Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

2018 Cumhurbaşkanı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Duyurusu!


  • 💫Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimine Dair Duyuru💫

    Değerli Yesilkart Forum Ailesi,

    Türkiye'de 24 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleşecek olan 2018 Cumhurbaşkanı seçimi ve 27. dönem milletvekili genel seçiminde ABD'de bulunan bütün temsilciliklerde yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler 9 Haziran-17 Haziran 2018 tarihleri arasında oy kullanabilirler. Cumhurbaşkanı Seçiminin ikinci tura kalması halinde, oy verme işlemleri 30 Haziran-4 Temmuz 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

    alt text

    *⃣ Bu tarihler arasında ABD içerisinde seyahat halinde bulunacak olan seçmenler; Türkiye'ye veya Türkiye'den seyahat eden ve yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar ABD'deki herhangi bir temsilcilikte (başkonsolosluklarda ve büyükelçilikte) veya herhangi bir gümrük kapısında oy kullanabilirler.

    📢 Oy verme sırasında biri cumhurbaşkanı oylamasına, diğeri milletvekili seçimine ait iki ayrı pusula ve bu iki pusulanın konulacağı tek bir sarı zarf alacaksınız. 📜📜🗳

    📌 Cumhurbaşkanı oylamasında desteklediğiniz adayın altındaki yuvarlağa EVET veya TERCİH mühürü basmalısınız.

    📌 Milletvekili Genel Seçiminde desteklediğiniz parti veya ittifakın bulunduğu bölüme EVET veya TERCİH mühürü basmalısınız. İttifak içinde bulunan partilerin birden fazlasına oy verilmesi halinde veya parti isminin altındaki yuvarlak yerine ittifakın bulunduğu kutucuğa basılmış oylar ittifaka verilmiş oy olarak sayılacak. Partiye değil de ittifaka verilmiş oylar ittifaka dahil partiler arasında, aldıkları toplam oy oranında paylaştırılacak.

    *⃣ Başkonsolosluklardaki ve Büyükelçilikteki oy verme işlemleri belirtilen tarihlerde saat 09:00-21:00 arasında yapılacaktır. Oy vermek için üzerinde TC kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız veya pasaportunuzun beraberinizde olması yeterlidir.

    *⃣ Gümrük kapılarında oy verme işlemleri 7 Haziran saat 8:00'dan - 24 Haziran saat 17:00'a kadar devam edecek olup; Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamaya kalması durumunda seçimler 30 Haziran saat 8:00'den - 8 Temmuz saat 17:00'a kadar devam edecektir.

    *⃣ Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar Türkiye içinde seyahat etsin veya etmesin herhangi bir gümrük kapısında oy kullanabilirler.

    ✨ ABD'deki Dış Temsilcilikler ve Gümrük Kapıları Şöyle: ✨

    ✅Boston Başkonsolosluğu
    ✅Houston Başkonsolosluğu
    ✅Los Angeles Başkonsolosluğu
    ✅Miami Başkonsolosluğu
    ✅New York Başkonsolosluğu
    ✅Şikago Başkonsolosluğu
    ✅Vaşington Büyükelçiliği
    ✅Karayolu, Havalimanı ve Liman Gümrük Kapılarının listesine şu sayfadan ulaşabilirsiniz: https://goo.gl/8w51Ag

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Turkiye'de bulunacak kisiler icin ek aciklama:

    Arkadaslar daha once de sorulmustu, ozel olarak ayrica soruldugu icin tekrar vurgulamak istedim. Turkiye icinde bulunan ve yurtdisi secmen kutugune kayitli secmenler seyahat etsin veya etmesin 7 Haziran'dan sonra (yani an itibariyle, 24 Haziran pazar gunu saat 17:00'e kadar) herhangi bir gun veya saatte asagidaki linkteki gumruk kapilarinin herhangi birinde oy kullanabilirler.

    Ilgili aciklama icin asagidaki yonergenin sayfa 6 , madde 14 , 3. paragraf ina bakabilirsiniz. Eger bir cekinceniz varsa ya da sorun cikacagini dusunuyorsaniz bu belgenin ciktisini alarak oy kullanmaya gidebilirsiniz.

    "...gümrük kapılarında yukarıda belirtilen tarihler arasında yurda giriş ya da çıkış yapıp yapmadığı aranmaksızın herhangi bir günde oy verebileceklerinden..."

    http://www.ysk.gov.tr/doc/genelge/dosya/77647/2018CBMV-Genelge145.pdf

    Karayolu, Havalimanı ve Liman Gümrük Kapılarının listesine şu sayfadan ulaşabilirsiniz: https://goo.gl/8w51Ag

  • ⭐⭐

    TAMAM sağolun 😊


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

151
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum