Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Cümleten iyi forumlar.
    Bu başlığı açmamın asıl nedeni Green Card sürecinde benim gibi Avusturya doğumlu olan arkadaşların ULUSLARARASI DOĞUM BELGESINI Avusturya üzerinde alırken neler yapmasi gerektiğidir.

    Avusturya doğumlu arkadaşların bu belgeyi talep ederken öncelikli olarak yapması gereken ilk şey en yakınındaki Avusturya Büyükelçiliği ya da Avusturya Fahri Kosolosluguyla iletişime geçmek.
    Maalesef Avusturya bu belgeyi online vb. yollarla talep ettiğinizde vermiyor.
    Şahsen Avusturya nüfus idaresi ile yaptığım e-postalaşmaların sonrasında bana resmi makamlarca verilen bilgi bu sekilde oldugundan ben de yakınımda olan Fahri konsolosluk ile iletişime geçerek bu belgeyi talep ettim.
    Eğer yakınınızda Fahri konsolosluk varsa size gereken yardımı kendisi yapacaktır. Özellikle belgenin doldurulması ödemelerin alımı vs.
    Şayet yoksa online olarak Avusturya Büyükelçiliğinden evrak işlemleri talebiyle bir randevu oluşturmanız gerekmektedir.
    Bu işlem çok basit olarak: https://appointment.bmeia.gv.at/?office=ankara
    internet adresinden yapılabilir.
    Ardından belgenin talep edildiği form çıktısı ile randevu saatinde Büyükelçiliğe başvurarak belge talebinde bulanabilirler.
    Büyükelçiliğe giderken çıktısını alıp dolduracaklar formun linki:
    https://view.officeapps.live.com/op/view.aspx?src=https%3A%2F%2Fwww.bmeia.gv.at%2Ffileadmin%2Fuser_upload%2FAllgemein%2FFormulare%2FAntrag_auf_Ausstellung_einer_Urkunde_aus_dem_ZPR_NEU_16_09_2022.docx&wdOrigin=BROWSELINK

    Bütün bu işlemlerde iki tür belge talebi olmaktadır. İlki normal Uluslararası Doğum Belgesi olarak düzenlenmekte ve bu belgenin ücreti olarakta 42 Euro bir ödeme yapılmaktadır.
    Eğer istenirse belgeye Apostil yapıştırılabiliyor, şayet Apostil talebinde bulunulursa bunun bedeli olarakta 40 Euro ödeme yapılması gerekiyor. Bu ödemeler TL olarak da yapılabiliyor.

    (Şahsen ben hem Uluslararası Doğum Belgesi hem da Apostil talep ettim toplamda da 82 Euro ödeme yaptım. Sebebine gelirsem Apostil belgenin doğruluğunu kanıtlayan bir belge olarak geçiyor. O sebeple bu ikisini birlikte talep ettim.)

    Belgeyi Fahri konsolos üzerinden talep ettigimden belge başvurusu yaptıktan sonra elime geçmesi ortalama 3 hafta sürdü. Naçizane tavsiyem bu belgeyi almayı düşünen kişilerin erkenden alıp saklamaları yönündedir ki malumunuz konsolosluklar bazen birtakım sebeplerle tatile girebiliyorlar.

    Kısacası umarım bu başlık altında anlattıklarım bazı arkadaşların işine yarar.
    Yeşilkart Forum'dan çok önemli ve güzel bilgiler öğrenmemin yanında çok da bir şey ifade etmese de naçizane katkım olarak yazmak istedim.
    Saygılarımla...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum