Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • ABD'nin New York eyaletine bağlı Buffalo kentindeki bir süpermarkette meydana gelen silahlı saldırıda en az 10 can kaybı olduğu bildirildi.

    Buffalo şehir merkezinin yaklaşık 5 km Kuzeyinde siyahilerin çoğunlukta olduğu bir mahallede meydana gelen saldırı nedeniyle polis ekipleri olay yerine giderek bölgeyi kontrol altına aldı. Yetkililer, saldırganın gözaltına alındığını aktardı. Yetkililer ayrıca olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirtirken, saldırının ırksal bir girişimle yapılıp yapılmadığının araştırıldığını söyledi.

    Yerel basında yer alan haberlere göre, saldırganın tüfek taşıdığı ve vücut zırhı benzeri bir giysi giydiği belirtildi.

    katliamı twitchten canlı olarak da yayınlamış. maalesef bireysel silahlanma ve ırkçılık Amerika'nın karanlık yüzlerinden biri.

  • ⭐⭐⭐

    2022 yılına ait toplu katliamların listesi;

    https://www.gunviolencearchive.org/reports/mass-shooting


  • Canli yayinin bir kesitini izledim. Yuksek ihtimal cocuk egitimli birisi. Propaganda gibi bisii olabilir. Irkcilikla vurulduysa ilk katlettigi masum insan da beyaz tenli. Veya bugday hafif kavruk bilemedim. Yada kadin dusmani... En son beyaz tenli native American bir abimizi bagisliyor ve tam vuracakken sorry diyip teslim oluyor. Amerika'daki bir arkadasim ucak bileti aldigini tedirgin oldugunu soyledi... Siyah irkcilari hafif kavruk tenli veya beyaza yakin tenli Turkleri de hedef aliyor mu acaba??

  • ⭐⭐

    Maalesef izledim videoyu iner inmez önüne gelen herkese sıkıyor sadece siyahilere yönelik bir saldırı değil gibi geldi bana marketteyken de kasanın orada önüne gelen adama sıkıyor sonra kasanın arkasına saklanmış beyaz adama sıkmıyor "sorry" diyor bunu da anlamadım. Amerikada bu tarz olaylar çok oluyor zaten büyük ihtimal ya dışlanmış bir çocuktu ya da psikolojisi bozuktu, bir de şeyi fark ettim silahının üstünde bir şeyler yazıyor tıpkı Yeni Zelanda Camii saldırısı gibi.


  • @Erkand Silahın üzerinde sanırım n-word yazıyordu. Suçlunun ırkçı olduğu kesin. Kendisinin yazdığı bir manifesto var, orada anlatıyor. Beyaz da vurmuş ama ben şaşırmıyorum. Siyahilere karşı ırkçı olan biri beyaz vuramaz diye bir kanun yok. Markette olanlardan birinde keşke silah olsaydı. Saldırganı durdurma şansı olurdu.

  • ⭐⭐

    @celica evet alıyor az önce manifestosunun tamamını okudum (180 sayfa) Arap ve Türk ırkını siyahlardan ayırt etmiyor ve öldürülmesi gerektiğini söylüyor islamdan dolayı ( müslüman olmayanlar dahil) aslında çocuk klasik bir USA Nazisi. Europa ırkları hariç geri kalanları hayvan sayıyor


  • @mikael cok sinir bozucu bir durum. populasyon olarak fazla mi bu adamlar?


  • @celica yani insanların içini okuyamıyoruz. Belki dışarıdaki hayatında herkese normal davranan birisi, içten içe ırkçı ve kin güdüyor fakat bunu dışa vurmuyor. Ne yapacağını ön göremeyiz. Hatta bizler bile farkında olmadan istemeyerek ayrımcı davranışlarda bulunabiliriz.

    Yanlış bilmiyorsam bazı eyaletlerde üstünlükçü çeteler açık açık kendilerini gösteriyorlar. Özellikle Kaliforniya'da üstünlükçü çeteler var diye biliyorum. Yine de çetelerin sivil saldırılarda bulunmadığını tahmin ediyorum. Genellikle bu tip sivilleri hedef alan saldırılar, bireysel olarak tek kişi tarafından yapılıyor.


  • @mikael, içinde söyledi: ABD'de süpermarkette katliam

    @celica evet alıyor az önce manifestosunun tamamını okudum (180 sayfa) Arap ve Türk ırkını siyahlardan ayırt etmiyor ve öldürülmesi gerektiğini söylüyor islamdan dolayı ( müslüman olmayanlar dahil) aslında çocuk klasik bir USA Nazisi. Europa ırkları hariç geri kalanları hayvan sayıyor

    Bundan seneler önce ilk abd hayalleri kurarken, ABD'de ırkçılığı araştırırken çok garip bilgilere ulaşma fırsatım oldu

    Dünya genelinde W.U.N.S adlı bir illegal organizasyon bulunuyor. (Açılımı World union of national socialist's.) Yapı ABD'de kurulmuş bildiğim kadarıyla ve günümüz de hala aktif mi bilmiyorum. Bu illegal ve uluslarası yapı tüm dünya ülkelerinde bulunan nasyonal sosyalist ideolojide ki insanları bir arada tutan bağlayıcı maddeler içeriyor. Bu illegal birlik, -kapitalizm- yıkılına ve "ulus devletler" yaratılana kadar, saldırıların sadece sisteme karşı yapılması gerektiğini söylüyordu. (bir nevi ırkçıları bağlayıcı maddelerle birleştirmek gibi)

    Türkiyede de bu yapıya üye olan bir görüş vardı (ustpar) ve 2017'de wuns üyesilerdi. Hatta wunsun sitelerinde Turkish National Socialist's Union adı altında bayrakları da yer alıyordu. (Türk bayrağı vardı) Yunanistan ırkçı partisi de bu wuns yapısına üyeydi. Hatta sonrasında (ismi Golden Dawn'dı sanırım) Türkiye'nin bu birlikten çıkarılması gerektiği konusunda wuns'a baskı yaptı. Ustpar bu yapıdan ayrıldı ve Türk ulusal sosyalizmi fikirlerinin bu yapı ile örtüşmediği konusunda bir manifesto yayınladı.

    O seneler de deli gibi sarmıştım ve bu olayları film izler gibi takip ediyordum.

    Bu haberi gördükten sonra o aklıma geldi.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

122
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum