Herkese merhaba, biz ekim ayında iki aile toplam 6 kişi B1/B2 vizelerimizi aldık. Ben çok korkmuş gözümde büyütmüştüm ama hiç beklediğim gibi korkunç olmadı. Bize ( ben, eşim ve oğlum) sanırım 3-4 soru sordu sonrasında vizeniz onaylanmıştır dedi.
Kendi gözlemlerim şu yönde; biz konsolosluk kapısından girdiğimizde formları teslim ettik. Eğer araştırılıyorsak ve bakılıyorsa o formu verdikten sonra arkada kocaman bi ekip var camdan gözüküyorlar zaten onlar biz sıramızı beklerken bakıyorlar… Boş pasaport olmasa da alırsınız ama risk almaya gerek yok biraz avrupa gezmek önemli sanırım çünkü bize sordular. Biz Ankara’dan aldık. Bize dalgalı saçları olan esmer türkçesi pek iyi olmayan vize memuru düştü. Çok güler yüzlüydü.
Bu arada yine gözlemlediğim giyim kuşam net cevaplar oldukça önemli. Bizim vize danışmanımız şöyle bir cümle kurmuştu. “Sizin oraya göçme amaçla gideceğiniz çok belli.. vize görüşmesine giren her 10 kişiden 8’i bu amaçla başvuruyor. İşte burada önemli olan bunlar göçse bile başımıza iş çıkarmaz güvenini vermek” bana mantıklı geldi açıkçası. Darısı vize bekleyen herkese olsun.
Sevgilerr