Burada aile kavrami tabiki oldukca onemli ve kadinlara ,ozellikle annelere oldukca deger veriliyor ve saygi duyuluyor geneli boyle.Bekar bir anne iseniz devletten de bir takim desteklerde alabiliyorsunuz hatta vs. buna bagli olarak ozellikle son yillarda en cok dikkatimi ceken sey su oldu ; genelde kadinlar evlenmek istiyor aslinda fakat erkek arkadaslari pek orali olmuyor eger evlenirlerse o zaman resmi olarak vergi araya gidiyor hala kazancli oluyorlar cocuklardan oturu ama evlenmeyip birlikte yasarlarsa devletten ve vergi acisindan daha karli oldugu icin bu erkegin isine daha cok geliyor bence sirf bu nedenle ozellikle evlilikten biraz uzak kaliyor insanlar....Ayrica bence bunun yeteri kadar olgun bir yasa geldikten sonra gibi bir sinirlamasi,kalibi yok ,aksine bu hem kisinin kendisi ile hemde sistemin sartlari ile alakali bir durum..****Sana deli gibi asigim ama 28.5 bucuka basacagim yasimi bekliyorum?Yani birine cilginlar gibi asik olmussaniz kim sizi durdurabilir ki?****bu durumda evlilikte tercih edilen bir yas sorusu bana hic mantikli gelmiyor.
-
Ben de onemli bir trafik gelenegi (kulturu) farkindan bahsedeyim. Bunu bilmediginden gereksiz yere kazaya karisan cok Turk var.
Amerika'da sellektor yapmak Turkiye'den farkli olarak yol vermek amaciyla kullaniliyor. Turkiye'de ise yol istemek veya "sakin yola cikma, yol benim, ben geliyorum" veya ben geciyorum demek icin kullaniliyor. Amerika'da biri size sellektor yapiyorsa "sana yol verdim' gec, ilerle' diyordur.
Bu farki bilmeyen kisiler eski aliskanliklariyla selektor yapinca kazaya karisiyorlar.
Ornegin bizim eleman yolda ilerliyor. Sagdan ramp denilen yola katilim baglantisindan veya yan yoldan veya kavsaktan biri yola cikmak icin ilerliyor. Bizim eleman Turkiye'deki aliskanligiyla yola katilmak isteyen kisi yola cikmasin, ben geciyorum demek icin, uyarmak icin selektor yapiyor. Gariban Amerikali da kendisine yol verildi sanip ileliyor ve bizimki buna yandan giriyor. Selektorun yapilma amaci kulturu farkliligindan dolayi bu cok yasanan bir senaryo.
Birinin arkasina gecip selektor yapmak ise cok cok nadir raslanilan bir durum. Otoyolda birisi en sola gecip gercekten cok yavas gidip trafigi engelleyip asiri derecede yavaslatmiyorsa kimse selektor yapmiyor. Yani normal trafik limitleri ve akan trafik hizinda ilerliyorsaniz kimse arkaniza gecip selektor yapmaz.
Sol seritten cikis Amerika'da cok fazla kullanilan bir trafik duzeni oldugundan sol seritte yavas ilerleyen araclr normaldir ve kimse bu araclari sikistirmaz veya kicina yapisip selektor yapmaz.
Uzun veya buyuk bir aracla sollama yapiyorsaniz gectiginiz arac size selektor yapabilir. Bunun anlami sag seride gecebilirsin demektir, yani guvenle serit degistirip onume gecebilirsin demektedir. Boyle durumlarda sollamayi yapan kisi sag seride gectiginde 4'luleri kisa sureligine yakar. Bu da tesekkur etmek anlamindadir.
Tirlari solladiginizda gecer gecmez hemen tirin onune kirmayin. Tirlarin hepsinde radar, guvenli takip sistemleri, otomatik frenleme sistemleri vardir. Tirin onune kirarsaniz tirin icindeki butun guvenlik ve aktif koruma sistemlerini aktive ederseniz, tirin icinde bir suru kirmizi isik, uyari yanmasina ve otomatik frenleme yapmasina sebep olursunuz, hem kendinizi hem baskalarini tehlikeye atarsiniz. Ayrica tira hiz kaybettirirsiniz ve yeniden hiz kazanmasi zaman alacagindan trafigi de gereksiz yavaslatirsiniz, Tirlari solladiktan sonra cok elzem bir durum yoksa en az arada 50 metre mesafe koymadan sag seride , tirin onune dogru kirmayin.
Sunu da eklemek lazim. ABD cok buyuk bir cografya ve trafik kulturu, sofor davranislari o sehirlerin, eyaletlerin demografik yapisindan dolayi farkliliklar gosterebilir.
-
@Smg-Motors666 hayır, full auto her türlü yasak ve felony.
-
@lumos cok tesekkur ederiz 🙏🏻
-
Merhabalar,
NBA ile ilgili hiçbir ileti ve başlık göremedim yenisini açayım istedim.
Dün hem Alperen Şengün'ü izlemek için hem de yapılacaklar listemden NBA maçı ortamını görmeyi silmek için Orlando Kia Center'daki Orlando Magic-Houston Rockets maçına gittim.
İlk izlenimlerim, herkesin keyfi yerinde alkol satışı ve yeme içme opsiyonlarının olduğu, insanların aileleriyle geldiği ve eğlendiği bir yermiş Salonlar. Beklediğimden daha kalabalıktı ama insanlar genel olarak saygılı ve kibar.
Gelelim maaliyete 🥁
2 kişi otopark ücreti dahil toplam vergi biletleme falan filan dahil $110 dolar ödedik. Bira $15, alkolsüzü $10. Ucuz diyemem ama pahalı da sayılmaz.
Herkese şehrindeki takımın bir maçına gitmesini tavsiye derim.
Son olarak Alperen fena iyi bir oyuncu, başarılarının devamını dilerim.
-
yaşadığımız yer - irvine- adına konuşmak gerekirse, burada communities olarak geçen ve irvine company apartments real estate'ine bağlı siteler büyük oranda non-smoking olarak geçiyor. kendi eviniz de dahil olmak sitelerin herhangi bir yerinde smoking yapamıyorsunuz buna sadece bildiğimiz manada sigara değil, dumanlı her türlü içim dahil. daire sözleşmenizde bu kurallara uyacağınızı teyit ediyorsunuz. içenlere nasıl bir yaptırım var tam bilmemekle birlikte, birini içerken görürseniz bildirin deniyor. ama herkes kurallara son derece uygun hareket ettiği için hiçbir şekilde koku, duman yok tertemiz bir hava. los angeles'ta da kaldırımlarda belirli noktalar var sigara içebileceğiniz. eğer başka bir yerde içerseniz ağır para cezaları var diye biliyorum.
-
Amerika’da olmasa da Amerika’dan da gitmek isteyenler olabileceği için paylaşıyorum. Kıraç’ın 23 Kasım 2024 tarihinde Toronto’da bir konser vereceği paylaşıldı. Detayları linkte bulabilirsiniz. Thanksgiving haftası bir Kanada gezisi planlamak isteyenler düşünebilir.
-
@Serapp Muhtesem bır kare yakalamıssınız ! kıskanmadım desem yalan söylemiş olurdum.Neyse seneye dilerim bende iyi bir kare yakalamak için doğru yerde bulunurum.Bugün 4th july dan sonraki ilk iş günüydü tatilin keyfini çıkarmaya çalıştım yanıma bir o kar kaldı dedim kendi kendime bununla kendimi yetinmeye çalıştım,yoksa bugün yaptığım gibi yarında özellikle işyerindeki herkese ışıklar yüzünden homurdanmaya devam edecektim...
Senin adına mutluyum.. -
Burada aile kavrami tabiki oldukca onemli ve kadinlara ,ozellikle annelere oldukca deger veriliyor ve saygi duyuluyor geneli boyle.Bekar bir anne iseniz devletten de bir takim desteklerde alabiliyorsunuz hatta vs. buna bagli olarak ozellikle son yillarda en cok dikkatimi ceken sey su oldu ; genelde kadinlar evlenmek istiyor aslinda fakat erkek arkadaslari pek orali olmuyor eger evlenirlerse o zaman resmi olarak vergi araya gidiyor hala kazancli oluyorlar cocuklardan oturu ama evlenmeyip birlikte yasarlarsa devletten ve vergi acisindan daha karli oldugu icin bu erkegin isine daha cok geliyor bence sirf bu nedenle ozellikle evlilikten biraz uzak kaliyor insanlar....Ayrica bence bunun yeteri kadar olgun bir yasa geldikten sonra gibi bir sinirlamasi,kalibi yok ,aksine bu hem kisinin kendisi ile hemde sistemin sartlari ile alakali bir durum..****Sana deli gibi asigim ama 28.5 bucuka basacagim yasimi bekliyorum?Yani birine cilginlar gibi asik olmussaniz kim sizi durdurabilir ki?****bu durumda evlilikte tercih edilen bir yas sorusu bana hic mantikli gelmiyor.
-
Merhaba,kesinlikle dunyanin ne tarafinda olursaniz olun oncelikle kisisel guvenlik herseyden onde gelir..Silahlanmaya kesinlikle katiliyorum.Sen silahlanmassan o ,digeri ,oteki, beriki zaten silahlanacak ve onlara karsi sen yine silahsiz kalacaksin. Ne icin?ama ben silah sevmiyordum icin mi?keske olsaydi demekten iyidir bulundur nasil olsa gerekmedikce kullanmazsin zaten...Her halukarda halki silahli olan hemen her ulkede politika her daim bir nebze daha fazla halk acisindan iyi islemek zorunda olacaktir halklar daha fazla ciddiye alinacaklardir ve devlet silahli halktan onlara koyacagi kurallar icin hep iki kere dusunmek daha dikkatli olmak zorunda olacaktir(yani isini yapmak zorunda kalacaktir)boylelikle cunku halk isterse tehtid olusturabilir silahliysa ozellikle ,.Hic bir devlet halkin silahlanmasini istemez cunku onlari tam olarak kontrol altina alamaz boylelikle guc devlet de olur ve silahsiz halk her zaman korku icinde ve pasif yasamaya mahkum kalacaktir.Sonucta hic bir devlet senin ailen,arkadasin degil ve sen halksin onlarda halktan gelme ama halk degiller onlar senin emegin ve paranla sen secmis olsan bile(ki baska secenegin yok birsey secmek zorundasin kurulu bu sistemde dogmus bulundun) sadece seni yonetenler olarak kalacaktir yani isler her an degisebilir .O kadar cok neden varki silahlanmak icin,hangisinden baslasam bilemedim.Uzun sozun kisasi bana gore herkes her sartta silahlanmalidir..Yarin ne olur asla bilinmez.
Not: Bu arada konuda bahsedilen bolgeler zaten ezelden beri silahliydi bu yeni birsey degil? silahlar her zaman vardi ABD de her bolgede . Ve her zaman coktu bu oranlar .Resmi ruhsatli acisindan ise bu % li oranlar bunu bilemem..
Konuda ki bir yoruma tamamen katiliyorum "Silahlar insanları öldürmez,insanlar insanları öldürür." Bu kadar basit.
-
-
Takımlar genellikle güçlendirmeler yaparlar ve büyük oyuncuları kadrolarına katarlar, bu normal bir süreçtir. Ancak, bir oyuncunun bir takıma katılmasıyla tüm başarının ona atfedilmesi konusunda farklı görüşler olabilir. Oyuncuların düşük kontratlara imza atmaları, bir takımın maddi olarak güçlenmesi açısından yaygın bir durumdur, ancak bu, oyuncuların şampiyonluk isteği ve takım için çalışma arzusu olarak da değerlendirilebilir.
-
Bana kahveyi sevdiren Dalgona, Ediya ve Hollys markaları Amerika’da var mı bilmiyorum ama favorilerimdi 🇰🇷 ☕️
-
@misha90 bu mantikli olurdu 😃
-
-
-
Merhaba,
DV2024 talihlisiyim. Hazırlık amacı ile yaptığım araştırma esnasında bir iki yerde ırkçılık ile ilgili (video/yazı) bazı yaşanan olayların anlatımına denk geldim ve bu beni çok ürküttü. Eğer gitmek nasip olursa ve böyle bir durum ile karşılaşırsak ne yapmamız, nasıl davranmamız hakkında bilgisi, yaşanmışlığı olanlar var ise yazabilir mi?
Teşkkürler. -
@Erhan-2 Evsizlerin (homeless) buyuk bir bolumu uyusturucu, alkol veya madde bagimlisi. Yine cogunlugu calismak isteyenlerden olusuyor. Geriye kalanlar ise ya herseyini kaybetmis ve sokaga dusmus olanlar veya bir sekilde hayata uyum saglayamayanlar.
-
@Ryback, içinde söyledi: Amerika'da Biracılık ve Bira Kültürü Üzerine
@ilkerkaynar90, içinde söyledi: Amerika'da Biracılık ve Bira Kültürü Üzerine
Amerikada en çok merak ettiğim şey carlsberg klasik bira tadı amerikada hangi markalarda bulunabilir ? Alışkanlıklardan kopmak çok zor klasik o tadı yakalayamayacakmışım gibi geliyor hep..
Total Wine da var Calsberg kutu. 8 lisi 14-15 dolar civarıydı.
Bulunabiliyorsa çok güzel ya fiyatı amerikaya göre biraz pahalıda olsa elde edebilmek güzel olur en azından diğer tatlar hoşumuza gitmezse masraf kalemine birkaç dolar fazladan atmak zorlamaz 🙂 en azından alışılmışın dışına çıkmamış oluruz..
-
@paşa videoları seyrederken aynı zamanda 360 derece etrafa bakabilirsin biraz olsun keyfini alırsın
https://www.metmuseum.org/art/online-features/met-360-project
Metropolitan Museum of Art Metropolitan Museum of Art
Virtually explore Metropolitan Museum of Art in a fully immersive 360-degree experience.
Amerika'da bulunan müzeler
-
Amerikada yaşayan arkadaşlardan ricam gittikleri müzeler hakkında bilgi vermeleri
Ben en çok Newyorktaki Doğa tarihi müzesini merak ediyorum -
Houston'daki ''The Museum of Fine Arts'' ile ''Museum of Natural Science'' müzelerini gezdim. Perşembe günleri saat 14-17 arası ücretsiz gezilebiliyor. Her iki müze de görülmeye değer. Ama Avrupa'daki veya ABD'denin diğer şehirlerindeki dev ihtişamlı müzeleri görmeye alışkın bireyler için müze içerikleri biraz yavan kalabilir.
-
American Museum of Natural History'i gezdim. İyice gezmek istiyorsanız, kesinlikle bütün gününüzü ayırmanız gereken bir müze. İçerisinde gerçek dinozor iskeleti bile var. Pek çok nesli tükenmiş hayvanın gerçek boyutlarda, gerçek veya imitasyon iskeleti var. Uzayla ilgili bölüm var, her şeyden var yani.
Normal giriş ücreti 20-30 dolar falan ama aklınızda olsun pay what you wish seçeneği var New York'taki pek çok yerde, internette listesini bulabilirsiniz, hatta şurada listesi var güncel midir bilmiyorum. Ben 2 dolar ödemek istiyorum dedim ve öyle girdim.
-
@haleluja pay what you wish secenegi, gisede mi var? online da goremedim
-
@jonathan, içinde söyledi: Amerika'da bulunan müzeler
@haleluja pay what you wish secenegi, gisede mi var? online da goremedim
her muze icin degil, ama pek cok muze icin boyle bir secenek var.
Bu arada bazi muzelerin halk gunleri de oluyor, (genelde haftaici) o gunlerde de muzeye giris yari fiyatina oluyor, bilginize.
-
Daha önce Washington DC'de çalışmış biri orada tüm müzelerin ücretsiz olduğunu söylemişti. O dönem gidememiştim ve hiç araştırmadım ama belki gitmeyi düşünen varsa fikir verir veya araştırabilir.
Bir de televizyonda izlediğim bir belgeselde görmüştüm sanırım, beyaz saraya ücretsiz turlar düzenleniyormuş ama en az altı aydan önce kayıt yaptırmak gerekiyormuş. Bu da eski tarihli bir bilgi ve bunu da bugüne kadar hiç araştırmadım
-
@jonathan Online'da olduğunu sanmıyorum, gişeden istediğiniz tutarı ödeyip giriyorsunuz.
-
Arizona doga tarihi muzesi ozellikle cocuklar icin harika. 15$ gibi aklimda kalmis.
-
Benim en çok görmek istediğim, New York / Metropolitan Museum of Art içinde günlerce gezebilirim. Ücretlerini merak eden olursa aşağıda paylaşıyorum ;
-
@paşa videoları seyrederken aynı zamanda 360 derece etrafa bakabilirsin biraz olsun keyfini alırsın
https://www.metmuseum.org/art/online-features/met-360-project
Benzer Başlıklar
134
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k