Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @metinbeci aynen aşı bitince olmadık. Son dozu olmadan da sağlık raporunu verdiler

• @asdwqq aşı kartınızı, akciger rontgen cdnizi vs ABD’ye giderken yanınızda buldurun diyorlar.

• @HüseyinBurcu Yani açıkcası sizin durumunuz başkalarının durumunu karşılaştırdığımda çelişkiye düştüm emin olmak için dün konsolosluga yazmıstım gelen cevap aşağıda, siz dosyanız aktif olunca taşıdınız ve kabul ettiler acaba diyorum sizin oturum izninizi sistemsel olarak görüyor olabilirler mi siz ne düşünüyorsunuz acaba fikriniz önemli.

0b1be5bf-d362-4ee1-9605-be4013989cd6-image.png

• ⭐⭐⭐⭐

Tüberküloz geçmişi veya şüphesi olan varsa acilen sağlık raporunu halletsin. Sonuçları 8 haftada çıkıyor ve biraz daha geç kalırsanız sürecin sonuna yetişmez. Şu günlerde halletmeniz gerekiyor.

• @ozlemblck Merhabalar,

Bizde forumda dosya taşıyanlardan cesaret alıp Kuala Lumpur'a dosya taşıyanlardanız. Case numaralarımız yakın. Temmuzun son haftası fiziki olarak bulunup email göndermiştik, bir kaç gün sonra olumlu yanıt geldi. Her gün email kontrolu yapıyorum. Umarım Malezya da yakın zamanda mülakat dağıtımı yapar.

• 2024EU7XXX olanlardan ANKARA dan mülakat tarihi alabilen oldu mu?

• @daphne 2024 yılı DV sürecinde ceac web sayfasına döküman yüklenmesini kaldırdılar. Görüşmeye giderken asıllarını ve kopyalarını yanınızda götürüyorsunuz ve elden teslim ediyorsunuz.

• 14 Ağustos'ta Ankara'da vize mülakatına gidecek arkadaşlardan sağlık muayenesine henüz gitmemiş olan kimse yok mudur acaba? Türkiye'de aşının bitmesi sebebiyle aşı olamadığımızı bu durumda nasıl bir yol izlememiz gerektiğini sorsa bizim için... Ben Ungan'lara ulaşmaya çalışacağım ancak ulaşamazsam diye gidecek olan birisi varsa ve yardımcı olabilirse çok sevinirim.

• herkese selamlar,
    14 aylık bekleyişin sonunda, nihayet, mülakat e-postasını dün akşam aldım.
    bundan sonra heyecanlı ve aynı zamanda yorucu bir süreç var.

umarım herkes bekleyişinin, emeklerinin, mücadelelerinin karşılığını alır.

• @metinbeci Biz KCC aracılığıyla taşıdık cut off olmadan. Konsoloslukla muhatap olmadık yani o aşamada.

• @rektinpeace Bilgilendirme için teşekkür ederim. Paylaşımımı kimseyi yanıltmamak için kaldırıyorum.

• @HüseyinBurcu sizin durumunuz biraz sipesifik yani sizin gibi dv24 de tirana taşımış baska kimse bulamadım

• @asdwqq
    Söylediğinize göre sizin durumunuz diğer talihlilere göre farklılık gösteriyor, siz daha önce hiç aşı olmamışsınız. Farkettiğiniz gibi size cevap veren kişiler hatırlatma dozu olmadan sağlık raporlarını alan kişiler. Bu zamana kadar daha önce hiç kovid aşısı olmayanın sağlık raporunu aldığını duymadım.
    Size en net bilgiyi Unganlar verecektir tabii, ancak benim görüşüm, size bu zamana kadar olmanız gerekiyordu diyebilirler. Bu ihtimale karşı ülke içerisinde hiçbir şekilde tedarik edemiyorsanız, Gurcistan vb. gibi yakın komşu ülkelerde aşı olabiliyor musunuz ya da tedarik edebiliyor musunuz onu araştırabilirsiniz. Maalesef sağlık raporunuz olmazsa AP’ye kalırsınız, bu saatten sonra AP’ye kalmak ise çok ama çok riskli.

• @asdwqq eğer çözüm bulamazsanız başka ülkede bu aşıyı yaptırsanız belgeyi alırsınız ve sunarsınız

• @mehmetizmirli Başka ülkede (örn: Gürcistan) aşıyı olduktan sonra aşı kartını nasıl oluşturacağım? Orada oluşturulan aşı kartı kabul edilecek mı o konudan da emin değilim. Saatin 5 olmasını bekliyorum umarım Ungan'lara ulaşabilirim. Mail attım ama dönüş olmadı telefonla ulaşmayı deneyeceğim.

• @asdwqq Bunun cevabını bende çok merak ediyorum, netlik kazanınca bilgilendirme yapabilirmisiniz bizede.

• @asdwqq en son seçenek ap kalma durumu olursa aşı olmadığına göre Türkiye’de eliniz kolunuz bağlı beklemektense süreci bu şekilde devam ettirmeniz güzel olur gibi tabi tercih sizin Hong kongta Viyana’da geçen sene nasıl kabul ettiyse aşılarımızı Ankara’da kabul eder yaptırdığınız sağlık kuruluşundan belge alabilirsiniz Yunanistan da aşı olacaktım ve belge veriririz demişti o süreçte

• Arkadaslar merhaba, AP'ye kalma senaryosu disinda, mulakat gunu ve vize onaylanmasi sonrasinda en erken ne zaman ABD ye giris yapabiliyoruz.
    Maksadim su ki; case transfer sonrasi gittigim ulkeden alabilirsem* vize onayi sonrasinda dogrudan ABD'ye giris yapmak ve bu dogrultuda masraflari ve zamanlamayi kafamda oturtmaya calisiyorum. Ulkeye geri donmek icin ongoremedigim zorunlu bir gerekce var midir, yasal veya faydali dediginiz.

• Mülakat mailleri dağıtıldı benim sıram gelmesine rağmen mail alamadık sebebi ne olabilir?

• Arkadaşlar az önce telefonla Ungan'lara ulaştım. İçinde bulunduğumuz durumu açıkladım ve aşı olmadığından aşı kartı oluşturamadığımızı anlattım. Kendileri de durumla alakalı bilgi sahibi olduklarını ve durumu CDC'ye bildirdiklerini söylediler.
    Sonuç olarak bize söylenen şu;
    Herhangi bir hastaneden; O hastaneye Covid aşısı vurulmak üzere gittiğinizi ancak Türkiye'de şu an aşı olmadığından aşıyı yaptıramadığınızı belirten bir yazı almamız gerektiği söylendi. Dosyamızı bu şekilde işleme alabileceklerini ve sorun olmayacağını belirttiler.

Aşı kartı olan ancak son 12 ay hatırlatma dozu yapamayan benim içinse herhangi bir problem olmayacağını belirttiler.

Ek olarak durumu CDC'ye bildirdiklerini ve dönüş beklediklerini, belki de yakın zamanda bu konuda bir gelişme olacağını da söylediler. (Aşı gereksiniminin aranmaması gibi)

Umarım bu bilgiler birilerinin daha işine yarar ve içini rahatlatır.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |