Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • DS260 formunu doldurduk, kabul edildi. Ancak bizden istenilen belgeleri sisteme yüklediğimizde nüfus müdürlüğünden aldığımız onaylı formül A belgesini kabul etmemiş (uluslararası doğum belgesi), diğerlerini kabul etmiş. Biz formu yüklerken 2 sayfayı bir dosya içerisinde ayrı sayfalar halinde kaydettik, acaba sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi? Şu an sadece bunun için bekliyoruz, konuyla ilgili hiç bir yerden bilgi alamadık.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @baris1963, içinde söyledi: Doğum Belgesi

    DS260 formunu doldurduk, kabul edildi. Ancak bizden istenilen belgeleri sisteme yüklediğimizde nüfus müdürlüğünden aldığımız onaylı formül A belgesini kabul etmemiş (uluslararası doğum belgesi), diğerlerini kabul etmiş. Biz formu yüklerken 2 sayfayı bir dosya içerisinde ayrı sayfalar halinde kaydettik, acaba sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi? Şu an sadece bunun için bekliyoruz, konuyla ilgili hiç bir yerden bilgi alamadık.

    Hangi surecte basvuru yapiyorsaniz soruyu o surecin basliginda sormaniz daha dogru olur. NVC, dogum belgesi olarak "vukuatli nufus kayit ornegi"ni istiyor, bilginize.


  • Merhaba , bende eşim aracılığıyla greencard başvurusu yapacağım evraklar arasında doğum belgeside var bu belge tam olarak ne oluyor ? E-devletten alabiliyor muyuz? yoksa nüfus müdürlüğüne gitmemiz mi gerek ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ahmet-Güler, içinde söyledi: Doğum Belgesi

    Merhaba , bende eşim aracılığıyla greencard başvurusu yapacağım evraklar arasında doğum belgeside var bu belge tam olarak ne oluyor ? E-devletten alabiliyor muyuz? yoksa nüfus müdürlüğüne gitmemiz mi gerek ?

    "vukuatli nufus kayit ornegi" oluyor; e-devletten de alabilirsiniz, nufus mudurlugunden de, konsolosluktan da...


  • @crazycells Merhabalar, konuyu arkadasin yasadigi olay benim de bugun basima geldi NVC asamasinda.

    E-devletten alacagimiz nufus kayit ornegi turkce oldugu icin, sisteme direkt yukleyebiliyor muyuz yoksa tercume ettirmemiz gerekecek midir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eire, içinde söyledi: Doğum Belgesi

    @crazycells Merhabalar, konuyu arkadasin yasadigi olay benim de bugun basima geldi NVC asamasinda.

    E-devletten alacagimiz nufus kayit ornegi turkce oldugu icin, sisteme direkt yukleyebiliyor muyuz yoksa tercume ettirmemiz gerekecek midir?

    Eger mulakata Ankara'da girecekseniz NVC asamasinda belgeleriniz Turkce olabilir, Ingilizce cevirisine gerek yok.


  • @crazycells Merhaba. Size birşey sormak istiyordum. Eşim kızım ve benim için aile dayanıklı göçmen vizesine başvuru yaptı. Benım belgelerim onaylandı randevu için gün bekliyorum. Kızımın doğum belgesini onaylamadılar. Kızım doğduğu zaman hastanede verdıkleri doğum raporunu yüklemiştik. E devlete girdiğim zamanda doğum raporu olarak bendeki belge ile aynısı çıkıyor. Bu belge yanlış belgemi acaba? Elimde Şubat ayında nüfüs müdürlüğünden aldıgım Formul A belgesı var. Acaba onu çeviri yapıp yüklesem geçerli olur mu? Formul A belgesinin geçerlilik süresi gibi bir durum söz konusumu?
    Kusura bakmayın biraz uzun oldu.


  • Merhaba,

    Şu an doğum belgesi Formul A (Birth Certificate) dediğimiz belge e-devletten çoklu dilli ve QR kodlu olarak veriliyor.

    Bunu alıp ABD de resmi kurumlar için kullanabilir miyiz? Yoksa Nüfus müdürlüğü veya konsolosluktan alıp tercüme yapıp mı vermeliyiz?

    Daha önce kullanan veya bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

    Teşekkürler.


  • @kfreeman Doğum belgesi olarak VUKUATLI NUFUS KAYIT ÖRNEĞİ 'ni kabul ediyor. vukatlı olmasına dikkat edin


  • @rebul59 Sadece sormak istediğim ABD de istenilen Birth Certificate ile e-devletteki Formul A doğum belgesi aynı mı değil mi? Ayrıca Vukuatlı istenilse bile bunu e devletten alabilir miyiz yoksa Nüfus Müdürlüğü mü gerekli? Daha önce bunu yaşadınız mı?


  • @kfreeman e devletteki ile aynı sadece e devlette karekodlu cıkıyor nufus mudurlugunde aldığın islak imzalı oluyor . yerinizde olsam hem e devletli hemde mühürlü alırdım.


  • Merhaba, K1 vizesi ile Amerikadayim. Greencard basvurusu yapacagiz ancak birth certificate kafamizi karistirdi. E devlet vukuatli nufus kayit ornegi yeterli mi? Bu belge tamamen turkce. Ceviri yaptirmam gerekir mi? Bulundugun eyalette Turk konsoloslugu yok. E devlet uygun degil ise baska eyaletteki Turk konsolosluklarina gitmem gerekecek. Lutfen bilgi verebilir misiniz? Amerika icinden yapacagim greencard basvurumda birth certificate olarak hangi belgeyi sunmaliyim?? Tesekkurler..


  • @Aycadan merhaba ben de aynı konudan muzdaribim bi sonuca ulaştınız mı?E devletten alıp amerikada translate ettirmem mümkün mü?


  • @dilaratetiik e-devletten vukuatlı nüfus kayıt örneği alıp amerikada certified translatorlardan online olarak çevirtebilirsiniz. Biz öyle yapmıştık. Orijinal dokümanla tercüme edilmiş dokümanı birlikte kullanmanız gerekiyor.


  • Merhaba,
    Dogum belgesini ingilizce ve islak imzali sekilde bulmam gerekiyor dusuncesi ile bulundugum eyaletteki Turk Konsolosluguna e mail gonderdim ve ingilizce islak imzali nufus kayit belgesi istedigimi soyledim. Cevaben evliliginizin nufus kayit belgesinde gorunmesi icin once evliliginizi tescil ettirmeniz gerekiyor seklinde donus yaptilar. Ben ABD de K1 nisanlilik vizesi ile bulunuyorum. Nisanlim ile kisa bir sure once evlendik ve AOS surecini baslatmak uzere evrak toparlamaya basladim. Turk konsolosluguna evliligimi tescil ettirmem zorunlu mu su asamada? Dogum belgesinin USCIS tarafindan gecerli olmasi icin evlilik tescilinin zorunlu oldugunu dusunmuyordum. Bilgisi olan bir arkadasim var mi? Simdiden tesekkurler,

    @dilaratetiik @lavita @crazycells


  • @Aycadan Konsolosluktan birth certificate istiyorum dediğinizde o başlıkla bir belge veriyorlar. Ekinde de orijinal nüfus kayıt örneği oluyor. Birth certificate olarak sordunuz mu? Evliliği tescil ettirmek gibi bir mecburiyet duymamıştım. Siz evlilik nedeniyle başvuracağız belgeyi ondan istiyoruz diye belirttiyseniz, vukuatlı nüfus kayıt örneğinde o bilginin de yer alması gerektiğini düşündükleri için söylemiş olabilirler. Genelde konsolosluk çalışanları bu konuda bilgili oluyorlar, bence neden tescil ettirmeniz gerektiğini sorup öğrenmeye çalışın. Benim evliliğim zaten türkiye’de gerçekleştiği için tüm evraklarda zaten evli görünüyordum.


  • @lavita bazı kısımlarda apostille ihtiyaç olduğunu söylenmiş siz apostil yaptırmadınız mı acaba gerekli değil mi?


  • @dilaratetiik sadece certified çeviri yaptırdık internet üzerinden.


  • Merhabalar vukuatlı nüfus kayıt örneğini e devletten alıp amerikada çeviri yaptırabilir miyim?
    Apostilli ve noter onayı olmasına mı ihtiyacım var?Kesin bir bilgiye ihtiyacım var çok az sürem kaldı lütfen kesin bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi herkes farklı yanıt veriyor açıkçası kafam çık karıştı çok teşekkürler şimdiden 🙂


  • @dilaratetiik ben bu soruya cevap vermiştim aslında. Biz dediğim şekilde yaptık ve bizim evraklarımız kabul edildi bir sorun çıkmadı ama başka bir görüş de duymak istiyorsunuz sanırım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

117
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum