kagit halinde siyah beyaz fotoğraflı geçici ehliyetimi 2 dakika içerisinde getirdi, orijinal ehliyetin 2-3 hafta içerisinde adrese geleceğini iletti ve ayrildim.
Anahtar kelimeler: Ehliyet almak, ehliyet, DMV, Illinois, Chicago, driving license, randevu, Real ID
-
@hDundar "Greencard visa" diye bir sey yok. Ulkeye ilk girisiniz icin pasaportunuza basilmis olan "immigrant visa" green card degildir. Ama yine de yasal bir vize turu oldugu icin kabul edilebilir. "Edilebilir" dedim cunku eyaletten eyalete, hatta DMV'deki personele gore bile degisebilir. "Greencard'inizi alinca gelin" diyebilirler.
-
Arkadaslar merhaba, CA DMV sitesinden ehliyet basvurusu icin evraklari yukledim, 2 sorum olacakti. Ekledigim gorselde goruldugu adres kanitim icin yukledigim elektrik faturasi onaylanmis anliyorum ki bunu gecen hafta yuklemistim ve ertesi gun onaylanmisti. 2. adres kanitim olarakta kiraladigim dairenin lease ofisten aldigim toplam 70 sayfa civari kontratin "contract" yazili sayfasini yuklemistim ve kabul edilmemisti. Bende 70 sayfanin hepsini coklu sayfa png dosyasi olarak tekrar yukledim ve de proof of identity icinde I-551 secerek pasaportumda basili green card ve karisindaki sayfada havalimani girisinda yazilan sayfanin fotografini yukledim. Bunlari pazar gunu yuklemistim ve 2 is gunu icerisinde yanit gelecek yaziyordu ve su an itibari ile 3 is gunu gecti. Ilisikteki gorsele baktigimda elektrik faturasi onaylanmis ok. Proof of identity kisminda in progress asamasi yaziyor ama yine de belge yukleme kismi aktif, normalde belge yukedigim zaman o kisim aktif olmuyordu DMV den olumlu ya da olumsuz yanit gelene kadar ama kafamin karistigi kisim in progress de yaziyor olmasi, mesela altindaki lease belgemde verifying yaziyor ve belge yukleme butonu yok. Bir sorun ya da gozden kacirdigim bisey mi var ? Tesekkurler

-
@hDundar İkinci adres kanıtı olarak adresiniz göründüğü banka ya da kart ekstresini yükleyin. DV vizesi ile işlem oluyor mu emin olamadım.
-
@erenotti, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
@hDundar İkinci adres kanıtı olarak adresiniz göründüğü banka ya da kart ekstresini yükleyin. DV vizesi ile işlem oluyor mu emin olamadım.
Cevap icin tesekkurler ama ikinci adres kaniti icin belge yukleme aktif degil, verifying asamasinda gorunuyor. Identity icin ise Amerika'da ne sekilde bulunduguma dair belge yuklemem gerek ki secenekler arasinda I-551 ve green card gibi seceneklerden birini secmeliydim ve durumuma uygun olan I-551 ve karsi sayfasindaki muhur kismi imis. Sorun nerede anlamadim
-
Arkadaslar yeminle kafayi yiyecegim ya, 1 haftadir ehliyet icin basvuru asamasini gecemedim ! 1 haftadir her evrakta bir sorun buluyor, ya kardesim pasaportumda bana Amerika'nin verdigi green card var, Amerika'ya giriste green cared sayfasinin karisina basilmis tarihli stamp var, 70 sayfalik lease var ! Ya benden daha ne istiyorsunuz lanet olsun yeminle ya !
1 saat once gonderdigim evraklarda da ekran goruntusundeki hatalari verdi ! Proof of Identity sectim ve oraya da tek sayfada green cardim ve karsisindaki stamp yukledim uygun sekilde damgalanmamis hatasi var ! Ne yapoayim cikip bir daha mi gireyim ? Ya bu ulkeye meksikadan girip ehliyet aliyor insanlar !
Kiraladigim eve ait lease yukledim 70 sayfa ya ! karsilikli imzali olacak diyor ve sayfa belgenin altinda paraf gibi imzalar var ki bunlar online dan imzalandi, bunlar boyle oldugunu bilmiyor mu ? Bir de evi kiralarken SSN numaram gelmemisti, ehliyete basvuru yaparken SSN sordu ki yazmadan devam etmiyordu ve bende bana ulasan SSN numarami yazdim oraya belgeyle uyusmuyor diyor !
Abicim Allah askina napoayim ben daha ? Kafayi yicem yeminle

-
@hDundar adres kanıtı kısmına bankadan gelen bir evrağı yüklemeyi deneyin. Henüz herhangi bir evrak gelmediyse bile statement isteyebilirsiniz bankadan
Benzer Başlıklar
134
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k