Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Tax return W-2, Vergi formu

Taşındı Vergi Sistemi
413 90 32.7k 82

• @MySea maalesef buradan da account oluşturamıyorum. Son Tax Return formumdaki bilgilerle aynı bilgileri girdiğim halde 'kayıtlarımızla eşleşmiyor' diye bir hata alıyorum. Umarım dediğiniz gibi varsa cezanın yansıtılmış halini ödemişimdir. Mülakatta önüme çıkma olasılığı nedir, var mı bir bilginiz ?

• @BeFe Mulakatiniza bir etkisi olacagini sanmiyorum. Icinizin rahat etmesi icin odeme yaptiginizi gosteren ciktiyi yaninizda goturebilirsiniz.

• @MySea Teşekkür ederim ilginiz için.

• @BeFe Rica ederim!

• @BeFe, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

@crazycells evet, accepted maili başvuru yaptığım site tarafından gelmiş. Hatta 2 hafta önce IRS tarafından evime bir posta dahi geldi. Aynı tutar orada da yazıyordu ve 21 gün içinde ödediyseniz dikkate almayın ibaresi vardı. Ben posta gelmeden 7 ay önce ödemeyi yapmıştım. Yalnız aklıma takılan şey, 2019 nisan ayını geçirdiğim için herhangi bir ceza oluşmuş mudur? Başka bir gönderide sayın @MySea ‘nin 2018 Tax Return için son tarihin 2022 yazdığını gördüm. Fakat IRS anasayfada deadline olarak 2019 Nisan ayı görünüyordu.

hayir, o durumda IRS ayni miktari istemezdi, su an icin bir hata gorunmuyor... Onemli olan odemeyi Nisan'dan once yapmak, daha gec doldurmak icin izin isteyebiliyorsunuz ama bu tarihi sadece vergi bildirimi icin uzatmis oluyorsunuz, vergi odemesi icin degil... Dolayisiyla siz ustunuze dusen her seyi yapmissiniz ve su an bir sorun gorunmuyor bence...

• @crazycells ben maalesef ödemeyi Nisan ayından önce yapmadım. Sorun oluşur mu diye ısrarla sormam bu sebepten :) Nisan ayından sonra hem Tax Return başvurumu, hem de başvuru esnasında görünen borcu aynı gün içerisinde ödedim. Özetle;
    2018 yılı tax return başvurusu için son tarih olan 2019 Nisan ayını geçirdim, 2019 kasım ayında hem başvuru, hem ödeme yaptım. Bu tarihin son tarih olduğunu ve Tax Return'ün zorunlu olduğunu bilmiyordum. Buradan yapacağınız çıkarımla, bir sorun oluşur mu ?

• @BeFe, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

@crazycells ben maalesef ödemeyi Nisan ayından önce yapmadım. Sorun oluşur mu diye ısrarla sormam bu sebepten :) Nisan ayından sonra hem Tax Return başvurumu, hem de başvuru esnasında görünen borcu aynı gün içerisinde ödedim. Özetle;
    2018 yılı tax return başvurusu için son tarih olan 2019 Nisan ayını geçirdim, 2019 kasım ayında hem başvuru, hem ödeme yaptım. Bu tarihin son tarih olduğunu ve Tax Return'ün zorunlu olduğunu bilmiyordum. Buradan yapacağınız çıkarımla, bir sorun oluşur mu ?

yani soyle diyeyim size, eger sizden daha fazla para isteselerdi zaten ya sizin doldurdugunuz formda ya da sonradan IRS'ten gelen mektupta bu istek yer alirdi. Sizin doldurdugunuz gunun Nisan ayi veya sonrasi oldugunun IRS farkinda, o nedenle zaten formlarda bu miktari da eklemislerdir diye dusunuyorum. Sizin yapabileceginiz farkli bir sey yok. Siz, odediginiz normal vergilere gore daha fazla odediginizi soyleyebiliyor musunuz? Gecmis yillarla kiyaslayarak bu miktarin eklenip eklenmedigini anlayabilirsiniz, ben o sekilde anlamistim.

• 16 nisanda tax return yaptirdim. 1.200 yardımı aldım ama tax iadem yapılmadı. Ayrıca IRS den tax yapıldıgına dair mail de almadım. Ne yapmalıyım 25 gün oldu.

• @MySea yapıyorum ama 21 gün bekleyin diyor benim 25 gün oldu.

• @jamel86, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

@MySea yapıyorum ama 21 gün bekleyin diyor benim 25 gün oldu.

biraz daha bekleyin isterseniz, bu aralar IRS yogun...

• SSN numarası olan ögrenci vizeli biri diledigi kadar uber doordesh gruphup
    yapabilirmi, bildigim kadarıyla 40 saatten fazla çalışmıyor ayrıca 5 yıldır ABD de yaşıyor ve hiç taxreturn yapmamış ilginç geldi bana. Sizce bu kişi yalanmı konusuyor veya suç mu işliyor

• @jamel86, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

SSN numarası olan ögrenci vizeli biri diledigi kadar uber doordesh gruphup
    yapabilirmi, bildigim kadarıyla 40 saatten fazla çalışmıyor ayrıca 5 yıldır ABD de yaşıyor ve hiç taxreturn yapmamış ilginç geldi bana. Sizce bu kişi yalanmı konusuyor veya suç mu işliyor

Hayir, yasal olarak boyle isler yapamaz. Gelir kazandigini sakladigi icin vergi bildirmemistir, bu tur yasal olmayan islere bulasmanizi tavsiye etmem.

• @crazycells enteresan yani ssn alinca kendini normal vatandas gibi hissediyor

• Merhabalar,
    Vergi beyanı ile ilgili bir kaç sorum olacak.

1. Bu formu online dolduracağım adresi (zorda değilse :) ) yazabilir misiniz ? 2018 için irs.gov dan non-filers başlığı altından yaptım. Stimulus çeki de aldık eşim ve ben.
    2. Non-filers olarak doldururken Single ve Married filling joint gibi bir seçenek vardı. Eşim ve ben 2018 için beraber doldurduk. Fakat 2019 için sadece eşim için doldurmak istiyorum. Zira ben Türkiye'de halen çalışıyorum. Gelirim var ama şu çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmasını inceleyip ayrıca başvurmak istiyorum.
      Bu durumda sadece eşim için Single seçeneği ile doldurmam yeterli oluyor mu ? Seçenekler bana biraz garip geldi o yüzden bu soruyu sorma ihtiyacı duydum.
      Evli olup Single doldurulamıyormu?
      Teşekkürler,

• merhabalar,
    2019 vergilendirmeyi yaptım fakat eksik evraktan dolayı fedarl vergiyi alamadım halen beklemede gözükmekte.ve Stimulus çeki de gelmedi ırs de banka bilgilerim var ayrıca non-filers da doldurmam gerekiyormu acaba

• @iremci, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

merhabalar,
    2019 vergilendirmeyi yaptım fakat eksik evraktan dolayı fedarl vergiyi alamadım halen beklemede gözükmekte.ve Stimulus çeki de gelmedi ırs de banka bilgilerim var ayrıca non-filers da doldurmam gerekiyormu acaba

Eger 2019 vergi bildirimini yeni yaptiysaniz non-filers formunu da doldurmanizi tavsiye ederim.

• @arnblt, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

Merhabalar,
    Vergi beyanı ile ilgili bir kaç sorum olacak.

1. Bu formu online dolduracağım adresi (zorda değilse :) ) yazabilir misiniz ? 2018 için irs.gov dan non-filers başlığı altından yaptım. Stimulus çeki de aldık eşim ve ben.
    2. Non-filers olarak doldururken Single ve Married filling joint gibi bir seçenek vardı. Eşim ve ben 2018 için beraber doldurduk. Fakat 2019 için sadece eşim için doldurmak istiyorum. Zira ben Türkiye'de halen çalışıyorum. Gelirim var ama şu çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmasını inceleyip ayrıca başvurmak istiyorum.
      Bu durumda sadece eşim için Single seçeneği ile doldurmam yeterli oluyor mu ? Seçenekler bana biraz garip geldi o yüzden bu soruyu sorma ihtiyacı duydum.
      Evli olup Single doldurulamıyormu?
      Teşekkürler,
    1. Federal vergiyi odemek icin gereken 1040 formunu mu soruyorsunuz?

2. Bekar olarak degil, "married filing separately" yani evli ama ayri dolduruyor seklinde isaretlemeniz lazim.

• Sn @crazycells "married filing separately" diye bir şey göremedim. non filers olarak doldurmuştum geçen ay. 2018 diye çıktı verdi. Stimulus çeki için. Ücret yattı.
    Şimdide de Temmuz 15 e uzatılan 2019 beyanı için dolduracaktım. Eşim şu anda işe gitmiyor. Unemployement alabilmesi için.
    Teşekkürler cevap için.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@arnblt, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

Sn @crazycells "married filing separately" diye bir şey göremedim. non filers olarak doldurmuştum geçen ay. 2018 diye çıktı verdi. Stimulus çeki için. Ücret yattı.
    Şimdide de Temmuz 15 e uzatılan 2019 beyanı için dolduracaktım. Eşim şu anda işe gitmiyor. Unemployement alabilmesi için.
    Teşekkürler cevap için.

Beyanı şunların biriyle yapabilirsiniz:

http://creditkarma.com/tax

https://turbotax.intuit.com/

https://www.taxslayer.com/

Yada tam liste için şuraya bakın: https://www.irs.gov/filing/free-file-do-your-federal-taxes-for-free

Stimulus ile ilgisi yok, sorunuzda ondan bahsettiğiniz için kafa karıştırmış. Unemployment için de ayrıca başvuru yapmak gerekiyor diye biliyorum, vergi beyanı yapmak yeterli olmayacaktır.

Benzer Başlıklar

• Non Resident Alien Tax Return

Vergi Sistemi non resident alien evlilik yoluyla greencard tax
    5
    3 Oy
    5 İleti
    466 Bakış
    M
    @Tugba biz randevu aldik gittik itin number icin basvuru formu doldurduk ve tax formlarini doldurduk ikisi ile beraber irs te elden verdik kagitlari. pasaport alin yaniniza ve kagitlarda hicbir bilgi eksik vermeyin. ben adresimi hatirlayamadim tr deki adam da hic onemli degil ulke adini yaz birak dedi bize de kanit lazim adres kaniti istiyoruz foreign adresi kanitiyla birlikte ekle diye kagit geldi. aklinizda bulunsun irs i randevu almak icin arayin esinizle birlikte belgeler doldurulmus halde gidin yardimci olurlar.
  • Amerikada Vergi ödeme sistemi

Taşındı Vergi Sistemi
    95
    0 Oy
    95 İleti
    6k Bakış
    ayvalik10A
    https://www.youtube.com/watch?v=_KDwzvszqG0
  • Bireysel Vergi Kimlik Numarası (ITIN)

Taşındı Vergi Sistemi
    39
    1
    8 Oy
    39 İleti
    6k Bakış
    M
    Ben de SSN alamayacagimiz kizim icin ITIN basvuru surecimden bahsedeyim. Biz ailecek J1 ile buradayiz. Ben universiteden maas aliyorum ve SSN'im var, esimin EAD'si ve dolayisi ile SSN'i var, fakat kizimiz icin SSN alamiyoruz calisma izni olmadigi icin. Boyle olunca da onu dependant gosterebilmek adina ITIN'e ihtiyacimiz var. Oncelikle IRS'in sitesindeki agencylerden yakin olan birini arayip randevu aldim. Yanimizda doldurulmus tax return, guncel DS-2019'larimiz, pasaportlarimiz, kizimizin okulundan alinmis onun ogrenci oldugunu gosteren durum belgesi goturduk. Ben tax return'de Child Tax Credit'i isaretlemistim fakat ilk sayfada da yazdigi uzere sadece Dependant olarak $500 vergi indirimi alinabiliyormus onu degistirdi agency'deki kisi. Fotokopileri cekti ve W7 formunu tax returnle beraber gonderdi. Soyledigine gore state tax return, ITIN basvurusu ile beraber yapilmis olacakmis. Bizim bir daha state tax return yapmamiz gerekmeyecekmis, fakat ITIN gelince federali kendimiz yapacagiz. Agency, iki kere randevumuzu degistirmek zorunda kaldigi icin bizden bu islemler icin para almadi, bu yuzden normalde ne kadar tutuyor bilmiyorum. ITIN gelince burayi guncellerim.
  • W-9 formu nedir?

Taşındı Vergi Sistemi
    14
    1 Oy
    14 İleti
    7k Bakış
    denizci10D
    @knnrn cevabınız için teşekkür ederim. Ama biz 10 dolar kazanmadık faizden. Neyse doldurup gönderelim başımıza bela olmasın sonra
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k