Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@berke1998 hayirli olsun, guzel arac.
    Sigorta super ucuzmus. Ben 2011 camrye 180 dolardan asagi sigorta yaptiramamistim vegasta. Ehliyet yeniydi ondan olabilir diye dusunuyorum.
    Faiz yillik degil mi? Cok guzel rakam.

• @Emre-Kurtulmuş Sizin tecrubelerinizin uzerine ben de benimkileri paylasacagim. Ama biraz genis zamana ihtiyacim var, verileri de toplayip rakamlarla net bir tablo sunmak istiyorum.
    Yeni araba alimi konusunda cok fazla bilmediklerimiz varmis. Almak zorunda kalinca bazi detaylari kacirmis olmak uzuyor.
    2025 Toyota Corolla LE aldim. Kullanma hedefime uygun bir arac olarak aldim. Cross da cok guzel, gule gule kullanin. Taksitle alinca (biz de oyle aldik) faize karsi mutlaka re-finance ile mucadele etmek lazim. Yoksa 100 birimlik arabayi 150-160 birime mal ediyoruz.

• @caglaror Hayırlısı olsun. Allah kaza bela göstermesin.. Umarım en kısa sürede detaylı yazarsınız. "Kacırdığınız ve sizi üzen detaylar" , biz gelecekte araba almayı düşünenler için güzel bir kılavuz olur... Tşk,Syg...

• Dün araca refinance yaptırdım yani yapılandırma %17.9 olan faiz 7.49 a düştü bunu w-2 işine girip 3 ay kendi bankamda maaş göstererek yaptım. aylık 130 dolar fark etti ödemede ama 72 aya vurunca cok fark ediyor.

• Kredi ile tesla almayı düşünüyorum. Aracın özellikleri çok cezbedici. Youtubeda Erdem Baş’ın videosunu izledim. 6 cent peşinat ile 72 ay vadeli olarak sıfır satın almış. Kredi faizi %6 bu şekilde alabilmem için ne kadar kredi puanı lazım olur?

• @emirhankd Normalde, en az 750+ kredi, duzenli bir gelir, uzun kredi gecmisi ve dusuk borc/gelir orani gerekir.

• @MySea en az 1 sene gerekiyor anladığım kadarıyla.

• @emirhankd w-2 işinde kredi skorunun yuksek olması gerekir herkes bunu kacırıyor oyle doordash uberets yaparak kredi skorum yuksek gıdıp alayım dersen olmaz.

• ⭐⭐⭐⭐

@emirhankd

Boyle bir ödeme planı ile Tesla almak için ayrıca borclanilan tek kredi kartı değil, makul sayıda number of credit lines (farklı kredi kartı, ödemeleri düzenli yapılan farklı mortgage vb) da önemli, ödemeleri eksiksiz ve düzenli yapılmış. Bunun içinde fazlasıyla zaman gerekiyor (bir yıldan da fazla zaman gerekecek zira sizin goruntulenebilen kredi skorunuz ilk kredi kartı kullanmaya başladiginiz tarihten 6 ay sonra çıkacak). YouTube videoları güzel ama detaysiz hazırlananlar kişileri farklı yönlendiriyor.

• Kredi skorunuz +700
    Amerikaya geldiginizden itibaren duzenli gelir saglayan bir isiniz varsa
    Aylik duzenli odedeiginiz kiraniz/fatura/sigorta gibi seylerde sikinti yoksa

Amerikaya yerlestikten 6 - 7 ay sonra 40bin dolarlik sifir araci %5 faiz oraninin altinda alabilirsiniz.

Bir de boyle bir arac aliyorsaniz en az %20-25 down payment vermek faiz oraninin dusuk cikmasinda buyuk etkendir.

Yazdiginiz APR leri hayretle okuyorum. 🙂

• ikinci el alacaksaniz bi ustasina gostermenizi siddetle oneririm. Amerika gibi ulkelerde araba bakimi yaptiran azdir.

• ⭐⭐⭐⭐

@baran-bozdogan hangi firmadan yaptırdığınızıda paylaşır mısınız sorun değilse

• @Emre-Kurtulmuş arabayı ilk aldıgımda göçmenlere kolay ama yüksek faiz veren santander consumerdan almıstım %17.9 du sonra bankaları dolastım DCU bank eğer maaşın bize 3 ay yatarsa senin arabayı biz alırız düşük faizle aylık ödersin dediler öyle DCU ile yaptırdım. Bu arada bir arkadasımdan DCU önden payment istemiş onun maaşının yattıgı banka olmadıgından olabılır ama yine de karlı oluyordu.

• Merhabalar, Türkiyede ki kredi kartımı kullanarak amerikada araba alabilir miyim? 1 ay sonra amerikaya giriş yapacağım. Nakit para ile almak yerine var olan kredi kartımla almak ve aracının borcunu kartın asgari tutarını ve ya bir miktar fazlasını ödeyerek kapatmak istiyorum. Böyle bir durum mümkünmüdür ?

• ⭐⭐⭐⭐

@Burakhan-Bircan, içinde söyledi: ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Merhabalar, Türkiyede ki kredi kartımı kullanarak amerikada araba alabilir miyim? 1 ay sonra amerikaya giriş yapacağım. Nakit para ile almak yerine var olan kredi kartımla almak ve aracının borcunu kartın asgari tutarını ve ya bir miktar fazlasını ödeyerek kapatmak istiyorum. Böyle bir durum mümkünmüdür ?

ABD'de alışverişlerde Türk kredi kartımı rahatlıkla kullanıyorum.
    Araç fiyatı nedir? Örneğin 30.000$ ise kart limitinizin en az 1.200.000 TL olması gerekiyor.
    Kredi kartı limitiniz aracın fiyatı kadar ise niye olmasın.

• @Serapp Çok teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Burakhan-Bircan, içinde söyledi: ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

@Serapp Çok teşekkür ederim.

Yalnız çok büyük bir alışveriş olduğunda kart kabul vermeyebilir ve müşteri hizmetleri sizi arayıp onay almak isteyebilir. Bankada kayıtlı telefon numaranızın yurtdışı aranmalara açık olduğundan emin olun.

• ⭐⭐⭐⭐

@Burakhan-Bircan

@Serapp

ABD içerisinde TR kredi kartı ile 3.000 - 4.000 USD civarındaki alışveriş için banka sesli yanıt sistemi aracılığıyla işlemi onaylamanızı istiyor, @Serapp Hanim’in tavsiyesi kıymetli. İşlemi yapmanıza hemen müteakip telefonunuza arama gelmesi muhtemel.

• @Burakhan-Bircan kredi kartiyla arac satislarinda satici, kredi karti komisyonu alabilir.

• DOLANDIRILDIM
    Selam arkadaşlar doğru yere yazıyorumdur umarım
    Geçen cuma yani 09.03.2025 de marketplaceden bir Araç gördüm beğendim ve almak istedim araç 2011 model Toyota camry 149.000 milde ve kişi numarasını vermedi bana ismini de bilmiyorum benim hatam malesef aracı gördüm denedim güzel ödemeyi yaptım ve title aldım fakat yinede bi carfaxa bakayım dedim araç 242.000 milde çıktı kaynar sular başımdan aşağı döküldü ve üstüne title de 2021 tarih yazıyor title tarihi araba 2011 model CARFAX da 1 owner gözüküyor çok karmaşık bir işin içine düştüm ayrıca title de kadın ismi yazıyor ben erkek latin birisiyle görüştüm cehaletimin kusuruna bakmayın sizce ne yapmam lazım cash ödeme yaptım satıcı arabayı marketplaceden kaldırmış ilginiz için teşekkürler 🥹

Benzer Başlıklar

• 10
  • 9
  • 7
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

129

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |