Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @fmaltun Fatma hanım Liva var o bölgeye de bırakabilirsiniz.Biraz yürümeniz gerekir. (550 mt)


  • Ben yayan gideceğim peki emanetçi cafeler var mi bölgede?


  • @selamibasaran Teşekkür ederim bilgilendirme için


  • @tufank Teşekkür ederim bilgilendirme için


  • @EasternStar Teşekkür ederim bilgilendirme için


  • @murat4 Sanırım konsolosluk karisisinda emanetçi cafe var diye biliyorum, yanlışım varsa düzeltin.


  • Bugün eşim ve oğlumun görüşmesi vardı, İstanbul'da. Daha önceden okuyanlar hatırlayacaktır yanlışlıkla aile başvurusunu ayrı yapmıştım o nedenle bugün ikisi gittiler. Oğlum kendisi içeriyi merak ettiği için girmek istedi normalde zorunluluk yok bilindiği üzere. Klasik sorular eşliğinde onayı aldılar 🙂

    Yalnız orada kapıda görevli ile konuşurken öğrendiğim bir bilgiyi paylaşmak isterim, eğer ben 3 hafta önce görüşmeye gittiğimde eşim ve oğlumun randevusunun birkaç hafta sonra oldugunu ibraz etseymişim inisiyatif kullanarak hep birlikte görüşmeye girebileceğimizi söylediler. Bu vesile ile benzer durum yaşayacak olanlara bu bilgiyi önden vermiş olayım.

    Herkese bol şans.

  • ⭐⭐

    @zeynep34 bilgi için teşekkürler Zeynep hanım, tekrardan vizeleriniz hayırlı olsun.


  • @zeynep34 tebrikler vizeniz hayırlı olsun

  • ⭐⭐

    @zeynep34 Tekrar vizeleriniz hayırlı olsun.Bu konu önemi.
    Ailelerde aynı güne randevu alınamadıysa kimin randevusu önceyse hep beraber denemeliler. En azından insiyatif alabilir konsolos bir arada girmeye.


  • Bende kızım için (6 yaşında) randevu almadığıma pişmam olmuştum acaba şimdi randevu oluştursam beraber gidebilir miyiz?

  • ⭐⭐

    @ebaris86 Eğer seyahate gelmeyecekse bence denemeyin. Ama gelecekse ve siz sonradan posta yoluyla alacaksanız,belki tekrar mülakata çağırabilirler.

  • ⭐⭐⭐

    @ebaris86 eğer kızınız sizinle seyahat edecekse mutlaka onun da geleceğini randevu bulamadığınızı yada okulu yüzünden gelmediğini mektupla başvuracağınızı belirtin, eğer garanti oynarım o gelmeyecek dersem geri döneceğimi düşünürler verirler derseniz epey bir süre beklemeniz lazım kızınıza başvurmadan önce, gelmeyecek deyip hemen sonra başvurunca mektupla başvuruyu reddediyorlar ve yeni randevu alıp gitmeniz gerekiyor ekstra bir ücret çıkmıyor ancak çok makul bir sebep sunmanız gerekiyor yoksa red de kalabilir vizesi


  • Bununla ilgili ben de bir soru sorayım.

    Çocuk icin posta ile alırız diye bizim görüşmeye eklememiştim. fakat bizim ds-160 formlarında seyahat edilecek kişiler bilgisinde çocuğu özellikle yazmıştık.

    Görüşme sırasında görevli memur "çocuğunuzun vizesi var mı?" sorusuna sadece "hayır yok" cevabı verdik, ekstra olarak ona posta yoluyla vize alacağız diye belirtmedik. (görüşmede net olun, sorduğundan fazla bilgi vermeyin diye tavsiyelere göre hareket ettik)

    Şimdi çocuk için aynı seyahat planı içeren ds-160 doldurup posta yoluyla başvuru yaptığımızda red yer mi acaba? çok fazla beklemek istemiyorum çünkü bizim "intended of stay" tarihine 1,5 ay kaldı. yani gidip 6 ay sonra doldurursam sanki daha kötü izlenim olacak emin olamadım.


  • @Mehmet-Can-0 ABD giriş çıkışınız olmadığı için görüşmeye davet edilme olasığınız var. Sizden çocuğunuza neden sizinle beraber vize almadığınıza dair izahat isteyebilirler. Bugün henüz 3 yaşına gelmemiş yeğenim için belgeleri isteyen e-postayı aldık. Kardeşim vizesini çocuğu olmadan önce almıştı ve 2 kez ABD'ye gidip gelmişti.


  • @tolgasatir benim ilk planım kızım ile seyahat etmekti. Ama en son Üsküp gezimizde uçaktan çok rahatsız oldu ve artık uçaklara karşı bir fobi oluştu. Malum ABD yolculuğu uzun süreceği için korktum biraz. Ama şimdi de gelmek istediğini söyledi. Şimdi kızım içinde bir form oluştursam ileri tarihte olsa randevu alsam Ocak ayımda Ankara'ya kızım ile görüşmeye gittiğimde 'kızım içinde sonradan bir randevu oluşturdum ama onunki ileri tarihte hazır gelmişken onun içinde görüşme saglayabilirmiyiz ?' desem nasıl olur?


  • @ebaris86 bizim randevularımız arasında 20 gün vardı. Eşim ve oğlum ayrı tarihlerde olmasına rağmen kapıdaki güvenlik bunu bize belirtseydiniz bir istisna yapabilirdik dedi. Bu durumda siz de eğer yanınıza giderken cocugunuzun DS-160 formu ile birlikte giderseniz en azından sormuş olursunuz diye düşünüyorum. Benim aldığım bilgi bu şekildeydi.

    Kolaylıklar diliyorum


  • @zeynep34 tesekkürler

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   S selamibasaran 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   S stella 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   S stella 

  • Merhaba,

    Geçen hafta İstanbul'da eşimle görüşmeye girdik, binaya giriş v.b. konular defalarca anlatılmış tekrar etmeye gerek yok bence.
    Araba park etmek için yokuşun yukarı taraflarını kullanabilirsiniz, yine yokuş yukarı giderken sağ taraftaki sokaklar olabilir, biz telefonları araçta bıraktık ama karşıdaki büfeler emanet alıyor aklınızda bulunsun.

    Konsolosluk binasındaki özellike Türk görevliler oldukça yardımcı oluyorlar, her aşamada gayet insan gibi muamele görüyorsunuz.

    Mülakat gerçekten çok kısa sürdü, mülakatı Türkçe yaptık, turist vizesi için mülakatı Türkçe yapabiliyorsunuz ingilizcede çok rahat değilseniz hiç kendinizi kasmayın rahat olun. Cem Yılmaz'ın dediği gibi turist olun 🙂
    Bizim daha önce hem uk hem de schengen vizemiz vardı fakat uzun süredir hiç yurtdışına çıkmamıştık, onun dışında normal şartlarda profilimiz vize almaya oldukça müsaitti.

    Görüşmeye gittiğimizde 4 tane bankoda görüşme yapılıyordu, soldan sağa : ciddi orta yaşlı kadın, kel gözlüklü somurtkan adam, genç güzel güler yüzlü kadın, orta yaşlı güler yüzlü bir kadın.

    kel gözlüklü sanırım meşhur vizeyi zor veren kişiydi genellikle herkesle ciddi ve somurtkan bir şekilde mülakat yapıyordu, en sağdaki orta yaşlı kadın görevli en iyisi gibiydi. Fakat asıl sıkıntılı genç kadın görevliydi bence, herkese gülümsüyor fakat mülakatta milleti terletip redleri çakıyordu, meşhur kelden daha negatifti görüşmeleri. Neyse bize en baştaki ciddi orta yaşlı abla denk geldi;

    Görevli(G), Ben(B)
    G: Merhaba, Nereye gideceksiniz?
    B: Merhaba, Newyorku görmek istiyoruz, dizilerde gördüğümüz yerleri merak ediyoruz.

    G: Kaç cocuğunuz var?
    B : 2

    G : Onların vizesi var mı?
    B: Hayır Yok ( onlara vize alacak mısınız diye sormadığı için posta yoluyla alacağımızı söylemedim fakat DS-160 seyahat planında isimleri açıkca vardı)

    G: ABD'de tanıdığınız var mı?
    B: Hayır hiç yok

    G: Kaç yıldır çalışıyorsun, nerede çalışıyorsunuz ( cevapları genel olarak ben verdim fakat bu soruyu ayrıca eşime de sordu)
    B: X firması 14 küsür yıl (Görevli o arada eski schengen ve uk vizelerine bakıyor.)

    Zaten kurumsal bir firmada uzun süre çalıştığımızı duyunca iletişim tamamen pozitif tarafa geçti.
    İşte biraz notlar aldı v.s. derken toplamda bir dakika civarı bir görüşme sonrası vizeniz onaylandı deyip A5 boyutundaki kağıdı elimize verdi, teşekkür edip ayrıldık.

    Darısı vize isteyip mülakat tarihi bekleyenlerin başına.
    Benim tavsiyem profili uygun olan arkadaşlar turist vizesi için hiç kendini kasmasın, rahat olsunlar. geçtiğimiz sene Türkiye için vize red oranı %20 imiş, hadi bu sene biraz fazla olsun. kafadan %75 alma şansınız var. (aşağıdaki kaynak paylaşıyorum)

    tabi ki ds-160 formunu ciddi bir şekilde doldurup prosedürleri izlemekte fayda var. özellike abd öncesi başka vizeler mutlaka olumlu etki yapacaktır.
    Ben schengen vizesindeki şartları ve gördüğünüz muameleyi bildiğim için abd vizesindeki sürecin çok daha insani ve makul olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim, herkese bol şans.

  • ⭐⭐⭐

    @Mehmet-Can-0 tebrik ederim güzel bi mülakat geçmiş, sarışın adam ve kel gözlüklüye denk gelmemek gayet iyi olmuş bence 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum