Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ MySea Aynen doğru tespit. Önceki mesajımı cepten yazdım fazla uzatamadım. Biraz daha ilave etmek istiyorum naçizane;
    Bir de ABD yaşam standartlarını, gereksinimleri, yapılması gerekenleri, eyalet ve şehir farklılıklarını ve daha nice ayrıntıyı hiç araştırmadan, öğrenmeden gitmekle yüzeysel bile olsa biraz bilgiyle gitmek arasında çok fark var. Herhangi bir araştırma yapmadan, hiç bir şeyi bilmeden giden kişi önceki mesajımda abartılı yazdığımı değil belki ama sonunda yazdığım gibi ona yakın beklentiyle gidiyor. Ben son 1 yıldır her konuda bilgi sahibi ve daha önemlisi fikir sahibi olmaya çalıştım. Oraya gidip aylarca UBER, Doordash yaparak geçimini sağlayan doktorlar olduğunu öğrendim. ABD'de yaşamak hem kolay hem de zor. Bunu öğrendim. Kısacası bilerek gitmek istiyorum.

• ⭐⭐

@MySea gayet ne söylemişsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

Amerika'da, Finlandiya'da, Endonezya'da, Mogolistan'da, Macaristan'da veya kendi evinizde, Turkiye'de mutlu olabilmenin sirrini veriyorum:

Toksik insanlardan ve onlarin bos fikirlerinden uzak duracaksiniz.
    Aglayan, sizlayan, surekli yakinan, surekli olumsuz konusup ondan bundan sikayet eden, elestiren insanlari asla hayatnizda, cevrenizde barindirmayin. Hayatinizdan cikartma imkaniniz yoksa Iliskinizi, gorusmenizi minumumda tutun.

Dunyanin hic bir yeri cennet degil. Olumsuzluklar, zorluklar her yerde var. Bir yerde mutlu olabilmek tamamen sizin cabalamaniza bagli. Bir yerdeki olumsuzluklari tekrar tekrar saymanin, siralamanin ya da bunlari baskasindan tekrar tekrar duymanin size verecegi hic bir sey yok. Siz ne istediginizden emin olun ve bu ugurda elinizden gelen her seyi yapin. Bu ugurda mucadelenizi verirken motivasyonunuzu dusurecek, moralinizi bozacak toksik insanlardan uzak durun. Zorluklar her yerde ve her zaman olacak. Hepsini teker teker asarsiniz.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   smartcells smartcells 

• Maddiyati bir kenara birakin ve en temiz duygulariniz ile cevap verin, kendinize karsi durust olun...geldiniz gordunuz amerikayi, amerikali insanlari tanidiniz, yasamlarini gordunuz, yediklerinden yediniz, ictiklerinden ictiniz... peki Amerika hayallerinizdeki gibimiy mis?

• @redsat2000, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak

Abd geldiğimde 1200 dolar param vardı . Çok büyük harcamanız yoksa bu para 3 hafta sizi idare edebilirdi. Aynı şekilde açık dönüş biletim cebimde ve bunun rahatlığıyla 50 yaşından sonra içimdeki bütün çekincelerle Abd macerası denemek için hayata atıldım. Şu an kazandığımı öğrendiğimi andan itibaren 6 yıl geçmiş olacak. Haftaya vatandaşlık için yemin etmiş olacağım. Arabam yok Scooter ve toplu ulaşımla ulaşımımı sağladım. Çok büyük paralar kazanmadım. Ama huzurlu ve mutluyum. Daha doğrusu içimde bir dinginlik var. Abd olma aydiyeti geçen senelerin ardından daha da belirgin. Haftaya yemin ve andımı gönül rahatlığıyla ve içten olarak okuyacağım. Tek gelmeme rağmen kaldığım her yerde samimi ve güvendiğim dostlarımdan oluşan bir çevrem var. Yalnızlığı çok hissetmedim. Çok çalıştım. Belli yaşın üstünde emekli modunda olan birine göre yaşımın üstünde performans gösterdim. Bununla keyiflendim ve kendimle gurur duydum. Küçük hayaller kurdum. Büyüklerinin olmadığı gerçeğini bilerek hareket ettim. Amacımın öncelikli vatandaşlık ve pasaport işlemlerinin olduğunu düşünerek sonuç odaklı hareket ettim. Eşim 5 yıl boyunca Türkiye’de idi . İkimizde kendi mekanlarımızda ciddi bir bir savaş verdik . Evlilik,saygı, güven ve bağlılık bu savaşta galip geldi. Motivasyon her zaman üst düzeyde tuttuk. Buraya gelecek maceraperest arkadaşlara tek tavsiyem büyük umutlarla olmadan , her şeyi satarak gelmeden , doğru , akılcı , anlaşabileceğiniz düzeyde İngilizceyle , oryante olmaya istekli ve beceri kabiliyetiniz yüksek bir şekilde Abd ye gelmeniz. Biraz da paranızın olması şart. Borç harç içinde gelmeyin. 6 sene içinde değişen tek şey iş bulmak zorlaştı. Kaçak göçmenlerdeki artış ve hükümetin yanlış politikaları nedeniyle iş bulmak biraz zorlaştırdı. Bu gerçeğe hazırlıklı olun. Mevcut işinizle ilgili sevdanızdan bir süre vazgeçin.

Merhaba yazınızı okudum ve bende green card talihlisi olarak 2026 da oraya geleceğim inşallah ve bende 50'sinden sonra aynı maceraya atılıyorum umarım her şey yolunda gider ve burada bende sizin gibi güzel şeyler yazabilirim. sizi en çok yoran zorlayan neydi oraya tutunmak adına

• Büyük umutlar ve hayallerle beklediğimiz heyecanlandığımız her şey, olay, durum ve kişi onu elde ettikten/yaşadıktan veya ona kavuştuktan sonra sıradanlaşır, normalleşir ve evet bazen belki hayal kırıklığı da yaşanabilir. Ama yabancı bir ülkeye gidip de orda hayat kurmak, alışmak adapte olmak zaman gerektiren şeyler. Hukuk ve adalet sisteminin oturmuş olduğu ve gelişmiş, refah düzeyinin yüksek olduğu ülkelerde illaki bir kafa rahatlığı ve yeterince çalışkansanız daha iyi koşullarda bir yaşam kurmak var. Bu da mutluluk demek benim için. Ama yalnızlık veya kültürel aidiyet durumuyla ilgili fazla hassasiyet gösterirseniz mutluluğunuza gölge düşebilir. Ve yaşam büsbütün bakış açısıyla yaşanan bir şey. İnişler ve çıkışları olaylar ve başımıza gelenlerle tecrübe ettiğimiz kadar duygularımız, tepkilerimiz ve bakış açılarımızla bizler de yaratırız. Bugün mutlu yarın mutsuz olmayı yaratabilirim hayatımda aynı konu üzerinden. Yani bu konu başlığı mantık hatası içermektedir bana göre 🙂

• @Peyk74 Merhaba, bende 55 yasimdan sonra bu maceraya atildim ve 2 yili geride biraktim. "Sizi en cok yoran zorlayan neydi" diye sormussunuz, hicbirsey zorlamiycak cunku 50+ bir yahat tecrubesi ile geliyorsunuz. Belki biraz cok calismaktan yorulabilirsiniz, o da normal yas nedeni ile :). Size tavsiyem buralari, buradaki yasam seklini kafanizda cok abartmayin, oyle seyler yasiyacaksiniz ki "hadi be bu kadar da olmaz" diyeceksiniz..:..:))....birde mavi yakali bir mesleginiz var ise (muhendislik gibi) ve mesleginiz ile ilgili bir alanda calismak istiyorsaniz minimum C1 seviyesinde ingilizce bilmeniz lazim.
    Saygilarimla.

• @Fuat-1, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak

@Peyk74 Merhaba, bende 55 yasimdan sonra bu maceraya atildim ve 2 yili geride biraktim. "Sizi en cok yoran zorlayan neydi" diye sormussunuz, hicbirsey zorlamiycak cunku 50+ bir yahat tecrubesi ile geliyorsunuz. Belki biraz cok calismaktan yorulabilirsiniz, o da normal yas nedeni ile :). Size tavsiyem buralari, buradaki yasam seklini kafanizda cok abartmayin, oyle seyler yasiyacaksiniz ki "hadi be bu kadar da olmaz" diyeceksiniz..:..:))....birde mavi yakali bir mesleginiz var ise (muhendislik gibi) ve mesleginiz ile ilgili bir alanda calismak istiyorsaniz minimum C1 seviyesinde ingilizce bilmeniz lazim.
    Saygilarimla.

Cevap için çok teşekkür ederim Fuat bey ben emekli devlet memuruyum zamanında meslek lisesi torna tesviye bölümünden mezun oldum elim alet tutar kırıktır ve şuan cnc torna kursuna gidiyorum kısmet olur gelebilirsem bu iş üzerinden bir şeyler yapmak istiyorum, olmadı getir götür işleri de yapabilirim sıkıntı olmaz kasıntı yapmam. Çok şükür bir sağlık sıkıntım yok çalışma konusunda sıkıntım olacağını sanmıyorum malum bizim kuşak bir insan hayatında görebileceği her şeyi güzel ülkemizde gördü, top atsalar yıkılmayız biz. 🙂 Ama dil konusu biraz sıkıntı çok ezber yapamıyorum sanırım onu da maruz kaldıkça öğreneceğim artık. Beni yoran tek şey nereye gideyim, hangi kriterlere dikkat etmem lazım tavsiyelerinizi rica ediyorum.

• @Peyk74 yer hic farketmez, pahali yerede gitsen ucuz yerede gitsen kazancinda ona gore orantili oluyor, dogal bir denge var yani. Ben Izmirliyim, "bize her yer Izmir" olay bu...:)..
    Tavsiye derseniz mutlaka buralarda bir tanidiginiz varsa ilk olarak onun yanina gidin yoksa ilk baslangic baya sancili gecebilir( ev tutma gibi...)
    Saygilar.

• ⭐⭐⭐⭐

@Fuat-1, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak

@Peyk74 yer hic farketmez, pahali yerede gitsen ucuz yerede gitsen kazancinda ona gore orantili oluyor, dogal bir denge var yani. Ben Izmirliyim, "bize her yer Izmir" olay bu...:)..
    Tavsiye derseniz mutlaka buralarda bir tanidiginiz varsa ilk olarak onun yanina gidin yoksa ilk baslangic baya sancili gecebilir( ev tutma gibi...)
    Saygilar.

@Peyk74, Sn. @Fuat-1 doğru yönlendirmeler yapmış yakınen bir tanıdığınız var ise ilk aşamada yanına gitmeniz faydanıza olabilecektir ancak buna ilave olarak kazanacağınız para ile yaşam - barınma masraflarını da dikkate alarak belirleyeceğiniz eyalete göç etmeniz faydanıza olacaktır. Her eyaletin kendine göre avantaj ve dezavantajları mevcut (iklim, iş imkanları, yaşam tarzı vb). Aşağıda ufak bir hesaplama yaptım, diğer kalemleri de siz araştırarak fikir edinebilirsiniz.

1/1/26 tarihi itibariyle California’da en düşük asgari ücret $16.90 saatlik. 12/30/25 itibariyle California’da ortalama akaryakıt fiyatı $4.273 galon. 1 saatlik asgari ücret ile 3.95 galon akaryakıt alabiliyorsunuz.

1/1/26 tarihi itibariyle Illinois'de en düşük asgari ücret $15 saatlik. 12/30/25 itibariyle Illinois’de ortalama akaryakıt fiyatı $2.939 galon. 1 saatlik asgari ücret ile 5.10 galon akaryakıt alabiliyorsunuz.

• @Fuat-1 Maalesef kimse yok :(( denize düşen yılana sarılır artık napalım :)) Teşekkür ederim, saygılar..

• @ATS16, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak

@Fuat-1, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak

@Peyk74 yer hic farketmez, pahali yerede gitsen ucuz yerede gitsen kazancinda ona gore orantili oluyor, dogal bir denge var yani. Ben Izmirliyim, "bize her yer Izmir" olay bu...:)..
    Saygilar.

@Peyk74, Sn. @Fuat-1 doğru yönlendirmeler yapmış yakınen bir tanıdığınız var ise ilk aşamada yanına gitmeniz faydanıza olabilecektir ancak buna ilave olarak kazanacağınız para ile yaşam - barınma masraflarını da dikkate alarak belirleyeceğiniz eyalete göç etmeniz faydanıza olacaktır. Her eyaletin kendine göre avantaj ve dezavantajları mevcut (iklim, iş imkanları, yaşam tarzı vb). Aşağıda ufak bir hesaplama yaptım, diğer kalemleri de siz araştırarak fikir edinebilirsiniz.

1/1/26 tarihi itibariyle California’da en düşük asgari ücret $16.90 saatlik. 12/30/25 itibariyle California’da ortalama akaryakıt fiyatı $4.273 galon. 1 saatlik asgari ücret ile 3.95 galon akaryakıt alabiliyorsunuz.

1/1/26 tarihi itibariyle Illinois'de en düşük asgari ücret $15 saatlik. 12/30/25 itibariyle Illinois’de ortalama akaryakıt fiyatı $2.939 galon. 1 saatlik asgari ücret ile 5.10 galon akaryakıt alabiliyorsunuz.

Size de teşekkür ederim ATS16 araştırma yapıyorum özellikle yapacağım iş ile ilgili hangi eyaletlerde daha kolay iş bulurum, yaşam maliyetleri vergiler toplu taşıma vs vs Yine de orada olan birinden de bilgi almak + olacağını düşünüyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

126

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |