Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Stiff, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Mülakat deneyimlerini paylaşanlara teşekkürler. Yeni hayatınızda umarım çok mutlu olursunuz. Özellikle DV2020 ve DV2021 talihlileri çok stres yaşadı ve güzel günleri hak etti.

    Benim biraz özel sorum olacak, kimseye maddiyat sorulmaz ama hesabında 15000 $ altında para gösterip mülakat görüşmesi olumlu sonuçlanan var mı ? Net tutar soruyormuş gibi olmayayım, bu şekilde sorarsam daha uygun gözükür diye düşündüm 🙂 Şimdiden teşekkürler ve tekrar hepinize hayırlı olsun.

    kısaca cevap vereyim, tek kişi için soruyorsanız evet var 🙂
    ama unutmayın bu sizin eğitim, yaş ve dil konusundaki tecrübelerinizle de etkili.
    ve son kararın konsolosta olduğunu da unutmayın.


  • Merhabalar arkadaşlar benimde mülakat deneyimim şu şekilde oldu.

    Randevum 9:15te olacaktı ben saat 7:15 civarında oradaydı geçmiş yıllardaki sıraya girme olayı şuanda yok. Görevli ile görüştüğümde 9:15 randevusu için 9 gibi buralarda ol dedi, bende karşı kaldırımda forumdan tanıdığım arkadaşlar ile beklemeye başladım. Saat 8 civarında ilk randevular içeri alınmaya başladı ve arkadaş içeriye girdi bir süre bekledikten sonra telefon ve benzeri eşyaları kebab 44 isimli dükkana bıraktım. Hemen üzerinde bir kafede vardı ancak daha açılmamıştı. Kapıya tekrar geldim ve beklemeye başladım. Randevular içeri alındıkça heyecanlandım. Henüz çıkan henüz olmamıştı.9:55 civarında ilk giren arkadaşımız çıktı ve aldığını söyledi çok heyecanlıydılar. Onlar uzaklaştığında beni aldılar.

    Pasaport kontrol ettikten sonra girişte Covid formu dolduruyoruz. Mülakattan bir kaç gün önce gelen formun aynısı çıktı alıp doldurmuştuk ama onu almadılar. Şimdi komik yerine geliyoruz ilk kontrolden geçtikten sonra kapı iterek açılıyor. İkinci kısıma geçerken kapı çekerek açılıyor ancak ben bir türlü geçmeyi başaramadım 🙂

    4-5 deneme sorunda nihayet içerdeydim girişteki görevliler bana bir numara verdiler ve numaram yanmıştı zaten 10 numaralı bankoda gittim. Görevliye evrakları teslim etmeye başladım. Açık söylemek gerekirse benim Mehmet amca diyeceğim amca yabancıymış biraz Türkçe biliyorum dedi ama benden güzel konuştuğu kesin evrakları teslim aldı fazla olanları geri verdi diplomayı da yırtılmasın mülakatta tekrar gösterirsiniz aslını dedi. Bu noktada önemli olan adres değişikliğini burada yapıyoruz daha önceden ufak bir kâğıda yazmış olduğum adresi verdim ve değiştirmek istiyorum dedim. Adresin yine aynı kişiye mi ait olduğunu sordu ve evet dememle beni bekleme salonuna gitmemi ödeme ve mülakat için numaramı takip etmemi söyledi.

    Ufak bir süre bekledikten sonra numaram yandı ve 7 numaralı bankodan 330$ Cash olarak ödedim 2 adet fiş çıkardı ve dosyama koydu tekrar beklememi söylendi.

    Parayı ödedikten sonra yine forumdan tanıdığım başka birisini mülakata çağırdılar bir yandan beklerken bir yandan ona bakıyordum onun mülakatı bitti aldım diye ok işareti yaptı. Hemen arkasından benim numaram yandı ve aynı 3 numaralı bankoya mülakatıma geçtim. Kumral genç bir hanımefendi İngilizce biliyor musunuz dedi hayır dedim. Sonra arkadan tercümede yardımcı olacak bir hanımefendi daha çağırdı ve mülakatımız başladı önce sağ el kaldırıp yemin ettirdi. Sonrasında parmak izi alındı. Sonrasından nerede gideceğimi sordu. Şikago dedim kimin yanına gideceğimi sordu arkadaşım ve aynı zamanda aile dostumuz olan bir ailenin yanına gideceğimi belirttim. Ne meslek yapıyorsunuz dedi Makine mühendisiyim dedim. Diplomaya baktı orijinalini göstermemi istedi camın arkasından ona baktı. Sonrasında orada ne meslek yapmayı düşünüyorsunuz dedi. Bir şirket ile görüşme yaptığımı ve orada çalışacağımı söyledim bu noktada İngilizcem olmadığı için kabul etmelerini çok anlamadı, bende teknik resimin bir dil gibi olduğunu bazı görevlerin dil olmadan yapılabileceğini ayrıca görev verilirken bana yardımcı olabilecek Türk çalışanlar olduğunu söyledim. Açıkçası doğru olmasına rağmen pek inanmış görünmüyordu. Heyecandan zaten gittiğim gibi İngilizce kursuna başlayacağımı söyleyemedim bile siz siz olun panik yapmayın. Sonrasında gösterdiğim maddi kaynaklara baktı ben 13k gibi bir para gösterdim bir süre sonra dosyaları tekrar kontrol etti bir şeyler aradığı belliydi, iş görüşmene dair belgen var mı dedi yok dedim ve bende sponsorluk dosyamı verdim aldı kontrol etti sonrasında hepimizin hayalindeki o cümle congratulations dedi ve rahatlamıştım.

    Tebrikler yeni hayatınızda başarılar pasaportunuz bizde kalıyor 5 iş günü içinde vizeniz ile birlikte seçtiğiniz adresten alabilirsiniz dedi ve ödeme fişlerinden birisini bana teslim etti.


  • Tebrikker, yeni yaşamınızda mutluluklar dilerim.


  • @Mihendiz Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar dilerim. Darısı diğer kazananların başına olsun. 🙏


  • @Mihendiz Hayırlı olsun bundan sonraki yaşantınızda başarılar dilerim. Bu arada bende makina mühendisiyim bulduğunuz işi birisi aracılığıylamı buldunuz yoksa iş ilan sitelerindenmi?


  • @srhnkskn Referans olan birisi oldu bana o şekilde görüştük.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mihendiz kardeşim!
    senin adına çok ama çok sevindim..
    ilk günden beri verdiğin emeklerinin hakkını alman en çok beni sevindirdi.
    SaveDiversityVisa için verdiğin emekler için de minnettarım.

    yeni hayatında mutluluklar ve sağlık dilerim.
    gün de sizin yarın da, yolun açık olsun..

  • ⭐⭐⭐

    @Mihendiz ,

    Artık yepyeni bir yaşamın eşiğindesin.
    Hayırlı olsun. Yeni yaşamında şansın bol ve yolun açık olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @Mihendiz Okurken bile heyecanlanıyor insan, yaşarken nasıl heyecanlanılmasın ki? 🙂

    Zorlu bir süreci çok şükür mutlu bir sonla tamamladınız. Yeni hayatınızda bol şans! Darısı tüm bekleyen DV2020 ve DV2021 ailesinin bireylerine inşallah! 🙂


  • @Mihendiz Tebrikler. Yeni yaşamınızda bol şanslar.


  • @Mihendiz @TR35 hayırlı olsun. yeni hayatlarınızda bol şanslar.


  • @Mihendiz yeni hayatinizda bol sanslar.


  • @Mihendiz @TR35 Hayırlı olsun bundan sonraki hayatınızda başarılar dilerim. Benim sorum diploma ile alakalı e-devletten çıkan barkodlu diplomayı kabul ediyorlar mı.


  • @sakaryalı93 selamlar, teşekkür ederim. Bilemiyorum ben orjinal olanı götürmüştüm, ama resmi olan herşeyi kabul ederler diye tahmin ediyorum. Çoğu belgemiz E-devlet üzerindendi zaten. Bol şanslar.


  • @Mihendiz hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar darısı bizlere 🙂


  • @TR35 Tebrikler ederim yeni hayatınızda bol şans 🙂


  • @Mihendiz tebrikler bu uzun sürecin sonnunda mutlu haber allmaak en azından hala umudun bitmedigi göstergesi


  • @beryyyy , @TR35 , @Mihendiz Tebrikler her şey gönlünüzce olsun inşallah 👏


  • Selamlar herkese. Çarşamba günü 4 kişilik aile olarak Unganlarda muayenesine girdik. 2 kızımız var 5 ve 11 yaşlarında. 4. Katta saat 9.15 de kaydimizi oluşturduktan sonra bir alt kata laboratuvara indik. Çocuklardan herhangi bir test yada tahlil talep edilmesi. Ben ve eşim kan, idrar ve röntgen cekindik. Tabiki öncesinde 2 kişi için 235 USD ödedik. Sonrasında tekrar 4.kata çıktık ve öğlen saat 1 için doktor muayenesi aldık.

    Saat 1 de tekrar 4. kata doktor muayenesi için gittiğimizde önce beni sonra eşimi sonrasindada eşimle birlikte çocukları aldılar.
    Muayene odasına girdiğimde ameliyat önlüğü tarzında birşeyi üstümde sadece iç camaciri kalacak şekilde giyinmemi( çocuklara bu uygulama yapılmadı ) ve doktoru beklememi söylediler. Yaklaşık 5 dakika sonra doktor geldi. Merhabalaştık. Kronik bir sağlık sorunum olup olmadığını sordu. ardından vücudumda dövme ve yara izi olup olmadigini ve ameliyat oldunuz mu diye sordu. Cevapladiktan sonra bu sefer Hangi şehire gideceğimizi sordu. Türkiye'de ne iş yaptigimizi ve Amerikada Ne iş yapmayı planladığımizi sordu. Bende kısaca ben ve eşimin mali müşavir olduğunu aynı işleri yapmayı planladığımizi ancak ilk zamanlar için iş konusunda seçici olmadan uyuma odaklanacagimizi söyledim. Tanıdık olup olmadığını sordu. Uzaktan bir tanidigimiz var ancak herhangi bir yardım almayacağımizi söyledim. Konuşma sırasında can acıtan 2 iğne yaptı. Benden sonra esimide aynı sorular sorulmuş ve 2 iğne yapılmış. Çocukların aşı kartlarini götürmüştüm. Öncesinde de aile hekiminden aşı gecmisini imzalı olarak almıştım. Onları ilk kayıt sırasında teslim etmiştim. Bu yüzden çocuklara 1 aşı vuruldu. Muayeneler bittikten sonra toplam 840 USD odedik.sonrasinda bankodaki hanımefendi röntgenler de bir sorun olmadığını ve yarın gelip 2 ile 4 arasında sonuçları alabileceğimizi söyledi. Ertesi gün saat 1 civarında oradaydım. Herbiri kapalı bir şekilde 4 zarf aldık. Hepsinin üstünde yapılan ve geçmişte yapılmış( sadece çocukların geçmişi vardı) aşıların işaretli olduğu kağıtlar zimbaliydi. Benim ve eşimin zarfında ayrıca CD( muhtemelen röntgen CD si) vardı. Teslim aldık ve ver elini İstanbul.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Uğur-Sarıoğlu geçmiş olsun ve tebrikler 🙂
    umarım mülakatınız da bu şekilde rahat ve kolay geçer.

    deneyiminizi aktardığınız için de teşekkürler.
    şimdi sıra mülakat deneyiminde..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum