Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Ahmet-Sarıkurt, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

DOLANDIRILDIM
    Selam arkadaşlar doğru yere yazıyorumdur umarım
    Geçen cuma yani 09.03.2025 de marketplaceden bir Araç gördüm beğendim ve almak istedim araç 2011 model Toyota camry 149.000 milde ve kişi numarasını vermedi bana ismini de bilmiyorum benim hatam malesef aracı gördüm denedim güzel ödemeyi yaptım ve title aldım fakat yinede bi carfaxa bakayım dedim araç 242.000 milde çıktı kaynar sular başımdan aşağı döküldü ve üstüne title de 2021 tarih yazıyor title tarihi araba 2011 model CARFAX da 1 owner gözüküyor çok karmaşık bir işin içine düştüm ayrıca title de kadın ismi yazıyor ben erkek latin birisiyle görüştüm cehaletimin kusuruna bakmayın sizce ne yapmam lazım cash ödeme yaptım satıcı arabayı marketplaceden kaldırmış ilginiz için teşekkürler 🥹 @Serapp @crazycells @gucarslan

Öncelikle geçmiş olsun, yanlış başlığa yazmışsınız. Doğru başlığı aşağıya bırakıyorum.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/144/amerika-da-ikinci-el-araba-almak

ABD’de, aksi bir kontrat yoksa, ikinci el araç alış-satışı “as is” olarak gerçekleşir, yani mevcut haliyle kabul edersiniz. Şu an için yapabileceğiniz bir şey olduğunu düşünmüyorum, satıcıya ulaşacağınızı da düşünmüyorum.

Aracın çalıntı olup olmadığını hızlıca kontrol etmenizi tavsiye ederim. nicb.org

• ⭐⭐⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş Uzun bir aradan sonra bu seferde araç refinance ile alakalı deneyimimi anlatmak için karşınızdayım. Daha önce aracı alma noktasındaki deneyimimi paylaşmıştım o iletiyi yanıtlayarak cevap yazıyorum ki araç alma noktasından tekrar bahsedip yazıyı uzatmayayım iyice. Aracı alalı 1 seneye yaklaşmıştı bu yüzden refinance seçeneklerini araştırmaya başladım. Bu süreçtede benim experian puanım 745, eşiminkide 760 seviyelerine ulaşmıştı bu yüzden iyi bir teklif alabileceğimizi düşünüyordum. ilk başta Caribou sitesinden ön teklif almaya çalıştım ancak önteklif sunmadılar, sonra creditkarma uygulamasında autopayi gördüm onlardan ön teklif alıyım derken bir anlık dalgınlığıma geldi ve önteklif vermediklerini gözden kaçırdım ve hard inquiry bildirimiyle kendime geldim 🙂 bu esnada yapacak bir şey yoktu ertesi gün autopayden aradılar konuştum ve sözleşmede eşiminde olduğunu fakat dün bilgileri girerken ona ait bir bölüm çıkmadığını onun için bilgilerin güncellenmesini istedim bunu gerçekleştirdik ve ardından hiçte yararıma olmadığını düşündüğüm offerlar sundular. Biraz düşünmem gerektiğini söyleyip onları beklemeye aldım. Sonra Ally sitesinden bilgilerimi doldurup onlardan ön teklifler almak istedim ve kısa bir işlemle önteklifleri aldım buradaki rakamlar daha işime gelebilecek düzeydeydi. Ardından allyın bu tekliflerini kendime mail olarak alıp toyotaya konuşmaya gittim onlara şu anki durumdan daha iyi teklif aldığımı söyleyip bana verebilecekleri iyi bir refinance oranı var mı siye soracaktım ki toyota çalışanı maalesef toyota finans kuruluşundan alınan krediye refinance yapmadıklarını söyledi ve bize bir kaç tane credit union önerdi. Önerdiklerinin içinden biri dışında hepsi daha önce bildiğim ve ratelerine baktıklarımdı zaten onların verdiği ratein başlangıç oranını biliyordum onun için daha önce duymamış olduğum Monterra Credit Unionı incelemek istedim (firmanın ismini veriyorum belki san francisco bölgesinde olup refinance düşünenler vardır diye). Gecikmeden bir kaç gün içinde credit uniona gittik çünkü autopayin yaptığı inquiry üstünden 2 hafta geçmeden yapılacak yeni inquiryler puanı tekrar düşürmediği söyleniyor bunun için elimizi hızlı tutmaya çalıştık. Eski sözleşmemiz, araba registrationı, insurance proof, ehliyetler, pay stub yanımızda götürdüğümüz belgelerdi. Credit unionların şartı genelde bulunduğu bölgede yaşıyor yada çalışıyor olmanız gerekiyor.
    Eski sözleşmemiz 60 ay 7.99% apr şeklindeydi ve refinance yaparken kalan ödememiz 49ay şeklindeydi. Ödeme döneminide kısaltmak istiyorduk bu yüzden credit uniondan 36 ay olarak teklif aldık ve bize 4.74% apr seçeneği sundular. Bu süreçte chatgptden çok yardım aldım internetten aldığım teklifleri kendi güncel sözleşmemle karşılaştırmasını isteyerek ne kadar kazançta olacağımızı bu sayede hesaplattım ve karşılaştırdım. Aldığım karşılaştırma sonucunda sözleşme sonunda bu şekilde 3500$ civarında bir kar elde etmiş olacağımızı görmüş oldum. Eksiksiz önemli olan her kısmı paylaşmaya çalıştım umarım işinize yarayacaktır

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

128

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |