Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

GC Vize Bitiş Tarihini Ötelemek


  • Arkadaşlar,
    Bana 1XXX sıradan GC çıktı.
    Anladığım kadarı ile EKİM de mülakata gideceğim ve vizem hazır olacak.
    Kasım da vize çıksa 6 ay içinde gitmek gerekiyor. En son Nisan 2019.

    Ben hemen gidebilirim.
    Ancak 2 çocuğum var. 1 ve 4 ncü sınıf.
    Onların okul bittikten sonra gelmelerini istesem nasıl yapabilirim ?
    Hem ben önden gidip düzeni kurmuş, iş bulmuş olurum.


  • @Necatiarslan öncelikle tebrikler. Eger esas talihli sizseniz ilk olarak tek basiniza gidebilirsiniz.6 aylik dediginiz saglik muayane gecerlilik suresi yani pasaporttaki vizeyle 1 yil icinde girebilirsiniz ancak 6 ayi gecerse tekrar muayane olmaniz gerekir buda fazlaca masraf demek.cocuklarin saglik muayane islerinin nasil isledigini bilmiyorum ama onlar icin tekrar gerekebilir okul kapanmasi haziranda oldugu icin.size tavsiyem cocuklarinizla birlikte vizelerinizi alinca gitmeniz okullar gelen ogrenciyi ceviremez donem arasi farketmez emin olun cocuklar icin adapte olmak daha kolay olacaktir okullarda boyle ogrencilere yardimci oldugunu ve kolaylik sagladigini biliyorum.he soyle diyorsaniz benim ilk gidiste beni misafir edebilecek bi tanidigim akrabam yoksa ev tutma ve diğer işler surecinde cocuklarla belki zor olabilir diyorsaniz ona birsey diyemem .soylede yapabilirsiniz ds 260 i simdi doldurmazsiniz sene sonunda doldurursunuz vizenizi otelemis olursunuz.ocak şubat gibi almış olsanız vizenizi yaz tatiline kaydırmış olabilirsiniz


  • @necatiarslan
    Öncelikle hayırlı olsun.
    Şu durumda siz vizeyi aldıktan hemen sonra ABD gitseniz ve ev - iş konularını halledebilirsiniz. Sonrada eş ve çocuklarınızı nisan gibi yanınıza aldırabilirsiniz.

    vizeyi ABD ye giriş - çıkış yapmadan uzatamazsınız. Bu nedenle okuldan belki erken bitirme gibi bişeyler yaptırılabilir.

    • Başka bir yöntemde konsolosluk vize verdiğinde randevuya gitmemek ve daha sonra yeni randevu istemek. bu yöntem ile ekim yerine kasım veya aralıkta randevuya gitmiş olursunuz.

  • Bu ileti silindi!

  • çocukların 1. ve 4.sınıfta olduğunu belirtmiş sizce okulu bitirme gibi bi durum mu var ? lütfen dikkatli okuyun


  • @necatiarslan GC Vize Bitiş Tarihini Ötelemek içinde söyledi:

    Arkadaşlar,
    Bana 1XXX sıradan GC çıktı.
    Anladığım kadarı ile EKİM de mülakata gideceğim ve vizem hazır olacak.
    Kasım da vize çıksa 6 ay içinde gitmek gerekiyor. En son Nisan 2019.

    Ben hemen gidebilirim.
    Ancak 2 çocuğum var. 1 ve 4 ncü sınıf.
    Onların okul bittikten sonra gelmelerini istesem nasıl yapabilirim ?
    Hem ben önden gidip düzeni kurmuş, iş bulmuş olurum.

    Eger kendi vizenizi erken alip sadece cocuklarinizin vizesini daha gec bir zamanda almayi dusunuyorsaniz, mulakat gunu cocuklarinizin saglik raporunu konsolosluga goturmeyin. Daha dogrusu hic almayin. Boylece siz vize alabileceksiniz ama diger aile uyeleri eksik belge durumuna dusecekler. Konsolosluga cocuklarin okul durumlarindan dolayi yazin ABD'ye girebileceklerini o nedenle eksik belgeleri Subat-Mart gibi gondermek istediginizi belirtin. sorun cikartmazlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Necatiarslan Ha bu arada oneride cocuklarinizin mulakatini bilerek ertelemedim, cunku eger mulakat ertelenirse bir daha mulakata katilmalari gerekecek, siz ABD'deyken bu daha zor olur diye dusundum o nedenle herkes mulakata gitsin ilk seferde, zaten eksik belge durumunda posta ile iletisim kuruyorsunuz, bir daha konsolosluga gitmenize gerek yok. Bilginize.


  • @crazycells
    Faydalı bilgiler için teşekkür ederim. 👍


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    593 Bakış
    E
    Aradan uzun zaman geçmiş ancak başkalarının işine yaraması açısından 2024 için güncel bilgi vereyim. Bizim de başımıza aynı durum geldi, eğer konsolosluğa mail atarak uygun bir dil ile ifade ederseniz yeni randevuya izin veriyorlar ancak randevuyu sizin bulmanız lazım günlerce uğraşarak bir boşluğu zor bulduk
  • GC Mülakatından sonra vize alıp ABD ye gitmezsem ne olur?

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    3
    -3 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    H
    @crazycells Öncelikle zamanınız ve verdiğiniz tüm bilgiler için çok teşekkür ederim. Kısa bir süre içinde şartları tekrar değerlendirip kararımı veririm ve bu sürecide tamamlarım. Çok teşekkür ederim iyi bir hafta sonu geçirmenizi dilerim.
  • Vize Almaya Engel mi

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    496 Bakış
    K
    @EmreCan Valla ne nokta koymussun ne virgul. Yazdiklarindan anlayabildigim kadariyla ABD'de kalsaydin ve mahkemede kendini temize cikartsaydin cok daha iyi olurdu. Basit bir 'unutkanlik' konusundan oteye gecmis oldu su an. Zira isyerinle iletisimi nasil yuruttugun de onemli. Su an sana kucuk gibi gorunsede bir hirsizlik kaydin var ve hirsizligi da kabul etmis durumdasin. Peki o 2 gunluk hapisten sonra seni ucaga kendileri mi bindirdi, yoksa saldilar mi seni? Biletini kendin alip kendin mi gittin havalimanina? Birincisi ise sinirdisi edilmissin demektir, isin zor. Ama ikincisi ise umut var demektir.
  • GC Sürecinde Yurtdışına Çıkmak

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    332 Bakış
    crazycellsC
    @suleyman idari islemlerle ilgili sorunuzu su konuda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1567/fy2019-administrative-process-ap-durumu-i̇dari-i̇şlem Hangi Green Card surecindeyseniz sorunuzu ilgili konuda sormaniz gerekiyor.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum