Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ayvalik10 Bu müşteriyi tanı formu, 185bin üstü işlemler için uzun süredir isteniyor. Kuyumcudan da sigortacıdan da döviz bürosunda da isteniyor ama bunun alınıp alınmadıgını kontrol ediyorlar mı bilmiyorum. 200bin üstü transfer için olan olay şimdilik ertelendi, bu formla bir ilgisi yok.

• Merhabalar ben de buraya kendi yaptığım para transfer yöntemini ekleyeyim
    Nakit olarak kendimde $3000 eşimde de $3000 bıraktım
    Geri kalan paranın hepsini döviz bürosunda dolara çevirip TEB banka şubesinde elden usd vadesiz hesabına atıp sonradan TEB hesabında yalnızca $4000 dolar kalacak şekilde kalan tüm parayı enpara usd hesabına SWIFT yaptım
    ABD'ye geldiğimde BoA hesabını açtım sıkıntı işlerimde nakit paramı kullandım ayrıca tebde olan $4000 dolarımı da günlük $500 çekme limitini kullanarak her gun çekmeye çalıştım (komisyon yok)
    BoA hesabım açıldığı gibi de kalan paramın hepsini enparadan BoAya SWIFT yaptım gelmesi 2 gun sürdü. Bu süreçlerde ne nakit ne de kredi kartı ihtyiacı açısından sıkışmamış oldum
    Normalde kripto paralarla iç içe biriisiym coinbase üzerinden gönderecektim ancak para yatırmada herhangi bir belge istenir mi sıkıntı çıkar mı emin olamadım, BoA şubesinde sorduğum kişinin de bilgisi yoktu bu yuzden bu yolu tercih ettim.
    (Teb -- Enpara swıft yaklaşık $10 kesinti)
    (Enpara -- BoA swıft yaklaşık $20 kesinti)
    (Teb'ten direkt swıft ücreti daha yüksek olduğunu öğrendiğim için direkt parayı tebten BoAya swıft yapmadım enaparayı kullandım ancak siz yine teyit edersiniz)

• ⭐⭐⭐⭐

@Mehmetcan-Kılıç, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

Merhabalar ben de buraya kendi yaptığım para transfer yöntemini ekleyeyim
    Nakit olarak kendimde $3000 eşimde de $3000 bıraktım
    Geri kalan paranın hepsini döviz bürosunda dolara çevirip TEB banka şubesinde elden usd vadesiz hesabına atıp sonradan TEB hesabında yalnızca $4000 dolar kalacak şekilde kalan tüm parayı enpara usd hesabına SWIFT yaptım
    ABD'ye geldiğimde BoA hesabını açtım sıkıntı işlerimde nakit paramı kullandım ayrıca tebde olan $4000 dolarımı da günlük $500 çekme limitini kullanarak her gun çekmeye çalıştım (komisyon yok)
    BoA hesabım açıldığı gibi de kalan paramın hepsini enparadan BoAya SWIFT yaptım gelmesi 2 gun sürdü. Bu süreçlerde ne nakit ne de kredi kartı ihtyiacı açısından sıkışmamış oldum
    Normalde kripto paralarla iç içe biriisiym coinbase üzerinden gönderecektim ancak para yatırmada herhangi bir belge istenir mi sıkıntı çıkar mı emin olamadım, BoA şubesinde sorduğum kişinin de bilgisi yoktu bu yuzden bu yolu tercih ettim.
    (Teb -- Enpara swıft yaklaşık $10 kesinti)
    (Enpara -- BoA swıft yaklaşık $20 kesinti)
    (Teb'ten direkt swıft ücreti daha yüksek olduğunu öğrendiğim için direkt parayı tebten BoAya swıft yapmadım enaparayı kullandım ancak siz yine teyit edersiniz)

@Mehmetcan-Kılıç

Enpara ile QNB 2025 yılı Ekim ayında farklı tüzel şirketlere ayrılmış olsa da, Enpara’daki hesap sahibi ya da hesap sahibi adına noterden vekâleti bulunan kişi, önceden Enpara çağrı merkezi aracılığıyla randevu oluşturarak QNB veznelerinden nakit olarak Enpara hesabına para yatırabiliyormuş.

Bizzat deneme fırsatım olmadı; ancak Enpara çağrı merkezi yetkilisi telefonda bu şekilde bilgi verdi. Bu yöntem sayesinde, sizin yaptığınız gibi TEB üzerinden Enpara’ya transfer yapmak yerine, doğrudan Enpara’dan Bank of America hesabına transfer gerçekleştirmek mümkün olabilirdi.

• ⭐⭐

@ATS16 ek bilgi enpara müşterileri 10K usd altına randevusuz şekilde QNB şubelerinden hizmet alabiliyor ama 10K üzeri ise işleminiz randevu almanızı istiyorlar en erken randevu ertesi güne oluyor genelde ve her şube olmuyor çünkü QNB her şubesinde kasa tutmadığını söyledi nakit çekim yada yatırma işlemi varsa randevu sayesinde hizmet alınabiliyor.

• Herkese selamlar. Biraz bakındım ama durumumla ilgili net bilgi bulamadım.
    Yaz aylarında eşimin Teb hesabından Bofa hesabına 2 ayrı transfer ile 60k dolar göndermiştik.
    Şimdi bir kısmını geri, Türkiye hesabına göndermek istesek ekstra bir belge vs (Hem Bofa hem Teb tarafında) ile uğraşmamıza gerek var mı?
    Teb'den gönderirken iki transferde de el yazısı ve ıslak imzalı talimat tarzı bir şeyler yazıp yollamıştık. Yine böyle bir şeye ihtiyaç var mı?

• Herkese merhaba,

Bu ay remitly ve Wise ile Turkiye'ye 4000$ gondermeye calistim ancak her ikisinde de islem iptal edilerek param bana iade edildi.
    Wise ile ayni sorunu cok daha dusuk ucretler gonderirken de yasamistim ancak Remitly ile ilk kez yasiyorum.

Daha once boyle bir durumla karsilasan oldu mu? Sebebini bilen var mi?

• Wise komisyon ucretlerinde guncelleme mi oldu?

• ⭐⭐⭐⭐

Halkbank’dan BofA’ya swift yaptım. Halkbank’in aldığı işlem ücretine ilave olarak muhabir banka $85 ve BofA $15 işlem ücreti aldi. BofA’dan hesaptaki bakiye ve hesap kategorisi nedeniyle $15 tutarını refund talep edeceğim.

• @vartorian, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

Herkese merhaba,

Bu ay remitly ve Wise ile Turkiye'ye 4000$ gondermeye calistim ancak her ikisinde de islem iptal edilerek param bana iade edildi.
    Wise ile ayni sorunu cok daha dusuk ucretler gonderirken de yasamistim ancak Remitly ile ilk kez yasiyorum.

Daha once boyle bir durumla karsilasan oldu mu? Sebebini bilen var mi?

Aklıma birkaç ihtimal geldi, birincisi, Enpara'ya yolladıysanız eğer, Enpara banka tüzel kişiliği kazandığından IBANlar değişti, eski IBANa yolladıysanız, iade gelir. İkincisi, transfer limitine takılmış olabilirsiniz, Türkiye'de kanun değişti, 200k TL altı sorun değil ama üzeri para transferleri artık araştırılıyor, ek bilgi-belge isteyebiliyorlar; tavsiyem Türkiye'ye her seferinde 200k TL altına gelecek şekilde para yollayın. Üçüncüsü, daha önce transfer yaptıysanız toplam limite takılmış olabilirsiniz. Dördüncüsü, Aralık ayında kanunda federal tax güncellemesi oldu, cash funded transferlere %1 vergi getirildi. (A new U.S. law will add a 1% tax to cash-funded money transfers starting January 1st, 2026. The 1% tax only applies to cash transfers or transfers paid with cash-like payment methods including money orders and cashier's checks, which Remitly does not offer.) transferiniz bu bağlamda mı değerlendirildi acaba emin olamadım.

• @ATS16 ben de enparadan bofaya swift yapıyorum. Ve her defasında muhabir banka dışında bofa $15 işlem ücreti alıyor. Bofa banka hesabı checking hesabı acaba ben de iade talep edebilir miyim?

• ⭐⭐⭐⭐

@finalhope, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@ATS16 ben de enparadan bofaya swift yapıyorum. Ve her defasında muhabir banka dışında bofa $15 işlem ücreti alıyor. Bofa banka hesabı checking hesabı acaba ben de iade talep edebilir miyim?

https://info.bankofamerica.com/content/dam/consumer-info/en/consumer/cra/personal-misc-sof_alt_text_ada.pdf

BofA’da hesap turunuz Preferred Rewards Programında Platinum ve üzeri bir hesap ise incoming international transfer wire ücreti olan $15 waived olması gerekiyor. Müşteri temsilciniz ile teyit edebilirsiniz.

Bank of America Preferred Rewards Platinum: To qualify for the Bank of America Preferred Rewards Platinum tier, you must maintain a 3-month combined average daily balance of $50,000 to $99,999 in qualified Bank of America deposit accounts (checking, savings, CDs) and/or Merrill investment accounts. You must also have an active, eligible personal checking account with Bank of America.

• Herkese merhaba. Dün gece Yapı Kredi USD hesabımdan BofA hesabıma swift yöntemiyle yaklaşık 4000 dolar gibi bir meblağ gönderdim. Yapı Kredi'den yollarken ''Hemen-1 gün-2 gün'' gibi seçenekler sundu. Aralarında 2-3 dolar olduğu için hemen yollansın bari dedim. İşlem ücreti olarak Yapı Kredı 36 dolar, BofA ise 15 dolar kesti. Meblağ ise BofA hesabıma gece saati olmasına rağmen 1 saat içinde yattı. Bu kadar hızlı olmasını ben de beklemiyordum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@efemu35 yapı kredi - iş bankası western union programını kullanır. Ondan dolayı bu program gönderme seçenekleri çıkar.

• 2026 itibariyle teb- BofA anlaşması mı western union mu daha az komisyon kesiyor? Hangisi daha mantıklı? Ayrıca BofA günlük çekim limitini düşürdüğünü duydum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@burkingham 0850 200 0 666 bu numarayı arayıp günlük TL karşılık dolar ne kadar çekebilirsin sana detaylı bilgi veriyorlar

• ⭐⭐⭐⭐⭐

remitly uygulaması diye bir sistem varmış. Burada hiç denk gelmedim. Bir incelemek gerekiyor. En çok kullanılan sistem wise göre kesintisi daha düşükmüş.

detaylı açıklaması

• @ayvalik10 Remitly gayet iyi, işlem başına $2.99 ücret alıyor sadece. Kurları da gayet güzel. Eğer 2-3 gün beklerseniz, paranız en iyi kurdan, hesabınıza tam geçiyor. Yalnız kritik nokta şu; Remitly üzerinden işlem yaparken paranız Amerika’daki banka hesabınızdan Remitly tarafından çekiliyor, harcama yapılmış gibi, karşıya yani Türkiye’deki hesabınıza da Türkiye’de kurdukları şirket üzerinden EFT yapılmış gibi geçiyor. Yani Türkiye’de banka hesabınıza para sizin adınızla gelmiyor. Böyle bir finansal ağ kurmuşlar, yasal ve bankalarca da kabul gören bir sistem.

• image.png

Wise=>Bofa
    1000 usd göndermenin ortalama sonucu.
    Çarşamba gecesi wise ile işlem başlattım.
    Verdikleri ibana parayı yatırdım.
    Perşembe akşamüstü Bofa hesabına geçti.

• Bu ileti silindi!

• @BK84, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

Herkese selamlar. Biraz bakındım ama durumumla ilgili net bilgi bulamadım.
    Yaz aylarında eşimin Teb hesabından Bofa hesabına 2 ayrı transfer ile 60k dolar göndermiştik.
    Şimdi bir kısmını geri, Türkiye hesabına göndermek istesek ekstra bir belge vs (Hem Bofa hem Teb tarafında) ile uğraşmamıza gerek var mı?
    Teb'den gönderirken iki transferde de el yazısı ve ıslak imzalı talimat tarzı bir şeyler yazıp yollamıştık. Yine böyle bir şeye ihtiyaç var mı?

merhaba, bu islemler icin toplam masraf/kesinti tutari ne kadar olmustu?

Benzer Başlıklar

• 6
  • 36
  • 5
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

120

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |