Medicaid Vs. Medicare
-
@redsat2000
Çok teşekkür ederim Abi bir çok kişinin veremediği cevapları bu makalede buldum. -
Ben ilk geldigimde njhealtcare den yaptim hicbir yakit gelmedi 5 yasinda bir cocugum var ona mutlak cikmasi gerekiyor dediler bugunde sadece cocugum icin healthcare uzerinden basvuru yaptim acaba cevap gelme suresi tahminen ne kadardir saygilar
-
3 Ay önce seyahat sağlık sigortalı olarak ABD'de idim. TR'ye döndükten 1 ay sonra 3 saat süren geniş kapsamlı bir apandisit ameliyatı oldum ve maliyeti 25 Bin TL yi buldu. Şimdi merak ediyorum ve pek ihtimal de vermiyorum. ABD'de iken böyle bir ameliyat olsam ki en az 10 bin dolar tutar. Seyahat sağlık sigortası masrafın tamamını karşılayacak mıydı acaba? Başından böyle bir hikaye geçmiş kimse var mı?
-
@knnrn anladigim kadariyla herkesin abartttigi kadar buyuk bi olay degil,tmam turkiyedeki gibi ucretsiz degil ama vergiyle beraberde geri geliyo zaten bi cogu,total gelirimizin %20 lik kismini ayirmamiz gerekir genel olarak baktigimizda dogrumu anlamisim??????
-
@Taurus, içinde söyledi: Medicaid Vs. Medicare
3 Ay önce seyahat sağlık sigortalı olarak ABD'de idim. TR'ye döndükten 1 ay sonra 3 saat süren geniş kapsamlı bir apandisit ameliyatı oldum ve maliyeti 25 Bin TL yi buldu. Şimdi merak ediyorum ve pek ihtimal de vermiyorum. ABD'de iken böyle bir ameliyat olsam ki en az 10 bin dolar tutar. Seyahat sağlık sigortası masrafın tamamını karşılayacak mıydı acaba? Başından böyle bir hikaye geçmiş kimse var mı?
Benzer bir ameliyat oldum. $50 katki payi odedim. Massachusetts'teki ConnectorCare adi verilen sistem uzerinden sigortaliyim. Pesin yapilan vergi iadesi tutarinin uzerine aylik $170 oduyorum saglik sigortasi icin. Esim ve kendim dahil.
-
@sadriabi newyorkta bu fiyatlara saglik sigortasi bulabilmemiz mumkunmu acaba?????
-
@civan1453, içinde söyledi: Medicaid Vs. Medicare
@sadriabi newyorkta bu fiyatlara saglik sigortasi bulabilmemiz mumkunmu acaba?????
Sevgili kardesim,
Belki duymussunuzdur, Amerikada Obamacare adi verilen bir sistem var. Hukuki adi ACA: Affordable Care Act.
Bu sisteme gore;
Federal hukumetin belirledigi fakirlik sinirinin 4 kati ya da daha az bir gelire sahipseniz ve en az 5 yildir ABD'de greencard ile yasal olarak ikamet ediyorsaniz ve hali hazirda calistiginiz bir isyerinden dolayi bir saglik sigortasina sahip degilseniz Obamacare'den yararlanabiliyorsunuz. Sosyal politikalari on plana cikaran bazi eyaletler bu bes yil sinirini bypass etmek icin ozel uygulamalar yapiyorlar. Massachusetts'te var, California'da var, New York'ta da vardir. Eyalet yasalari ile kitabina uydurup 5 yil beklemek zorunda olmaksiniz size a) Tamami ya da bir kismi pesin odenen vergi iadesi karsiliginda b) indirimli bir fiyatla piyasadan daha uygun kosullarda saglik sigortasi yaptirmaniza olanak veriyor.
Bu sekilde eyalet, esim ve benim icin normalde aylik 600$ civarinda olan saglik sigortasi bedelinin buyuk kismini yil sonunda alacagim vergi iadesinden duserek kendisi oduyor. Ben de kendi payima dusen aylik 170$'i oduyorum.Siz buraya gelir gelmez https://www.healthcare.gov sitesi uzerinden bir basvuru baslatacaksiniz ve sistem size uygun kosullarda saglik sigortasini tahsis edecek. Ben ilk geldigimde cok dusuk gelirim oldugu icin aylik odemem 15-20 dolardi, gelirim arttikca katki payim da artti.
Bu forumda donen bazi muhabbetleri saskinlikla izliyorum. Oysa neredeyse 3 yildir bu forumda tartisiyoruz. Lutfen dikkatlice ilgili mesajlarimizi okuyunuz. ABD'nin bazi bolgelerinde adeta kuzey Avrupadaki kadar gelismis bir sosyal devlet anlayisi var ve saglik hizmetleri konusunda eyalet vatandasini koruyor. YouTube uydurmalarina ragbet etmeyin. Bu forumu dikkatli inceleyin, kimin dogru bilgi verdigini idrak edersiniz. O kisilerin mesajlarini takip ederek dogru bilgilere ulasabilirsiniz.
45 yasina kadar Istanbul'da yasamis, serbest meslek ve ozel kurumlarda calismis bir kisiyim. Saglik sigortasi ve saglik hizmetleri konusunda Massachusetts'deki durum Turkiye ile kiyas goturmez. Her turlu saglik hizmetini aliyorum ve odedigim katki paylari komik duzeyde.Selametle.
-
@sadriab cok tesekkurler bilgilendirme icin, evet amrika her eyaleti ayri bi devlet boyle kiyaslamamiz gerekiyo aslinda
-
@civan1453, içinde söyledi: Medicaid Vs. Medicare
@sadriab cok tesekkurler bilgilendirme icin, evet amrika her eyaleti ayri bi devlet boyle kiyaslamamiz gerekiyo aslinda
medicaid , medicare , Obamacare programlarinin hepsi federal devletin uygulamasi, o nedenle eyaletten eyalete degismeyecek.
-
Merhaba 2020 talihlisiyim ve türkiyedeyken diş teli taktırmak istiyorum çünkü henüz gidebilceğim de net değil, burada taktırıp daha sonra tedaviye amerikada devam edebilir miyim? benim için önemli bi karar nasıl olur bilemiyorum teşekkürler
-
@Manwe6265 paranız varsa yapın ama yoksa sakın böyle hataya düşmeyin burda diş çok çok pahalı hatta gelmeden hepsine baktırın öyle gelin yoksa pişman olursunuz
-
@Manwe6265, içinde söyledi: Medicaid Vs. Medicare
Merhaba 2020 talihlisiyim ve türkiyedeyken diş teli taktırmak istiyorum çünkü henüz gidebilceğim de net değil, burada taktırıp daha sonra tedaviye amerikada devam edebilir miyim? benim için önemli bi karar nasıl olur bilemiyorum teşekkürler
ABD'de ortodonti islemlerini genelde dis saglik sigortasi karsilamiyor, bilginize. O nedenle birkac bin dolar odemeniz gerekebilir ABD'de , bilginize.
-
@yilmaz yani Türkiye'deyken yaptırmak mantıklı mı diyorsunuz, siz amerikada mısınız? Cevaplar için teşekkürler :)
-
@Manwe6265 amcam amerika vatandaşı oldu 15 yıldır orada yaşıyorlar. İmplant için Türkiye de yazın yaptırdılar Orada en az 2 katı kaç para derlerse o paranın iki katını düşün
-
@Manwe6265 evet burdayım hakikaten diş çok pahalı orda yaptırın kim gelecekse rutin kontrol yaptırın diş çok önemli
-
Merhabalar,
Bugun Covered California uzerinden Health Insurance icin kayit yapip baktim fakat gelirimi yillik gelirimi $32,000 girdigim zaman aylik en ucuz plan odemem $244 cikior. Neden bu kadar cok oldugu hakkinda fikri olan varmidir ve nasil asagi cekebilcegim hakkinda. yada baska firmalardan daha az kapsamli yapma sansim varmidir?
Ayrica saglik sigortasi yapilmazsa 2020 yili icin bir ceza varmidir?
Tesekkurler. -
arkadaslar mrb nj de ikamet edecekler icin buradan healthcare icin genel bilgiler turkce olarak mevcut:
http://www.njfamilycare.org/use_benefts.aspx#turkishhttp://www.njfamilycare.org/docs/flyer_turkish.pdf
-
@Gkhn-CLKKN 32K gelir ve $244 aylik odeme tek kisi mi aile mi belirtmemissiniz ama her halukarda $244 cok degil. Disardan yaptirmaya kalksaniz herhalde 2-3 kati olurdu. Mutlaka yaptirin.
-
@Gkhn-CLKKN, içinde söyledi: Medicaid Vs. Medicare
Merhabalar,
Bugun Covered California uzerinden Health Insurance icin kayit yapip baktim fakat gelirimi yillik gelirimi $32,000 girdigim zaman aylik en ucuz plan odemem $244 cikior. Neden bu kadar cok oldugu hakkinda fikri olan varmidir ve nasil asagi cekebilcegim hakkinda. yada baska firmalardan daha az kapsamli yapma sansim varmidir?
Ayrica saglik sigortasi yapilmazsa 2020 yili icin bir ceza varmidir?
Tesekkurler.Yazdiginiz gelir icin ve isveren sponsorlugunda olmayan bir police icin 244 dolar bence de makul. Ben isveren sponsorlugunda olan policeye tum ailem icin 550 dolar oduyorum.
Sigorta yaptirmamanin herhangi bir cezasi yok (2019 Ocak ayindan itibaren)
-
@sadriabi ve @knnrn cevaplar icin tesekkur ederim. Tek kisiyim bekarim. Bana biraz fazls geldi ve nerdeyse hic birsey kapsamiyo details lerine bakinca. En sin trump aciklama yapmisti immigration lar kendi sagliklarini karsilamak durumda sigorta zorunlu gibisinden. Suanda zorunluluk yokmu 2020 yili icin? Tskler
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum