Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @incomprisa dallastamisiniz suan ? neresinde

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ozzy22 @incomprisa 30 dk dan fazla ama guzel yerler Irving in belli yerleride gayet iyi


  • @dytmelek teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.


  • Merhaba, 5 kişilik bir aile için en güvenilir crime rate düşük olan eyalet önerileriniz nedir? İş bulunabilecek (tercihen yazılım öğretmenlik vs.) ev fiyatları uygun bir yer olması önceliğimiz direkt uçuş olması da çok iyi olur.
    Nort Carolina’yı düşündük ancak direkt uçuş olmadığı için eledik.
    Şimdiden teşekkür ederim


  • @grace Bu kriterlerin hepsini bir arada bulmak çok zor. Atlanta veya Houston’a göz atabilirsiniz.


  • Bu ileti silindi!

  • @grace Siyahilerin nesi varmış ki? Gelmeden önce önyargılarınızla karar vermeyin.

    Abd'de siyahinin olmadığı yer yok. %50 yerine %10 siyahi olan bir yerde daha güvenli olacağınızın garantisi de yok. Ten renginden bağımsız, iyi insanlar ve kötü insanlar vardır. Ekonomik durum ne kadar kötüleşirse suç oranı da o kadar artıyor. Az siyahinin olduğu bir yerde kötü bir mahallede oturmaktansa, çok siyahinin olduğu iyi bir mahallede, semtte oturmak daha güvenlidir.

    Benim şehrimde siyahi oranı %25-30 civarında. Çocuklarımın 3 öğretmeni de siyahi. Arkadaşları siyahi. Okulda görevli bazı polisler siyahi. Komşularımın çoğu da öyle. Son derece saygılı ve kibar insanlar.

    Siyahiler Abd'nin kültürünün bir parçası. Ülkenin müziğine, sporuna, sinemasına nereye bakarsanız, buranın kültüründe varlar. Burda doğup büyümüş insanlar. Dilleri İngilizce. İnsanları rahatsız edecek bir kültürleri veya davranışları yok. Hepsi işinde gücünde. Bir çocuk parkına gittiğimizde bazen %90 siyahi görüyorum. Ne olabilir ki? Onlar da aile, anne-baba, çocuk.

    Ama dediğim gibi, ekonomik durum ve eğitim düştüğünde durum farklı. Bu da zaten her yerde olabilecek bir şey. Sıkıntılı mahalleler her yerde var. Siyah değil de, Meksikalı olunca bir şey değişmiyor.

    O açıdan %50 siyahi olması hiç bir anlam ifade etmiyor. Sonuçta her şehirde %100 insan var. Bunların içinde iyi ve kötü insanlar hep olacak.

    Büyük şehirlerde "her şeyden biraz" mutlaka görürsünüz. Aile için daha geniş alanlara yayılmış, küçük ilçelerden oluşan şehirleri seçebilirsiniz.

    Eğer kaçınacaksanız göçmenlerin az tercih ettiği yerlere bakabilirsiniz. Çünkü göçmenlerin yani aslında daha doğrusu ülkeye kaçak girenlerin yoğun yaşadığı yerlerde suç ve düzensizlik çok daha fazla. Türkiye'de güney anadolu kısmında yüzde olarak Suriyeli yoğun olduğu gibi, burada da sınır şehirlerinde aynı durum gözleniyor.

    Ayrıca eyaletlerin siyahi oranına değil, kanunlarına bakın. Silah ticareti, göçmen politikası, vergiler, sosyal hizmetler vs.


  • @ahmet_ Asla yanlış anlaşılmasın ırkçılık anlamında söylememiştim. 😊 İlk kez gideceğimiz için sadece bir tercihti alışma açısından. Cevabınız için teşekkür ederim


  • @ahmet_ Sizin yaşadığınız yer neresi?


  • @grace O anlamda söylemediğinizi biliyorum. Ancak Abd'ye geliyorsunuz, siyah beyaz diye takılmayın.

    Dediğim gibi eyaletlerin kanunlarına bakın. Mesela Kalifornia'da ateşli silah satışı çok sıkı ama 950$ altı hırsızlık büyük suç sayılmadığı için kimse peşinize düşmek için can atmıyor. Dolayısıyla çok fazla hırsızlık var.

    Ben orta Florida'dayım.

    Önceliğiniz suç oranının düşük olması ise, büyük şehirler yerine daha orta ölçek şehirlere bakabilirsiniz. Fakat büyük şehirlerde bile uzak sakin kısımlarda yaşayabilirsiniz. O yüzden rahat iş bulabileceğiniz yerlere bakıp, sonra oralarda ev-kira durumlarına bakın. En büyük gider bu çünkü.

    Bu siteyi tavsiye ederim: https://www.niche.com/


  • @ahmet_ Teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alacağım. 🙏🏻


  • @ridetowild, içinde söyledi: Çocuklu aileler en çok hangi eyaleti tercih ediyor?

    Cevabınız için çok teşekkürler. Maalsesef daha süreç tamamlanmadı. Halen mülakat bekliyoruz. Siz gerçekten evinizi hızlı bulmuşsunuz genellikle Kredi Skorundan dolayı emlakçılardan randevu bile alınamadığını duymuştum.

    Çocuklardan dolayı bizim için de single house daha mantıklı olacak gibi. Öncelikle CO-Signer opsyionunu denemeyi planlıyoruz, eğer çözüm olmazsa dediğiniz gibi yıllık peşin ödeme teklif edebiliriz.

    Turkiye'den gelirken yaninizda Turkiye'den bir sirket size ABD pazarinda calismaniz icin is teklifi yapmis gibi bir is teklifini eger alabiliyorsaniz yaninizda bulundurmanizi tavsiye ediyorum. Sonucta bir teklif olacak sadece sonra baska bir is yapabilirsiniz. Kredi skoru ilk istenen ama elimde bu var dersiniz ABD'den de is teklifi olur tabi oncesinde ayarlanabiliyorsa.


  • @ahmet_ katılıyorum mesela hispanikler bence zencilerden daha sığ yaşam şekli olarak..genel olarak ırk değil ama gelir ve eğitm seviyesine göre bakmak lazım.siyahi zengin eğitimli amerkada yetşmiş zenciler mesela harkadır.genel olarak eğitm gelir seviyesiyle alakalı.

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

75
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum