Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri


  • @TR35 Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar, yolunuz açık olsun.


  • @TR35 finansal dokumanlarınıza nasıl baktılar detaylı inceleme oldumu bu paraa su zaman aktarılmıs nereden buldunuz falan giibi ?


  • Hayırlı olsun yeni hayatınızda mutluluklar dilerim merak ettiğim siz bu 32.000 doları ne zaman hesabınıza koymuştunuz acaba hesaptaki parayla ilgili herhangi bir soru oldu mu mesela kaynağı
    Ancak ilk öğrenmek istediğim parayı hesabınızı mülakattan ne kadar önce koyduğunuz


  • Mülakat deneyimlerini paylaşanlara teşekkürler. Yeni hayatınızda umarım çok mutlu olursunuz. Özellikle DV2020 ve DV2021 talihlileri çok stres yaşadı ve güzel günleri hak etti.

    Benim biraz özel sorum olacak, kimseye maddiyat sorulmaz ama hesabında 15000 $ altında para gösterip mülakat görüşmesi olumlu sonuçlanan var mı ? Net tutar soruyormuş gibi olmayayım, bu şekilde sorarsam daha uygun gözükür diye düşündüm :) Şimdiden teşekkürler ve tekrar hepinize hayırlı olsun.


  • @TR35 tebrikler yeni hayatınızda mutluluklar dilerim 💐


  • @Stiff, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Mülakat deneyimlerini paylaşanlara teşekkürler. Yeni hayatınızda umarım çok mutlu olursunuz. Özellikle DV2020 ve DV2021 talihlileri çok stres yaşadı ve güzel günleri hak etti.

    Benim biraz özel sorum olacak, kimseye maddiyat sorulmaz ama hesabında 15000 $ altında para gösterip mülakat görüşmesi olumlu sonuçlanan var mı ? Net tutar soruyormuş gibi olmayayım, bu şekilde sorarsam daha uygun gözükür diye düşündüm :) Şimdiden teşekkürler ve tekrar hepinize hayırlı olsun.

    kısaca cevap vereyim, tek kişi için soruyorsanız evet var :)
    ama unutmayın bu sizin eğitim, yaş ve dil konusundaki tecrübelerinizle de etkili.
    ve son kararın konsolosta olduğunu da unutmayın.


  • Merhabalar arkadaşlar benimde mülakat deneyimim şu şekilde oldu.

    Randevum 9:15te olacaktı ben saat 7:15 civarında oradaydı geçmiş yıllardaki sıraya girme olayı şuanda yok. Görevli ile görüştüğümde 9:15 randevusu için 9 gibi buralarda ol dedi, bende karşı kaldırımda forumdan tanıdığım arkadaşlar ile beklemeye başladım. Saat 8 civarında ilk randevular içeri alınmaya başladı ve arkadaş içeriye girdi bir süre bekledikten sonra telefon ve benzeri eşyaları kebab 44 isimli dükkana bıraktım. Hemen üzerinde bir kafede vardı ancak daha açılmamıştı. Kapıya tekrar geldim ve beklemeye başladım. Randevular içeri alındıkça heyecanlandım. Henüz çıkan henüz olmamıştı.9:55 civarında ilk giren arkadaşımız çıktı ve aldığını söyledi çok heyecanlıydılar. Onlar uzaklaştığında beni aldılar.

    Pasaport kontrol ettikten sonra girişte Covid formu dolduruyoruz. Mülakattan bir kaç gün önce gelen formun aynısı çıktı alıp doldurmuştuk ama onu almadılar. Şimdi komik yerine geliyoruz ilk kontrolden geçtikten sonra kapı iterek açılıyor. İkinci kısıma geçerken kapı çekerek açılıyor ancak ben bir türlü geçmeyi başaramadım :)

    4-5 deneme sorunda nihayet içerdeydim girişteki görevliler bana bir numara verdiler ve numaram yanmıştı zaten 10 numaralı bankoda gittim. Görevliye evrakları teslim etmeye başladım. Açık söylemek gerekirse benim Mehmet amca diyeceğim amca yabancıymış biraz Türkçe biliyorum dedi ama benden güzel konuştuğu kesin evrakları teslim aldı fazla olanları geri verdi diplomayı da yırtılmasın mülakatta tekrar gösterirsiniz aslını dedi. Bu noktada önemli olan adres değişikliğini burada yapıyoruz daha önceden ufak bir kâğıda yazmış olduğum adresi verdim ve değiştirmek istiyorum dedim. Adresin yine aynı kişiye mi ait olduğunu sordu ve evet dememle beni bekleme salonuna gitmemi ödeme ve mülakat için numaramı takip etmemi söyledi.

    Ufak bir süre bekledikten sonra numaram yandı ve 7 numaralı bankodan 330$ Cash olarak ödedim 2 adet fiş çıkardı ve dosyama koydu tekrar beklememi söylendi.

    Parayı ödedikten sonra yine forumdan tanıdığım başka birisini mülakata çağırdılar bir yandan beklerken bir yandan ona bakıyordum onun mülakatı bitti aldım diye ok işareti yaptı. Hemen arkasından benim numaram yandı ve aynı 3 numaralı bankoya mülakatıma geçtim. Kumral genç bir hanımefendi İngilizce biliyor musunuz dedi hayır dedim. Sonra arkadan tercümede yardımcı olacak bir hanımefendi daha çağırdı ve mülakatımız başladı önce sağ el kaldırıp yemin ettirdi. Sonrasında parmak izi alındı. Sonrasından nerede gideceğimi sordu. Şikago dedim kimin yanına gideceğimi sordu arkadaşım ve aynı zamanda aile dostumuz olan bir ailenin yanına gideceğimi belirttim. Ne meslek yapıyorsunuz dedi Makine mühendisiyim dedim. Diplomaya baktı orijinalini göstermemi istedi camın arkasından ona baktı. Sonrasında orada ne meslek yapmayı düşünüyorsunuz dedi. Bir şirket ile görüşme yaptığımı ve orada çalışacağımı söyledim bu noktada İngilizcem olmadığı için kabul etmelerini çok anlamadı, bende teknik resimin bir dil gibi olduğunu bazı görevlerin dil olmadan yapılabileceğini ayrıca görev verilirken bana yardımcı olabilecek Türk çalışanlar olduğunu söyledim. Açıkçası doğru olmasına rağmen pek inanmış görünmüyordu. Heyecandan zaten gittiğim gibi İngilizce kursuna başlayacağımı söyleyemedim bile siz siz olun panik yapmayın. Sonrasında gösterdiğim maddi kaynaklara baktı ben 13k gibi bir para gösterdim bir süre sonra dosyaları tekrar kontrol etti bir şeyler aradığı belliydi, iş görüşmene dair belgen var mı dedi yok dedim ve bende sponsorluk dosyamı verdim aldı kontrol etti sonrasında hepimizin hayalindeki o cümle congratulations dedi ve rahatlamıştım.

    Tebrikler yeni hayatınızda başarılar pasaportunuz bizde kalıyor 5 iş günü içinde vizeniz ile birlikte seçtiğiniz adresten alabilirsiniz dedi ve ödeme fişlerinden birisini bana teslim etti.


  • Tebrikker, yeni yaşamınızda mutluluklar dilerim.


  • @Mihendiz Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar dilerim. Darısı diğer kazananların başına olsun. 🙏


  • @Mihendiz Hayırlı olsun bundan sonraki yaşantınızda başarılar dilerim. Bu arada bende makina mühendisiyim bulduğunuz işi birisi aracılığıylamı buldunuz yoksa iş ilan sitelerindenmi?


  • @srhnkskn Referans olan birisi oldu bana o şekilde görüştük.


  • @Mihendiz kardeşim!
    senin adına çok ama çok sevindim..
    ilk günden beri verdiğin emeklerinin hakkını alman en çok beni sevindirdi.
    SaveDiversityVisa için verdiğin emekler için de minnettarım.

    yeni hayatında mutluluklar ve sağlık dilerim.
    gün de sizin yarın da, yolun açık olsun..

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Mihendiz ,

    Artık yepyeni bir yaşamın eşiğindesin.
    Hayırlı olsun. Yeni yaşamında şansın bol ve yolun açık olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @Mihendiz Okurken bile heyecanlanıyor insan, yaşarken nasıl heyecanlanılmasın ki? :)

    Zorlu bir süreci çok şükür mutlu bir sonla tamamladınız. Yeni hayatınızda bol şans! Darısı tüm bekleyen DV2020 ve DV2021 ailesinin bireylerine inşallah! :)


  • @Mihendiz Tebrikler. Yeni yaşamınızda bol şanslar.


  • @Mihendiz @TR35 hayırlı olsun. yeni hayatlarınızda bol şanslar.


  • @Mihendiz yeni hayatinizda bol sanslar.


  • @Mihendiz @TR35 Hayırlı olsun bundan sonraki hayatınızda başarılar dilerim. Benim sorum diploma ile alakalı e-devletten çıkan barkodlu diplomayı kabul ediyorlar mı.


  • @sakaryalı93 selamlar, teşekkür ederim. Bilemiyorum ben orjinal olanı götürmüştüm, ama resmi olan herşeyi kabul ederler diye tahmin ediyorum. Çoğu belgemiz E-devlet üzerindendi zaten. Bol şanslar.


  • @Mihendiz hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar darısı bizlere :)


Benzer Başlıklar

  • DV2026 Mülakat Deneyimleri

    1.10.2026 00:00 tarihine kadar sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    767
    1
    10 Oy
    767 İleti
    90k Bakış
    Peyk74P
    @Shahidoglu Merhaba öncelikla gelen mailde istedikleri evraklar var onları tamamlayın Viyana Almanca ya da ingilizce istiyor çeviri yaptırmanız lazım tabi bizdeki gibi karekod - barkod olayı yoksa sizde. sonra sağlık muayenesine girecekseniz randevu alın. mülakat kağıdınızın resmini de ekleyin ona göre randevu ayarlarlar. Sonrası kalacak yer uçak bileti vs vs. Sonrasında Viyana da önce sağlık muayenesi için dr molnar kliniğine gideceksiniz sonrasın da film çekilmek üzere röntgen kliniği sonrasında da konsolosluk görüşmesi. detay bir şey soracksanız yardımcı olmaya çalışırım. Siz Azerbaycan vatandaşısınız yani yasaklı ülkeler listesindesiniz vize alabilecekmisiniz.
  • Dv Lottery İsim Yanlış Yazılmış!

    Greencard Loto Başvurusu Soruları green card
    7
    0 Oy
    7 İleti
    408 Bakış
    Y
    @EzgiLera valla şu cevabı keşke önceden alsaydım içim rahatladı bir nebze de olsa aşırı komikmiş 🤣 çok teşekkür ederim.
  • -3 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @xbeki maalesef bu sekilde toplama basliklara izin vermiyoruz :) zaten bu dediginiz konular ayri ayri ilgili basliklarda ayrintili konusuluyor, o nedenle yeni bir baslikta bilgi almak yerine ayri ayri basliklardan bilgi edinmelisiniz. Eger nereden baslayacaginizi bilemiyorsaniz "Bekleme Odalari"nda sorunuzu sorabilirsiniz, o basliklari sohbet basliklari olarak degerlendirdigimiz icin oradan teker teker yonlendirme yapabiliriz. su basliklari da incelemeyi unutmayin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar https://yesilkartforum.com/forum/topic/1546/green-card-bankada-para-mevzusu https://yesilkartforum.com/forum/topic/309/amerika-da-yasanacak-eyaletin-secimi
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

    Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    55k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum