Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @senay-sirin Anladim tesekkur ederim cevabiniz icin.
    Mesela Goodwill e ben de bi ara ugramistim iyi markalar olabiliyor gercekten. ama siz kiloyla satin almaktan bahsettiniz sanirim. Parca basina nasil $1 a gelebiliyor ?


  • Goodwill outlet stores poundu $1-$1.5 gibi fiyatlara satiyor. Philadelphia daki goodwill outlet store guzeldi, kalabalik degildi, esyalar daha temizdi. Charlotte ta artik outlet store'a gitmiyorum, cok kalabalik, pazar yeri gibi, ve pislik icinde. Google maps den arama yapip size yakin goodwill outlet var mi diye bakin, her yerde olmuyor, olsa bile cok kalabalik ve pis ise gitmeye degmiyor. Normal goodwill, salvation army, savers gibi yerler arada indirim yapiyor, onlari da takio edebilirsiniz.

    Yani goodwill stores ile goodwill outlet stores farkli bir concept.

    Ayrica bu aralar Poshmark sanki ebayin pabucunu daha atiyor, satis yapmak icin onu da deneyebilirsiniz.


  • Yasaklı

    bn şu an e bay in yan kuruluşu olan gittigidiyor da satış yapıyorum(tr de) ve gerçekten etkili..

  • Yasaklı

    merak ettigim şu Tr den USA ya kargo ile zeytin zeytinyagı sarımsak bal salça ve reçel gönderilebiliyor mu(ev yapımı) ve bunun bana maliyeti ne olur


  • Sayın @Sinem-Akçam daha önce ki deneyimlerime nazaran zeytinyağı için sormuş olduğunuz sorunun cevabı maalesef ABD pazarı için bizim zeytinyağımız pek talep görmüyor daha çok İtalyanlar bu pazar da etkindi şuan ki durum hakkın da net bir bilgim olmamakla pek değiştiğini düşünmüyorum .

    Ve USA ithal gıda ürünleri için FDA belgesi talep ediyor ürünlerin miktarının bir önemi yok numune dahi gönderseniz FDA belgesi şart ve kargo şirketleri bu belgeyi talep ediyor .

    Maliyetine gelecek olursak ben New York'a bir müşterimin talebi üzerine 1 lt Zeytinyağı numunesi göndermiştim bundan 3 yıl kadar önce maliyeti kargosu (TNT )ile birlikte 200 lira kadar tutmuştu şirketim üzerinden gönderdiğim için indirimli tutar olarak yansıtılmıştı kargo ücreti.

    Diğer ürün gamların da USA için pek bir bilgim yok maalesef.


  • Peki arkadaşlar 2. El elektronikte bu goodwill gibi alternatifler mevcut mudur??


  • @maranty Thrifting -- ikinci el esya ticareti içinde söyledi:

    Peki arkadaşlar 2. El elektronikte bu goodwill gibi alternatifler mevcut mudur??

    Goodwill ve diger thrift store'larda elektronik oluyor. Ama dikkat etmek lazim, bazan magaza satis fiyatina satmaya calisiyorlar mesela. Garantisi falan yok, test edip almak lazim. Buyuk thrift storelarda daha cok alternatif oluyor, kucuk store larda, bir kac cop disinda bir sey bulmak sans isi.


  • @senay-sirin anladım cevabınız için çok teşekkürler.. goodwill den başka önereceğiniz bir yer var mıdır öZelikle elektronik konusunda?


  • Ben google maps 'de thrift store diye search yapiyorum, eve yarim saat mesafede olanlardan, review sayisi cok olanlara gidiyorum. Her eyalette farkli magazalar olabiliyor, savers, salvation army aklima gelenler.

  • Yasaklı

    Rookie çok teşekkür ederim. 🙂


  • Rica ederim @Sinem-Akçam ne demek .


  • @senay-sirin Takip edebileceğimiz bu iş üzerine youtube kanalı önerin varmı.
    Teşekkürler 🙂


  • @hasta-la-vista-baby Thrifting -- ikinci el esya ticareti içinde söyledi:

    @senay-sirin Takip edebileceğimiz bu iş üzerine youtube kanalı önerin varmı.
    Teşekkürler 🙂

    Bu konunun ilk yazisinda, bir kac youtube linki ve facebook grouplari var. Hepsi ingilizce oldugu icin dilinizi de gelistirmis oluyorsunuz takip ederken 🙂

  • ⭐⭐

    Merhaba @Senay-Sirin nasilsiniz ne durumdasiniz 🙂 ben size en son soru sordugumdan itibaren hala tesebbus asamasindayim tek tuk satmaya devam ediyorum. Isi gelir kapisina donusturebilmis degilim.

    Birde merak ettigim shipping konusunda izlediginiz avantajli bir yol var mi?


  • @Senay-Sirin merhaba shipping konusunu ben de merak ediyorum sadece avantajlı yolu da değil. Ebayin aldığı komisyon, kargo ücreti, ürün maliyeti, paketleme vs derken kalan kar ne kadar oluyor? Tabii ki buna bir rakam vermeniz çok zor biliyorum ama mesela 3 dolara aldığımız 2.el bir kitap ve nadir değil 10dolara sattığımızda aşağı yukarı cebimizde ne kalıyor?

  • ⭐⭐

    @znerus Thrifting -- ikinci el esya ticareti içinde söyledi:

    @Senay-Sirin merhaba shipping konusunu ben de merak ediyorum sadece avantajlı yolu da değil. Ebayin aldığı komisyon, kargo ücreti, ürün maliyeti, paketleme vs derken kalan kar ne kadar oluyor? Tabii ki buna bir rakam vermeniz çok zor biliyorum ama mesela 3 dolara aldığımız 2.el bir kitap ve nadir değil 10dolara sattığımızda aşağı yukarı cebimizde ne kalıyor?

    Buna ben cevap vereyim. $10 dan ebay yuzde 15 kesecek. Shipping $4a gonderebildiginizi varsayarsak $3 da maliyet $8,5 oluyor. Malesef ebay de dusuk fiyati urun satmak cok zor. Cin pazari ile rekabet etmek gerekiyor. Sattiginiz urun unique olmali. Ben de shipping masrafini dusurmenin yollarini ariyorum


  • @goodluck çok teşekkür ederim cevabınız için.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Dün akşam amcamla konuşuyordum californiadan yük almış sıfır alınan bir ürünün rengini şeklini işini görmeyen ürünleri geri iade edenlerin satıldığı bir site varmış mesela 1200 dolar ürün 200 -300 dolara satılıyor. Bu ürünler defolu değil ikinci el sağlam ürünler yazılışı yanlış oldu luqotaion whatsapp telefondan öyle anladım . Bilen varsa düzeltebilir mi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10, içinde söyledi: Thrifting -- ikinci el esya ticareti

    Dün akşam amcamla konuşuyordum californiadan yük almış sıfır alınan bir ürünün rengini şeklini işini görmeyen ürünleri geri iade edenlerin satıldığı bir site varmış mesela 1200 dolar ürün 200 -300 dolara satılıyor. Bu ürünler defolu değil ikinci el sağlam ürünler yazılışı yanlış oldu luqotaion whatsapp telefondan öyle anladım . Bilen varsa düzeltebilir mi

    "liquidation"dan bahsediyorsunuz.

    Site surada:

    https://www.liquidation.com/index

    Apple, Walmart, Target ve Amazon... hepsi liquidation yapiyor, urunleri uretmek o kadar ucuz ki, calismayan veya geri gonderilen urunlerin tamirini yapmak cok daha pahali oluyor buyuk sirketler icin, o nedenle geri donen esyalari buyuk bir kutuya toplayip bunu acik arttirma ile satiyorlar, boylece malzemeleri elden cikarmak cok daha ucuz oluyor kendileri icin.

    Genelde dediginiz gibi kutudan kucuk defosu olan veya biraz ugrasinca calisan urunler cikiyor, dolayisiyla bunu internetten satip odenen ucretten daha fazlasini kazanmak cok zor degil.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

112
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum