Selamlar, forum içerisinde araştırdım ancak soruma tatmin edici bir cevap bulamadım. J1 vizesi ile ABD'de bulunmaktayım. Çalışma programım 2 gün önce bitti ancak bir süre daha ABD'de kalmak istiyorum. J1-Waiver kuralını kaldırttım. ABD içerisinde nasıl turist vizesine başvurup statü değiştirebilirim? Cevap veren zamanını ayıran herkese teşekkür ederim.
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
Vize sırasında dışarıda avuç içine ve dışına sürülen ıslak mendil benzeri şey nedir? bilen var mı?
-
@tufank Pasaport harçlarına yüksek oranda zam gelecek olması nedeniyle yeni pasaport çıkartmak ve mevcut vizeleri göstermek için eski pasaportu vize görüşmesine götürmek en doğru olanı. Çok haklısınız. Yönlendirmeleriniz bir çok kişiye ışık tutuyor. Emeğinize sağlık.
-
@Serapp teşekkürler
evet haklısınız bir de zam konusu var onu atlamışım. Maalesef ülkede her şeyr zam geldiği için pasaport yenilemekte bir nevi yatırım 
-
@Mehmet-Can-0 barut testi diye biliyorum
-
@Mehmet-Can-0 Dün görevliye sordum, vücutta herhangi bir kimyasal olup olmadığına bakıyoruz dediler.
-
@Mehmet-Can-0 Uyuşturucular dahil olmak üzere kimyasal madde, barut gibi yanıcı maddelerin kalıntılarının olup olmadığını anlayabilmek için o mendili kullanıyorlar. Havaalanlarında da bazen küçük bir kağıt parçasıyla ya da fırçayla benzer yöntemin kullanıldığını görebilirsiniz.
-
benim aklıma barut veya uyuşturucu kontrolu ihtimali gelmişti fakat oraya kadar gelen "kötü niyetli" birisi zaten elini dezenfekte edip gelmez mi diye düşünmeden edemedim

Cevaplarınız için teşekkür ederim, -
Selam vizem onaylandı. Burdan yardım eden herkese çok teşekkür ederim. En çok @tufank çok sağolun
-
@stella tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
-
@stella Vizeniz hayırlı olsun.Uygun bir anınızda mülakat deneyiminizi ilgili sayfasında (B1/B2 Mülakat Deneyimleri) paylaşır mısınız.
-
@tufank, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@stella tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
Teşekkür ederim
-
@selamibasaran, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@stella Vizeniz hayırlı olsun.Uygun bir anınızda mülakat deneyiminizi ilgili sayfasında (B1/B2 Mülakat Deneyimleri) paylaşır mısınız.
İstanbulda girdim annemle torun görmeye gidiyoruz dedim. Eski vizelerime baktı çok soru sormadı tatlı güleryüzlü bi kadındı
-
@stella, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@selamibasaran, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@stella Vizeniz hayırlı olsun.Uygun bir anınızda mülakat deneyiminizi ilgili sayfasında (B1/B2 Mülakat Deneyimleri) paylaşır mısınız.
İstanbulda girdim annemle torun görmeye gidiyoruz dedim. Eski vizelerime baktı çok soru sormadı tatlı güleryüzlü bi kadındı
Çok sağolun
-
Akadaşlar selamlar Ben Onur, bu forumda yeniyim, bir sorum olacaktı, Yeşil pasaport türünün DS160 formundaki karşılğı nedir acaba, bir kısım videolarda gri ve yeşil pasaport için offıcel işaretlenmeli diyorlar, bir kısım videolarda ise reguler işaretlenmeli diyorlar. Tabi ki ben aceleyle offıcel işaretledim sanki emekler boşa gitti gibi bilgi alabilirmiyim bu konu ile ilgili. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
-
Annem posta yoluyla b1/b2 vizesini yenilemek icin belgeleri ptt kargo yerine ptt'ye vermis onlar da zarfi teslim almis.. bir hafta gectigi halde konsolosluk takip bolumunde "belgeleri gonder" durumu aktif.. ne yapmak gerekiyor acaba?
-
Akadaşlar yok mu bu konuyla alakalı bilgi sahibi olan bir arkadaş, selamlar Ben Onur, bu forumda yeniyim, bir sorum olacaktı, Yeşil pasaport türünün DS160 formundaki karşılğı nedir acaba, bir kısım videolarda gri ve yeşil pasaport için offıcial işaretlenmeli diyorlar, bir kısım videolarda ise reguler işaretlenmeli diyorlar. Tabi ki ben aceleyle offıcial işaretledim sanki emekler boşa gitti gibi bilgi alabilirmiyim bu konu ile ilgili. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
-
@ahmet76 merhabalar. Offical ile alakalı bir fikrim yok genelde ya regular ya da other yapılıyor ancak KİŞİSEL tavsiyem other seçeneğini seçip not kısmına SPECIAL (GREEN) PASSPORT yazmanızdır. Böyle yapıp çok fazla sayıda vize alan gördüm. DS160 formunda da bir değişiklik yapmak isterseniz, yeni bir DS160 formu doldurup AIS sayfasında DS160 numaranızı 1 seferliğine mahsus değiştirebilirsiniz. Bol şanslar.
-
@ahmet76 resmi bir görev için A vizelerine başvurmayacaksanız regular seçmeniz gerekir. Official seçildiğinde de vizenin onaylandığını söyleyen arkadaşlar oldu.
-
@Hope-Breaker çok teşekkür ediyorum ilginiz ve cevabınız için
-
@ahmet76 Rica ederim. Bol şanslar.
Benzer Başlıklar
125
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum