@okokok, içinde söyledi: ABD'de okul kaydı yaptıktan sonra Türkiye'deki okul ne oluyor?
@wanti, içinde söyledi: ABD'de okul kaydı yaptıktan sonra Türkiye'deki okul ne oluyor?
Merhabalar,
Muhtemelen Eylül sonu gibi ABD de olacağız. Orada okullar açılmış olaracak. Ev kiralamak vs derken herhalde okula kayıt yaptırmamız Ekim ortasını bulmuş olacak.
Merak ettiğim TR deki okul kaydı ne olacak veya ne yapmak gerekiyor. Burada çocuklar özel okula gidiyorlardı ve kayıt yaptırmadık. Eğitim zorunlu olduğu için muhtemelen bir okula otomatik kaydımızı atacaklardır. (Biz giderken burada da okullar başlamış olacak)
Bu durumda Türkiye'de bir yerlere bildirimde bulunmak gerekiyor mu? Bu çocuk burada değil başka ülkede okuyacak vs... Bu önceden mi yapılıyor yoksa orada kayıt olunca bir belgemi paylaşılmalı?
Bu soruların cevaplarını açıkçası ben de çok merak ediyordum. 1-2 ay için Türkiye'de özel okula kayıt yaptırmak ayrı bir dert, Amerika'da okulların açılmış olması ise ayrı bir dert. "Geç kalır mıyız?" diye düşünmeden edemiyorum. @wanti belirttiğiniz durumu tecrübe ettiniz mi?
Okula bikdirmeniz gerekiyor.

Biz su an makinelere is yapmayi ogretiyoruz, etrafi tanitiyoruz. Bizden birkac sonraki nesil 'They took our jobs' pankartlariyla eylem yapabilir