Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Mall de satış yapacağım için küçük çaplı bir şirket kurmak istiyorum. Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?


  • Bazı açıklamalar ABD Ankara Büyükelçiliği ve Türkiye'deki Konsoloslukları sitesinde bulunmaktadır..

    ABD’de İş Kurmak

    alt metni
    SelectUSA

    2011 yılında ABD Başkanı Barack Obama tarafından kurulan Select USA Programı, ABD’ye yatırım yapmanın avantajlarını anlatırken yabancı şirketlere ücretsiz danışmanlık hizmetleri veren bir programdır. ABD’de yatırım yapmak isteyen ya da mevcut islerini büyütmek isteyen iş sahiplerin ve girişimcilere iş yeri açma ve ilerletme sürecinde prosedürleri anlamalarına ve kolay yatırım yapmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

    Ayrıca vizelerle ilgili sorularınız için daha önce açılmış konulardan devam ederseniz daha faydalı olacaktır:

  • ⭐⭐

  • ⭐⭐

    FB grubunda şirket kurmak için https://www.legalzoom.com/ sitesi önerilmiş. Şöyle mesajlar paylaşılmış:

    sirketi Legalzoom sitesinden online kurutorsunuz. O bir avukatlar grubu, hangi eyalet isterseniz tum kagit kurek isleri yapip adresinize sirket evraklari geliyor. Kimseyle konusmuyorsunuz bile. Muhasebeci yapmiyor.
    Sirketi kurduktan sonra muhasebeci gerek

    Legalzoom sitesinden on-line kurabilirsiniz şirketinizi.
    Ama ileri dönük detaylar, avantajlar vb için yine de danışmanlık alıp sonra şirketi kurmakta fayda var.

    Şirketin konusu önemli ama basit bir sektörse internetten küçük bir ödeme ile kendiniz bile kurabilir vergi numarası oluşturabilirsiniz
    Profesyonel destek için muhasebeci şart

    Muhasebeci önerisi olarak da yine FB grubunda şuradan bahsedilmiş: http://www.kurtmercpa.com/


  • Sizce TR'deki bir firmanın ABD'de şube açması mı mantıklı yoksa ABD'de sıfırdan bir firma açıp yeni firma üzerinden ticaret yapması mı daha mantıklı? Teşvik, vergi kolaylığı, yabancı sermaye girişi vb kavramlar ışığında bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar yorum yaparlarsa çok memnun olurum 🙂


  • Arkadaşlar legalzoom dışında önerebileceğiniz bir registeredagent varmı acaba , hem şirket kurulumu hem sanal ofis ve ABD telefon hattı hizmeti veren bir yer olsun istiyorum bir sayfa var ama ödeme sistemi arıza veriyor formu doldurduktan sonra , bu legal zoom ve başla baktığım agentlar hem fiyatları şişirilmiş hemde sanal ofis v.s. Seçenekleri yok ; ayrıca dolar olarak ödeme istiyor sayfa ben tr den illaki dolar hesabındanmı ödeme yapmak zorundayım acaba ? Site www.delawareregisteredagent.com


  • Çok ilginç legalzoom san yapayım dedim kartınzı tanımıyoruz diyor Böyle bir saçmalık görmedim bilgisi olan yazabilirmi acaba???


  • Bu başlık altında bilgisi olan arkadaşlar yazabilirse sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Su ilgili konulari da aktarayim:

    ABD'de şirket açma ücretleri

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3198/abd-de-şirket-açma-ücretleri

    Amerika'da Şirket Kurmak İçin En Uygun Eyalet

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3324/amerikada-şirket-kurmak-i̇çin-en-uygun-eyalet/


  • Linkte tüm eyaletler için Limited Liability Company kurmak için a-z ye herşey anlatılıyor.

    Şahıs şirketi yada S veya C corporation kurmakda hemen hemen benzer aşamaları gerektiriyor,sadece şirketlerin ortaklık yapıları ve sağlanması gereken şartlar farklı.

    Amerikada LLC şirket kurmak çok kolay.Amerikada ikamet etmeseniz,ABD vatandaşı yada GC sahibi olmasanız bile evinizdeki masanızdan Bir LLC şirket kurabilirsiniz.
    Sermaye şartıda yok yani herhangi bir sermaye belirtmeniz bunu banka hs.larında göstermeniz istenmemekte.
    LLC princibal ve mail adresi olarak yabancı adresinizide gösterebilirsiniz.Ama her şekilde bir Registered Agent kiralamanız lazım.Bunlar eyalet sekreterliklerinde sizin şirketinizin evraklarını düzenleyip,kayıt ettiriyorlar.İstemeniz halinde kendi adreslerini şirket adresi olarak kullandırıyorlar.Eyalet nezdinde yıllık raporlarınızı düzenliyorlar.Bir nevi Yeminli Mali Müşavir gibi.
    Yabancı olarak herhangi bir Corporation'a da ortak olabilirsiniz ama şahıs sirketi yani Sole Proprietorship kuramazsınız.

    Yukarda verdiğim linkte gömülü olan şirket kurma aracılarına paranızı kaptırmayın.
    EIN almak,bedava domain,banka hs.açılması için çözüm,tax tavsiyeleri,gerekli License arştırması vs. hepsi tuzak olup hesabı şişirmek için.
    EIN almak bedava ama istenen ücretler 200 dolardan 500 dolara değişiyor.
    Bunları kendiniz nasıl halledeceksiniz yada en az maliyetle nasıl hallolur araştırıp öğrenebilirsiniz.
    Öncelikle bir Registered Agent ile görüşün.Yıllık R.Agent kirası+şirket kurulumu için Agent'in komisyonu= en fazla 150 $+Eyaletin aldığı ücret maliyetine şirketinizi kurabilirsiniz.


  • Bu konuyla ilgili şunu da hatırlatalım;vergi konusunu çok iyi araştırın.
    Şirketinizin alması gereken izin ve lisansları ve Eyalete vermesi gereken raporların ne zaman verileceğini,herhangi bir faaliyet ve kazanç olmasa dahi şirketinizin yasal statüsüne bağlı olarak doldurmanız gereken vergi formlarını,ne zaman bu formları beyan etmeniz gerektiğini,satış vergilerini federal,eyalet ve ilçe bazında çok iyi araştırın.
    Şirketiniz kurulduğu eyalet dışında da bir faaliyet gösteriyorsa (başka bir eyaletede ürün vs satıp vergi-sales tax- topluyorsanız,kurulu olduğunuz eyaletten başka bir eyalettede iş yapıyorsanız)her eyalette işinizle ilgili izinleri almanız ve vergi beyanı zamanında ilgili her eyalette ve gerekiyorsa county de ayrı ayrı beyan vermeniz ayrıca federal beyanname vermeniz gerekir.
    Biraz karışık oldu 🙂 ama Amerikada tam olarak durumlar böyle.
    Şirketin faaliyeti ve kazancı yok,yıllık raporlama ücretiyle kurtulurum deyip ihmalkar davranmayın, gerekirse yasal danışmanlık ve teknik destek alın.Onu da sağlamalı bir şekilde yapın yoksa büyük cezalarla karşılaşabilirsiniz.


  • Isyeri ve sirket isletmelerinde vergi konusu cok hassas bir konu ve detayli sekilde uzerinde calisilmasi gerekiyor. Sadece federal vergi degil, ayni zamanda eyaletlerdeki sales tax yani satis vergisi, yine isci calisiyorsa, onlarla ilgili vergilerin hepsinin zamaninda duzenlenmesi ve beyan edilip odenmesi gerekiyor. Aksi takdirde, ceza ve faizleri surekli aleyhinize olacak sekilde calisir. O yuzden, bu islerden anlamiyorsaniz, kesinlikle muhasebecilik hizmeti veren bir yerden faydalanmalisiniz.


  • Merhaba,

    Amazon vb. e-ticaret sitelerinde satış yapmak üzere (rekabetin düşük olduğu ürünlerde), Amerika'da şirket kurmak istiyorum Türkiye'de yaşıyorum. Konu hakkında bilgisi olanlar prosedürleri, maliyetleri, depo kiralama gibi işlerle ilgili bilgi paylaşmanızı rica ediyorum.

    İyi forumlar dilerim.


  • Amerika'da birkaç adımda basitçe şirket kurabilirsiniz. Bir LLC şirket kurmak sizin için mantıklı gibi duruyor. Amerika'da şirket kurmak için en uygun eyalet ise Delaware olarak belirtiliyor. Buradan daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

  • ⭐⭐

    LLC ve S-Corp farki tam olarak nedir? Kucuk olcekli bi isletme icin LLC ile baslamak mi, yoksa S-Corp ile baslamak mi mantikli? Konustugum muhasebeci S-Corp'un green card sahibi ve vatandaslar icin mumkun oldugunu ve daha dusuk vergi yukumlulugu oldugundan bahsetti.

    Yeni kurulacak, ilk asamada internetten satis yapacak bir sirket icin LLC mi S-Corp mu kurmak mantikli? Ikisinin de mantikli oldugunu soyleyen oldu. Chicago bolgesi icin konusmak gerekirse %25 business sales tax var deniliyor. Bu sebeple vergi oraninin daha dusuk oldugu bi eyalette sirket kurulmasi tavsiye ediliyor fakat LLC kurdugum bi senaryoda LLC vergi bildirimleriyle, kisisel vergi bildirimleri birlikte yapildigindan bu karisikliktan nasil kurtulurum emin olamiyorum.

    Ben Chicago'da yasiyorum, Sirketi Atlanta'da kurdum diyelim. Vergi donemi geldiginde islemi nasil yapmam gerekecek? Cok karisik geldi sistem.


  • LLC şirketi kurduktan sonra satış yapmaya başlanırsa kazanılan ücretler Amerika'daki hesabımızda mı oluyor? Peki o parayı kullanabiliyor muyuz? Bu konuda gerçekten kafam çok karıştı. Şuan farklı sitelerden Amerika'ya satış yapıyorum 1-1 direk müşteriye ancak hesabım ve şirketim Türkiye'den olduğu için kur farkı kesintiler çok yüksek. Ben de Amerika'da şirket açmak istiyorum ancak ordaki hesabıma giden ücretler ne olacak? O kısmı anlamadım. Sonuçta Amerika içinde var olan bir şirket olacak ve ben ( sonuçta çalışma iznim yok) nasıl şirketin kazancını almış olacağım?


  • LLC şirketi kurup bu şirket üzerinden online olarak satış yaptığımız durumda şirketin kazancı Amerıka'da açılan banka hesabına mı aktarılmış oluyor? Peki biz bu hesaptaki parayı Amerika dışına çıkarabiliyor muyuz? Çok kafam karıştı. 🙂


  • @Eshotcan Yurtdisindayken ABD'de LLC sirket acabilirsiniz/kurabilirsiniz ama banka hesabi acabilir misiniz, bu konudan emin degilim. LLC kurduktan sonra tax ID (EIN) ile ancak belki banka hesabi acabilirsiniz diye biliyorum ama yinede yurtdisindan bankalar bunu yaparlar mi bilemem. Baska yolu varsa, bilenler cevaplayabilirler.


  • @MySea Cevap için teşekkür ederim. Daha önce ben hesap açmıştım Chase bank ve Wells Fargo'da ama onlar kişisel hesaplarımdı şirket kurduktan sonra şirket tax ID ile açılabiliyor diye de biliyorum ama emin değilim. Sonuçta şirket açınca burdaki banka bilgileri üzerinden mi yapacağız orayı anlamadım işte ben 🙂


  • @Eshotcan Amerikada banka hesabı şart , buradan online banka hesabı açabilmek mümkün değil.
    Bunun için Payooner, Mercury gibi çözüm sağlayıcıları araştırın.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

63
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum