• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. tissi
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    T
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 23
    • Konu 1
    • İleti 52
    • En İyi 37
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

tissi

@tissi

223
    İtibar
    1164
    Profil Görüntülemeleri
    52
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum ankara Yaş: 43

tissi Takip etme Takip Et

tissi tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Texas, Austin

@toprock selam tekrar,
      acikcasi bekledigimden daha guzel bir sehir cikti Austin. Biraz daha sikici tek duze bir sehir bekliyordum ama aktivite anlaminda gayet iyi bir sehir cikti. Dogasinin bu kadar guzel oldugunu tahmin etmemistim. Yemyesil, heryer agaclik. nufusu dusundugumuzde (1 milyon civari ama yakin sehirlerle 2 milyon diyebiliriz sanirim) daha kucuk bir sehir bekliyor insan. ama avrupa gibi degil cok daha yayilmis bir sehircilik var, gayet buyuk bi sehir yani. Doga anlaminda tr den gelen bi insani memnun edecegine eminim.
      Dunyanin heryerinden insanlar var hintliler, uzak dogulular, avrupalilar vs. ciddi anlamda goc edilen bir sehir oldugunu gorebiliyorsun. Farkli insanlarin farkli kisiliklerini de gozlemliyorsun haliyle, yani her turlu insan da var. ama benim kafamdaki amerikadan cok daha guvenli bir sehir buldum burda. Kurallara baglilik anlaminda avrupalilar kadar disiplinli degiller. trafik kurallarina uyma anlaminda vs. nufus genc, ozellikle sehir merkezinde heryer ogrenci, herkes eglencesinde... Californiadan goc eden epey insan var, yasam maliyetleri icin tercih etmisler burayi.
      Is olanaklari konusunda bekledigimden daha acik bir sehir buldum. Tr deyken 100 civari is basvurusu yapmistim. Mail ile donen bir kac forma olmustu ama onlarda randevulastigimiz saatte aramadilar, buyuk ihtimal hala tr de oldugumu anlamadilar... buraya geldikten ve telefonumu aldiktan sonra yaptigim basvurulardan donus aldim gayet. Ingilizcemin iyi olmamasina ragmen gayet de 3. 4. asamalara kadar ilerlediigm isler oldu. Ing icin kaygilarin biraz yersiz oldugunu soyleyebilirim, bir sekilde derdinizi anlattiginizda isleriniz goruluyor. Avrupada arkadaslarimizin tecrubelerinden bildigim kadariyla yabancilara yaklasim cok daha kati, is durumlari soz konusu oldugunda. Sonucta hala beni kimse ise almadi ama turkiyede de issiz kaldigim donemler olmustu, burada cok daha fazla firmadan geri donus aldim. Is imkanlari oldukca genis.
      Havanin sicak olacagini biliyorduk ama Houstonda havalanindan ciktigimizda hissettigimiz o nem yok austinde. Kuru bir sicak var diyebilirim. Antalyadan biraz daha sicak ama daha az nemli gibi...
      Eksi bir nokta mi bilmiyorum ama, texaslilarin ciddi bir kismi asiri aksanli konusuyor, ozellikle diyaloga baslarken hic birsey anlamiyorum. diger eyaletlerden gocen insanlarla konusurken cok rahatim. Coloradodan birisi telefonla aradiginda 1 saat konusabiliyorken marketteki kasiyerin yuzume bakarak dediklerini hic anlamiyorum. Bu durumun zamanla duzelicegini umuyoruz tabi.
      Aklima gelenler simdilik bunlar ama spesifik sorulara daha kolay cevap verebilirim bu sekilde unuttugum, kacirdigim hususlar olabilir.
      @Ercan-Tekoglan merhaba, ziraat muhendisi icin is imkanlari kisitli diyebilirim. It sektorundekiler icin daha uygun bir sehir. Veya meslegine burada devam edemeyecekler icin, fiziksel islerle burada yasamak kolay gibi gorunuyor. yani bircok eyelate gore yine daha pahalidir ama , buradan daha ucuz olan yerlere gore cok daha keyifli olacaktir austinde yasamak.
      @FreeLander 🙂 Beylikduzunde yasamadim ama epey bir zaman gecirdim. beylikduzuyle austin arasinda baglanti kurabilecegim tek nokta orda da sokakta insan yok burda da. Burda derken downtown disinda. ama bu durum amerikanin tamaminda boyle, sehir merkezleri disinda...sehirlesme falan o kadar farkli ki kirk yil dusunsem austini beylikduzune benzetemem. 1 tane bile benzeyen bina veya yol bulamazsiniz yani.

Yanliz simdi uzun da yazdik, bir konuya dikkat cekmek lazim. bunlar benim fikirlerim, herkesin yasam tarzi, beklentileri farkli olacaktir. Ben izmiri cok severdim mesela ama hic sevmeyen insanlar da tanidim. Benim bundan bir kac ay onceki durumumda olan arkadaslar, tasinacaklari sehri secerken cok iyi arastirmalilar, sadece bizim soylediklerimizle hareket etmemeliler tabiki. Oyle birsey olacagini da zannetmiyorum da insan yine de bunlari soyleyip boyle onemli bi kararda sorumluluk almak istemiyor.
      saygilar sevgiler herkese
      tolga

Texas içinde yayımlandı
      T
      tissi

@caglaror selamlar 🙂 biz Austin'e geleli 5.5 ay kadar oldu. artik herhangi bi yogunluk kalmadi tamamen turkiyedeki rutinimize donduk, birkac aydir durum bu... biraz da vefasizlik siteye daha az giriyorum galiba. sorusu olanlar mesaj atmaktan cekinmesin elimden geldigince yardimci olurum.
      Ben turkiyede de GIS alaninda calisiyordum, austini secerken de ufak bir etken de olsa gis alanindaki potansiyel de aklimin ucundaydi aslinda. nitekim bu potansiyeli degerlendirebildim ve burda da eski isimin benzeri bir is buldum. Burda baska gis ci yok onun derinine girmenin cok anlami yok belki. ama ozetlemek gerekirse burda cok ciddi bir is firsati var, It alaninda... fakat yine ayni sekilde cok da ciddi bir rekabet var. bu rekabetten sag cikmak icin cok calismak gerekiyor. calisilacak materyale internetten ulasmak mumkun, sadece azim ve zaman gerekli sanirim. bir cok asamadan gectikten sonra ise alimlar gerceklesiyor. benim tecrubemde belki 6 7 gorusme yaptim. telefon gorusmeleri, facetimelar, ev odevleri, degerlendirmeler vs en son da 3-4 saat belki tum gun suren gorusmeler oluyor. iste ise alim uzmanlari supervisorlariniz hatta beraber calisacaginiz arkadaslarinizla gorusuyorsunuz. bunlarin en azindan 1 2 kisminda ciddi bir degerlendirmeye tutuluyorsunuz, digerleri daha cok geyik muhabbeti oldu benim icin. yani soyle once bir 1 saat managerlarla gorusuyorsunuz mesala, onlar sorularla degerlendirmeye tutuyor, sonra takim lideri o da bir kac davranis sorusu mu denir ne denir bilmiyorum o tarz sorular soruyor. ondan sonra takim arkadaslari vs
      esim de benzer bi surecten gecti. Tr de satis bolge muduruydu ama alan degistirmek istiyordu satis yapmak istemiyordu. tam olarak istedigi gibi alan degistirdi marketing e gecis yapti data isleriyle ugrasiyor. bu tarz gecisler tr de cok zor. gordugum farklardan biri bu burada(yeri gelmisken). adam senin isin bu degil sen niye buna basvurdun demiyor, seni degerlendiriyor isine yariyacaksan aliyor gayet.
      dedigim gibi is cok ama rekabet de cok bunun bilincinde olmak lazim. biz iyi hazirlanmistik, sansimiz da yardim etti islerimize girdik ben geldikten 3 ay sonra, esim 4 ay sonra ise girdi. dedigim gibi normal hayatimiza donduk diyebilirim.
      Is ortamlarindan da bahsedeyim. ikimizin de is arkadaslari cok sevecen, cok yardimsever, cok iyi insanlar. tr de yeni gelenin isini zorlastirmaktan keyif alan insanlar coktur, burda boyle biseyle karsilasmadik. amerikalisi meksikalisi uzak dogulusu hepsi cok yardimsever cok sevimliler. karsilastirma yapiyoruz illaki kizmasin kimse forumdayiz su anda insanlara nelerle karsilastigimizi anlatmaya calisiyoruz.
      simdi suna da deginmem lazim. bizim tecrubelerimizde, burada turklere olan yaklasim avrupadaki gibi degil sanki. biz islerimize girerken mudurlerimiz ikimize de "daha once turk arkadaslarim oldu, hepsi mukemmel insanlardi" gibi yorumlarda bulundu. turk olmamiz bizim icin bir artiydi. bunu da boyle bir dip not olarak koyalim, buraya kadar okuyanlar icin... gectigimiz ay 29 ekim etkinligine katildik. oradaki eski gocmenleri gorunce (tabiki icimden:)) onlara tesekkur ettim, buradaki insanlar uzerinde olumlu etki birakmislardi...
      cok uzattim, okuyanlara tesekkurler, spesifik sorular olursa cevaplamaya calisirim.

Texas içinde yayımlandı
      T
      tissi

Selamlar,
      Austin icin guncelleme yapalim. son iki aydir yagmur yagiyor heralde, bir iki gun yagiyor bir iki gun yagmiyor gibi... fakat totalde anormal seviyelere ulasti sanirim, gol kenari bazi evlerin bosaltildigi haberleri geldi gecen hafta. dune kadar genelin etkilendigi bir durum yoktu fakat dun belediye aciklama yapti, cesme sularini kaynatmadan icmeyin diye. anladigim kadariyla su rezervleri dolup tasmis ve filtrelenmeden bir miktar su sebeke suyuna karismis sanirim.
      hava sicakligi da ilik suan fakat bir hafta kisi yasadik bir anda. yani 30 uzeri seyrediyordu sicakliklar, pazar gunu 32 derece iken pazartesi sabah kalktigimizda 6 dereceydi. bu durum 1 hafta kadar surdu, simdi yine 15-25 arasi geziniyor.
      Bu bahsettigim durumlar suana kadar bizi etkilemedi, ki ev tasidik cesitli etkinliklere katildik acik havada vs... biz i.melih gokcegin yonettigi sehirden geldik Austine, cesmeden su icmeyi hic dusunmemistik zaten(bu surec atladildiktan sonra cesmeden icmeye baslariz ki butun sehir ole yapiyormus). suanda bulasiklarda ve cay kahvede risk aliyoruz ama biz kizilirmak suyunda dis fircalamis, dus almis, cay kahve yapmis insanlariz, tolere edebiliriz diye dusunuyorum 🙂
      Selamlar sevgiler Austinden.

Texas içinde yayımlandı
      T
      tissi
    • Texas, Austin

Selamlar, eyaletlerin altina bu basligi acmak uygun mu bilmiyorum ama baska yer de bulamadim.

Esim DV2018 talihlisi, 11 Mart da konsolosluk gorusmemiz var. Hersey dusundugumuz gibi giderse Mayis ortalarinda Austin'e tasinmak istiyoruz.
      Austin'de karar kilmamizdaki nedenler;

• Malum Texas avantajlari; vergi, ortalama yasam masraflarinin California'dan daha uygun olmasi :), gocmen nufusu yogunlugu,
      • Turkiye'deki buyuksehirlerin kargasasindan sonra nispeten kucuk bir sehir olmasi,
      • Genc nufus,
      • Buyuk bir universite barindirmasi(bana gore bir sehri yasanabilir kilan onemli etkenlerden, Eskisehir-Anadolu universitesi veya Odtu-Bilkent-Hacettepe-Ankara gibi, akli basinda genc nufusun varligi icin onemli bir etken),
      • Bilisim sektoru is imkanlari,
      • ABD'nin en hizli gelisen sehirlerinden biri olmasi,
      • Yesil alanlarin ve parklarin fazlaligi,
      • Sehir 'dunyanin canli muzik baskenti' olarak aniliyor, muzik ruhun gidasidir efenim,
      • Sicak bir iklime sahip olmasi vs
        Daha da uzayabilir sanirim bu liste.

Forumdaki arastirmalarimda denk geldigim kadariyla Austin planlari yapan yalniz biz degiliz. Belki bu baslik altinda bir topluluk olusturarak, goc oncesi, hazirliklari, goc sirasinda ve sonrasinda birbirimize destek olabiliriz. Baskalari icin ayiracagimiz sadece 5 dakika onlar icin cok degerli olabilir.

Kendimden ve esimden de bahsedeyim;
      Ben aslen jeoloji muhendisiyim(Hacettepe uni), GIS(cografi bilgi sistemleri) alaninda GIS Analyst olarak calismaktayim. Esim ziraat muhendisi(Ege Uni), satis muduru olarak calismakta. 1,5 yildir Ankara'da yasiyoruz oncesinde Izmir'deydik.

Ben girizgahi yapmis olayim, basligin gidisatina gore neler yapabilcegimizi goruruz. (bu cikis anlamsiz gelebilir ama yazmadan edemedim)Umarim butun bu mevzunun nedenlerinden biri olan, cikarci, bencil, hosgoruden uzak, ahlaksiz, paraya tapan guruh bizi burada da ve hatta ABD'de de bulmaz

Texas içinde yayımlandı
      T
      tissi
    • RE: [Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar, bu sabah biz de görüşmemizi gerçekleştirdik. Daha önce anlatılanlara benzer bir süreç gelişti. Bankolardaki insanların kişilikleri hakkında bile bir takım şeyler biliyorduk gitmeden. Forumda emeği geçen arkadaşların hepsine teşekkürler. Benim ufak notlarım;
      Unganlar için bir takım eleştiriler olmuş, kesinlikle katılıyorum. Dert edilecek bir durum yok ama ödediğinizin karşılığı bu olmamalı. İnsanlar her zaman gününde olmayabilir o nedenle böyle bir eleştiri yapmayı düşünmüyordum ama, bu son eleştiriyi de görünce ben de konuya değinmek istedim.
      Ayrıca yaşadığım bir diyalog(daha once değinildi mi bilmiyorum, ben denk gelmedim); alkollü arac kullanırken polise yakalandınız mı diye bir soru geldi. evet dedim, 15 yıl once(19-20 yaslarımda) boyle bir ceza almıstım. bunun üzerine bu olayda zarar gören 3. şahıslar oldu mu, birilerine zarar verdin mi vs gibi ek sorular geldi. fakat bugün itibariyle konsoloslugun kararında bu durumun bir etkisi yok gibi gorunuyor. ileride karşılaşacak olanlar olursa bilgi notu olarak kalsın burada. benim kafamı bir sure kurcalamıştı. doktor hanım da sordugum tek bir soruya pek içten bir cevap vermedi, akışına bıraktım ben de...
      bugüne gelirsek; görevli sadece, türkiye dısında bir ülkede 1 yıldan fazla yasayıp yasamadıgımızı, nereye gidecegimizi, gitmek istedigimiz yerde bir tanıdıgımızın olup olmadıgını ve mesleklerimizi sordu. cevapladık, birkaç dk evraklarımızı inceleyip onayladı, tebrik edip gonderdi. 5dk falan sürdü sanırım. toplam beklemelerle 1 saat 45dk kadar elçilikte kaldık.
      sevgiler, saygılar
      Tolga

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      T
      tissi

Ne kadar da karamsar bir hava yaratilmis burada. yakinda ikinci yilimizi bitiriyoruz austinde, su ana kadar hic bir anindan pisman olmadik. unutmayin ki herkesin tecrubesi farkli. icinde bulundugunuz psikoloji olaylari yorumlama seklinizi etkiliyor olabilir.
      austin amerikanin her yerinden goc alan bir sehir. bu yillardir boyle, gelmeden once de hepimiz bunun boyle oldugunu biliyorduk ve bu sayede duyduk burayi da. ayrica dunyanin en buyuk firmalarinin ofislerinin bulundugu nispeten kucuk bir sehir. tabiki trafik olacak, mesai saatlerinde nerede trafik yok mesela? mumkun mu bole bisey, hem is imkanlari ve sosyal hayat guclu olsun hem de trafik olmasin. bole bi yer belki bugun vardir ama seneye orda trafik olucak bu kesin. amerikanin en cok goc alan sehirlerinden birisi burasi tabiki kiralar yukselicek. turkiyede de bu durum boyle.
      Is cok, hala da oyle ama adam senden iyisini bulursa tabiki seni ise almicak. hep soledik burda firsat var ama bu firsat senin icin mi bunu en iyi senin bilmen lazim. sans onemli bir faktor ama kimsenin de ayagina durup dururken gelmiyor, bi noktada kendimiz yaratiyoruz sansimizi.
      enseyi karartmanin anlami yok. turkiyede 6 yil boyunca calistigim sirket faliyetlerini sonlandirip izmir ofisini kapattiginda issiz kalmistim. 5 ay boyunca birakin is bulmayi sadece 1 tane is gorusmesi yapabilmistim. yok is yok pozisyon acilmiyor, acan bazi kurumlar adamlarini yerlestiriyor vs. burda hergun is gorusmeleri yapiyorum, giremiyorsam bu benim eksikligimden. hadi bir tanesi sallamadi hadi bi tanesi bakmadi bile resumeye, bi tanesi tipimi begenmedi... yuzlerce basvuru yapmisim 3 ya da 4 dur isi hakettigime inandigim ve neden beni almadiklarina anlam veremedigim(ki sadece benden daha iyisini bulduklari icin almamis olabilirler ve bu cok normal).
      bugun yine bu tercihi yapicak olsam yine buraya gelirdim kesinlikle. baska sehirlere seyehatler yapiyoruz, arkadaslarimiz var, onlarla konusuyoruz... genellemenin anlami yok ama bizim(hanim ve ben) is tecrubelerimiz ve yasam stilimize hala en uygun yer austin.
      Epey bisey okudum tek tek cevap veremedim ama bir arkadas turkiyedeki maaslari yazmis, sanirim hic maasli calismadi turkiyede. sorulari olan varsa sorabilir uzerine konusuruz.
      @mhepekiz hocam bambaska bi kultur var burada, sen adama benim yazilim gecmisim var digital pazarlama egitimleri verdim googleda ve bi de hamur isi falan derse bunlar seni aninda cizer anlatamayiz bunlari. ilana gore resume hazirlayip o ilanla alakasi olmayan herseyi resumeden cikarmaliyiz. eger bir egitmenlik pozisyonuna basvurmuyorsan google icin verdigin egitimler sana sadece eksi yazar. tabiki ne yapmak istedigin en onemlisi ama ben mysql python php gecmisi olan birisi olsam sadece ona odaklanirim. kendi web sitelerimi yaparim, github repolarina onlari atarim. hergun sadece bunun uzerine calisirim ve portfolyoyu gelistiririm. content review isini alamamis olmak hicbi anlama gelmiyor, cunku uzmanlik gerektiren bi is degil, kimse bilemez neye gore sectiklerini.
      turkiyedeki tecrube konusuna gelince, o tecrube basvurdugunuz isle ilgiliyse tam olarak tabiki de ise yarar. onemli olan sizin bunu nasil anlattiginiz. isler turkiyede ve burada cok farkli yuruyor. eger bu tecrubeler birbirini karsiliyorsa ve duzgun bir sekilde ifade edebiliyorsaniz tabiki de cok onemli eski tecrubelerimiz.
      sunu da ekleyim son olarak. tecrubeniz arttikca buraya uyum saglamak zorlasiyor daha cok zaman aliyor. bu durum is konusunda da oyle. ornegin 1 2 yil teknik tecrubesi olanlar, cok daha fazla tecrubeli yonetim gecmisi olanlara gore cok daha kolay is bulur.

Texas içinde yayımlandı
      T
      tissi
    • RE: IT (Information Technology) alanina en uygun eyalet

selamlar, benim 5 yıldan fazlası yabancı(önceleri abd sonrasında almanlara satıldı) firma olmak üzere 7 yıldan fazla gis(geographic information system) tecrübem var(eşim de ziraat muh. Fransız bir firmada bölge müdürü). İş ilanlarına allah ne verdiyse linkedin, glassdor, dice, monster, craigslist kovalıyorum. öyle ki bir başvurduğum ilana bir daha başvurmayım diye trello uygulamasından proje yonetimi metodlarıyla takip ediyorum notlar alıyorum vs.
      abdde yasamak isteyebilecegim şehirlerde belki 40 dan fazla ilana başvurdum son 2 ay kadar bir sürede. Hepsine de mevzuyu anlattım, mayıs sonralarında abdye geleceğimi belirttim. bunların 3 tanesinden olumsuz dönüş oldu. diğerlerinden herhangi bir dönüş alamadım.
      Daha önce de belirtmiştim, gitmeden iş bulamazsak, iş görüşmesi bile ayarlayamazsak Austin'e gidicez. belki bir iş görüşmesi ihtimali olur diye uçak bileti için acele etmiyoruz.
      Başlıkla bir alakası yok ama yine Austin'deki bir kac kiralama hizmeti veren emlakcı gibi olan yerlere mail attım. durumdan bahsettim "kredi geçmişi yok, kira geçmişi yok, maaş yok, kefil yok, sadece türkiyeden getireceğimiz birikim var. bu durumda bize ev verir misiniz?" ... eğer bir cevap gelirse bizim için bir fikir olur sizleri de bilgilendiririm.

Bilişim Teknolojileri içinde yayımlandı
      T
      tissi

@coder tesekkurler, umarim sizin isleriniz daha da yolunda gider.
      isler ne kadar zor ne kadar kolay aslinda bu tamamen goreceli bir durum.tr deyken gozunuzde cok buyuttugunuz seyler bir anda hallolup gidiyor burda, aslinda o kadar da zor olmadigini goruyorsunuz. tamamen kisiye, icinde bulundugu duruma, dusunce yapisina, psikolojisine bagli olarak degisiyor. bana cok kolay gelen bir is baska bir arkadasa cok zor geliyor. burdaki arkadaslarimizdan biri gecenlerde "amerikada yasamak cok zor abi" dedi. benim fikrim bunun tam tersiydi. bu dusunce farkliliginin nedenini bir omur tartisabiliriz belki ama durum bu. hep soyluyoruz guzel hazirlanmak lazim, zaman var neyle karsilasacagimiz belli, hersey net. o kadar cok ornek var ki isler yolunda gitmezse ne yasabilecegimiz ne yapabilecegimiz konusunda bile ornekler var onumuzde. bunlara kafa yorup bizler de onlemlerimizi alabiliriz vs...
      cok heyecanli cok da keyifli bir surec, tadini cikartin. bu arada 1.5 yil oncesine donsek neyi daha farkli yapardik dersem;
      ingilizce calisirdim. ben trde ingilizcemi gelistirmek icin zaman harcamanin cok da verimli olmayacagini, burada daha hizli yol alabilecegimi dusunmustum. simdi dusunuyorum da elbette burada daha hizli gelisiyorsunuz ama ne kadar ilerleyebilirsek kar kardir, keske trde de calissaymisim ingilizce diyorum.

Texas içinde yayımlandı
      T
      tissi
    • RE: IT (Information Technology) alanina en uygun eyalet

Nacizane gorusum, herkesin kendi bilgi birikimi, nitelikleri farkli olmakla beraber, it alaninda dunyanin merkezi sayilabilecek Bay Area, San Francisco bolgesine is bulmadan yerlesmek baya buyuk bir kumar olabilir.
      Soz konusu bolgede belki binlerce acik pozisyon olabilir ama unutmamak lazim ki sadece ABD'deki it cilerin degil tum dunyanin hedefi orasi. Demek istedigim rekabet de cok buyuk, rakip sayisi cok fazla. Herseyin bir ruya gibi gorundugu kucuk bir startup, web developer ilani actiginda binlerce basvuru aliyordur eminim.
      Benim oyum temkinli olmaktan yana. Daha kucuk bir sehirde-her ne kadar arz da az olsa da- temeli atip, sonrasinda silikon vadisine transfer kovalamak daha mantikli olabilir.
      Yine benim arastirmalarima gore bahsettigim bu kucuk sehirler; Austin TX, Atlanta GA, Denver CO, (yeterince birikime hali hazirda sahip iseniz) San Diego CA veya Seattle WA...

Bilişim Teknolojileri içinde yayımlandı
      T
      tissi

@erglali selamlar,
      Digital marketing tum dunyada kabul goren cok populer bir alan. Yine spesifik tecrubeler de onemli tabi. burada yasayacaginiz rekabeti de unutmamak lazim. dunyanin en iyi digital marketingcileri buradalar ve coklar 🙂 bi de isin ilginci remote calisma olanaklari var. vs vs
      Eger hala tr deyseniz beklentiye girmenin bi anlami yok, ama dersinizi calisin mutlaka. Daha once de dedigim gibi; tr deyken 100 tane is basvurusu yaptim hicbirinden donus olmadi nerdeyse. Burda her hafta 2 3 yerle gorusuyorum. Size tavsiyem is gorusmelerine calisin, her ilan icin ayri senaryolar uretin kafanizdan. glassdoor diye bir kariyer sitesi var bilmeyen kalmasin. ordan ilgili sirketin ilgili pozisyonlar icin daha once yaptigi is gorusmelerinin orneklerini gorebilirsiniz, sorularina calisabilirsiniz. burada cok kiytirik/baslangic duzeyi pozisyonlar icin bile 4 5 asamali sureclerden geciyorsunuz. iyi hazirlanmak onemli.

Texas içinde yayımlandı
      T
      tissi

tissi tarafından gönderilen son iletiler

@MySea amerika icerisinde mi oldu bu durum?

Texas içinde yayımlandı
      T
      tissi

@omertug @MySea hep dedigimiz gibi herkes icin bu durum farkli ve kendi planlarimiza gore vermeliyiz bu kararlari. @mhepekiz de biliyordur bunu zaten ve eminim ona gore basvuruyodur. ornegin benim ilk iki is tecrubem epey farkli bir alanda ve benim bunlarla ilgili ileriye dair bi planim yok. hicbir yerde bahsetmiyorum bundan. yani bunlar bos isler degil aslinda turkiyede olsa satabilirsin belki. ama burasi icin hic gecerli methodlarin uygulanmadigi isler.
      ama siz butun bunlarin gorunmesini isteyebilirsiniz. farkli alanlarda basvurular yapabilirsiniz bu durumda da linkedinde butun hepsini sergileyebilirsiniz, basvuru yaparken ilgili alani tutup digerlerinin olmadigi resumelerle basvuru yaparsiniz.
      linkedinden veya diger yerlerden olur olmaz keywordlerle arama yapip size ulasanlardan genelde bisey cikmaz(ben yine de geri cevirmem hic bisey olmasa is gorusmesi tecrubesi oluyor). eger ciddi anlamda ilgileniyorlarsa da farkli tecrubeleriniz zaten rahatsiz etmez adamlari, aradiklari nadir bulunan bi ozellik yakalamislardir vs.

sadece resumedeki bilgiler uzerinde ise alim olacagini sanmiyorum. en basit giris seviyesi isler icin bile 3 4 farkli asamadan gecirirler, yetkinliginizi sinarlar. bu demek degilki resume ve cover letter ise yaramaz. teksasdayiz burda basvurdugunuz ilanlarin coguna eminim yuzlerce belki binlerce kisi basvuruyodur. bunlarin arasindan siyrilmak icin resumeler . cover letterlar onemli. tecrubeler kisminda amerika icerisinde bi is onemli. dunyanin heryerinden olur olmaz adamlar basvuruyor islere(vizesi olan olmayan), bunlarin onune gecmek icin onemli ilk is.

Texas içinde yayımlandı
      T
      tissi

Ne kadar da karamsar bir hava yaratilmis burada. yakinda ikinci yilimizi bitiriyoruz austinde, su ana kadar hic bir anindan pisman olmadik. unutmayin ki herkesin tecrubesi farkli. icinde bulundugunuz psikoloji olaylari yorumlama seklinizi etkiliyor olabilir.
      austin amerikanin her yerinden goc alan bir sehir. bu yillardir boyle, gelmeden once de hepimiz bunun boyle oldugunu biliyorduk ve bu sayede duyduk burayi da. ayrica dunyanin en buyuk firmalarinin ofislerinin bulundugu nispeten kucuk bir sehir. tabiki trafik olacak, mesai saatlerinde nerede trafik yok mesela? mumkun mu bole bisey, hem is imkanlari ve sosyal hayat guclu olsun hem de trafik olmasin. bole bi yer belki bugun vardir ama seneye orda trafik olucak bu kesin. amerikanin en cok goc alan sehirlerinden birisi burasi tabiki kiralar yukselicek. turkiyede de bu durum boyle.
      Is cok, hala da oyle ama adam senden iyisini bulursa tabiki seni ise almicak. hep soledik burda firsat var ama bu firsat senin icin mi bunu en iyi senin bilmen lazim. sans onemli bir faktor ama kimsenin de ayagina durup dururken gelmiyor, bi noktada kendimiz yaratiyoruz sansimizi.
      enseyi karartmanin anlami yok. turkiyede 6 yil boyunca calistigim sirket faliyetlerini sonlandirip izmir ofisini kapattiginda issiz kalmistim. 5 ay boyunca birakin is bulmayi sadece 1 tane is gorusmesi yapabilmistim. yok is yok pozisyon acilmiyor, acan bazi kurumlar adamlarini yerlestiriyor vs. burda hergun is gorusmeleri yapiyorum, giremiyorsam bu benim eksikligimden. hadi bir tanesi sallamadi hadi bi tanesi bakmadi bile resumeye, bi tanesi tipimi begenmedi... yuzlerce basvuru yapmisim 3 ya da 4 dur isi hakettigime inandigim ve neden beni almadiklarina anlam veremedigim(ki sadece benden daha iyisini bulduklari icin almamis olabilirler ve bu cok normal).
      bugun yine bu tercihi yapicak olsam yine buraya gelirdim kesinlikle. baska sehirlere seyehatler yapiyoruz, arkadaslarimiz var, onlarla konusuyoruz... genellemenin anlami yok ama bizim(hanim ve ben) is tecrubelerimiz ve yasam stilimize hala en uygun yer austin.
      Epey bisey okudum tek tek cevap veremedim ama bir arkadas turkiyedeki maaslari yazmis, sanirim hic maasli calismadi turkiyede. sorulari olan varsa sorabilir uzerine konusuruz.
      @mhepekiz hocam bambaska bi kultur var burada, sen adama benim yazilim gecmisim var digital pazarlama egitimleri verdim googleda ve bi de hamur isi falan derse bunlar seni aninda cizer anlatamayiz bunlari. ilana gore resume hazirlayip o ilanla alakasi olmayan herseyi resumeden cikarmaliyiz. eger bir egitmenlik pozisyonuna basvurmuyorsan google icin verdigin egitimler sana sadece eksi yazar. tabiki ne yapmak istedigin en onemlisi ama ben mysql python php gecmisi olan birisi olsam sadece ona odaklanirim. kendi web sitelerimi yaparim, github repolarina onlari atarim. hergun sadece bunun uzerine calisirim ve portfolyoyu gelistiririm. content review isini alamamis olmak hicbi anlama gelmiyor, cunku uzmanlik gerektiren bi is degil, kimse bilemez neye gore sectiklerini.
      turkiyedeki tecrube konusuna gelince, o tecrube basvurdugunuz isle ilgiliyse tam olarak tabiki de ise yarar. onemli olan sizin bunu nasil anlattiginiz. isler turkiyede ve burada cok farkli yuruyor. eger bu tecrubeler birbirini karsiliyorsa ve duzgun bir sekilde ifade edebiliyorsaniz tabiki de cok onemli eski tecrubelerimiz.
      sunu da ekleyim son olarak. tecrubeniz arttikca buraya uyum saglamak zorlasiyor daha cok zaman aliyor. bu durum is konusunda da oyle. ornegin 1 2 yil teknik tecrubesi olanlar, cok daha fazla tecrubeli yonetim gecmisi olanlara gore cok daha kolay is bulur.

Texas içinde yayımlandı
      T
      tissi

@travelleth orda da bahsettigim gibi detaylarini bilmiyorum pek. Thinkful ve lambda school benim bilgidim ikisi, web sitelerini inceleyebilirsiniz, her turlu detay var. gerekirse email yoluyla iletisime de gecebilirsiniz.
      yine bunlar gibi bir cok bootcampi bir arada gorup kiyaslamak isterseniz de switchup ve coursereport sayfalarina bir goz atabilirsiniz.

Texas içinde yayımlandı
      T
      tissi

@muhendis87 Selamlar, aslinda sorduklariniza bu baslikta cevaplar verildi, tekrar bir goz gezdirin isterseniz.
      Eger burda da kimya muhendisligi yapmayi planliyorsaniz, benim bildigim kadariyla bu alanda is imkanlari cok genis sayilmaz Austinde. Ama baska planlariniz varsa, epey hareketli buyumekte olan bir sehir, bir cok is imkani mevcut. ozellikle it isleri yapanlarin is bulma konusunda sorun yasamamalari lazim. Turizm cok genis bir kavram ama esinizin ing iyiyse kolay is bulabilir diye dusunuyorum.
      Yanliz bu konuda yanlis anlasilmalar olsun istemem. Is bulma durumu oncelikle yeterlilik ile alakalidir. Austin is imkanlari cok genis bir sehir, ama yeterli olmayan bir yazilim muhendisi is bulamaz ya da cok kalifiye, basarili cv ye sahip, kendini cok iyi ifade edebilen herhangi birisi, alani her neyse is bulacaktir.
      Kiralar 950 dolardan baslar. Ortalama bir turk ailesinin memnun olacagi bir evin konumuna gore 1200-1750 dolar civarinda olacagini varsayabilirsiniz.
      Kresler hakkinda malesef net bir bilgim yok. googledan aratip fiyatlara ulasabilirsiniz. Burda cocuklu uyeler var, onlar belki yardimci olabilirler.
      Surecte bol sans, kolayliklar diliyorum.

Texas içinde yayımlandı
      T
      tissi
    • RE: Araç sigortası hesaplama

@saulgoodman ben geico kullaniyorum, fakat etraftan gordugum kadariyla diger firmalardan cok daha uygun planlar almak mumkun. tembellikten ona sira gelmedi benim icin...

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      T
      tissi
    • RE: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

Selamlar, soyle bir goz gezdirdim, bahsedilmis mi goremedim. TEB icin limitinizi istediginiz kadar yukseltin, soz konusu program sadece atmlerden para cekebilmenizi sagliyor(TEB-BOA isbirligi programi). Yani amarikada Bank of America(BOA) atmlerinden para cekeceksiniz. Ve bu ATMlerin size verdigi bir gunluk limit var(benimki 800 dolardi). Demek istedigim 6000tl 12000tl ayri bir mevzu, bir de sizin BOA tarafinda gunluk limitiniz var. Goz onunde bulundurunuz efenim!

Bankacılık içinde yayımlandı
      T
      tissi

@saulgoodman selamlar. klasik cevap bu durum kisiden kisiye degisir. bekar yanlizsaniz 2bin dolara cok rahat gecinebiliyor olmaniz lazim(ev arkadasi vs). ama gecinemeyen arkadaslarim var 🙂 . cocuksuz cift 2500 3000 dolara gayet gecinebilir hatta orta direk bi hayat yasabilir.cocuklu cift 3000-3500 olsa gerek.
      Bunlar benim ve cevredeki arkadaslardan gorduklerimle tamamen kendi fikirlerim.

Texas içinde yayımlandı
      T
      tissi

@redsat2000 selamlar. houston da sadece gunu birlik isler icin bulundum birkac defa. inanilmaz nemli, cok buyuk bir sehir. ise vs giderken uzun mesafeler katetmeyi goze almaniz lazim. ama is olanaklari daha fazla, konaklama giderleri de daha az olabilir(secenek daha fazla oldugu icin). yabanci olmaniz houston icin hic bi sorun teskil etmez, abdde gocmenlerin baskenti olarak adlandirildigini duymustum.
      malesef bildiklarim bu kadar, daha tecrubeli arkadaslar var onlara da sorabilirsiniz, houston basliginda...

Texas içinde yayımlandı
      T
      tissi

@Hgkd selamlar, gelmeden onceki san diego arastirmalarimda, sehirdeki is yogunlugunun saglik labaratuarlari uzerine oldugunu gormustum. Bir cok insana gore de abd nin en guzel sehridir. Mutlaka siz de arastirin derim.

Texas içinde yayımlandı
      T
      tissi