DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Meksika’dan ABD’ye kaçak geçen Türk vatandaşlarının sayısında rekor artış yaşandı


  • @Mesut-Hakyemez Ya esasında ABD'yi öyle ileri medeniyet seviyesinde bir ülke olarak belirlemeyin, o konuda Batı Avrupa ülkelerinin çok gerisinde, özünde büyük Türkiye gibi düşünebilirsiniz; ama adalet tecelli edince tam tecelli ediyor, şeriatın kestiği parmak acımaz diyerek acımasızca cezalar veriyorlar.


  • @EasternStar
    Yasal ya da yasadışı gidemeyeceğim için pek önemsediğimi söyleyemem.
    Sadece hakedenlerin gitmesini isterim. Tabi yasal yolla.


  • "Yasal yollar" ile yabanci ulkelere vize almaya calisanlara gereksiz yere zorluk cikartildigi ile ilgili yorumlarla alakali,

    Turist vizesi, ogrenci vizesi, work and travel vizesi, aile ziyareti vizesi, ticari vize vb. alanlarin yuzde kaci acaba gercekten gosterdikleri sebeplerle seyahat ediyor? Yasal proseduru takip ederek gecici amacli bir vize alip ulkeye girdikten sonra orada kalmaya calisanlar da aslinda Meksika sinirindan gecerek iltica edenlerle ayni seyi yapiyor olmuyor mu?

    Ulkeye gercekten en basta goc amacli gelmeyip, orada bir sure yasadiktan sonra planlari degisen, mesela severek evlenen veya ogrenci iken is teklifi alip calisma vizesine basvuranlari kastetmiyorum. En basta amaci Amerika'ya kapagi atip sonra ne olursa olsun bir sekilde orada kalma hedefinde olarak, bilinci bir sekilde gecici amacli vize alanlarin, vize sureclerinin zorlastirilmasindan sinirdan kacak iltica edenlerle ayni derecede sorumlu oldugunu soyluyorum. Yani bence iltica edenler nedeniyle oldugu kadar, sozde yasal yollardan vize alanlar da amacina uygun kalmadigi icin sonraki vize alanlar bu sikintilari yasiyorlar.

    Bu forumda bir cok kez sorulmus olan bir soru var: "Green Card cekilisine basvurduktan sonra turist vizesi basvurusu yapsam ret alir miyim?". Hayir, almazsiniz, cunku siz amacina uygun olmayan bir basvuru yapmamissiniz. Green card zaten goc amacli bir program, siz de basvuru sartlarini karsilayan bir kisi olarak bir basvuru yapmissiniz. Gizlediginiz bir niyetiniz yok, hic bir seyi de kotuye kullanmamissiniz, O yuzden diger basvurunuzu etkilemez. Yukarida bahsettigim de aslinda bu...


  • @pnktr
    Benim yasal yollardan kastım Greencard idi.

    Diğer vize türleri hakkında bilgim yok.

    Orada illaki vize türünü yazmama gerek yok sanırım.

    Nerdeyse 1.5 yıllık bir süreç , bir sürü belge , sıra gelmeyen dosya numaraları , dosya taşıma zorlukları bu liste uzar gider.

    Diğer yanda hop sınıra geldim amerikayı sevdim türküleri söyleyenler.

    Kısaca benim yazdıklarıma istinaden bu mesajları yazıyorsanız önce bana sorun.

    Yok öylesinde yazdıysanız iyi forumlar


  • Belirli bir mesaja binaen yazmadim, bir kac kisi "yasal yollarla" ifadesini kullanip Schengen'den vs. bahsedince konuya katkida bulunmak istedim.

    Green Card sureci program ilk basladiginda bir kac ayda sonuclanmiyordu. Hatta gecen yazmistim, o donem posta yoluyla basvuru yapiliyordu diye, Yani aslinda zaman icerisinde surecin teknolojik gelismelerden de faydanalilarak kolaylastirilan bir cok tarafi var.

    ABD gocmenligi ilk kez 11 Eylul olaylarindan sonra buyuk bir kirilma yasadi. Guvenlik tedbirleri o donem Amerikalilari bile rahatsiz edecek seviyede artirildi.

    Ardindan ikinci dalga Latin Amerika'dan, ozellikle Venezuela'dan ekonomik sebeplerle kara ve deniz yolu ile yapilan kitlesel goclerle geldi. Onceden bu derece yigin halinde goc olmuyordu, kucuk gruplar halinde veya bireysel geliniyordu. Fakat kafile halinde sinira dayanan insan yiginlarindan sonra Trump'in secim kampanyasinda basi ceken kisitlama politikalari destek gormeye basladi.

    Son bir kac senedir yasanan sorunlarin bir kismi ise pandemi gibi bir donem gecirmemiz. Takdir edersiniz ki, konsolosluklar boyle bir doneme hazirlikli degildi ve bir kac gunluk bir kapanmadan bahsetmiyoruz. Belki birebir Green Card programinda gorev alan pek cok sayida kisi de bu donemde hayatlarini kaybetti, onlarin yerine egitimli insan bulunamadi. Yani olay sadece konsolosluklarin bir iki ay kapanmasi degil. Cok yonlu bakmak gerekiyor.

    Turkiye'deki Amerikan Konsoloslugu'nun neden yeterince basvuruya randevu vermedigine (bence "veremedigine") gelince, iste orada da bizzat Turk vatandaslarinin toplam vize, oturum izni ve diger basvuru sayisindaki artis muhtemelen birinci sebep. Orasi da benim soyledigim yere baglaniyor zaten.

    Iltica kolay bir surec degildir ve hayatini kaybetme de dahil ciddi riskler barindirir. O sekilde geldigini Youtube videolarinda ballandira ballandira anlatanlar dogrulari konusmuyor. Gelip "simdilik" iyi durumda olanlar incelemeleri tamamlaninca %90 deport edilecekler, veya dil bilmedikleri, dogru durust is bulamadiklari icin kendileri donecek. Kalan %10 bir sekilde tutunmayi basarir. Ancak o %10'un varligi da burada yazilanlari curutmez.


  • ABD’de Belediye Başkanın yaptığı içerisinde Türkiye nin de olduğu açıklama, Bazen haberlere de yansıyan durumlar da oluyor. https://x.com/aykiricomtr/status/1789961072704622709?s=48


  • @pnktr
    Hayatta her zaman risk vardır ve olacaktır.

    Fakat iltica süreci kısa ve greencard a göre daha kolay.

    Kasım seçimlerinde muhtemelen trump kazanacak ve baya kişiyi sınırdışı ettirecek.

    Greencard sürecinin bitmesi gündeme gelebilir veya düşük bir ihtimal şartları daha da zorlaşabilir.

    Forumda yasal yolları destekleriz . Forumun kuruluş maksadı budur.


  • @Seda-Uysal-Avcı
    Artık şaşırmıyoruz.

    Bunların olacağını belliydi.


  • @pnktr %100 katılıyorum size, forum da yada Youtube da çok defa denk geldim. Turist olarak geldik kalacağız vs... diyenleri. Yada turist vizesi alıp - planlar yapıp , Amerika'da yaşayacağını rahat rahat beyan edenler çok. Sonuçta Hem Amerika hem de Avrupa'da bu durum Ülke repütasyonunu kötü etkiliyor. Özellikle iltica edip de "iltica nedenleri" ile ilgili çok yalanlar söylendiğini düşünüyorum." Amerika kaçak olarak yaşanacak bir yer olmadığını düşünüyorum. Yaşanır mı? Evet yaşanır ama yarım yamalak yaşanacağını düşünüyorum. Bu kısma katılmayan çok olacaktır, saygı duyarım ama ben hayatta yaşamam! Onu net söyleyeyim. (Aos sürecinde bile bunu çok net hissettim.)

    Ben 2015 yılında turist vizemi aldım. 2015 yılında talihsiz gelişmeler nedeni ile tatil planımızı iptal etmek zorunda kaldık. (Dedemin rahatsızlığı, moral bozukluğu vb. nedenlerle ) Daha sonra da bir plan yapma fırsatını elde edemedim. Kısmet o ya: 2022 yılında babam Amerika'da trafik kazası yapınca ve yoğun bakıma girince ilk defa tatil amaçlı değil mecburiyetten apar topar geldik ve Amerika'ya geldiğim ilk sene Okyanusa 100 metre mesafeden kaldığım otelde, okyanusu görmeye fırsatım olmadan geri döndüm. 15 gün boyunca hastane - otel / otel - hastane arasında mekik dokuduk. (Amcam sağ olsun doğum günü gecem de dışarı çıkarıp 1-2 bir şeyler içirdi. / Tek sosyalleştiğim zamandı)

    2023 yılında ise ilk defa tatil amaçlı geldim. Tatil amaçlı olunca insan her yere bayılıyor, eee bende Amerika'ya bayılmıştım 🙂 Özetle vize tarihim 2015 - ilk tatilim 2023 yılıydı. Sanırım çocukluğumda beri çok istediğim Amerika hayaline 2023 yılındaki tatilimin etkisi ile evrene gönderdiğimiz pozitif enerji ilk defa 2023 yılında GC başvurusu yaptım ve 2024 yılı talihlisi olarak adım atma şansı yakalattı 🙂 Süreç bitti mi? Hayır - Sabırla bekliyoruz 🙂 Teknik olarak Eylül sonuna kadar, teknik olmayan şekilde kota biterse Ağustos sonuna kadar vaktimiz var. Olmadı mı? kendimi en kötüsüne hazırlayarak geldim. Hayal kırıklığı olmadan, 6 aydır yaşıyorum zaten, o güzel ülkeme dönüş yaparım.
    Syg.

    Edit: Aslında AOS süreci hukuksal olarak legal bir süreç olsa da. Öz eleştirimi yapayım. Yazarken unutmuşum. Şuan yaşadığım proses de bile, aslında küçükte olsa niyet bozukluğu var. Turist vizesi ile gelip "Statü Değişikliği" yapmak, avukat değilim ama diğer vize türlerini de bilmiyorum. Hukuksal ve legal bir çıkış yolu gibi görünse küçükte olsa kötü niyet barındırıyor diye düşünüyorum. (En azından mülakat sırasında bununla karşılaşma ihtimalim var.) Abartıyorsam sıkıntı yok, açık sözlülüğümün dışa vurumu ve durum belirtme. Abartmıyorsam üzgünüm şartlar ve Ankara'da mülakata alamama ihtimaline karşı başka çarem yoktu. (Başka Ülkeye Dosya taşıma yolu hariç.) Yukarıda belirttiğim gibi proses başarısız olursa %100 döneceğim...


  • @Redbeard
    Öncelikle amerika yolunda başarılar.

    Forumda , yıllardır greencard çekilişe katılan insanları gördükçe ister istemez bu iltica olayları midemi bulandırıyor.

    Maalesef suistimal heryerde.


  • @Mesut-Hakyemez çok haklısınız. İltica konusunda sizinle hem fikirim...


  • @Redbeard
    Gerçekten zor zamanlar yaşamışsınız.

    Sevdiklerinizinde sağlığı keyfi yerinde olması dileğiyle.

    Aos konusuna gelince Ankara'daki konsolosluğun performansı ortada.

    Dosya taşımada , aos ta bir seçenek.

    Sonuçta size verilmiş bir hak , bu konuda endişe etmeyin bence.

    Herşeyin yolunda gitmesini temenni ederim.


  • @Mesut-Hakyemez Çok teşekkür ederim. İnşallah hayırlısı ile süreci tamamlarız.


  • Los Angeles’ta yaşadığım için son zamanlarda en büyük gündem sokaklarda inanılmaz derecede Türk olması. Kendimi Almanya’da gibi hissediyorum. Kaçan direkt buraya geliyor, hepsinin de birbirinden farklı hikayesi var. Geçenlerde karakola kaydı alınmadan geçen birisini duyduk şu an dünya üzerinde nerede olduğuna dair bir bilgi yok en son girdiği yer Meksika. Nasıl oluyor ben de anlamıyorum ama gerçekten iş çığırından çıkmış halde. Kendi akrabam da daha bir ay önce kaçtı. Önce Brezilya’da biraz sonra karakolda çoğunu en sonda indiği gibi San Diego’da tüm parasını almışlar. Bunun gibi bir çok hikaye daha duydum. Kaçmadan önce insanlara umut satıyorlar ama zaten olacak olan buydu. Kaçıp kaçmama konusunda bir şey söyleyemem herkesin şartları bambaşka, kimisi gerçekten mecbur kimisi sadece bir fırsat olarak görüyor. Fakat bu başlığın altında kaçmayı düşünen ve okuyan insanlar varsa çok rahat iş bulunduğundan şartların çok kolay olduğundan bahsedecekler. İlk 3-6 ay heyecanla yeni yeni şeylerin içine girdiğiniz için anlamıyorsunuz ama bu şekilde gelen tanıdığım herkes altıncı aydan sonra büyük bir depresyona girdi. Çünkü aslında geleceği çok riskli olan ve pek umut vaat etmeyen işlerde çalışacaksınız. İnsanın umudu olmadığında da yarınlara motivasyonla devam etmek zor oluyor. Sosyalleşmek bir yana türklerin içinde daha fazla olmanız gerektiği için (iş verenler Türk olacaktır) Türkiye’den daha zor bir ortamda olacaksınız. Sizi kullanmak isteyen üzerinizden kar etmek isteyen insanların yanına geliyorsunuz. Tekrar söylüyorum ben kimseye kaçın kaçmayın demiyorum ama kaçarken lütfen romantize edilmiş hayallerin peşine düşmeyin bu gerçekliği görerek gelin ve hazırlıklı olun. Belki de aradığınız huzur yerle veya mekanla alakalı değildir neleri arkanızda bıraktığınızı bir kere daha değerlendirin.


  • gayet net yazmış Bestonway,
    Eğer ingilizce yoksa, kariyer yoksa, yapacağınız işler anca bulaşıkçılık vs. olacaktir ki onun getirdiği parayla kirayi zor halledersiniz.


  • @bestonway
    Başka ırklardan olanlar birbirine her yerde her şartta sahip çıkıyor.

    Bir mesajımda yazdığım gibi, başka ırktan biri dedi ki: Ben memlekete gidecek ev yapacak , olmadı akrabalar çağırıyor avustralya ya gidecek.

    Sonuçta suistimale çok açık bir uygulama.

    Tercih meselesi ben 2 çekiliş kaybettim fakat ilticayı tercih etmem.

    Çoğu gelişmiş ülkedeki kişiler tabi ki başka ırklardan insanları görmek istemez.

    Biz uyarımızı yaparız. Kişinin kararı kendini bağlar.

    Her zaman yazdığımı yazayım.

    Sistem bizim dışımızdaki bir sistem.


  • @charon

    Onu tercih eden düşünsün.

    Bir atasözü der ki: Dereyi görmeden paçaları sıvama.

    Aklı başında , donanımlı biri her zaman yasal yolu tercih eder.

    Dünya vatandaşı olmak , kurallara uymakla başlar.


  • Montreal de tanıdığım sınırdan gelip iltica etmiş iyi, ahlaklı dürüst diyeceğim insan sayısı 5 i geçmez. Hepsi mi ahlak sınırını aşmış, uyumsuz, geldiği yer gibi burada nefes alan insanlar. Guruplarda tanık olduğum çoğu alengirli işlere karşıyor ve hiç hoş olmayan yasal olmayan işler de yapıyor. sahte evrak, sahte ev sahibi, sahte patron, sahte öğrenci vs. Aklı almıyor insanın. Acısını her işini yasal yollarla yapmaya çalışan bizler çekiyormuşuz gibi.


  • @Seda-Uysal-Avcı
    Maalesef sistem değişmedikçe suistimaller bitmeyecek.

    Huzur bulmak çaba göster , ne olduğu belirsizler huzurunu bozsun.

    Bu iltica olayının mantığı yok.


  • @EasternStar genel olarak amerlka iltca vermiyor verilen çalışma izinleri sanırım 2 yıllık.davaların geneli olumsuz.seçim dönemi ve bir
    Çoğu deport olup sahte belge sumduysa ciddi oranda ceza alırlar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

67
Çevrimiçi

43.0k
Kullanıcı

4.5k
Konu

436.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum